gizior Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 56 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nawet teraz manipulujesz faktami widzisz, od razu napisałem, żebyś Ty się określił, ale musiało Tobie umknąć w gąszczu tych dwóch zdań pojedynczo złożonych Jeżeli ktoś tu manipuluje faktami, to na pewno nie ja. Tak się składa, że od wielu lat czytałem to forum i zdążyłem się już dawno zorientować jaki z Ciebie "mądrala" Z każdą kolejną wiadomością pogrążasz się i kompromitujesz coraz bardziej... Jak nieudolnie próbujesz wykazać swoje racje to potrafisz zamieścić wypowiedzi z prywatnej wiadomości na forum, szkoda że nie zamieścisz tego jak to rzekomo na początku napisałeś żebym to ja się określił. Dobra zniżę się wyjątkowo do Twojego poziomu i zamieszczę cytaty z naszej korespondencji żeby każdy mógł zobaczyć kto tak naprawdę pisał żeby druga strona się określiła. Twoje teksty, a rzekomo na początku już pisałeś żebym się określił: "cześć rozważył byś sprzedaż WCSa?" "no gość spada po sezonie, wejdzie na rynek gdzie dostanie sporą kasę, to zależy od tego jak Ty go cenisz na ten moment" Moje teksty: "To zależy od tego jaka będzie oferta." "(...) mogę rozważyć sprzedaż przy dobrej ofercie" "Także czekam na propozycję (...)" "To co proponujesz za WCJ?" I to był koniec korespondencji... No jeżeli to co wyżej zacytowałem świadczy o tym, że napisałeś już na samym początku żebym to ja się określił to "klękajcie narody", brak słów żeby to w ogóle skomentować, nadinterpretacja własnych słów level hard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu @Tecu gwarantuje że jakbyś był kandydatem do tytułu #1 w tym roku to chyba byś był bardziej dociekliwy co do tej wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu A ja jeszcze 3 kwestie poruszę: 1. Plucie na decyzje Rady świadczą tylko o plujących. Zapraszamy naszych Gawędziarzy Teoretyków do Rady. Z tej perspektywy zmienia się punk widzenia. 2. Przywitanie nowego GMa w ten sposób przez kilku GMów przemilczę. Polecam za to prześledzić skąd January ma tyle 1st picków zanim rzuci się kamieniem. 3. Reaves za 1,5 sezonu będzie FA i January będzie musiał mieć cap space żeby go podpisać, albo Reaves będzie musiał stracić na wartości bo max który mu można dać to 40% podwyżki z Birdy rights. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, gizior napisał(a): szkoda że nie zamieścisz tego jak to rzekomo na początku napisałeś żebym to ja się określił. 5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no inicjały od trójczłonowgo nazwiska no gość spada po sezonie, wejdzie na rynek gdzie dostanie sporą kasę, to zależy od tego jak Ty go cenisz na ten moment WCJ spada po sezonie, cięzko jakolwiek określić cenę za takiego gracza, nie wiem czy chcesz graczy picki czy coś innego 3 minuty temu, gizior napisał(a): ak się składa, że od wielu lat czytałem to forum i zdążyłem się już dawno zorientować jaki z Ciebie "mądrala" ok, to porozmawiajmy, co takiego masz mi do zarzucenia jako wieloletni obserwator, podaj jakieś przykłady gdzie się skompromitowałem lub kogoś zupełnie niezasłużenie obraziłem, pewnie masz tego w pamięci trochę skoro masz taką opinię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Dżizas, ostatnio u nas 3x1st oddane przez dowolny team poszło w dealu ponad 1,5 roku temu. A w międzyczasie chodziło sporo świetnych graczy (także lepszych od Reavesa) w wymianach. Po prostu Lakers się nie boją w odpowiednich momentach rzucać assetami w przeciwieństwie do właściwie całego beGM (powtórzę - od 1,5 roku żaden zespól nie oddał jednocześnie 3x1st w wymianie). I nie jest tylko moją opinią, że gdyby taki sam deal zrobił inny GM niż ja z Reavesem to by była cisza. Ludzie dodatkowo oceniając wymianę zapominają właśnie o drafcie '26. Primo - value Reavesa dla Hornets znacznie spada, gdy w tym sezonie tankują. Bo tracą połowę z 2 lat jego korzystnej umowy (przed wysoką wypłatą w '27). Secundo - tu tankować i u nas chce z 10 ekip i Hornets chcąc nurkować pod historyczną topkę draftu właśnie wychodzą na faworytów do rozstawienia w bottom3 przed loterią (co nie pasuje pewnie kilku GMom). Z Reavesem byłoby ciężej schodzić w dół tabeli, gdzie już zaczęły się wyprzedaże/zwolnienia (Raps - Dunn, Hyland, Wizards - Nurkić, Fontecchio, Spurs - Stewart), a wszystkie ekipy z dołu tabeli oferują swych graczy. Otrzymanie value 4x1sts, w tym części mocnych za Reavesa przy chęci tankowania niby jest złe? 8 minut temu, Alonzo napisał(a): 3. Reaves za 1,5 sezonu będzie FA i January będzie musiał mieć cap space żeby go podpisać, albo Reaves będzie musiał stracić na wartości bo max który mu można dać to 40% podwyżki z Birdy rights. E to akurat chyba nie, będę miał full birdy do niego przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, january napisał(a): E to akurat chyba nie, będę miał full birdy do niego przecież. Pamiętasz akcę w rl z Dejounte Murrayem, jak Spurs go oddali do Hawks bo nie mogli dać mu maxa? Wg nowego CBA podnieśli z 20% do 40% podwyżkę dla gracza na Birdy rights. Można to liczyć z kwoty ostatniego roku kontraktu, albo ze śr. ligowej czyli MLE - w zależności która kwota jest korzystniejsza dla gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 