Skocz do zawartości

Ogladamy NBA w TV

josephnba

Ankieta  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

Za mało widziałeś tych graczy.

nie wiem czy za mało , raczej moje uwagi dotyczyły bezpośrednio ww meczu bo Bird (bezsprzecznie geniusz) zrobił cos około 30/20 w nim mając połowę zbiórek takich głupawych czyli przepychaący się PF i C sprawili że zbiórki "leciały za kołnierz" i brał je na prostych nogach bedąc 2 stopami na ziemi :lol:

tego obecnie by po prostu nie było...

ale fakt on się w tamtym systemie niezłe ustawił

co do Jabara to przyznaję nie widziłem go w prime tak porządnie bo te skróty czy wicinki to o kant d..py ( przypomina mi się tekst z benem Wallecem i maszynka do zdobywania koszy)

ale z drugie strony nie wiadomo akby obecne ekipy zagrały bez klimatyzacji dojeżdzając pociągami :P

• 3 tygodnie później...

Od 1 lipca br. Janusz Basałaj kieruje kanałem telewizyjnym Orange Sport, który uruchamia Telekomunikacja Polska.

Orange Sport to nowy kanał telewizyjny, który będzie produkowany i nadawany przez Telekomunikację Polską przy współpracy z Canal+ Cyfrowy. Zaprezentuje głównie rozgrywki polskiej ekstraklasy, w tym 6 meczów na żywo w każdej kolejce.

Uruchomienie programu planowane jest na ostatni weekend lipca, czyli podczas inauguracji nowego sezonu ekstraklasy 2008/2009.

- Nowy kanał Orange Sport będzie prawdziwą gratką dla kibiców piłkarskich, zwłaszcza tych, którzy interesują się polską ligą - mówi Janusz Basałaj, redaktor naczelny Orange Sport. - Zapewnimy wysoką jakość produkcji, profesjonalnych komentatorów i reporterów. To efekt naszej ścisłej współpracy z telewizją Canal+, z którą TP kupiła prawa do transmitowania rozgrywek ligowych

Nowy kanał będzie dostępny dla klientów TP w ramach usługi multipakiet tp oferowanej za pośrednictwem linii telefonicznej (IPTV) oraz abonentów Cyfry+.

TP zamierza rozbudowywać ofertę programową. Oprócz rozgrywek ekstraklasy piłkarskiej w ofercie Orange Sport znajdą się też mecze szwedzkiej ligi żużlowej, rozgrywki NBA oraz koszykówkę pań w wydaniu amerykańskiej WNBA.

czyli jeśli to jest pewna informacja to mamy już 5 nadawcę NBA w Polsce jesli dobrze liczę (w historii). Ciekawe co to będzie, HD raczej na tym kanale się nie ma co spodziewać, ilość meczy mnie ciekawi ale wątpie, żeby jakoś drastycznie się zmieniła, mogą dodać góra jeszcze jeden mecz w tygodniu, no i ciekawe czy Michałowicz przejdzie z C+ do tego Orange Sport (ale Świątka nie bierz! :wink: ), bo z tego co pamiętam to za każdym razem przechodził z TVNU do Wizji TV z Wizji TV do Canal+. No i najważniejsza kwestia czy za ten my, abonenci C+ (chociaż nie wiem czy ja tam z tego nie zrezygnuje lada miesiąc) będziemy dodatkowo płacić

Nie liczyłbym na więcej spotkań. C+ ma umowę na 2 spotkania w tyg, Finały i parę innych fajerwerków. I tak kosztowało to krocie, za dołożenie kolejnych spotkań musieliby sporo zabulić. Dziwna sprawa z tym kanałem, również mam nadzieję, że nie trzeba będzie do niego dodatkowo dopłacać.

Troche nieporozumienie z tym C+. Spora czesc znajomych mi osob, c+ ma wyłącznie z uwagi na NBA...ale jak widać nie opłaca im [c+] się to (z drugiej strony co tu marzyć o oglądalności jeśli jedyna powtórka niedzielnego meczu jest następnego dnia o...12 albo 13). Jeśli canal nie wykupi praw na następny sezon to ja rezygnuje, Orange Ekstraklasa czy inne ligi kopanej to nie jest to za co chciałbym płacić (nawet najmniejsze pieniądze).

A jeśłi Wojtek przejdzie do tej nowej stacji razem z NBA to również za ciekawie nie będzie..gosc wiedze ma duza, zgoda, ale ten monotonny komentarz z kazdym meczem co raz bardziej mnie drażnił. Potrzeba kogoś kto 'odda atmosfere hali' wprowadzi troche 'dramaturgii', a nie cały czas omawia staystyki 10 sezonów wstecz i raz na trzy godziny krzyknie jakies ohohoh. Michałowicz komentatorem jest słabym i chyba wolałbym go słuchać jako eksperta raz na 4 spotkania niż w takiej formie jak w poprzednich sezonach.

