Skocz do zawartości

Sezon 2016/17 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.10.2016 o 17:59, barcalover napisał(a):

Myślałem o tym, ale doszedłem do wniosku, że z IV poziomu nie spadnę, więc... czemu nie? :smile:

Troche sie boje bo znowu mi sie podoba i masz czesc tych samych graczy co ja, wiec wolalbym sie grubo nie mylic... ;-)

Ale skoro tak wyraznie poprosiles to zaraz wrzuce wersje skrocona...

W dniu 24.10.2016 o 17:22, wiLQ napisał(a):

Chyba juz nikt inny poza mna sie w to nie bawi, wiec tym razem projekcje w wersji skroconej...

Żeby Ci było raźniej to tradycyjnie ja też wystawię się ze swoimi prognozami ;)

Nie ma za wiele czasu żeby się rozwijać jak kiedyś ale może choć tyle

Tier 1 - Walka o podium:

QAS - to nie kwestia deala z macem tylko paru promocji na drafcie, tankujemy bloki ale reszta mocna, tyle że info o kontuzjach to może być to od czego będzie zaczynał poranne analizy wyników

Florida Pensioners - tu będzie pakietowanie grajków, więc trudno ocenić nawet kierunek w którym pójdzie tankowanie lub ratowanie, ale jest czym handlować więc dla pewniak do pudła, a przy dużej polaryzacji innych składów - mistrz.

woLF-Pack - nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki (Curry), no i ile meczy będzie bez Jacksona i Jrue "na bogato 15$"? Zapowiada się slow start, ale to doppelmajster więc ... 

Sopockie Trefliki - bulek bardzo ciekawie podraftował, i jeżeli Miami nie odpali sezonu to będzie wysoko.

Zdunia Squad - połowa mojej planowanej drużyny tradycyjnie jest u Masuda więc musi być wysoko ;)

Tier 2 - srodek tabeli

Unstoppables Bulls - niby nic nie tankuje (na razie), jest trochę potencjału żeby szeroką ławą od pierwszego dnia iść do przodu, może chociaż dla odmiany nie będę do końca walczył o utrzymanie czego sobie życzę jako cel minimum,

WspieramAkcjęPajacyk - mac zaryzykował z dealem ale co jeżeli Embiid rozwali system? Ja mu kibicuje. Przy dobrym jak zwykle FA będzie wyżej.

BasketBoli - fajnie zaczął draft, ale potem licytacją Goberta zamknął sobie szanse na dobre uzupełnienia.

Berdjusza - słabe statsy wysokich mogą być trudne do nadrobienia, jak sie szybko nie zacznie działać

Holy Grail - evitacre zawsze zaczyna sezon w typowaniach pod kreską, a potem i tak jest ponad. Stres zjada na śniadanie ;)

Tier 3 - walka o utrzymanie

Wrobel's Team - najtrudniej mi ten team ocenić bo tyle tu możliwego upside i oczekiwań, ale braki są w wysokich statsach. Śmiało może być nawet w czubie jak talenty wybuchną na raz.

Underrated - ogromne koszty tego żeby mieć najsłabsze FT%, ciężko to było rozsądnie uzupełnić jak Sławek też polował na tych grajków. 

Ball Lovin Criminals - jest tu dużo obaw co do zdrowia, za dużo, 

Kriszot's Team - bez trejdów się chyba nie obejdzie albo super strzały z FA pomogą.

L.MP - chyba rekord w oczekiwaniu na kolejnego picka od 46 do 171. To widać niestety w składzie, gdzie brakło na uzupełnienia gwiazd. 

W dniu 24.10.2016 o 21:17, marcos napisał(a):

Żeby Ci było raźniej to tradycyjnie ja też wystawię się ze swoimi prognozami ;)

Nie ma za wiele czasu żeby się rozwijać jak kiedyś ale może choć tyle

Dzieki za to!

Ciekawe, ze z grubsza sie zgadzamy odnosnie czolowki i tych zagrozonych spadkiem...

QAS - to nie kwestia deala z macem tylko paru promocji na drafcie, tankujemy bloki ale reszta mocna, tyle że info o kontuzjach to może być to od czego będzie zaczynał poranne analizy wyników

Dla jasnosci, bez tej wymiany tez bym go mial w tym tierze, ale nie jako lekkiego faworyta.

woLF-Pack - nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki (Curry), no i ile meczy będzie bez Jacksona i Jrue "na bogato 15$"? Zapowiada się slow start, ale to doppelmajster więc ...

Znaczy zawyzasz jakosc tego skladu na podstawie przeszlych wynikow GMa?

Czy widzialbys ta druzyne w tym tierze niezaleznie od tego kto by ja prowadzil?

WspieramAkcjęPajacyk - mac zaryzykował z dealem ale co jeżeli Embiid rozwali system?

Patrzac na oczekiwania i wyceny jakis na pewno rozwali ;-)

Serio mi sie wydaje, ze w jego przypadku sa mozliwe tylko dwa scenariusze - steal lub bust.

Edytowane przez wiLQ

W dniu 24.10.2016 o 21:32, wiLQ napisał(a):

Znaczy zawyzasz jakosc tego skladu na podstawie przeszlych wynikow GMa?

