Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Teraz patrzę że lakers oddało 6x1 ( skąd tyle miało) świetne dwa nazwiska młodszego pokolenia i mimo wszystko dobrego 3D. 

A 4 przyjęło czyli pozyskali Duranta za kolka pod kosz z BKN, podstarzałego 3&D i dwa 1sty. Taką ofertę złożyło by ponad połowa ligi. 

Żartujesz z tym swoim postem?? Hehe 😉

10 minut temu, Reikai napisał(a):

Aha :) no to ladnie sie w glowach pierdoli widze w takim razie, ze jestem podejrzewany o takie rzeczy.

Od dzis GM Heat jest znowu tercet @karpik @człowiek...morza @MarcusCamby, czy kogo tam wybierzecie. Możecie sobie stracic dwoch starterow za friko znowu I potem znowu ktos to bedzie musial naprawiac.

Warriors niech przejmie ktokolwiek. Byle sie nie wypinal Lakers. O taki kierunek poszukiwan prosze.

Moge pluc sie z ludzmi merytorycznie o koszykowce zawsze I wszedzie. Jechac ostro i po bandzie.

Ale jak tu wjezdzaja zarzuty o bycie oszustem, klamca, jestem szantazowany, nazywany ustawiaczem deali z innym fanem Lakers, dlatego, ze Durant trafil za dobra paczke do mnie, rozwiazujac wszystkie problemy Heat ALE NIE TAM GDZIE KTOS BY CHCIAL, to nie jest zabawa dla mnie.

Mamba out.

ciężko to nawet komentować, nie był to nawet top20 atak ever w tym dziale 

jedyny zarzut największy był taki, że wszystko się stało tak nagle 

no, ale patrząc po reakcji to wszystko moja wina, nikt inny wszak wątpliwości nie miał

Teraz, ignazz napisał(a):

Ja widzę 4x1 do Miami. 

ja mógłbym dać Grant Brogdon/Caruso Edey + 2 1st

Jest jak pisałem. Nikt z wielkich by tego nie przebił robiąc ofertę 5x1 a tym bardziej nie oddał swojego fajnego młodego rotacyjnego gracza ( świetnie podpisanego) oraz przydatnego z rotacji obrońcę. W imię Duranta? Wątpię. 

Lakers dali i to i to. 

Świetnie czyszcząc miami finanse. Pytanie czy już na czyszczeniu finansów by się nie udało robić wymiany innym wielkim. 

Teraz, bogans2 napisał(a):

Ja bym dał SGA no ale już za późno. Lubię Duranta..

Gadaj z Lafem. 

Możesz mieć coś więcej. 

11 minut temu, bogans2 napisał(a):

Lakers oddało Claxtona, KCP, Hausera i Reavesa. Dużo dali. Pół składu i 2picki. Wątpię żeby ktoś to przebił 

LAL in: Kevin Durant, CLE/TOR '25 1st better (if 6-30 or NYK '29 1st), GSW/UTA '27 1st better, GSW/LAL '28 1st better, GSW/MIA(if 3-30) '29 1st better

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

LAL in: Kevin Durant, CLE/TOR '25 1st better (if 6-30 or NYK '29 1st), GSW/UTA '27 1st better, GSW/LAL '28 1st better, GSW/MIA(if 3-30) '29 1st better

Ale 6 pickow oddali czyli jak tu jest 4 to oddali 2 picki i zestaw zawodników z mistrzowskiej drużyny.

6 godzin temu, ignazz napisał(a):

Jest jak pisałem. Nikt z wielkich by tego nie przebił robiąc ofertę 5x1 a tym bardziej nie oddał swojego fajnego młodego rotacyjnego gracza ( świetnie podpisanego) oraz przydatnego z rotacji obrońcę. W imię Duranta? Wątpię. 

Lakers dali i to i to. 

Po co ta jałowa dyskusja z twojej strony. Może by przebił może nie - Durant był dwa dni na bloku. To jest superstar - nie sprzedaje się go pokątnie, na szybko, bez sprawdzenia rynku. I dobrze by było za pozyskane assety od razu kupić odpowiednie wzmocnienie składu, żeby Luka był zadowolony. A Ty z uporem maniaka wypytujesz wszystkich "co byś dał?, co byś dał?". Wymiana supersta wymaga staranności i czasu, żeby drugi superstar był zadowolony - tak jest w realu. 

Skutki takiego ruchu mogą być opłakane na lata dla całej organizacji.

