Skocz do zawartości

Boston Celtics 2016/17

Regis

Rekomendowane odpowiedzi

Macie dobre perspektywy, ale nie macie franchise playera/superstara. Ile drużyn wygrało mistrzostwo bez superstara w ostatnich +/- 15 latach?

Ale mamy dostatecznie dużo,żeby kogoś takiego podpisać/pozyskać w wymianie.To też jest dobra perspektywa,czy raczej bogactwo wyboru ;).Możemy iść allin tu i teraz,możemy spokojnie budować przez draft i wtedy martwić się co dalej(Smart,Brown,pick nets 2017,2018).Z tego co widzę,skłaniamy się co do tej drugiej opcji.Jest to ryzykowne,ale i szalenie ciekawe,bo są zespoły budowane przez draft(Okc) i budowane przez draft(Gsw) ;).

Można by rzec, że Celtics i Thunder są o jeden znaczący ruch do wskoczenia na półeczkę contender  (lub chociaż na półkę "jak coś pójdzie nie po myśli Warriors i Cavs, to możemy się wśliznąć").

Tyle że Boston ma środki na dokonanie tego ruchu, a OKC nie.

Ale klimat dzisiejszego meczu Playoffowy! Tym bardziej z komentatorami z ESPN. Co do samego meczu? Celtics zagrali z wielkim sercem i zaangażowaniem. Widać, że kibice ich unoszą bardzo do góry, od samego początku do końca klimat meczu jak PO tym bardziej vs Cavs. Praktycznie cały team zagrał solidny mecz, Olynyk ostatnio sie tak ogarnął, że aż chce sie go oglądać. Smart jest k**** taką bestią, że nie mam pytań, to co ten typ wnosi w drużyne to jest liga.. koleś jest takim dzikiem na PO ( ze świecą szukać ) i to jak wymusił te 2 offensy na Williamsie, kozak. Thomas Big 3 w końcówce i solidnie jak zawsze. Horford, no wreszcie jakiś dobry mecz Al'a, po tylu meczach zasysania. ( to niezłe rymy  :playful: ). 1 pkt i TD. Crowder 17/10, troszke może odstawał w obronie dzisiaj, ale poza tym, bardzo dobry mecz. Jerebko z ławki wniósł dużo świeżości tym bardziej po bronionej stronie. Został Jaylen i Bradley. Brown gra rookie sezon ale jak widze jak siedzi na Lebronie ( po raz 2 w sezonie ) to aż japa sie otwiera z wrażenia. Widać, że bronienie LeBrona daje mu mega motywacje, najlepszy moment w meczu to chyba jak rzucił trójke z przed papy Jamesa i potem 1 vs 1 obrona i ,, klaskanie i uderzanie w parkiet '' w stylu KG <3. Brown ostatnio gra tak jakby grał w tej lidze juz przynajmniej 5 lat. Taka pewność siebie i ,, doświadczenie '' w tym co robi. Za sezon, 2 może być naprawdę kimś kto będzie miał duże znaczenie w tej lidze. Bradley? Chyba ,,  zagranie '' meczu. Ta obrona 1 vs 1 w clutchu z Irvingiem ? Cały Avery. Wrócił po tak długiej przerwie i widać, że po mału wraca do kozackiej formy z początku sezonu. 
Ta praca nóg w obronie O.O

https://www.youtube.com/watch?v=n2OdYMWX-CM

Nie walcz. Nie warto. Mowilem to samo ale odpuscilem. Wrzuc na luz i delektuj sie widokiem jak Danny przeplaca przynajmniej dwoch z trzech w lato 2018 ( Thomas, Smart, Bradley).

No tak pisze to fan Lakers, jakoś to mnie nie dziwi. Ciekawe jest tylko to czemu akurat przepłaca?. Tak samo jak przepłacił Crowdera :smile:? Bo moim zdaniem kolesie w lato 2018 mogą akurat wjechać na taki poziom, że nikt tu o żadnych ,, przepłaceniach '' wspominac nie bedzie.  Widze tyłeczek dalej boli, że to przebudowa Celtics idzie przynajmniej 5x lepiej niż Lakers, a może fan Kwiatkowskiego z 6stego, który to już sezon temu mówił o tym, że Lakers szybciej zajadą do PO i sie przebudują niż Boston po czym potem przepraszał na Twitterze :smile:?