Czy widzialbys ta druzyne w tym tierze niezaleznie od tego kto by ja prowadzil?

Niezależnie od tego kto by prowadził to jest to drużyna z czołówki.

Ale że wyniki pokazują że coś tam musisz robić dobrze jak chyba Sławek napisał to jest to taki dodatkowy argument że 3peat jest w Twoim zasięgu.

W dniu 24.10.2016 o 21:42, marcos napisał(a):

Niezależnie od tego kto by prowadził to jest to drużyna z czołówki. [...] 3peat jest w Twoim zasięgu.

To cieszy ;-)

A gdzie jestes odnosnie Embiida na ten sezon? Top60? Top100? Rozczarowanie?

Edytowane przez wiLQ

W dniu 24.10.2016 o 21:49, wiLQ napisał(a):

A gdzie jestes odnosnie Embiida na ten sezon? Gdyby byly tylko trzy bramki - Top60? Top100? Rozczarowanie?

Na teraz w bramce nr 1 ;)

Koordynacyjnie wygląda zaskakująco dobrze, zasięg jest, spokojnie może być pierwszą opcją w słabym Phi.

Na minus limit minut na początku ale statsy mogą być imponujące w roto.

W dniu 24.10.2016 o 21:56, marcos napisał(a):

Na teraz w bramce nr 1 ;)

Koordynacyjnie wygląda zaskakująco dobrze, zasięg jest, spokojnie może być pierwszą opcją w słabym Phi.

Na minus limit minut na początku ale statsy mogą być imponujące w roto.

Czyli wyglada na to, ze jestem jednym z ostatnich nie wskakujacych na ten bandwagon...? Bo o ile Embiid jest swietnym prospektem to wg mnie limity minut, 3 centrow w skladzie i statsy w preseason nie sugeruja, ze nadchodzi jakas dominacja w Roto, predzej rozczarowanie zbyt wysokim USG% tak szybko.

W dniu 24.10.2016 o 08:48, pabloboar napisał(a):

Jeśli ktoś chcę mieć Townsa u siebie, jestem gotów wysłuchać ofert ;)

... i poszlo! Klepniety kolejny trejd w lidze - Towns i Mills do Holy Grail za Irvinga, Favorsa i Okafora.

Troche boli, ze bylem w tych derbach drugi lub trzeci, ale ciezko dyskutowac z wycenami innych ;-)

Tier 2 - srodek tabeli

Holy Grail - evitacre zawsze zaczyna sezon w typowaniach pod kreską, a potem i tak jest ponad. Stres zjada na śniadanie ;)

Tier 3 - walka o utrzymanie

L.MP - chyba rekord w oczekiwaniu na kolejnego picka od 46 do 171. To widać niestety w składzie, gdzie brakło na uzupełnienia gwiazd. 

Dzięki, uśmiałem się :)

Nie jestem pewny na 100% jaki był wtedy okres oczekiwania do kolejnego picka ale 2 czy 3 lata temu jak miałem plan na Hardena, LBJ i Ala i w 2 minuty wydałem na nich całą kasę na drafcie i zostało mi na 1$ to czas oczekiwania mógł być jednak dłuższy ;-)

Swoją drogą w tamtym sezonie jak w 1/4 miałem 40 pkt i jakieś 20pkt straty do przedostatniego miejsca to stres nie zjadłem a wciągnąłem nosem i to jeszcze przed śniadaniem ;-) Na szczęście z odsieczą przybył Sławek i wszystko dobrze się skończyło :)

W dniu 24.10.2016 o 17:22, wiLQ napisał(a):

W to nie watpie tylko sie zastanawiam z czego w jego opinii wynika korzysc ;-)

Chyba musi przyjmowac, ze Embiid bedzie sporo lepszy od Monroe skoro dorzucil taka druga pare?

Kombinujesz za bardzo. Po prostu się dogadali ze Mac pomoże QAS'owi wygrać roto 1 a QAS Mac'owi roto dynasty. Mac naskrobał parę postów z peanami pod adresem Embida więc deal wygląda ok i nikt się nie czepia. Teraz po prostu Ty i ja musimy zrobić to samo ;-)

Siema,

Tak rzutem na taśmę zapodam coś od siebie - najwyżej jutro rano mój 16-miesięczny syn sam sobie śniadanie skleci, a może jeszcze ojcu kawusię do łóżeczka przyniesie...

Każdy z poprzedników tiery/piętra/levele/pólki/przedziały/szuflady/grupy, itp wymyślał według własnego widzimisię, bez równego podziału (chyba - nie mam czasu sprawdzać), więc i ja podzielę jeno według poziomu sportowego w mym skromnym mniemaniu...

Pudło pretenders:

QAS - każdy chyba widzi - skład równy, fajne uzupełnienia, bez specjanych zawirowań ani w jedną, ani w drugą stronę...

Zdunia Squad - koniec składu pozostawia według mnie trochę do życzenia, bo w Ala nie wierzę już, w Ersana przestałem rok temu, w istnienie Walta to i górale nie wierzą...