Z perspektywy Heat moja oferta wstrzeliła się idealnie w potrzeby:

1. Ponad 20 mln oszczedności, na czym w związku z FA i możliwością uzupełnienia rosteru bardzo Miami zależało.

2. 4x1sts, z czego dwa unprotected w najbliższych mocnych draftach.

3. Dwóch starterów mistrzowskich Lakers na mega promocyjnych (ponad dwa razy niższych niż w RL) umowach.

To jest monstrualna oferta za spadającą po sezonie 24/25 umowę 36 letniego Duranta z historią urazów. Z tego co wiem to inne propozycje budziły w porównaniu z moją ofertą uśmiech. A z tego co widzę tu w komentarzach to tym bardziej.

Ludzie zastanawiają się czemu tak szybko Heat to klepnęli? Bo deadline na możliwość zrobienia tego dealu (połączenie z osobnym, wcześniejszym dealem GS-CHA-LAL) mija dziś. Potem Lakers nie mieliby już jak finansowo sprowadzić KD. 

A potem Miami już nie znaleźliby pewnie zbliżonej choćby oferty. Bo ja mogłem sobie pozwolić na fanaberię oddania ekwiwalentu 7-8 1sts plus oszczednosci 20 mln w salary dla Heat za Duranta jako jedyny z contenderow.

Więc ja tam się nie dziwię, że deal został klepnięty w ciągu kilkunastu godzin od czasy złożenia pierwszej oferty przez LAL.

Trochę nieładnie z tymi zarzutami o wypinaniu się Lakers, ja wiem, że przyzwyczajeni jesteście od lat, że właściwie samotnie walczę z kolejnymi burzami i dziwi Was, że ktoś moich LAL nie atakuje. Jakby KD poszedł gdzie indziej za taką paczkę to byście propsowali pewnie... 

Bo jak nie chodzi o siłę paczki, to naprawdę nie wiem o co ludziom chodzi. 

Mam nadzieję, że Reikai nie odejdzie, bo każda osoba aktywna jest tu w grze bezcenna.

Ja tam spokojnie mogę i bez Duranta sobie radzić, sprowadzenie go to ogromnie ryzykowny ruch Lakers, zamiast znacznie łatwiejszej gry na alibi z spokojnym czekaniem na FA Giannisa i Doncicia w kolejnych dwóch sezonach.

Edytowane przez january

Panowie. Ja na udanym sprowadzeniu Duranta tracę najwiecej bo z lakers mnie łączy tylko swap 25 i takie jednoroczne wzmocnienie krzywdzi mój wybór 25.  Wiec dlaczego bije pianę? Bo nie zgadzam się z tym co w tej grze jest wstrętne czyli nagonkami bardziej AD personam i wymyślanie sposobu na deprecjonowanie przeciwnika lub głównego konkurenta poza boiskowym bzdetami. 

Nasza gra to pewne odzwierciedlenie rzeczywistości i tu piszecie o TR Donca o tym jak starannie i długo trzeba robić wymianę i jak to każdy powinien mieć prawi do Dania oferty. A czy tak jest w realu? Przecież co roku najgrubsze nazwiska są pozamiatane 1 lipca i tylko przepisy NBA z karami za tempering sprawiają ze jest szopka ze niby trwają rozmowy. A przecież wszyscy wiedza ze to takie na niby i 7 lipca wymiany gwiazd robią się oficjalne tylko na papierze. 

Jezeli nie wartość paczki jest ważna to co? Wasze portfele wirtualnego świata gdzie zapraszajcie agentów na kolacje, jakość koszuli, słodkie pierdy czy to ze ktoś napisze dam lepsza ofertę gdy widać ze nie ma na to szans?

z perspektywy tych co może chcieli a nie kupili Duranta jest żal ale ja nie wierze Wam wszystkim ze byście dali lepsza ofertę ( nie post factum bo teraz każdy mądry jaka wycena). 
Znamy się Żydy już jakiś czas i każdy by wybrzydzal i zbijał cenę słusznie podnosząc wiek Duranta jego salary kontuzje dokonania w begm i inne argumenty byle zbić cenę. 

lakers nie zbijali i koniec. 

wiem ze tu najaktywniejsi i najbardziej agresywni są Ci którzy nie potrafią się postawić na miejscu finansowego alertu Miami z równoczesnym niesmakiem patrzą na krótkofalowe ale jednak WZMOCNIENIE lakers ale proszę ZMIEŃCIE PERSPEKTYWĘ. 

