Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Regis napisał(a):

To było 10 lat temu:) 

I mam świadomość, że to był błąd, choć czas pokazał że miałem rację i Harden chwilę później zrobił to co dało, byłem wizjonerem:) 

Od tamtej pory wiele razy odrzucałem oferty za Bama, Browna czy Porzingisa, bo chciałem zachować realia tej gry. Poza Alonzo (plus w mniejszym stopniu 2-3 GM) miałem przez lata najbardziej stabilny skład ligi, z niezmienionym przez wiele lat top3. Nie zostało to docenione. 

Od wymiany Hardena było wiele gorszych, w tym kilka kompletnie nierealnych z Currym do LAL  na czele. Ta z KD nie jest najgorsza, ale w moim rankingu najgorszych ruchów tej gry bardzo wysoko. 

Dlatego jak się Durant posypie to znaczy że Jasio przepłacił. I widzę analogie. Tylko z dużo starszym graczem. Który niewiele wygrał. 

Teraz, LAF napisał(a):

LOL , nie porównywałem Murraya z KCP tylko z jakimś bieda 1rd z którego możesz wziąć kogoś kto będzie gorszy. 

Tak , Zu jest lepszym assetem niż Nick. 

Wow 

1 minutę temu, Regis napisał(a):

To było 10 lat temu:) 

I mam świadomość, że to był błąd, choć czas pokazał że miałem rację i Harden chwilę później zrobił to co dało, byłem wizjonerem:) 

Od tamtej pory wiele razy odrzucałem oferty za Bama, Browna czy Porzingisa, bo chciałem zachować realia tej gry. Poza Alonzo (plus w mniejszym stopniu 2-3 GM) miałem przez lata najbardziej stabilny skład ligi, z niezmienionym przez wiele lat top3. Nie zostało to docenione. 

Od wymiany Hardena było wiele gorszych, w tym kilka kompletnie nierealnych z Currym do LAL  na czele. Ta z KD nie jest najgorsza, ale w moim rankingu najgorszych ruchów tej gry bardzo wysoko. 

W sensie nierealne jest to, ze Durant by chcial zagrac z Currym I Lebronem?

DURANT?

:)

Teraz, LAF napisał(a):

Tak , Zu jest lepszym assetem niż Nick. 

Z pewnoscia :)

fit tez pewnie lepszy !

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

W sensie nierealne jest to, ze Durant by chcial zagrac z Currym I Lebronem?

DURANT?

:)

Może by chciał, ale Ty go nawet nie zapytałeś.

Skąd wiesz, czy woli Currego i LBJ od Doncica? Może woli, może nie - problem w tym, że go o to nie pytałeś i zdecydowałeś za niego. 

Teraz, Regis napisał(a):

Może by chciał, ale Ty go nawet nie zapytałeś.

Skąd wiesz, czy woli Currego i LBJ od Doncica? Może woli, może nie - problem w tym, że go o to nie pytałeś i zdecydowałeś za niego. 

Czyli od dzis kazda wymiana musi byc dyskutowana z 28 innymi gmami? Zeby bylo wiadome czego chce zawodnik?

5 minut temu, LAF napisał(a):

No Ja wolałbym mieć Murraya niż bieda pick , ale spoko. Każdy ma inne podejście. 

A ja wole miec Luka KCP Middleton Claxton niz Luka Middleton Kris Murray Zubac xd

I kazdy inny tez.

Edytowane przez Reikai

Teraz, LAF napisał(a):

Bez sensu ta dyskusja. Zobaczymy kogo wybierzesz z tymi słabymi pickami 1rd 

Oczywiście. Bo piszesz o tym że byś lepszą ofertę złożył a potem wyskakujesz z Zubaczem i całkowitym niezrozumieniem że nie byłbyś w grze po Duranta bo nie jesteś konkurencją z drugiej strony czyli tej kupującej vs lakers. Jesteśmy zgodni. Bez sensu. 

1 minutę temu, LAF napisał(a):

Bez sensu ta dyskusja. Zobaczymy kogo wybierzesz z tymi słabymi pickami 1rd 

Za rok Miami na ten moment sa faworytem na final ligi plus maja duza szanse na pick w loterii :)

Teraz, Regis napisał(a):

Już tłumaczyłem, że nie każda. Czytaj ze zrozumieniem. 

Czytam I nie dowierzam :)

Uwazasz ze Luka, Middleton, Durant I 10 kontraktow minimalnych(a nawet z tym sie by nie udalo zlepic 14 ponizej hc)

To lepszy zespol niz Luka KCP Middleton Claxton Lopez + prawie 20 mln do wydania I 4x 1st na dalsze zakupy?