Florida Pensioners - trochę za równo - za mało koni pociągowych, ale może wypalić - przytankowane FT% do granic przyzwoitości...

woLF-Pack - napisałbym tylko: "wiLQ" i by pewnie starczyło, ale w ramach inwencji dodam: beztroskie połączenie tych dobrych z tymi niedocenianymi - w poprzednich latach Ci niedoceniani dali solidnego kopa - czy tę grupę również na to stać? Bójcie się... Ofert od Wilka bojcie się, ludkowie niewierni...

Unstopable Bulls - mocno, mocno mocno - z naciskiem na przebojowość na niskich pozycjach i stadko wyrobników na Bigs (sorry Al, Ty akurat wyrobnikiem nie jesteś...)

BasketBoli - trochę na siłę siebie tu umieszczam, ale również do kolejnej grupy nie do końca pasuję, a stworzenie osobnej grupy dla siebie samego możnaby podciągnąć pod jakieś zboczenie, więc unikając zgorszenia dodam, że w razie nie wypalenia którejś z młodych petard pomocy będę szukał w mrocznych zakamarkach FA market, co może zmieni mnie w pełnoprawnego członka tejże na wskroś elitarnej kompaniji...

in the middle of the krzaki:

Wrobel Team - Giannis i 12 kłeszczyn marków - jak to wypali, to zatrudniam Wróbla, czy jak Ci tam, jako nadwornego wróżbitę z prawem do wypełniania kuponów lotto...

Holy Grail - tutaj natomiast mamy kilka kłeszczyn marków, przez "Q" trochę większe niż u poprzednika, ale jest ich mniej - kontuzje muszą ten team omijać łukiem szerokim - w kilku osobiście trochę bardziej wierzę, ale overall same as poprzednik...

Underrated - lepiej mi to w głowie wygląda, niż na papierze - manager uległ wszystkim możliwym pokusom, wybierając swoich ulubieńców w liczbie nadmiernej na przyzwoite zanalizowanie jego poczynań - może być dobrze, mimo wszystko...

WspieramAkcjęPajacyk - kilka nazwisk z KD na czele zaciągną tę drużynę na środek tabeli i tam pozostawią do kwietnia - znając właściciela po miesiącu po drużynie śladu nie będzie, przynajmniej w takim kształcie jak obecny - w sumie to się odnosi również do poprzednio opisywanego teamu...

Berdjusza - jeśli Chris Paul rozwieje w tym roku wszystkie wątpliwości...

...to ta drużyna zniknie, bo poza Krzyśkiem Pawłem, to same wontpliwosci tam som... Życzę jednak jak najlepiej bo w innych ligach kilka z nich sam posiadam...

Wyżej Bottom nie podskoczą:

L.MP - był plan i zaczął być realizowany... To be continued on FA Market - lots of żmudne digging in da kupa, aby coś z tego wyciągnąć pomimo solidnego trzonu drużyny - everything is possible, jak mawiał ktoś tam, gdzieś tam...

Ball Lovin Criminals - podobnie, jak u poprzednika... mogłem skopiować, ale wolałem wspomnieć, że wolałbym mimo wszystko startować z Karlem i Kawhi...

Kriszot's Team - znowu mógłbym kopiować... Harden sieje postrach i zniszczenie takie, że ostatnich siedmiu zawodników składu pierdzieli system i nie gra wcale, albo wchodzi tylko na kilka minut dla zdrowotności - scenariusz wielce prawdopodobny...

Sopockie Treflki - nie wiem czemu tak nisko - chyba temu, że nie jestem fanem żadnego z wybranych zawodników i o drużynie potrafię powiedzieć tyle, że mnie wkurza... ;-)

Pozdrawiam

Edytowane przez Benon

Jak najbardziej masz prawo się przyczepić, bo to jest mimo wszystko drużyna z potencjałem na granicy pierwszej i drugiej grupy, tylko że jak widzę w składzie Collisona, Geja, Parkera, Turnera, Łajtsajda, Mudiaja i na czubku tego tortu Beala, to mi się siekiera w kieszeni otwiera, bo z każdym wiązałem kiedyś jakieś nadzieję i każdy zawodził w ten czy inny sposób i teraz omijam ich szerokim łukiem (wybieram w ostateczności), a powiedzenie czegoś dobrego na ich temat przychodzi mi z wielkim trudem, ale spróbuję...

...OK, Parker jest....oOOOO....    oooOOOOoO...   ooOK - Parker jest OK!

Przełemałem się, udało się, a Ty się Bulek nie łam, bo to była tylko moja subiektywna opinia, zwana również swojskim pijerdolleniem...

Pozdrawiam 

W dniu 26.10.2016 o 20:22, wiLQ napisał(a):

To bylaby nadinterpretacja ;-)

Zwlaszcza, ze to byly raptem 3 mecze i poza Gobertem tylko PGasol byl traktowany jako cos wiecej niz wypelniacz.

To skąd stwierdzenie "wyjątkowo marna", jeśli to było do przewidzenia? :)

Wygląda na to, że już się chybcikiem wycofujesz ze swojej opinii ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.