Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

ze mną nie można przegrać. Można wygrać wymianę albo bardzo wygrać

Ciężko przegrać deal z tobą jak za awans o 6 pozycji oddajesz cztery inne picki a piąty jeszcze poprawiasz o 16 pozycji. 

smutne dla mnie jest to, że innym takich propozycji nie do odrzucenia nie składasz, tylko jakieś ochłapy. Ewidentnie stosujesz  podwójne standardy w negocjacjach w zależności od sympatii. Źle dla mnie ale przede wszystkim źle dla spurs. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Ciężko przegrać deal z tobą jak za awans o 6 pozycji oddajesz cztery inne picki a piąty jeszcze poprawiasz o 16 pozycji. 

Dokładnie. 

Nic tylko czyścić skrzynki z tych innych ofert. 

Niepotrzebnie blokują miejsce. 

@ozzy110 jezus Maryna jak gość jest na musiku żeby oddać dwa picki bo jest na wakacjach to się nie daje trzech picków w zamian tylko dwa max, widać że @Qcin_69 żadnych wskazówek nie udzielił nowemu gm minesoty, tylko raczej @LAF jak już 🤣

Edytowane przez RonnieArtestics

10 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

@ozzy110 jezus Maryna jak gość jest na musiku żeby oddać dwa picki bo jest na wakacjach to się nie daje trzech picków w zamian tylko dwa max, widać że @Qcin_69 żadnych wskazówek nie udzielił nowemu gm minesoty, tylko raczej @LAF jak już 🤣

A co sam pisałeś o te picki i przebiłem twoją ofertę? 🤣 Jeśli tak to przykro mi

Nie wiem czemu @Qcin_69 miałby oferować wskazówki drużynie, którą porzucił. Ja żadnych informacji od niego nie otrzymałem. Może problemy na łączach XD

Także jeśli jesteś zainteresowany możemy porozmawiać o tych pickach.

10 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ronnie. Ciągle ktoś Tobie przeszkadza jak robi swoje wymiany. 
To spurs oddają 4x2rd to teraz Minny. 3x2rd. 
A we wszystkim przypadkowo twoja IND w tle. A to spurs tu nie zapytali a to MIN tam przebiła ofertę. 
Nie atakuj tak tych naszych wymian bo nikt z Tobą wymian nie będzie chciał robić…

oh wait….

W dniu 17.06.2026 o 08:16, RonnieArtestics napisał(a):

@Alonzojesli interesuje cię trade down Kings to daj znaka bo chyba znowu masz mnie na ignorze ? 

;) 

Oddałem te 4x2rd idąc z #28 na #22 właśnie aby iść po Lopeza i tylko Lopeza 

W dniu 18.06.2026 o 09:46, RonnieArtestics napisał(a):

Chciałem Carra mocno gdy widziałem że spadł do 18. Chciałem też Gomesa, którego ignazz sprzątnął sprzed nosa. Ostatecznie jest Anderson, myślę że ciekawy PG. Oby trafił dobrze w realu. 

Tak biorąc pod uwagę całość czyli niewybredne komentarze krytykujące czyjeś ruchy i równocześnie pokazywanie efektów tych złych ruchów w innym świetle w tekście obok wydaje mi się jakbyś tych kropek nie potrafił połączyć. 

Ale kim ja jestem abym zakazywał krytyki ruchów które równocześnie zapominając się chwalisz. 

Nikim. 

10 minut temu, ozzy110 napisał(a):

A co sam pisałeś o te picki i przebiłem twoją ofertę? 🤣 Jeśli tak to przykro mi

Nie wiem czemu @Qcin_69 miałby oferować wskazówki drużynie, którą porzucił. Ja żadnych informacji od niego nie otrzymałem. Może problemy na łączach XD

Także jeśli jesteś zainteresowany możemy porozmawiać o tych pickach.

Nie jestem i nie byłem zainteresowany tymi pickami. 
Po prostu mam smiechawe że gość dosłowniej napisał wiadomość że zaakceptuje byle co bo jest na wakacjach i mu się nie chce wybierać a ty mu dajesz jeszcze pick gratis :) 

Zero cwaniackiego sznytu, ot tyle chciałem skomentować sobie. 

5 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nie jestem i nie byłem zainteresowany tymi pickami. 
Po prostu mam smiechawe że gość dosłowniej napisał wiadomość że zaakceptuje byle co bo jest na wakacjach i mu się nie chce wybierać a ty mu dajesz jeszcze pick gratis :) 

Zero cwaniackiego sznytu, ot tyle chciałem skomentować sobie. 

Zapewniam Cię, że miał inne oferty i wybrał pewnie najlepszą.

1st '27 (1-8) -> jak się nie zrealizuje to przechodzi w 2nd '28, swap 1st ORL/SAS '28 lepszy do Spurs, zniesienie protekcji 1st '29 (1-8) -> Spurs dostają unprotected '29, swap 1st ORL/MIN '30 lepszy do Spurs, swap 1st ORL/SAS '31 lepszy do Spurs;

Właśnie Stewart poszedł  za 3 drugie rundy do Memphis 

@ignazz pierwszy wygrany spektakularnie deal w karierze?

