Skocz do zawartości

Draft 2017

falcao

Rekomendowane odpowiedzi

Poproszę nazwiska, widzę jedynie seniorów do wzięcia w drugiej rundzie.

No ale taki Hart jest lepszym zawodnikiem i moim zdaniem nie generuje ci żadnego ryzyka

Co złego jest w byciu seniorem? To gorszy zawodnik od freshmena?

Hart raczej nie będzie dostępny z wyborem 76ers bo takie Jazz czy Hawks powinni go zgarnąć

F.Jackson z Duke to definitywnie secondary ballhandler i SG, a nie PG. Iwundu będzie stealem, bo po zmienieniu techniki jego rzut wygląda bardzo dobrze. Hart i White IMO powinni iść w early 30s, tylko to dalej wyżej niż powinien iść Ferguson.

Tyle, ze Iwundu , Hart, czy Dorsey (why not?) na tą chwilę są w mockach w okolicach 35-40 picku. Sixers mają w ciul 2nd rounderów - mogą się przepchać kilka miejsc do góry w razie potrzeby. 

F.Jackson z Duke to definitywnie secondary ballhandler i SG, a nie PG. Iwundu będzie stealem, bo po zmienieniu techniki jego rzut wygląda bardzo dobrze. Hart i White IMO powinni iść w early 30s, tylko to dalej wyżej niż powinien iść Ferguson.

Iwundu trafiał w wieku 22-23 lat trójkę na mecz w college'u i miał 37% z jumperów, to nie jest niestety bardzo dobrze. 

Frank Jackson to 6'3'' guard, który prędzej będzie robić za backup na jedynce niż startera na dwójce.

Hart we wszystkich mockach ma iść w drugiej rundzie.

@ely3, jak mam dużo prospektów na obwodzie to wolę wziąć 19-latka z potencjałem niż 23-latka który może okaże się dobrym rolesem. Mniej więcej taka jest ta różnica. Zwłaszcza gdy Sixers mają cztery drugorundowe picki, a my zakładamy scenariusz, że do tego zdobywają późny pierwszorundowy.

Ludzie jak Jackson w NBA kończą z reguły na jedynce, jeżeli nie rozwiną PG skills to ich max to zawodnik rotacji, zresztą bądźmy konsekwentni, jakiś tydzień temu twierdziłeś, że mający lepsze warunki fizyczne dużo lepiej broniący Fox może bronić tylko jedynki. ;]

Iwundu miał gorsze statystyki z półdystansu/dystansu od Josha Jacksona.

Czyli wychodzi na to, że ciekawszą opcją dla Sixers jest Hart, który może iść w drugiej rundzie, a nawet jeśli nie, to w drugiej rundzie i tak do wzięcia powinien być przez Sixers ktoś z grona Jackson/White/Dorsey.

Więc jakby udało się w sprzyjających warunkach dostać w końcówce pierwszej rundy pick to brałbym Fergussona, chyba, że jakimś fartem ostałby się Anunoby czy Justin Jackson, na co jednak nie liczę. Chyba, że Colangelo będzie chciał jakiegoś C, czego w sumie bym nie wykluczał. Zresztą od ''mamy dużo drugorundowych picków i chcielibyśmy coś pod koniec pierwszej'' do ''mamy coś pod koniec pierwszej rundy'' daleka droga.

Edytowane przez BigManFan

LOL, jakie 40 funtów. :]

Większość pkt Iwundu brała się właśnie z tego, że robił za ballhandlera w tym Kansas State, czyli bierzesz prawie 23-letniego kolesia (który swoją drogą w tym wieku za przygotowanie fizyczne jest punktowany przez scoutów) który grał niewiele off the ball i trafiał jedną trójkę na mecz w college'u, będąc zresztą takim sobie scorerem - i robisz z niego ~3&D gracza? Przecież jego czasami bronili under przy pickach, a on z tego nie korzystał, więc daj spokój z tymi workoutami. I te typowe dla Ciebie epitety jak ''rewelacyjnie'' - przez dwa miesiące po sezonie poprawił rzut? ;]

Fergusson jest bardzo surowy, ale skacze i rzuca. Prospekt jak prospekt, wzięcie na tej samej zasadzie Korkmaza okazało się świetnym ruchem.

