Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Całkiem sporo osób mnie w różny sposób tu oznacza, no to coś króciutko zbiorczo skrobnę.

1. Nie zamierzam się tłumaczyć z robienia wymian, które uważam za korzystne dla siebie. Każdy GM chce/ powinien chcieć takie robić. Nowi GMowie mają nadzór, nie bardzo wiem czemu (albo wiem :)) niektórzy się rzucają.
2. @LAF Nie, nie jestem w Radzie.
3. @człowiek...morza, tekst "za wzięcie Gueye i Bouchera powinno się dostać 1st rounder" to absurdalna teza, która wskazuje Twe nastawienie.
4. @ignazz Lively ma (nie tylko w mojej opinii) wyższą wartość niż 1st rounder. Ja chciałem go zachować. Nie on jeden z wysokich zaczynał karierę z urazami (Holmgren, Embiid). 

5. @24kobe8JJJ przez niektórych jeszcze przed out of season inj był uznawany za negatywną umowę, dlatego nie ogarniam czemu Hawks się dziwią z odrzucenia oferty.
6. @człowiek...morzaTo nie są żadne 3x bieda picki.
7. @LONGER01 Po Bouchera latem startowało u nas 10 teamów na FA, po Gueye też było zaciekle. Dziwne to pisanie o nich "gruz" etc.
8. Nie, @24kobe8, nie oddałbym CMB :D Odrzuciłem taką możliwość.
9. @człowiek...morzaTekst o tym, że trzeba w wymianie zawsze zakładać najgorsze u sprowadzanych graczy/assetów to wtf.
10. @RonnieArtestics to bardzo kontrowersyjna opinia, że ściągając Reavesa przy talencie moich graczy offball nic nie zyskują Lakers w tym sezonie:) Jednak sprowadzenie tak dobrego gracza znacznie polepsza mój team w tym sezonie w mojej opinii.

11. Zapominacie, że jak Hornets chcą tankować to traci dla nich dużo value Reaves, bo 1 z 2 sezonów jego niskiej umowy jest dla nich nie tylko nie plusem, ale nagle minusem.

12. Najważniejsze: jak zawsze jest to samo, boicie się w odpowiednim momencie rzucać assetów, pieścicie sobie picki/młodych graczy i potem się dziwicie, że ktoś się nie bał rzucić więcej od Was i w wymianach zgarnął przykładowego Curry'ego (w 2021 byłem ponoć dopiero 4-5 teamem, do którego uderzył ówczesny GM GSW z ofertą sprzedaży Kury, bo inni odrzucali jego pomysły), Duranta czy teraz Reavesa.

13. Także cieszcie się obecnie marudzący na Reavesa w Lakers, że wcześniej po dłuuugim namyśle stwierdziłem, że nie pasuje mi oddawanie LeBrona (bo sam bym niesmak u siebie spowodował taką akcją), bo tak pizdujecie z chowaniem assetów przy składaniu ofert, że gdyby nie to, że mi nie pasuje to pod kątem funu to mógłbym ściągnąć jeszcze sobie teraz grajka z top5 ligi. 

11 minut temu, LONGER01 napisał(a):

W Trading Blocku była mowa o pickach w TOP 10, po czym skończyło się na picku #20, #25 + picku z bieda draftu.

Żeby otrzymać taki zwrot za TOP 40 ligi trzeba było jeszcze oddać #38, 2x2nd i zabrać dwóch petów. 

Panowie, czego Wy bronicie?! 

Już to wyjaśniałem...

mój wpis nie dotyczył rozmów z Lakers a jedynie tego że chciałem takie propozycje dostać od innych GMów, ale nie dostałem, i tyle.

Z mojej strony to już naprawdę ostatni wpis w tej kwestii.

Nie sądziłem, że coś takiego na mnie spadnie od samego początku, gdybym wiedział to pewnie bym się nie pakował w to bagno 🤮

A do poziomu niektórych wpisów, np. dot. "dymania chłopców" to nawet nie będę się zniżał... i pozostawię to bez komentarza.

21 minut temu, january napisał(a):

9. @człowiek...morzaTekst o tym, że trzeba w wymianie zawsze zakładać najgorsze u sprowadzanych graczy/assetów to wtf.

przy pickach i wiecznie połamanym grajku to oczywistość

jestes leszcz, że korzystasz z takich okazji i tyle 

wstydz sie 

ocena rady dobrze wiesz, ze c***a u nas znaczy i w zaden sposob nie potwierdza rentownosci trejdu

Edytowane przez człowiek...morza

Najlepsze jest to że wartość AR u nas powinna być potężnie wyższa niż w RL poprzez fantastyczny kontrakt. Takie zjawisko praktycznie nie występuje normalnie aby tak się kontrakty rozjechały z rzeczywistością. I pod tym względem Rada powinna akcentować wartość wymiany. Przecież taki zaniżony 3 letni kontrakt to jest żywe złoto dla naszych drogo zbudowanych lakers. Tego rookie może i nie musi potrafić wyceniać. Rada już tak. 

To bezcenny asset dla każdego kontendera. I powinno pójść przebijanie ofert a nie szybkie zamknięcie negocjacji. Gdzie się CHAR spieszyło? Mam nadzieję że jak GM nazwał grę bagnem nie odejdzie zaraz z niej bo to będzie budziło jeszcze ciekawsze kontrowersje. 