Doncic w swojej karierze miał różne składy i nigdzie nie czytałem o jego lekkim TR wiec nawet tu się mylicie z tym dawaniem miesiąc na ruchy. Jest to pewien prosty mechanizm obronny zwany rewanżem za zaistniała sytuacje. 

powtorze. Moje dna koszykarskie nie lubi lakers, na wymianie tracę sporo bo zapewne swap będzie grubszy niż myslalem to dlaczego potrafię wyjść ze swojej piaskownicy i spojrzeć na to szerzej? Sprawiedliwiej. 

aby była jasność. Szybkość wymiany tez mnie zaskoczyła ale wchodząc w szczegóły a w szczególności w wartość oferty ( która mogła być jako ultimatum dana na krótko jako promocja) nie dziwi mnie ze tak to poszło. 

a głębszy i szybki arbitraż z mojej strony sprawił ze wybór kontrahenta był dobry bo lepszej oferty możliwej poza ogólnikami może byłby multi nie widzę. 

po prostu dobre mocne ekipy nie maja albo morza pickow albo do oddania talentu albo cap space. Jasiek miał wszystko razem. 

nad czym tu debatować?

mozna tylko poudawać ze nie godzi się tak Duranta traktować. Tylko ze on zadowolony. W Charlotte czy Spurs taki by nie był. A w Dallas czy Denver tyle by nie dali. 

wiec przestajemy może udawać oburzenie i jedziemy dalej. 

I na koniec refleksja. Ze wszyscy Ci co się puszą i nazywają GOAT lub nawet myślą jakimi są asami begm spójrzcie jakiego overkilla robi nam Jasio. Oddał sporo a i tak ma dalej sporo pickow. Tu my walczymy co rok o miano kto drugi najlepszy gm tej gry. Od już prawie dekady. 

Spójrzcie na szablon pickow lakers. Powinno nam wszystkim być wstyd. 

Podawali wybory a maja i dobry asset swap spurs i po dwa wybory następnych lat. 

Można nie lubić lakers ale docenić warto. 

Szkoła LBJ to był kawałeczek tytanicznej roboty jako całokształt sukcesu. 

Do reszty gorących głów 

2188-D619-E46-D-464-F-BC34-B62-F1-E25-F4

pierdoooolcie się właśnie słychać z nad pacyfiku. 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Panowie. Ja na udanym sprowadzeniu Duranta tracę najwiecej bo z lakers mnie łączy tylko swap 25 i takie jednoroczne wzmocnienie krzywdzi mój wybór 25.  Wiec dlaczego bije pianę? Bo nie zgadzam się z tym co w tej grze jest wstrętne czyli nagonkami bardziej AD personam i wymyślanie sposobu na deprecjonowanie przeciwnika lub głównego konkurenta poza boiskowym bzdetami. 

Nasza gra to pewne odzwierciedlenie rzeczywistości i tu piszecie o TR Donca o tym jak starannie i długo trzeba robić wymianę i jak to każdy powinien mieć prawi do Dania oferty. A czy tak jest w realu? Przecież co roku najgrubsze nazwiska są pozamiatane 1 lipca i tylko przepisy NBA z karami za tempering sprawiają ze jest szopka ze niby trwają rozmowy. A przecież wszyscy wiedza ze to takie na niby i 7 lipca wymiany gwiazd robią się oficjalne tylko na papierze. 

Jezeli nie wartość paczki jest ważna to co? Wasze portfele wirtualnego świata gdzie zapraszajcie agentów na kolacje, jakość koszuli, słodkie pierdy czy to ze ktoś napisze dam lepsza ofertę gdy widać ze nie ma na to szans?

z perspektywy tych co może chcieli a nie kupili Duranta jest żal ale ja nie wierze Wam wszystkim ze byście dali lepsza ofertę ( nie post factum bo teraz każdy mądry jaka wycena). 
Znamy się Żydy już jakiś czas i każdy by wybrzydzal i zbijał cenę słusznie podnosząc wiek Duranta jego salary kontuzje dokonania w begm i inne argumenty byle zbić cenę. 

lakers nie zbijali i koniec. 

wiem ze tu najaktywniejsi i najbardziej agresywni są Ci którzy nie potrafią się postawić na miejscu finansowego alertu Miami z równoczesnym niesmakiem patrzą na krótkofalowe ale jednak WZMOCNIENIE lakers ale proszę ZMIEŃCIE PERSPEKTYWĘ. 