Edytowane przez Wielo18

No tak pisze to fan Lakers, jakoś to mnie nie dziwi. Ciekawe jest tylko to czemu akurat przepłaca?. Tak samo jak przepłacił Crowdera :smile:? Bo moim zdaniem kolesie w lato 2018 mogą akurat wjechać na taki poziom, że nikt tu o żadnych ,, przepłaceniach '' wspominac nie bedzie. Widze tyłeczek dalej boli, że to przebudowa Celtics idzie przynajmniej 5x lepiej niż Lakers, a może fan Kwiatkowskiego z 6stego, który to już sezon temu mówił o tym, że Lakers szybciej zajadą do PO i sie przebudują niż Boston po czym potem przepraszał na Twitterze :smile:?

1. Co ma piernik do wiatraka? Kibicuje komu kibicuje ale w pelni sie zgadzam z barca. Nie macie na dzis franchise playera i zobaczymy czy nie zostaniecie LAC Wschodu. Zawsze po, okolice 2 rundy, otwiera sie okienko a potem c*** i pozamiatane.

2. Wierzysz w to ze:Thomas, Smart i Bradley nie beda chcieli maksymalnych kontraktow. Na pewno je dostana i jestem ciekaw jak wtedy wybrniecie. Co do przeplacenia czekam az w to FA dacie maxa Haywardowi. Wjechac moze i wjada a czy to do misyrza? Watpie...

3. Nie jestem fanem Kwiatka.

4. Moja dupa ma sie dobrze. Przebudowa idzie nam slabiej, Mitch troche zjebal sprawe w FA 2016 ale na koniec i tak liczy sie bizuteria. A do tej macie na dzis tak daleko jak i my.

No tak pisze to fan Lakers, jakoś to mnie nie dziwi. Ciekawe jest tylko to czemu akurat przepłaca?. Tak samo jak przepłacił Crowdera :smile:? Bo moim zdaniem kolesie w lato 2018 mogą akurat wjechać na taki poziom, że nikt tu o żadnych ,, przepłaceniach '' wspominac nie bedzie. Widze tyłeczek dalej boli, że to przebudowa Celtics idzie przynajmniej 5x lepiej niż Lakers, a może fan Kwiatkowskiego z 6stego, który to już sezon temu mówił o tym, że Lakers szybciej zajadą do PO i sie przebudują niż Boston po czym potem przepraszał na Twitterze :smile:?

1. Co ma piernik do wiatraka? Kibicuje komu kibicuje ale w pelni sie zgadzam z barca. Nie macie na dzis franchise playera i zobaczymy czy nie zostaniecie LAC Wschodu. Zawsze po, okolice 2 rundy, otwiera sie okienko a potem c*** i pozamiatane.

2. Wierzysz w to ze:Thomas, Smart i Bradley nie beda chcieli maksymalnych kontraktow. Na pewno je dostana i jestem ciekaw jak wtedy wybrniecie. Co do przeplacenia czekam az w to FA dacie maxa Haywardowi. Wjechac moze i wjada a czy to do misyrza? Watpie...

3. Nie jestem fanem Kwiatka.

4. Moja dupa ma sie dobrze. Przebudowa idzie nam slabiej, Mitch troche zjebal sprawe w FA 2016 ale na koniec i tak liczy sie bizuteria. A do tej macie na dzis tak daleko jak i my.

Lakers już zbudowali świetny core młodych (z DLO na czele) na "za kilka lat". Krążący PG13. Problem umów Mozgova, Denga wiadomy.

Yup różnica pod względem potencjału walki o tytuł w ciągu najbliższych lat między C's a OKC jest znaaacznie większa niż między OKC, a Lakers.

Ale czy któryś ze świetnych młodych Lakers będzie kiedyś graczem na poziomie Stevena Adamsa? Jak myślisz?

P.S. Od początku kompletnie mnie nie interesuje porównywanie potencjału Celtics do Thunder, czy Lakers. Nie potraficie się wypowiedzieć na temat?

P.S.2. Lubisz gadać o sprawach, których nie da się zmierzyć, więc trafiłeś na złego rozmówcę.

