Skocz do zawartości

Chleba i Igrzysk! #Rio2016

SkoczekS1

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ten ,,wpierdol" moze nam nawet pomoc wiec przestancie meczyc bule. Jezeli Kanada odpadnie to kazdy zespol z naszej grupy bedzie underdogiem w starciu z rywalem z grupy A. To samo zreszta w reczna. Niestety ale na IO to gra w silniejszej grupie to handicap czesto wzgledem pozniejszej fazy, bo cwiercfinaly to jakby nie patrzec najwazniejsze mecze w turnieju w kosza, siate czy reczna.

Tylko ten ,,wpierdol" moze nam nawet pomoc wiec przestancie meczyc bule. Jezeli Kanada odpadnie to kazdy zespol z naszej grupy bedzie underdogiem w starciu z rywalem z grupy A. To samo zreszta w reczna. Niestety ale na IO to gra w silniejszej grupie to handicap czesto wzgledem pozniejszej fazy, bo cwiercfinaly to jakby nie patrzec najwazniejsze mecze w turnieju w kosza, siate czy reczna.

Przesadzasz znowu w drugą stronę, ani Polska ani Rosja na pewno nie są Underdogami w stosunku do żadnej ekipy z grupy A. Argentyny w sumie też bym tak nie nazwał, złapali świetną formę na IO.

Ale fakt faktem że tamta grupa kozacka, nie wiem z kim chciałbym żeby nasi się zmierzyli. Chyba Francja najszybciej, może Stany. Ciężki wybór w cholerę.

Słyszeliście o sprawie Wojtyry w kolarstwie torowym? Wicemistrzyni świata z tego roku, która wywalczyła kwalifikację na olimpiadę nagle wymieniona na jakąś osiemnastolatkę. Po podnoszeniu ciężarów i pływaniu w kolejnej kadrze zaczyna unosić się smród.

Mam troche mieszane uczucia. Niby Wojtyra jest lepsza, ale w takim 2015 roku w dobrej stawce zajela 18 miejsce na 20 startujacych.

a Daria Pikulik ma lat 19, me i vice mś jun. w tej konkurencji, wiec jak dobrze pojdzie to za 4 lata ona bedzie nam dobijac do 10 medali na IO.

kolarstwo torowe jest jednym z nielicznych, gdzie szkolenie idzie do przodu.

no i btw. przed io na zawodach w Pruszkowie lepsza byla Pikulik.

PS. plywacy wypelnili ostre minima, wiec jak najbardziej zasluzenie na IO pojechali, a beknac powinni dzialacze i trenerzy. Rzygam juz Slominskim, ktory niby wszystko wie, ale tyle juz talentow zajechal, ze to sie w pale nie miesci.

NIESAMOWITE Nie sądziłem, że tego dożyje -  400m WR na Olimpiadzie na żywo... Otarł się o granicę 43 sekund. Wynik na miarę 9.58 Bolta. MJ wydawał się nie do pobicia, tak jak Griffith-Joyner, czy to na 200 czy to na 400. Sam kiedyś biegałem za juniora 400m, zawsze mam do tego biegu sentyment.

Edytowane przez Stratosfear

Mam troche mieszane uczucia. Niby Wojtyra jest lepsza, ale w takim 2015 roku w dobrej stawce zajela 18 miejsce na 20 startujacych.

a Daria Pikulik ma lat 19, me i vice mś jun. w tej konkurencji, wiec jak dobrze pojdzie to za 4 lata ona bedzie nam dobijac do 10 medali na IO.

kolarstwo torowe jest jednym z nielicznych, gdzie szkolenie idzie do przodu.

no i btw. przed io na zawodach w Pruszkowie lepsza byla Pikulik.

PS. plywacy wypelnili ostre minima, wiec jak najbardziej zasluzenie na IO pojechali, a beknac powinni dzialacze i trenerzy. Rzygam juz Slominskim, ktory niby wszystko wie, ale tyle juz talentow zajechal, ze to sie w pale nie miesci.

Ciężko powiedzieć, że w Pruszkowie lepsza była Pikulik, skoro Wojtyra w ogóle nie ukończyła zawodów i chyba nawet nie była klasyfikowana.

Ja w żadnym wypadku nie mam pretensji do pływaków, bo oni wyłącznie wykonywali zalecenia trenerów. Skoro zawalili wszyscy, to wina trenerów i działaczy jest ewidentna. Świat poszedł do przodu, a u nas zatrzymał się na sukcesach Otylii. Ledecky pływa stylem dowolnym szybciej od Marka Spitza, a pewnie połowa naszych działaczy mentalnie wciąż jest w latach 70-tych.

Wspaniały wynik, nie ma się co oszukiwać. Przysnąłem z 10 minut przed finałem, mocno żałuję. 

Jedyne, co mi się nie podoba, to jego zmęczenie po biegu...

https://www.youtube.com/watch?v=sEPNu6Yv2Yw

Nie widać, jakby przed chwilą przebiegł te cztery setki, ale co tam, przy moim podejściu do tematu dopingu u kolarzy, nie powinienem się wypowiadać :)

Nie sądziłem, że tak szybko ktoś pobije rekord Johnsona, jestem pod wrażeniem. 

I to z ósmego toru, jak już zauważyliście. Nieprawdopodobny bieg. 

Ciężko powiedzieć, że w Pruszkowie lepsza była Pikulik, skoro Wojtyra w ogóle nie ukończyła zawodów i chyba nawet nie była klasyfikowana.

