Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Ogólnie rozumiem, że nie Ty stworzyłeś tę sytuację finansową i że wymiana mogłaby być pod tym względem słuszna, ale patrząc na realia ligi, po takiej wymianie Luka byłby bardzo niezadowolony. 

Myślę, że warto rozpatrzeć kwestię trade requested.

W sensie mialby byc niezadowolony, ze ma gleboki zespol ktory fituje i ma srodki na dalsze wzmocnienia, zamiast czytac o tym ze ma tylko Duranta I kupe gowna za minimum?

Musialby nie rozumiec koszykowki.

to jest po prostu niesmieszny zart, ze tam nie ma chociaz picku spurs, nie ma najabrdziej utalentowanych mlodych. ale mowie to nie o to chodzi nawwt. to jest po prsotu maks glupie zachowanie oddawac po 2 dniach gracza, podejmowac kluczowa decyzje z perspektywy organizacji w takim pospiesznym tempie. tym bardziej, ze w zaden spsoob nie zwala z nog.

kazdy widzi w tej grze, ze reakiki na kazdym kroku lize fiuta januaremu. i tera mamy tego. kwintesencje. dlatego wymiana do blokady.

Edytowane przez człowiek...morza

11 minut temu, Reikai napisał(a):

Patrzycie co najwyzej z perspektywy niecheci do Lakers, ktorzy dali najlepsza paczke xd

Luka to bystry gosc. Ciekawe czy wolalby grac z Durantem I gruzem, nie majac zadnych szans na wzmocnienie, znowu odpasc w 1 rundzie przez brak glebe

Czy grac ze swietnie fitujacym poa defenderem obok siebie KCP  Middletonem po fajnych PO, gosciem ktoremu bedzie mogl w koncu rzucac alleyupy ktory broni bdb, do tego majac jeszcze capspace na wzmocnienie do s5 oraz room mle na wzmocnienie lawki.

Ciekawe co by wolal?

Luka KCP Middleton Claxton + kilkanascie mln cap space + room mle 8 mln > Luka Middleton Durant + 10 minimalne kontrakty

To chyba oczywiste?

Eee dalej wisialby kontrakt CP3?

A tak z tego zrobil sie Middleton.

Weź mi nie wmawiaj coś o niechęci do Lakers bo ja przecież nic o tym nie piszę XD 

Tutaj tylko i wyłącznie chodzi Doncicia.

Z perspektywy Doncicia na pewno nie chciałby żeby sprzedano Duranta i tyle. 

Edytowane przez Sylvinho.

1 minutę temu, Sylvinho. napisał(a):

Weź mi nie wmawiaj coś o niechęci do Lakers bo ja przecież nic o tym nie piszę XD 

Tutaj tylko i wyłącznie chodzi o Doncicia, który czuje się teraz pewnie tak.

https://giphy.com/gifs/flymco-travolta-information-orlando-airport-2vs70gBAfQXvOOYsBI

Z perspektywy Doncicia na pewno nie chciałby żeby sprzedano Duranta i tyle. 

Czyli wolalby grac z Durantem, Middletonem I 10x Korkmazy, Troy Brown Jr itd?

Idealny przepis na kolejna porazke z Embiidem.

Nie bylo opcji nie sprzedac Duranta I Luka.na pewno o tym wie.

Edytowane przez Reikai

Teraz, Reikai napisał(a):

Czyli wolalby grac z Durantem, Middletonem I 10x Korkmazy, Troy Brown Jr itd?

Idealny przepis na kolejna porazke z Embiidem.

To już zależałoby od pracy GM jaki zespół stworzyłyby na nowy sezon. Tak już abstrahując od wszystkiego, serio uważasz że Donciciowi pasowałby taki ruch w real NBA ?

5 minut temu, Reikai napisał(a):

Kto madry I wiedzial o sytuacji Heat pytal o Duranta juz miesiac temu.

Kto nie rozumie finansow, ten jest zdziwiony.

To w twoim interesie jest informować ligę, że jesteś pod ścianą i musisz coś zrobić, a nie sprzedawać Duranta po dwóch dniach na TB i mówić, że ktoś nie sprawdzał Twoich finansów. 

1 minutę temu, Sylvinho. napisał(a):

To już zależałoby od pracy GM jaki zespół stworzyłyby na nowy sezon. Tak już abstrahując od wszystkiego, serio uważasz że Donciciowi pasowałby taki ruch w real NBA ?

No praca GM polegalaby na tym, ze Heat mieli 156 mln HC ktore wydawali niemal w calosci na 3 graczy.

Jesli Luka umie liczyc, to wiedzial ze musi Durant odejsc. A w związku z tym tak, pasowalby bo dostal dobra paczke.