P.S.2. Lubisz gadać o sprawach, których nie da się zmierzyć, więc trafiłeś na złego rozmówcę.

A moge spytac jakiej miary uzywasz do oceny poziomu bycia franchise playerem ? Mocno mnie dziwi, ze takowym jie IThomas, ktory obecnie to spokojnie absooutny top w nba, nie majacy wad w swej grze, a do tego mlody.

Btw mysle, ze zarowno okc jak i boston sa w top7 druzyn z najwiekszymi szansami na final, wiec gdybac o nich moga spokojnie.

Błąd. Bo potem to będzie TOP 5 pick od Nets, a jeszcze potem następny. Celtics są w zajebistej sytuacji. Po prostu.

Może jej nie wykorzystają, tego to nie wiem, bo w NBA trzeba mieć dużo szczęścia, ale nie zmienia to faktu, że sytuacja wyjściowa jest świetna.

A moge spytac jakiej miary uzywasz do oceny poziomu bycia franchise playerem ? Mocno mnie dziwi, ze takowym jie IThomas, ktory obecnie to spokojnie absooutny top w nba, nie majacy wad w swej grze, a do tego mlody.

IT nie ma wad? Polecam zobaczyć jak broni. :D

No tak ale macie w tym drafcie 4 pozycje i za rok tez. Przechodza kolo nosa Fultz, Jackson, Tatum, Ayton, Doncic. Chyba wtedy nie jest tak kolorowo. Nie twierdze ze jestescie w dupie. Ale to lato to ostatni cza by dodac superstara za free z FA. Jestem ciekaw czy wam sie uda. A wybranie mlodzuezy sprawi ze bedziecie mieli dwa plany. Jeden skonczy sie w 2020. A drugi wtedy odpali. Czy ktirys wypali to juz zagadka...na pewno okienko polebronowskie na Wschodzie daje wieksze szanse na sukces ale gsw w obecnym skladzie bez zadnego superstara was zjadaja w finalach nawet po 2020 o ile ich big4 zostanie...

No tak ale macie w tym drafcie 4 pozycje i za rok tez. Przechodza kolo nosa Fultz, Jackson, Tatum, Ayton, Doncic. Chyba wtedy nie jest tak kolorowo. Nie twierdze ze jestescie w dupie. Ale to lato to ostatni cza by dodac superstara za free z FA. Jestem ciekaw czy wam sie uda. A wybranie mlodzuezy sprawi ze bedziecie mieli dwa plany. Jeden skonczy sie w 2020. A drugi wtedy odpali. Czy ktirys wypali to juz zagadka...na pewno okienko polebronowskie na Wschodzie daje wieksze szanse na sukces ale gsw w obecnym skladzie bez zadnego superstara was zjadaja w finalach nawet po 2020 o ile ich big4 zostanie...

Życzę wam jak najlepiej, ale co by was ta wiara w mityczne picki nets nie zgubiła. Wystarczy, że Brooklyn doda 2 zdrowych przez cały sezon średniaków i nie odda Brooka i zamiat top 5 zrobi się jakiś 8 pick - oczywiście dobry ale o wiele mniej wart niż teraz. Planowanie 5 lat w przód jest w pewnym sensie do bani w nba.

Ściągnijta kogoś latem na środek i (jak się da) tego Haywarda bo za rok okienko FA się w dużej mierze zamyka dla was jeśli byście zatrzymywali trzon. Kiedyś trzeba pociągnąc za spust i to was nie ominie, chyba, że będziecie 2 Atlantą.

Życzę wam jak najlepiej, ale co by was ta wiara w mityczne picki nets nie zgubiła. Wystarczy, że Brooklyn doda 2 zdrowych przez cały sezon średniaków i nie odda Brooka i zamiat top 5 zrobi się jakiś 8 pick - oczywiście dobry ale o wiele mniej wart niż teraz. Planowanie 5 lat w przód jest w pewnym sensie do bani w nba.

przecież Brooklyn na 100% przehandluje gdzieś Lopeza w CY. Boston ma dwa picki w top5 dwóch następnych draftów, w tym roku pewny Fultz/DSJ/Ball/Jackson, w przyszłym - Ayton, Bamba, Carter, Doncic, Porter.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.