Ja w żadnym wypadku nie mam pretensji do pływaków, bo oni wyłącznie wykonywali zalecenia trenerów. Skoro zawalili wszyscy, to wina trenerów i działaczy jest ewidentna. Świat poszedł do przodu, a u nas zatrzymał się na sukcesach Otylii. Ledecky pływa stylem dowolnym szybciej od Marka Spitza, a pewnie połowa naszych działaczy mentalnie wciąż jest w latach 70-tych.

DNF jest zawsze nizej ;)

Przesadzasz znowu w drugą stronę, ani Polska ani Rosja na pewno nie są Underdogami w stosunku do żadnej ekipy z grupy A. Argentyny w sumie też bym tak nie nazwał, złapali świetną formę na IO.

Ale fakt faktem że tamta grupa kozacka, nie wiem z kim chciałbym żeby nasi się zmierzyli. Chyba Francja najszybciej, może Stany. Ciężki wybór w cholerę.

No to z kim Argentyna jest faworytem albo my lub Rosjanie?

Wlosi odkad maja Kubanczyka to maja zespol kompletnybna skrzydlach, jednego z najlepszych rozgrywajacych i kuleje srodek, vhoc u nich nawet klubowe zespoly sa tak budowane. Wlosi przed IO rozniesli Ruskich 4:0 w sparingu, nas raczej tez ogrywaja odkad Juantorena u nich gra, Argentyna nie ma do nich podjazdu.

Amerykanie maja moc na zagrywce, jakiej na Rio nie ma nikt. Jezeli maja dzien w polu serwisowym to jest sie czego bac. Na pewno u nich na minus przyjecie flotow na palce i raczej brak zmiennikow. W ostatnich latach jednak srednio leza ekipom z naszej grupy. Wpadka z Kanada i przegrana pi najlepszym meczu tych IO z Wlochami, reszta planowo wygrana. Rozkrecili sie a to zly znak.

Francja. Praktycznie brak slabych punktow, chhoc Rouzier moze byc twoim 8 zawodnikiem. Ostatnio wygrywalismy z nimi szczesliwie 3:2 ale jak nie spuchna to mozemy nie wyciagnac po raz kolejny 3 seta.

Brazylia. Nie jest to juz taka maszyna jak kiefys ale nadal trzeba sie jej bac. Sportowo byc moze slabsi od wszystkich trzrch ekip ale jako gospodarz...sami wiecie...

Nie wiem na ile ogladasz siate. Czy to od wielkiego dzwonu czy ogladasz ligi etc.? Jezeli widzisz faworytow w nas Rosjanach a juz Argentynie (to joke chyba jakis) to czekam na argumenty. Jestes chyba jednym z niewielu ktory wychodzi z tak smiala teza.

Licze ze Wlosi sie podloza i trafimy na Kanade bo tak nasze szanse z USA czy kims innym to granice 30-40 %. Czekam na Leona w kadrze, bo brakuje nam kozaka z zagrywka i atakiem z drugiego skrzydla. Nie umniejszam naszym ale medal ktorejkolwiek ekipy z grupy B czy w siate czy w reczna to bedzie dla mnie niespodzianka.

@Shevcu

Nie chcę tutaj personalnie akurat Ciebie wytykac, ale masz problem z czytaniem ze zrozumieniem jak zreszta 80% forumowiczów.

Nigdzie nie napisalem ze Polska, Rosja ani Argentyna beda faworytami w ćwierćfinale, napisalem ze nazywanie ich underdogami jest przesadą. To nie jest równoznaczne z wskazywaniem faworyta.

No, wywalmy juz tę Argentyne z tego grona bo fakt, nie rownaja sie z zadnym zespołem z topu. Uważam ze zarowno Polska jak i Rosja maja równorzędne szanse w starciu z Wlochami/Francją/USA/Brazylią. To turniej, duzo zalezy od dnia i nastawienia, wszystko sie moze zdarzyć.

A co do ogladania siaty to akurat iestem jej duzo wiekszym fanboyem anizeli kosza, dlatego wdaje sie w polemikę czego nie robie w tematach NBA. Nie pisze o czyms o czym nie mam pojęcia.

Pozdro ;)

van Niekerk ma przekozackie osiągnięcie:

The first athlete ever to run 100 metres in under 10 seconds (9.98), 200 metres in under 20 seconds (19.94), and 400 metres in under 44 seconds.

Ciekawa sprawa jest z 300m. Treningowy dystans. 

WR ma MJ: 30.85, 3 wynik van Niekerk  31:03. Nr dwa. Trochę niespodzianka: Usain z czasem 30.97. Patrząc na Bolta i to jak prawie zawsze zostaje w blokach przy 100m (aczkolwiek sporo namieszały chore zasady IAAF gdzie nie można zrobić nawet 1 falstartu i się po prostu asekuruje po wpadce na MŚ), to ma stworzone warunki pod 400m ale jednak tego dystansu na bardzo wysokim poziomie nie biegał (PB powyżej 45.00).

Upierac sie nie bede ale nie napalalbym sie ze nasi wejda do strefy medalowej. Po prostu wolalbym mila niespodzianke w postaci medalu, niz ostry zawod jak 8 czy 4 lata temu...Zobaczymy jak wyjdzie mecz Brazolom. Jak dobrze pojdzie to moze w drodze losowania uloza to tak: Brazylia - Argentyna a potem w pofinale z wygranym Polska - Kanada a druga polowke Wlochy - Iran, USA - Rosja. Gorzej jak Iran ogra Ruskich a Brazylia Francje, bo wtedy na 100% Brazylia wykombinuje ze w pofinale zagralaby ze zwyciezca Iran Kanada.