A jeśłi Wojtek przejdzie do tej nowej stacji razem z NBA to również za ciekawie nie będzie..gosc wiedze ma duza, zgoda, ale ten monotonny komentarz z kazdym meczem co raz bardziej mnie drażnił. Potrzeba kogoś kto 'odda atmosfere hali' wprowadzi troche 'dramaturgii', a nie cały czas omawia staystyki 10 sezonów wstecz i raz na trzy godziny krzyknie jakies ohohoh. Michałowicz komentatorem jest słabym i chyba wolałbym go słuchać jako eksperta raz na 4 spotkania niż w takiej formie jak w poprzednich sezonach.

no właśnie, Michałowicz by się świetnie nadał na eksperta, nawet mógłby być w tej roli na co drugim meczu, bo wiedze o lidze ma i mówi ciekawie, a do komentowania, najlepszy z obecnie komentujących to wydaje mi się Adam Romański, komentujący DBE na Polsacie Sport, a najlepiej to zrobić jakiś młody zespół ludzi do tego, którzy jeszcze NBA komentować okazji nie mieli, ale mają to coś, że o 3.23 przy średnim spotkaniu oczy zamykać się nie będą :wink: . sam bym się zgłosił (chociaż generalnie to się piłką nożną zajmuję), ale niestety żadnego adresu tej stacji póki co nie widać :( :wink:

Panowie, narazie to nie ma co podchodzić pesymistycznie do sprawy.

Po pierwsze po tym sezonie skończył się dwuletni kontrakt Canal+ na pokazywanie NBA i ja osobiście cieszę sie z tego, że ktoś nadal będzie pokazywał NBA w Polsce, a to, ze to będzie Orange Sport a nie C+ to już mało ważne, szczególnie, że oba programy są/będą dostępne na Cyfrze+.

Według mnie to wiele się nie zmieni, przecież wyraźnie jest napisane, że obie stacje prowadzą ścisłą współprace, no bo NBA, WNBA i Orange Ekstraklasa były pokazywane na C+Sport, a teraz mają być pokazywane na Orange Sport, więc według mnie te stacje nie mają zamiaru ze sobą rywalizować, ale współpracować dla dobra obu stacji.

Pewnie Michałowicz nadal będzie komentował, ale też nie miałbym nic przeciwko jakiejś świeżej krwi. Zobaczymy jak to będzie, pewnie z z biegiem czasu będziemy wiedzieć coraz więcej.

hm.

nie podpalajcie sie tak:)

ta nowa stacja ktora powstaje nie bedzie tak zupelnie nowa.

tp.sa wspolpracuje juz od dluzszego czasu z c+ np. przy liveboxie, zatem nie spodziewajcie sie, ze powstanie nowa stacja.

jezeli juz to tepsa dostanie badz udostapni na tym kanale sygnal od canal plus tak by dotrzec z nba do szerszej widowni.

a jesli dobrze pamietam to wojtek cos wspominal, ze przedluzyli umowe z nba. nie jest zle. mnie to co proponuje cplus w zupelnosci wystarcza. moze jak gortat zacznie grac jak howard to wtedy puszcza nam 41 spotkan magic w sezonie, jak bylo swego czasu w hiszpanii za sprawa gasola.

ale to tyle.

• 1 miesiąc temu...

Ja jestem szczesliwym(czy aby na pewno :?:) posiadaczem multipakietu tp. wiec mam tez za darmoszke kanal orange sport (btw. calkiem ciekawy, choc czasami monotonny, kiedy np jest przerwa na reprezentacje). I teraz mam pytanie odnosnie tego kanalu. Czy z meczami nba bedzie tak jak z meczami oe, czyli na zasadzie ze czesc meczy w tyg pokaze C+, a czesc OStv. Tzn wyraze sie jasniej, czy liczba meczow sie zwiekszy np na 2 w tyg w canal+ i 2 zupelnie innych meczach,pokazywanych w innych porach nocy/dnia/tygodnia w kanale orange sport :?:

a i tak wogole czy jest juz decyzja czy w tym kanale orange bedzie wogole koszykowka rodem z nba.

A i jeszce tak ot to kanal orange sport i canal+ swietnie sie dogaduja i jesli masz sile, ochote wytrwac weekend przed tv, to mozesz obejrzec wszystkie mecze naszej rodzimej pilki skopanej.

dogaduje sie bo udzialowcem tego kanalu jest... cyfra i tepsa jesli dobrze kojarze:)

prawdopodobnie bedzie tak, ze beda pokazywali 2 mecze nba w tygodniu i beda to inne mecze niz pokaze c+.

zatem obejrzymy 4 mecze nba w tygodniu.

ja mam cyfre i bede musial doplacic 10zl zeby mi odkodowali ten kanal ale warto bedzie chyba.

szkoda ze na 99% euroligi nie bedzie nie tylko na cyfrze ale i nigdzie.

szkoda bo poziom euroligi jak i sama gra strasznie pozytywne wrazenie na mnie wywarly

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65086,5650880,Koszykowka_w_TV__wiecej_NBA__ale_bez_Euroligi.html

Już miałem kilka dni temu to wkleić, ale nie miałem czasu.

Z tego co tutaj piszą, to mielibyśmy możliwość obejrzenia czterech meczów NBA w tygodniu :!: :)

Mi to jak najbardziej pasuje i jeśli rzeczywiście tak będzie, to na pewno zakupię Orange Sport.