Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

handel drugorundowcami możemy wprowadzić osobno, nie ma problemu - każdy dostaje na starcie dajmy na to 3,5 miliona i można kupować i sprzedawać, ale hajs się nie odnawia co roku - to może być fajne usprawnienie draftu zwłaszcza dla drużyn, które mają dużo picków

handel drugorundowcami możemy wprowadzić osobno, nie ma problemu - każdy dostaje na starcie dajmy na to 3,5 miliona i można kupować i sprzedawać, ale hajs się nie odnawia co roku - to może być fajne usprawnienie draftu zwłaszcza dla drużyn, które mają dużo picków

Lepiej to połączyć, żeby zachować jak największą prostotę. 

Projekt jest dobry, ale wymagać będzie szczegółowego dopracowania.

Dyskusja właściwie jest nad tmomentem wprowadzenia,

Niezależnie od momentu wprowadzania będzie działał długofalowo. Dlatego wydaje mi się, że dobrze będzie to klepnąć teraz w końcu, bo i tak będzie trzeba to zrobić. Im później, tym mniejsza płynność.

BTPH? A czemu nie kumulowanie gotówki?

Twój pomysł jest ograniczony. To kiepska nagroda, że masz na jeden sezon więcej gotówki. To dalej promuje za bardzo tankowanie. Przecież przekraczanie luxury to skrajny przypadek.

mozemy wrócić do tego systemu, który zaproponowałem tydzień temu, gdzie było liczenie z tabelki i połączony system finansowy z kupowaniem picków, tylko mój główny problem to ta tabelka, bo uważam że będzie za dużo srania się z możnikami i liczenia w którym łatwo się pomylić

a tak masz osobno hard cap uzależniony od wyników

i osobno system popularnych ostatnio "cash considerations", które można dorzucać do deali lub kupować za nie picki. Ale w takim przypadku właśnie nie można dosypywać gotówki do systemu bo to nie zagra tj. co roku każdy będzie miał hajs żeby w drafcie kupować picki i w rezultacie nikt nie będzie sprzedawał

Możemy dać na start wszystkim 5 milionów a potem trzeba sobie już radzić i jak ktoś chce mieć więcej odłożone to musi dostać w dealu albo sprzedać pick 

Jak to każdy będzie miał hajs? Raczej tylko Ci co mają jakieś wyniki. I cena się sama unormuje. Jeden będzie wolał kupić pick za np. 10mln, a drugi będzie zbierał, by po 3 latach mocniej wejść w FA, bo uzbieraną kasę przeznaczy na podatek.

no nie, właśnie widzisz kupowanie picków jest niezależne od wyniku, dla drużyn NBA to są grosze, niezależnie czy ktoś płaci podatek czy nie, bardziej jest to kwestia alokacji zasobów na zasadzie 'nie mam miejsca w tym roku w rosterze to sprzedam pick, a jak za rok mi się zwolni to może kupię'. No i za 10 mln nikt nie kupuje ani nie sprzedaje - jest w CBA maks w okolicach 3 milionów i więcej nikt nie może wydać w ciągu roku

Ofertę tak wysyłamy :

beGM Clippers :

1.Chris Paul 201/5

?

Co do CP3 to tu jest sytuacja zupełnie inna niż w real NBA

a) brak Doc'a na stanowisku HC

B) Melo czyli ziomek CP3 jest u mnie

c) A.R nie gra u mnie.

A to były główne powody dla których CP3 opuścił LAC.

nie bój się, dasz mu maksa to na pewno zostanie ;)

Skoro mam wybór, to biorę na barki najtrudniejszą z opcji(przynajmniej tak mi się wydaje :grin: ), czyli OKC.

No to świetnie, witamy !

Zapoznaj się z zasadami, jakbyś czegoś nie rozumiał albo miał wątpliwości to pisz śmiało. Ja  i tak leżę w łóżku drugi dzień, a i jutro się nie zanosi na zmianę, więc będę mógł na bieżąco Ci odpowiadać, a i poza tym pewnie każdy chętnie pomoże.

Edytowane przez Tomek9248