17 minut temu, Alonzo napisał(a): 1. Plucie na decyzje Rady świadczą tylko o plujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @january mogę się zgodzić z tezą że inni najmocniejsi konkurenci do tytułu mocno defensywnie podchodzą do oddawania przyszłych assetow i tu jesteś na pewno dynamiczny i odważny @Alonzo nie wiem czy jestem w gronie tych plujących ale zadałem po prostu pytania @LeweBiodroSmoka rzeczywiście trochę kisisz swoje assety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizior Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): ok, to porozmawiajmy, co takiego masz mi do zarzucenia jako wieloletni obserwator, podaj jakieś przykłady gdzie się skompromitowałem lub kogoś zupełnie niezasłużenie obraziłem, pewnie masz tego w pamięci trochę skoro masz taką opinię Słuchaj, czy Ty myślisz, że ja nie mam w życiu nic lepszego do roboty i prowadzę jakiś pamiętnik co, kto i kiedy powiedział przez lata działania tego forum i wielu innych, na których jestem, no litości. Nie zaśmiecam sobie pamięci takimi przykładami, to ogólne wrażenie. Poza tym nie napisałem w żadnym miejscu, że się kompromitowałeś na forum i obrażałeś innych - tylko, że się lubisz "mądrować" na forum - takie mam odczucie przez lata i nic więcej. O tej kompromitacji to dotyczyło jedynie naszej wymiany uprzejmości Dobra, ktoś musi być kurna "mądrzejszy" albo po prostu pierwszy i zakończyć tę zbędną, jałową i nic nie dającą nikomu dyskusję. Zarówno Ty, jak i ja mamy chyba ciekawsze rzeczy do robienia w życiu niż obrzucanie się tu błotem. Rozumiem, że wzmocniłem Twojego największego konkurenta na Zachodzie i masz prawo do wkurzony i mieć do mnie pretensje. Tak bywa, mogłeś złożyć ofertę, ale tego nie zrobiłeś. Także nie wiń wszystkich dookoła, sam też mogłeś więcej zrobić. Bez urazy za wszystko niemiłe co napisałem. Proponuję i z mojej strony to koniec tematu - wracam do prawdziwego życia. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 13 minut temu, Alonzo napisał(a): Pamiętasz akcę w rl z Dejounte Murrayem, jak Spurs go oddali do Hawks bo nie mogli dać mu maxa? Wg nowego CBA podnieśli z 20% do 40% podwyżkę dla gracza na Birdy rights. Można to liczyć z kwoty ostatniego roku kontraktu, albo ze śr. ligowej czyli MLE - w zależności która kwota jest korzystniejsza dla gracza. Nie pamiętam. Nic mi o tym nie wiadomo, full Bird rights to full bird rights, można podpisać i do maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Z tym tankiem @january to tak zwane January'zowanie uprawiasz straszne i to w momencie gdzie zawodnicy powracali z urazów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, ignazz napisał(a): @Tecu gwarantuje że jakbyś był kandydatem do tytułu #1 w tym roku to chyba byś był bardziej dociekliwy co do tej wymiany A ja się zupełnie nie wypowiadałem o tym czy LBS ma rację czy nie. Chodzi mi tylko o styl wypowiedzi, który był rynsztokowy. Rozumiem ostre wypowiedzi pomiędzy starymi kumplami, ale tu przychodzi nowy i zostaje na niego wylane wiadro pomyi. Odnośnie samej wymiany jest słaba dla Charlotte i wydaje mi się, że powinien wyciągnąć więcej, ale nie będę go przy tym obrażał. Wydaje mi się, że jeżeli czytał nas wcześniej i ma jakieś wyrobione zdanie, to mógł sobie wybrać z 2-3 "doradców", którzy, w początkach jego kariery, doradziliby mu. Tak bym sam zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 57 minut temu, LAF napisał(a): Z tym tankiem @january to tak zwane January'zowanie uprawiasz straszne i to w momencie gdzie zawodnicy powracali z urazów. @Alonzo się obija i nie chce wkleić absencji ekip na 2T ( ), ale na szybko to Hornets po 2T będą mieć tak ogromną stratę do miejsca dającego play-in, że szans na jej odrobienie właściwie by nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 47 minut temu Udostępnij Opublikowano 47 minut temu 13 minut temu, january napisał(a): Hornets po 2T będą mieć tak ogromną stratę do miejsca dającego play-in A kto o tym decyduje? Dlatego nie rozumiem wciąż intencji przerzucenia trade deadline przed głosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 43 minuty temu Udostępnij Opublikowano 43 minuty temu 2 minuty temu, Tecu napisał(a): A kto o tym decyduje? jak widać wyżej decyzja już zapadła. 16 minut temu, january napisał(a): @Alonzo się obija i nie chce wkleić absencji ekip na 2T ( ), ale na szybko to Hornets po 2T będą mieć tak ogromną stratę do miejsca dającego play-in, że szans na jej odrobienie właściwie by nie było. moim zdaniem patrząc na to, że inne zespoły na początku 3T nie wchodzą z pełnym rosterem to Ja bym nie składał broni, a jeszcze można było jak piszesz osłabić potencjalnych konkurentów wzmacniając się, no ALE jak tank to tank. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 36 minut temu Udostępnij Opublikowano 36 minut temu 24 minuty temu, january napisał(a): @Alonzo się obija i nie chce wkleić absencji ekip na 2T ( ), ale na szybko to Hornets po 2T będą mieć tak ogromną stratę do miejsca dającego play-in, że szans na jej odrobienie właściwie by nie było. ja nie uzupełniam w arkuszu zakładki Injury tylko wpisuję INJ przy nazwiskach na poszczególne trymestry przy składach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi