Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Reikai napisał(a):

Cos czuje, ze gdyby w RL(albo u nas, ale nie do Lakers) 36 letni Durant na kontrakcie 1+ 1 PO po dwoch sweepach w 3 lata poszedl za

-Idealnie fitujacego do Doncicia KCP

- Mobilnego shotblockera lob threat na zajebistym kontrakcie

- 4x 1st w tym jeden Bulls 25 -> loteryjny pick potencjalny I to imo dosc mocno realny

+ naprawienie sytuacji finansowej Heat, ze nie dosc ze maja w dupie hard cap, to jeszcze maja hajs na wzmocnienia + wyjatek za 8 mln

+ dalej jest zajebista 2 opcja Middleton

To by tu spusty szly o cudowtorstwie I same propsy.

No, ale poszedl do Jaska, wiec olaboga skandal xd

Przestań z tym pickiem Bulls. Grając pół sezonu bez Randle i pół bez Middletona zrobiłem PO. Teraz mam s5: Anthony - DiVo - PG - Randle - Valanciunas. Na połowę sezonu czy T3 wraca Porzingis, gdzieś tam jest Rui.

Nie twierdzę, że super skład, ale przestań pisać o tym picku jak o wielkim assecie. W skrócie nie wycieraj sobie butów Bulls, żeby zamaskować słabość tego ruchu. Były lepsze picki do wyjęcia.

Edytowane przez Pablo81

Bardzo słaba wymiana, raczej niemożliwa w real NBA. 

Durant to nie jest worek ziemniaków, żeby go wymieniać na szybko, bo nie masz innych pomysłów. Jeśli są problemy finansowe, to Doncic i Durant zostają, a wymieniasz wszystko wokół. W real Durant praktycznie nigdy nie został wymieniony jeśli tego nie chciał, tutaj został potraktowany jak byle leszcz. 

Zgadzam się, że Doncic jest mega wkurwiony, w real gwiazdy ciągną do gwiazd, twierdzenie że on woli KCp+Claxton od Duranta świadczy o kompletnej nieznajomości realiów ligi. 

To jest bardzo dobra oferta za Duranta - tu nie dyskutuje bo mało kto by rzucił lepsza paczkę - wielu by fizycznie nie mogło a przecież by niejeden chciał mimo wszystko zarobić ucinając assety 

Dla Miami w naszych realiach finansowych to jest przymus i nie powinniśmy z tego tytułu robić afery bo mamy gorsze przymusy finansowe 

W rzeczywistości nigdy by nie doszło do brania picków bez dalszych ruchów wzmocnienia za te Picki bo mając Doncica nie można zbierać kapitału i go nie wydać. Trudno luce wmówić że pick 30 jest to co warto mieć 

dalbym szanse jeszcze miami na dalsze wzmocnienia bez szastania TR Luki za szybko bo będę pierwszy który przedwczesny wytrysk będzie tamował 

Lakers zrobili genialny ruch i mimo że mam interes ( swap) aby to się rozleciało doceniam i tego będę bronił 

niestety w 4D wygrał stary wyjadacz 

poszukajcie wzmocnień gdzieś indziej :) 

1 minutę temu, Regis napisał(a):

Bardzo słaba wymiana, raczej niemożliwa w real NBA. 

Durant to nie jest worek ziemniaków, żeby go wymieniać na szybko, bo nie masz innych pomysłów. Jeśli są problemy finansowe, to Doncic i Durant zostają, a wymieniasz wszystko wokół. W real Durant praktycznie nigdy nie został wymieniony jeśli tego nie chciał, tutaj został potraktowany jak byle leszcz. 

Zgadzam się, że Doncic jest mega wkurwiony, w real gwiazdy ciągną do gwiazd, twierdzenie że on woli KCp+Claxton od Duranta świadczy o kompletnej nieznajomości realiów ligi. 