1 godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

1st '27 (1-8) -> jak się nie zrealizuje to przechodzi w 2nd '28, swap 1st ORL/SAS '28 lepszy do Spurs, zniesienie protekcji 1st '29 (1-8) -> Spurs dostają unprotected '29, swap 1st ORL/MIN '30 lepszy do Spurs, swap 1st ORL/SAS '31 lepszy do Spurs;

Kobe,

To, że ja przepłacam, to wiedziałem od samego początku i nie mam z tym problemu. Przepłaciłem też z extension zapewne, ale z tym się też liczę. Po prostu potrzebowałem takiego gracza jak Beef Stew - który jest kwintesencją tego, co chciałbym mieć w drużynie. Przy KATie potrzebuję tego typu graczy, choć aktualnie KAT pokazał cojones. Gordon mi od 2 lat łapie urazy, Draymond ma już swoje lata, a Missiego mi jeszcze nikt nie kupuje dopóki on nie zacznie grać regularnie na dobrym poziomie w jakimś teamie. 

Liczę na to, że chociaż teraz w rl Memphis będzie miał większe minuty jak będzie grał. Choć pozyskując go oczywiście zakładałem, że Stewart będzie jednak istotną częścią core rl Pistons na lata. Wyszło inaczej.. cóż.. Grunt, żeby w jego karierze to był ruch w odpowiednim kierunku.;)

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Kobe,

To, że ja przepłacam, to wiedziałem od samego początku i nie mam z tym problemu. Przepłaciłem też z extension zapewne, ale z tym się też liczę. Po prostu potrzebowałem takiego gracza jak Beef Stew - który jest kwintesencją tego, co chciałbym mieć w drużynie. Przy KATie potrzebuję tego typu graczy, choć aktualnie KAT pokazał cojones. Gordon mi od 2 lat łapie urazy, Draymond ma już swoje lata, a Missiego mi jeszcze nikt nie kupuje dopóki on nie zacznie grać regularnie na dobrym poziomie w jakimś teamie. 

Liczę na to, że chociaż teraz w rl Memphis będzie miał większe minuty jak będzie grał. Choć pozyskując go oczywiście zakładałem, że Stewart będzie jednak istotną częścią core rl Pistons na lata. Wyszło inaczej.. cóż.. Grunt, żeby w jego karierze to był ruch w odpowiednim kierunku.;)

Spoko, zobaczymy jak sie odnajdzie w Memphis teraz.

Jego brutalna weryfikacją latały sie PO gdzie wygryzł go Reed a on sam nie grał praktycznie.

Odniosłem tę "przegraną" do ceny w rl 3x 2nd, ale oczywiście gracz moze odbudować wartość i za chwile narracja bedzie inna.

12 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Spoko, zobaczymy jak sie odnajdzie w Memphis teraz.

Jego brutalna weryfikacją latały sie PO gdzie wygryzł go Reed a on sam nie grał praktycznie.

Odniosłem tę "przegraną" do ceny w rl 3x 2nd, ale oczywiście gracz moze odbudować wartość i za chwile narracja bedzie inna.

Też mam taką nadzieję :)

rl Pistons potrzebowali jak powietrza w playoffs ofensywy, a to dał im Reed. 

Stewart cholernie mocno im poprawiał defensywę, ale pogarszał ofensywę, a przy Ausarze nie mogli sobie na to pozwolić

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612765&Season=2025-26&SeasonType=Playoffs&PlayerIds=1630191

3 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

Nie widzę nic spektakularnego. Ot dopasowanie potrzeb w naszej grze przez drużynę dużo lepsza. 
Pamiętaj że ten pick #28 który również uzyskałem a nie jest na liście assetow od ORL ostatecznie zamienił się w Lopeza więc sam wiesz że może być dobrze średnio albo po prostu źle. 
Możliwe że ten ruch zadecydował u głosujących co do składu finałowego co takiego gracza jak Stew tylko napędza. 

U mnie, co musimy pamiętać oceniając sytuację z RL, panował marazm. Nie ma na razie sukcesu w awansie do PO co mogło graczy frustrować. 

Jaka płaca taka praca chciałoby się dodać. 

Edytowane przez ignazz

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Możliwe że ten ruch zadecydował u głosujących co do składu finałowego

Tak, zdecydowało jego 10min i solidne statsy 4-3-1 w PO 25/26 😅

GM Spurs dosyc ze nie wygrywa transakcji  to jeszcze łaskocze kontrahentów 😅

12 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Tak, zdecydowało jego 10min i solidne statsy 4-3-1 w PO 25/26 😅

GM Spurs dosyc ze nie wygrywa transakcji  to jeszcze łaskocze kontrahentów 😅

Za inteligenty jesteś aby tak tylko na box score spojrzeć. Rozkład minut i uporczywe trzymanie się składu S5 Pistons przypomina mi trochę traktowanie Harpera Foxem w finałach. Mysle ze wiesz o co chodzi i absolutnie nie zrównuje tu Stew do Harpera. A sam gracz ma zadanie robić czarna robotę. Coś czego nie wycenisz boxscorem. Dlaczego właśnie takich dwóch wyprofilowanych pod Stew graczy spurs bierze właśnie z draftu? Bo tego zabrakło. A nie tych 4/3/1 z czym by sobie poradzili samym rezygnowaniem z Korneta jakby była alternatywa. 

A z wymiany się cieszę. 
A ta w RL? Jestem zaskoczony. 

Po prostu warto rozmawiać. 
Obecnie dla niektórych ekip jestem w stanie nawet zauważyć że to jest mus. 

Nawet gdy ktoś jest wybredny i ma mdłości gdy widzi jakiś mój kontrakt przygotowany pod wymianę. Gracz może mu się nie podobać. Rozumiem to. Ale już to że nie mam jakiegoś toksycznego kontraktu tylko roczne i dwuletnie kontrakty w okolicy poniżej MLE aby łatwo wykreować oszczędności i to graczami grającymi 17-22 minuty na mecz warto zauważyć. 

Mając Bealow tego świata i kłopoty finansowe jest każdy mile widziany. Adres znacie. 

Edytowane przez ignazz