Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy jak spojrzy na twoje assety raczej stwierdzi że nie masz jak zrobić lepszej oferty. Jedynymi wartościowymi assetami są Picki unprotected własne a i tu masz mocne ograniczenie swobody ich wymiany bo masz różne protekcje. 

Jak można twierdzić coś przeciwnego?

złóż ofertę. Serio proszę. 

51 minut temu, Reikai napisał(a):

Nie wiem czy rozumiem do konca o czym mowisz, ale no Heat odpadli, bo star power nie dziala jak nie masz glebi. 

Tym bardziej nie dziala, jak masz taki hardcap,  ze 90% pozeraja ci 3 kontrakty :)

Mógłbyś nam przypomnieć kto wpadł na pomysł, żeby sprowadzić do Miami Bradley Beala? :)

Dla mnie straszne panic moves w ostatnich miesiącach w tych Heat i Luka raczej średnio się cieszy. 

Teraz, LAF napisał(a):

Nie mam ochoty tłumaczyć jednego zdania 1000 innymi tak samo jak musiałem tłumaczyć, że Murray jest lepszy od bieda 1rd a nie od KCP.

Po prostu pisałeś, że przewaga Miami to duet Luka - KD pomimo słabej ławki, teraz nagle lepiej jest mieć głębie bo duet nie wystarczy bo nie gra się "2 vs 2"

Ale to naturalne. Masz duet to chwalisz. Jak widzisz ze dostajesz dzwona zmieniasz. 

1 minutę temu, karpik napisał(a):

Mógłbyś nam przypomnieć kto wpadł na pomysł, żeby sprowadzić do Miami Bradley Beala? :)

Dla mnie straszne panic moves w ostatnich miesiącach w tych Heat i Luka raczej średnio się cieszy. 

Niestety zmiana GM i utrata ciągłości koncepcji zespołu tu ma swoje żniwa. 

7 minut temu, LAF napisał(a):

No jak czytam ,że Zu jest gorszy od Nick to faktycznie, żadna

Które Picki oddajesz. I wiesz że w ocenie BeGM wysokość kontraktu ( nawet jak twój jest malejący) ma znaczenie. 
18 spada do 16 Nic ma 9 do 11. Litości. 
Ale daj te Picki w końcu bo czekam na nie nie mniej niż na północ dziś. 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tak już poza wszystkim, to jednak mocno wkurwia poziom komitywy na linii fanów Lakers, 1.5 dnia od ogłoszenia Duranta na blocku i KD ląduje w Lakers, jakby nie można było na resztę ofert poczekać, zupełnie jakby trade był dawno dogadamy a wszystko w tle to tylko inscenizacja 

To jest trafna uwaga. Ale patrząc na potencjalne oferty nie byłbym zaskoczony jakby nikt lepszej i tak nie złożył. Ale tego się nie dowiemy niestety 

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tak już poza wszystkim, to jednak mocno wkurwia poziom komitywy na linii fanów Lakers, 1.5 dnia od ogłoszenia Duranta na blocku i KD ląduje w Lakers, jakby nie można było na resztę ofert poczekać, zupełnie jakby trade był dawno dogadamy a wszystko w tle to tylko inscenizacja 

i poganianie jeszcze ludzi do głosowania w ankiecie, żeby szybko i bezprawnie klepnąć Brooka zanim to wyjdzie... 

Beka

Myślę że dla Miami bo z nimi się wymieniasz istotniejsze jest jednak już teraz oszczędzanie gdy był HC niż dywagacje za ile zagra Nic za 3 lata. A jeżeli uznajesz że za 30M to sam przyznasz że to dobry gracz. 

Patrzysz ze swojej perspektywy reklamowania graczy których posiadasz a nie z potrzeb Miami. Bez pickow oferta? Phi

Kto to jest Baylor?

Ten brany z 33 tegorocznego draftu plus Murray ( nie Jamal nie DeJounte) to twoja oferta za Duranta niby ta lepsza niż z lakers? 

Plus złote ręce? 

Trzymaj te assety bo może zaraz Doncic będzie na wylocie to w sam raz za te paczkę zgarniesz gwiazdę. 

24 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

i poganianie jeszcze ludzi do głosowania w ankiecie, żeby szybko i bezprawnie klepnąć Brooka zanim to wyjdzie... 

Beka

30 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Godzinę temu, Reikai napisał(a):

zostalem dzis nazwany klamca(Bo @LAF sobie wymysliil jak zwykle cos, a potem to powtarza), oszustem( Bo Heat 3 tyg temu nie mieli siana, a teraz maja), pol dzialu mnie zjechalo z wymiane w grze internetowej, bo nie podoba im sie gdzie trafil Durant, a teraz jestem szantazowany trade requestem, jesli nie sprowadze dodatkowego allstara do Heat.

To nie ja mam potrzebe przespania sie.

A teraz jeszcze doszla komitywa fanow Lakers I poganianie ws. Brooka, kiedy 1 jest nieprawdziwe, a drugie nie ma nic wspólnego z wymiana po Duranta.

Cos jeszcze macie?

51 minut temu, karpik napisał(a):

@człowiek...morza :)

Ale wierze, ze brak assetow i kontrakt CP3 bylby lepszy dla Luki.

Serio przeginacie, bo zarzucacie mi bycie klamca, oszustem, ukladanie sie z Jaskiem I c*** wie co jeszcze.

12 minut temu, Reikai napisał(a):

Cos jeszcze macie?

myślisz, że nikt nie widzi jak robisz LAL dobrze od czasu dołączenia do gry? wszystko do tej pory było zjadliwe, dlatego nikt tematu nie poruszał 

ciężko mieć też pretensje o to, że fani trzymają się razem 

tymczasem pałka się przegła, na FA jest spora bieda i top gracz idzie za pierwszy lepszy pakiet, dodatkowo w ciągu niecałego roku przerzucacie się KCP jak workiem marchwi, dajesz na TB ogłoszenie w tonie " aaa, co mi szkodzi, wysłucham ofert" i dokonujesz wymiany błyskawicznie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Robiąc to bardzo szybko sam ruszyłeś niepokoje. Jakbyś dał ludziom czas na wycenę i oferty nawet słabsze byś mógł to za tydzień lekko skontrować pokazując inne oferty. Tak to są niedomówienia i na pewno jestem w potężnej mniejszości twierdząc że ta wymiana wyjątkowo jest korzystna dla obu klubów a inne oferty by jej nie przebiły. Miałbyś dając czas czyste ręce. 

43 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Tak na marginesie bo ciężko było się połapać w tym armagedonie.

To że Lakers zawsze coś wyczaruje i mają handicap względem innych druzyn to dobre odwzorowanie rl. Czyli wszystko się zgadza 😋

Edytowane przez bogans2

Co by nie krytykować wymiana siadła i to grubo. Lakers mają kolejne okno a myślałem że się case Curry nie pojawi ponownie a i Miami uciekło spod topora finansowego i to nie jest słaby zwrot. Gdyby był @Qcin_69 to może jako jedyny by lepszą paczkę wyczarował. Inne mocne ekipy z begm moim zdaniem nie mieli aż tyle do oddania assetow aby miało to sens dla nich a i trudno aby dali więcej podczas negocjacji bo by myśleli że miami blefuje 

Od kiedy pamiętam 95% ofert to są proste sztuczki chęci zarobienia na wymianie i nieczęsto zdarzają się oferty win win. Każdy przycina w ofertach. Jedni grubiej drudzy cieniutko.  

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Durant nie robi większej różnicy od lat, u nas to już w ogóle

chodzi tylko i jedynie o zachowanie pozorów

Teraz patrzę że lakers oddało 6x1 ( skąd tyle miało) świetne dwa nazwiska młodszego pokolenia i mimo wszystko dobrego 3D. 

Co dobre nie ruszając najlepszego Picka. 

Co by nie mówić gruby ruch. Nie sądzę żeby ktoś przebił.  

Chyba że lAF Zubaczem. 

Więc po co pozory jak wjechała oferta życia i szybko strony to zamykały aby ktoś się nie rozmyślił? 

Poprzez tak wysoką cenę jaka tu poszła te zarzuty moim zdaniem muszą mieć mniejszą moc. 

Konkurencji też nie podejrzewam że byliby gotowi na bardzo szybki ruch, i bez opamiętania przebicie oferty. Nikt z czołówki tak jak Qcin nie działa. Szybko i agresywnie. 

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no głównie o to chodzi, że tam nie ma pewnego loteryjnego picku

Ale są ciekawe i nazwiska i mimo wszystko te 25&26 mają wartość. 

Spurs w RL mają Unprotected Hax i podniecają się a też to nie jest gwarancja Lotto. 

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

myślisz, że nikt nie widzi jak robisz LAL dobrze od czasu dołączenia do gry? wszystko do tej pory było zjadliwe, dlatego nikt tematu nie poruszał 

ciężko mieć też pretensje o to, że fani trzymają się razem 

tymczasem pałka się przegła, na FA jest spora bieda i top gracz idzie za pierwszy lepszy pakiet, dodatkowo w ciągu niecałego roku przerzucacie się KCP jak workiem marchwi, dajesz na TB ogłoszenie w tonie " aaa, co mi szkodzi, wysłucham ofert" i dokonujesz wymiany błyskawicznie

Aha :) no to ladnie sie w glowach pierdoli widze w takim razie, ze jestem podejrzewany o takie rzeczy.

Od dzis GM Heat jest znowu tercet @karpik @człowiek...morza @MarcusCamby, czy kogo tam wybierzecie. Możecie sobie stracic dwoch starterow za friko znowu I potem znowu ktos to bedzie musial naprawiac.

Warriors niech przejmie ktokolwiek. Byle sie nie wypinal Lakers. O taki kierunek poszukiwan prosze.

Moge pluc sie z ludzmi merytorycznie o koszykowce zawsze I wszedzie. Jechac ostro i po bandzie.

Ale jak tu wjezdzaja zarzuty o bycie oszustem, klamca, jestem szantazowany, nazywany ustawiaczem deali z innym fanem Lakers, dlatego, ze Durant trafil za dobra paczke do mnie, rozwiazujac wszystkie problemy Heat ALE NIE TAM GDZIE KTOS BY CHCIAL, to nie jest zabawa dla mnie.

Mamba out.