Doncic w swojej karierze miał różne składy i nigdzie nie czytałem o jego lekkim TR wiec nawet tu się mylicie z tym dawaniem miesiąc na ruchy. Jest to pewien prosty mechanizm obronny zwany rewanżem za zaistniała sytuacje. 

powtorze. Moje dna koszykarskie nie lubi lakers, na wymianie tracę sporo bo zapewne swap będzie grubszy niż myslalem to dlaczego potrafię wyjść ze swojej piaskownicy i spojrzeć na to szerzej? Sprawiedliwiej. 

aby była jasność. Szybkość wymiany tez mnie zaskoczyła ale wchodząc w szczegóły a w szczególności w wartość oferty ( która mogła być jako ultimatum dana na krótko jako promocja) nie dziwi mnie ze tak to poszło. 

a głębszy i szybki arbitraż z mojej strony sprawił ze wybór kontrahenta był dobry bo lepszej oferty możliwej poza ogólnikami może byłby multi nie widzę. 

po prostu dobre mocne ekipy nie maja albo morza pickow albo do oddania talentu albo cap space. Jasiek miał wszystko razem. 

nad czym tu debatować?

mozna tylko poudawać ze nie godzi się tak Duranta traktować. Tylko ze on zadowolony. W Charlotte czy Spurs taki by nie był. A w Dallas czy Denver tyle by nie dali. 

wiec przestajemy może udawać oburzenie i jedziemy dalej. 

To, że nie lubisz Lakers ma głównym argumentem, że Łuka jest ok z tą wymianą?

Nie obraź sie, ale Twoje posty czyta się jak pisma urzędowe - maksimum znaków przy minimalnej ilości treści. Ale to oczywiście jest tylko i wyłącznie moją opinią :)

1 godzinę temu, LAF napisał(a):

A może jakiś multi by wjechał ? Nie wiadomo 

Gruby kontrargument. 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

To, że nie lubisz Lakers ma głównym argumentem, że Łuka jest ok z tą wymianą?

Nie obraź sie, ale Twoje posty czyta się jak pisma urzędowe - maksimum znaków przy minimalnej ilości treści. Ale to oczywiście jest tylko i wyłącznie moją opinią :)

Bedac Luka może by mnie Durant wkurzał. I te jego urazy. 

To ze nie lubię lakers tylko pokazuje ze nie jestem stronniczy w ich kierunku. A jednak bronię wymiany. A Miami? Wiecie ze chodzi o finanse bo tak jest w tej grze 

I jako rekordzista wymian i rzucania graczami jak kartoflami nie będziesz dla mnie wyrocznia w sprawie jak się czuje gracz któremu wymieniono gracza. 

Tobie akurat w tej materii nie przystoi pouczać. 

Oczywiście ze na tym etapie kariery Durant nie patrzy na Charlotte czy Spurs w begm 

Możesz najwyżej mieć CP3 na rok. Jezeli masz wabika jakim jest Wemby. Nie masz? Trudno.  Nawet cp3 w takim razie nie splunie. 

I serio nie widzę Zubaca i jego 18/16 wyżej niż Nicka. Dla mnie to dużo bardziej uniwersalny gracz. 

I dużo tańszy. 

Generalnie ciężko się nie zgodzić z tym co napisał Ignazz

jakby nie patrzeć to Jasiu jest cwanym lisem i ogrywa większość GMów jak chce - choć akurat wymiana po KD nie jest w żaden sposób w mojej opinii słaba jeśli chodzi o zestaw który poszedł do Heat

Doncic też nie jest typem który robi gwałtowne ruchy w RL, miał zespoły które doprowadzał do finałów konfy, a potem które kończyły w loterii i nadal jest w zespole.

Bez tego ruchu Heat umarli by w butach w kolejnym sezonie i wtedy TR doncica byłby wręcz wskazany, teraz chociaż może ciężkie ruchy, to ma z kim grać wokół i wcale team nie wygląda na słabszy 

55 minut temu, january napisał(a):

Mam nadzieję, że Reikai nie odejdzie, bo każda osoba aktywna jest tu w grze bezcenna.

Również mam taką nadzieję.

@Reikai - ja odnosiłem się tylko do sytuacji z Lopezem, który może czuć się oszukany po tym tradzie, mimo, że ja osobiście twierdzę, że zrobiłeś z Durantem to co musiałeś. Sam widzisz, że Lopez nie podpisałby tego extension gdyby wiedział to co zaraz po jego podpisie się stało. To wszystko.

Nie używałem żadnych ad persona argumentów, odnosiłem się do tego tylko jako około 1/20 Brooka.

Zostań, proszę.