Młody a fika ;) bagno. 

Powtórzę przez ten kontrakt u nas AR ma wielokrotnie wyższą wycenę niż w RL. 

Coś tu nie gra Rado 

32 minuty temu, january napisał(a):

6. @człowiek...morzaTo nie są żadne 3x bieda picki.
7.

42 minuty temu, LONGER01 napisał(a):

W Trading Blocku była mowa o pickach w TOP 10, po czym skończyło się na picku #20, #25 + picku z bieda draftu.

Żeby otrzymać taki zwrot za TOP 40 ligi trzeba było jeszcze oddać #38, 2x2nd i zabrać dwóch petów. 

Edytowane przez człowiek...morza

Niezależnie od twojej oceny klasy sportowej gracza cyferki u nas są dziś najważniejszym elementem gry i mocno doceniają gracza którego oddałeś. 

Teraz, gizior napisał(a):

Właściwa osoba jak widzę się odezwała 😠 "uderz w stół..."

Raczej stary niż młody, młody to byłem jakieś 20 lat temu...

Ja żartuje więc nie bierz tego za coś wartego zapisania w serduszku. Wiem że stary grzyb jesteś.  

Rada nie przekazała po prostu informacji gdzie leży wartość AR. I o to jest dym. 

Bo i nawet gdybyś upierał się do takiej wyceny to akcentując jego Kontrakt każdy kontender by przebijał ofertę gdyby oczywiście mógł bo nie każdy ma 3x1. 

Po prostu zrozum nas że jesteś kolejnym nowym graczem który bardzo szybko robi kluczową wymianę w powszechnym odczuciu bardzo bardzo szybko. Nie dając innym realnej szansy przebicia. Czasu do końca wymian przecież nie brakuje. 

Myślisz że gdyby dalej to był deal na stole i trwałaby dyskusja byś więcej nie zyskał? 

Sam teraz dyskutując tu o jego kontrakcie widzę mój błąd że nie napisałem do Ciebie. 

A samo zagrożenie że mogę dojść do negocjacji mając dużo lepsze Picki tworzy nacisk konkurencji. 

Dlaczego czasem dziennikarze robią przecieki jaki klub jest zainteresowany? Czasem to blef. Ostatnia rzeczą w tym przypadku jest szybkie zamknięcie wymiany. To służyło tylko lakers. 

I pisze to spokojnie nie będąc z moim słabym składem zagrożony wzmocnieniem lakers. Ale rozumiem rozgoryczenie innych potęg. 

I tu wchodzi rada która powinna wiedzieć to lepiej. 

17 minut temu, ignazz napisał(a):

Przecież taki zaniżony 3 letni kontrakt to jest żywe złoto dla naszych drogo zbudowanych lakers

Piszecie wszyscy te analizy, a takie byki robicie i potem się dziwicie, że Wasze oceny nie są cenione :) Reaves po odrzuceniu PO będzie UFA w 2027, więc żaden 3 letni.

I tak wszyscy wiemy, że jest huczek tylko dlatego, bo do Lakers 🙂 Byłby to inny team to byłaby cisza. Ale cieszę się, że moje wymiany niezmiennie pobudzają konwersację w dziale :D 

Cieszę się że też zauważyłeś gdzie jest realna wartość gracza którego pozyskałeś. Wytłumacz może jeszcze koledze. 

Zawsze byłeś pomocnym userem. 

Napisz szczerze jaką wartość dla lakers ma fakt ile AR zarabia przez trzy no może dwa lata ;) 

I trochę dziwię się tym co walczą o tytuł że tej ścieżki nie zauważyli po tytuł. 

Top #40 za MLE? 

Game changer. 

Godzinę temu, LONGER01 napisał(a):

@gizior szczerze życzę szczęścia w Lotto 2027 aby pick był wysoki ki. 

Nie jestem w walce o tytuł więc dla mnie wartość kontraktową mając tani zespół nie jest taka jak dla tych najlepszych ekip. Przeciez to tłumacze. No i później doszło do mnie jeszcze ten zwrot 3x2. 

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

No nawet dla mnie gdzie taki gracz ma mniejszą wartość będąc tam gdzie jestem widzę wyższą wartość dla lepszych zespołów. 

Rada to przegapiła? 

No i dla GM char Picki to sól wymiany więc jeżeli wybrzydzam w tym aspekcie to chyba złe? 

Ja już ten temat zostawiam. Ani walczę o tytuł i mi wzmocnienie lakers lata tak ani moja wymiana aby się tu podniecać.  Mam pretensje tylko do nadzoru. 

6 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Ale co tam Ronnie robi 3x2nd dla Lakers? :)

Serio tam jest pick 31-36?

Pistons 26 2rd. Hmmmm 

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Niezależnie od twojej oceny klasy sportowej gracza cyferki u nas są dziś najważniejszym elementem gry i mocno doceniają gracza którego oddałeś. 

Ja żartuje więc nie bierz tego za coś wartego zapisania w serduszku. Wiem że stary grzyb jesteś.

Ok

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

@gizior szczerze życzę szczęścia w Lotto 2027 aby pick był wysoki ki. 

👍