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to żart?

Uwazasz ze Luka, Middleton, Durant I 10 kontraktow minimalnych(a nawet z tym sie by nie udalo zlepic 14 ponizej hc)

To lepszy zespol niz Luka KCP Middleton Claxton Lopez + prawie 20 mln do wydania I 4x 1st na dalsze zakupy?

mówię w kontekście Finalisty na tle drużyny, która odpadła w przedbiegach 

zobaczymy co z tego zrobisz na dziś TR to no brainer

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mówię w kontekście Finalisty na tle drużyny, która odpadła w przedbiegach 

zobaczymy co z tego zrobisz na dziś TR to no brainer

Nie wiem czy rozumiem do konca o czym mowisz, ale no Heat odpadli, bo star power nie dziala jak nie masz glebi. 

Tym bardziej nie dziala, jak masz taki hardcap,  ze 90% pozeraja ci 3 kontrakty :)

Na szczescie Luka to kumaty gosciu i rozumie, ze ma teraz lepszy zespol, niz mial. Moze w 3 na 3 u Ice Cuba by przegrali, ale w kontekscie PO to jest no Brainer lepsza druzyna.

Luka mial w dupie ze za frytki oddano mu KP, a ma plakac po Durancie za ktorego dostal fajna, fitujaca paczke, gdzie ma obroncow, lob threat, elastycznosc finansowa, a sam Durant jako sidekick nie byl w stanie przejsc Embiida u siebie w g7? :)

Nie osmieszajcie sie z tym trade request, na ten moment, czy tez na koniec FA Luka ma lepszy zespol niz w RL.

Kyrie >= Middleton, bo Middleton bywa polamany, ale w PO sie stawia I broni, a Kyrie w PO stawia sie co 2 serie jak ma dobry rok

Claxton Lopez >>>>> Gafford Lively

Plus Heat maja 20 kilka baniek na wzmocnienia I 4 picki na Handel, Mavs nie maja zadnej z tych rzeczy.

A I KCP >>>> PJ Washington, ale to zrozumieja ci co go ogladaja od 2 lat I znaja jego wahania ;)

Nie osmieszajcie sie z tym trade request, na ten moment

bo? 

Luka odpadł jak kiep w przedbiegach i na razie oddałeś gracza top15 za wątpliwy pakiet, musisz mu ściągnąć coś porównywalnego dlatego na dziś jest jasny TR… chyba sobie żartujesz wciskając reszcie, że Doncic jest teraz zadowolony bo miał lepszą drużynę niż w realu gdzie był w finale

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo? 

Luka odpadł jak kiep w przedbiegach i na razie oddałeś gracza top15 za wątpliwy pakiet, musisz mu ściągnąć coś porównywalnego dlatego na dziś jest jasny TR… chyba sobie żartujesz wciskając reszcie, że Doncic jest teraz zadowolony bo miał lepszą drużynę niż w realu gdzie był w finale

Mowie, ze ma lepsza druzyne teraz, niz przed tradem Duranta. To jest raczej oczywiste.

Dzisiejsza druzyna tez jest lepsza, niz ta w RL.

A odpadniecie to znowu nie do mnie pretensje, tylko do glosujacych ktorzy na 2h przed koncem serii nagle zmienili zdanie i uznali ze Luka z Durantem odpadli u siebie w G7 z Embiidem :)

Beka, nagle liczy sie starpower, a Heat odpadi bo...mieli tylko star power :)

Teraz maja fitujacy starpower i glebie :)

Teraz, Reikai napisał(a):

Mowie, ze ma lepsza druzyne teraz, niz przed tradem Duranta. To jest raczej oczywiste.

Dzisiejsza druzyna tez jest lepsza, niz ta w RL.

A odpadniecie to znowu nie do mnie pretensje, tylko do glosujacych ktorzy na 2h przed koncem serii nagle zmienili zdanie i uznali ze Luka z Durantem odpadli u siebie w G7 z Embiidem :)

ja operuje tylko na faktach, to co sam uważasz nie bardzo ma przełożenie na moje zdanie, bardzo dużo ryzykujesz, musisz ściągnąć superstara

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ja operuje tylko na faktach, to co sam uważasz nie bardzo ma przełożenie na moje zdanie, bardzo dużo ryzykujesz, musisz ściągnąć superstara

Jest juz superstar :)
Jest allstar
Jest czolowy 3&D w NBA
Jest czolowy rim protector i lob threat w NBA

Z pewnoscia musze sciagnac zamiast tego superstara, zeby bawic sie w RL Suns.