Myślę że tutaj akurat Durant nie narzeka że wymieniono go do Lakers 😊 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Przestań z tym pickiem Bulls. Grając pół sezonu bez Randle i pół bez Middletona zrobiłem PO. Teraz mam s5: Anthony - DiVo - PG - Randle - Valanciunas. Na połowę sezonu czy T3 wraca Porzingis, gdzieś tam jest Rui.

Nie twierdzę, że super skład, ale przestań pisać o tym picku jak o wielkim assecie. W skrócie nie wycieraj sobie butów Bulls, żeby zamaskować słabość tego ruchu. Były lepsze picki do wyjęcia.

Bulls to bedzie top14 pick w drafcie 2025 :) chyba, ze George sie polamie, to top 7.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Swietnie 

Derrick White out

Middleton out

Porzingis out na pol roku bo kontuzja, wroci na T2.

Juz zacieram rece!

Przestań pi*****ić - serio.

Zamiast grającego pół sezonu Middletona mam Georga, na PG downgrade White->Anthony, ale wraca Randle. A na okres kontuzji Porzingisa mam Val, o którym chodzą pogłoski, że ma dostać MLE od Lakers.

Po prostu jako tymczasowy GM się zagalopowaleś i zrobiłeś łaskę doświadczonemu koledze. Na takich wymianach inni budują tytuły :)

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Zamiast grającego pół sezonu Middletona mam Georga, na PG downgrade White->Anthony, ale wraca Randle. A na okres kontuzji Porzingisa mam Val, o którym chodzą pogłoski, że ma dostać MLE od Lakers.

Po prostu jako tymczasowy GM się zagalopowaleś i zrobiłeś łaskę doświadczonemu koledze. Na takich wymianach inni budują tytuły :)

Wypada mi się zgodzić z częścią zdania ale twój pick to bardzo miły asset. 

1 minutę temu, kuba2419 napisał(a):

Myślę że tutaj akurat Durant nie narzeka że wymieniono go do Lakers 😊 

Duranty tej ligi nie są wymieniane wbrew swojej woli, tylko po to żeby zaoszczędzić trochę kasy. gdyby chciał odejść to by zgłosił TR, w ramach oszczędności powinno się wymieniać wszystko wokół, ale nie Doncica i Duranta

Teraz, LAF napisał(a):

Co ? Cole / DiV / George / Rui / Juliusz i z ławy Val albo coś w tym stylu to raczej spokoje 1-6. Wiadomo urazy itp , ale to każdy zespół spotyka. 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Jak sie wierzy w kolejny zdrowy sezon Georga, Valenciunasa albo Cole w S5 to pewnie tak, Bulls to contender.

Teraz, Regis napisał(a):

Duranty tej ligi nie są wymieniane wbrew swojej woli, tylko po to żeby zaoszczędzić trochę kasy. gdyby chciał odejść to by zgłosił TR, w ramach oszczędności powinno się wymieniać wszystko wokół, ale nie Doncica i Duranta

Przeciez ja to dyskutowalem z Durantem I on bardzo chcial zagrac z Currym I Lebronem :)

1 minutę temu, Regis napisał(a):

Napisał GM oddający pełen pakiet gwiazd ;) 

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Jak sie wierzy w kolejny zdrowy sezon Georga, Valenciunasa albo Cole w S5 to pewnie tak, Bulls to contender.

Nie ironizuj. Jako tymczasowy GM przekroczyłeś swoje kompetencje. Nie moja wina, że Łotysz się połamał, ale wypięcie się Lakers idzie na Twoje konto.

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Lakers zrobili genialny ruch i mimo że mam interes ( swap) aby to się rozleciało doceniam i tego będę bronił 

Mój nowy tercet liderów (Curry-LeBron-Durant) to będzie 37, 40, 37 latek w przyszłym sezonie. Może być tak, że oddałem ekwiwalent 7-8 1st za bycie połamanym teamem i bottom 5 ligi. Ale w mojej opinii warto dać LJowi, Kurze i Durantowi szansę na jeszcze 1 tytuł.

Ludzie nie doceniają tego jakie value dostał za 36 letniego Duranta GM Miami.

Znacznie lepsze niż dostałem za 34 letniego Butlera? A tu gromy.