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

To w twoim interesie jest informować ligę, że jesteś pod ścianą i musisz coś zrobić, a nie sprzedawać Duranta po dwóch dniach na TB i mówić, że ktoś nie sprawdzał Twoich finansów. 

Ja o Durancie rozmawialem juz miesiac temu, tb to byl ostatni dzwonek na oferte.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Ja o Durancie rozmawialem juz miesiac temu, tb to byl ostatni dzwonek na oferte.

I co szkodziło poczekać jeszcze tydzień?

I żebym miał pełny obraz sytuacji.

Czy sprowadziłeś Middletona nie mając pieniędzy na utrzymanie Duranta? 

Bo jeśli po sprawdzeniu okaże się, że wybrałeś Middleton > Durant to ulice Miami zapłoną, a Doncic jutro złoży TR.

9 minut temu, Reikai napisał(a):

W sensie mialby byc niezadowolony, ze ma gleboki zespol ktory fituje i ma srodki na dalsze wzmocnienia, zamiast czytac o tym ze ma tylko Duranta I kupe gowna za minimum?

Musialby nie rozumiec koszykowki.

Oddanie superstara kosztem "głębi" ma spotkać się ze zrozumieniem innego superstara. I to po dwóch dniach na bloku?

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Proszę mi to wyliczyć, bo tam nawet swapy są na Twoją korzyść w wymianie i obok Duranta jest cała masa picków po stronie IN :)

Bo to są dwa skomasowane deale. Tak wygląda to co za Duranta między LAL, a MIA:

Claxton, Caldwell-Pope, Konchar, '25 CHI 1st, '26 OKC 1st, '27 LAL/DEN worse, '28 LAC/OKC worse <-> Durant

I to na tych umowach Claxtona i KCP jest ekwiwalent jakichś 7-8 1sts łącznie, także monster oferta ze strony Lakers.

Teraz, january napisał(a):

I to na tych umowach Claxtona i KCP jest ekwiwalent jakichś 7-8 1sts łącznie

Bez komentarza...

Znowu dojebałeś jak z tym Theisem...

Ile sam dałeś za KCP? Jeden pick?

Claxton o wartości sześciu first picków? Po takiej cenie to poszedł Lillard będąc superstarem i nikt nigdy nie dał więcej, a nie jakiś k**** Claxton.

Szanujmy się...

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Sam KCP to minimum 4-5.

Na tej umowie jak najbardziej jest wart 1st roundera KCP, według mnie może nawet 2.

Claxton też 2-3 1sts na tej umowie.

Czyli łącznie z 4 oddanymi 1sts oraz ulgą finansową dla Heat (ponad 20 mln mniej) to jak najbardziej ekwiwalent 7-8 1sts za Duranta tu poszedł.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Bez komentarza...

Znowu dojebałeś jak z tym Theisem...

Ile sam dałeś za KCP? Jeden pick?

Claxton o wartości sześciu first picków? Po takiej cenie to poszedł Lillard będąc superstarem i nikt nigdy nie dał więcej, a nie jakiś k**** Claxton.

Szanujmy się...

Nie, albo źle napisałem, albo źle mnie zrozumieliście:

4 x 1sts

+ KCP wart 1-2 1sts
+ Claxton wart 2-3 1sts
+ zejście o ponad 20 mln salary

To jest dla mnie łącznie ekwiwalent 7-8 1sts

2 minuty temu, january napisał(a):

Na tej umowie jak najbardziej jest wart 1st roundera KCP, według mnie może nawet 2.

Claxton też 2-3 1sts na tej umowie.

Czyli łącznie z 4 oddanymi 1sts oraz ulgą finansową dla Heat (ponad 20 mln mniej) to jak najbardziej ekwiwalent 7-8 1sts za Duranta tu poszedł.

Najważniejsze, że GM Miami w to wierzy.

Cos czuje, ze gdyby w RL(albo u nas, ale nie do Lakers) 36 letni Durant na kontrakcie 1+ 1 PO po dwoch sweepach w 3 lata poszedl za

-Idealnie fitujacego do Doncicia KCP

- Mobilnego shotblockera lob threat na zajebistym kontrakcie

- 4x 1st w tym jeden Bulls 25 -> loteryjny pick potencjalny I to imo dosc mocno realny

+ naprawienie sytuacji finansowej Heat, ze nie dosc ze maja w dupie hard cap, to jeszcze maja hajs na wzmocnienia + wyjatek za 8 mln

+ dalej jest zajebista 2 opcja Middleton

To by tu spusty szly o cudowtorstwie I same propsy.

No, ale poszedl do Jaska, wiec olaboga skandal xd