Tatum jebnął 18. Kennard tak jak wrzuciles 21, więc chyba to on lideruje :grin:

https://www.youtube.com/watch?v=CBa-wUPf-Tg

no nieźle, rozumiem że to nba3 u Tejtuma także? 

kurde będą z niego ludzie, może lepiej jak nie trafi do tych C's jednak i będzie miał wolną rękę w Ofensywie

https://www.youtube.com/watch?v=sExKafSTAE0

widzę że jest jakaś moda by się z młodymi spotykać, wpierw Tracy z Fulzem teraz Hill z Tatumem,

btw do matki mega podobny jest z twarzy :P

Tak, jeżeli czyjaś ofensywa w wieku 22-23 lat w college'u to granie z piłką, atakowanie obręczy i transition - przy okazjonalnej trójce i graniu off ball, to jak w NBA ma głównie grać off ball i rzucać trójki to ja mam duże wątpliwości. Argumentu z techniką nie ogarniam, Iwundu miał kiepską skuteczność pull up J, przeciętną skuteczność na półdystansie, niewiele rzucał za 3, a mówimy o seniorze, już nie wspominając, że technicznie ten jego rzut wcale bardzo dobrze nie wygląda. Fergusson ma lepszą technikę rzutową, tak swoją drogą, a jest prawie 4 lata młodszy. ;]

Zresztą, nie mam zamiaru przesadnie dyskutować o kolesiach którzy w Sixers pewnie nie skończą, nie wiem co Cię urzekło w tym Iwundu - piłki w NBA nikt mu nie da, rzucał w ostatnim sezonie w college'u przeciętnie, może być fajnym rolesem, bo ma size i potencjał do obrony, ale tacy ludzie w pierwszej rundzie to nie jest steal. Jak mam brać gracza który w grudniu skończy 23 lata i liczyć na to, że nauczy się dobrze rzucać...

Edytowane przez BigManFan

Tak, jeżeli czyjaś ofensywa w wieku 22-23 lat w college'u to granie z piłką, atakowanie obręczy i transition - przy okazjonalnej trójce i graniu off ball, to jak w NBA ma głównie grać off ball i rzucać trójki to ja mam duże wątpliwości. Argumentu z techniką nie ogarniam, Iwundu miał kiepską skuteczność pull up J, przeciętną skuteczność na półdystansie, niewiele rzucał za 3, a mówimy o seniorze, już nie wspominając, że technicznie ten jego rzut wcale bardzo dobrze nie wygląda. Fergusson ma lepszą technikę rzutową, tak swoją drogą, a jest prawie 4 lata młodszy. ;]

Zresztą, nie mam zamiaru przesadnie dyskutować o kolesiach którzy w Sixers pewnie nie skończą, nie wiem co Cię urzekło w tym Iwundu - piłki w NBA nikt mu nie da, rzucał w ostatnim sezonie w college'u przeciętnie, może być fajnym rolesem, bo ma size i potencjał do obrony, ale tacy ludzie w pierwszej rundzie to nie jest steal. Jak mam brać gracza który w grudniu skończy 23 lata i liczyć na to, że nauczy się dobrze rzucać...

Rozumie o co chodzi w koszykówce, myśli, ma court-vision i jest team playerem. To wbrew pozorom cechy rzadkie albo niewystarczająco rozwinięte.

Ten rzut zmierza ku dobremu, w obronie jest niezły indywidualnie jak i team-d. 

Dla mnie to gość na 20-30.

Rozumie o co chodzi w koszykówce, myśli, ma court-vision i jest team playerem. To wbrew pozorom cechy rzadkie albo niewystarczająco rozwinięte.

To prawie jak Nik Stauskas.

Ja jednak pytałem o bardziej namacalne cechy które powodują, że może być stealem. Bo jeżeli ''wariancją 3&D" ma być prawie 23-letni typek który w swoim najlepszym sezonie w college'u rzucał przeciętnie, to jednak prędzej uwierzę, że faktycznie nic z niego nie będzie.

Mogę tylko powtórzyć: koleś był takim sobie scorerem jako senior (!) w NCAA, a jego scoring wynikał z grania z piłką, transition i atakowania obręczy, przy przeciętnym rzucie i niewielkiej grze bez piłki. Skoro w NBA nikt mu nie da piłki, to albo wierzycie, że prawie 23-letni prospekt mocno poprawi rzut, albo bierzecie kolejnego atletycznego, dobrze broniącego bez upside'u w ofensywie rolesa, który jak dobrze pójdzie to gdzieś załapie się do rotacji.

Tylko gdzie tu murowany steal? 

brogdon dostał piłkę

nie widzę w Iwundu nic ponad roles'a, ale jednocześnie widzę w nim roles'a, jakiego chciałaby mieć każda drużyna.

powierzyłbym mu piłkę w 2-unicie w przyszłości. Jeśli rozwinie rzut(a oglądając spotkania widać tu postęp) to może być fajnym uzupełnieniem w s5.

uczciwa cena to właśnie 20-30

Edytowane przez człowiek...morza