Skocz do zawartości

OKC Thunder 2016/17

kp11

Rekomendowane odpowiedzi

Radzę kupić okulary.

Lebron ma technikę czołgu więc nie przebiłby się przez twardą obronę. Do tego co w 3 akcji robi kroki i mu puszczają.

Widziałeś, że Jordan robił kroki ? Takie coś to było rzadkość. Obecna nba to cyrk.

Gdy zacząłem swoją przygodę z NBA, nie do pomyślenia było żeby zdrowy zawodnik nie zagrał meczu bo “musi odpocząć” albo “oszczędzać kolana”. To co dzisiaj się dzieje w NBA jest efektem tego, że stawia się na widowiskowość (szybko, szybciej, byle do przodu, pieprzyć kroki, umiejętności czy podwójne kozłowanie, nie bronić tylko biegać, skakać, dunkować) a nie na męską, twardą grę, jaką koszykówka w NBA była kiedyś. Teraz liczy się atletyzm a nie technika.

Jesteś trochę jak Ci dziadkowie którzy mówią że za komuny to było lepiej... żyj sobie tamtymi czasami, nie ma problemu, jest ok.. ale..

Teraz liczy się atletyzm a nie technika.

Proszę Cię. Człowieku. Widziałeś żeby 20 lat temu któryś wysoki miał jednocześnie taką technikę rzutu i kozłowania jak np. porzingis czy anthony-towns?, anthony davis? widziałeś wtedy tak wszechstronnych zawodników jak paul george, draymond green, czy westbrook, giannis?? Nie mówię o statystykach, tylko wiesz..Z taką ilością przeróżnych koszykarskich umiejętności jednocześnie? Kiedyś jak miałeś jeden szczególny skill w którym się wyróżniałeś to to wystarczało żeby być solidnym zawodnikiem nba, teraz solidny zawodnik NBA musi mieć wszystkie skille naraz albo ginie gdzieś w końcówce rotacji, jest wytykany palcami. Spójrz na takiego rondo, czy noela, jak wytyka się im brak rzutu. Kiedyś takich zawodników jak oni było mnóstwo. Dzisiaj jak masz się dostać do nba i masz taki rzut jak dwaj wymienieni musisz naprawdę w czymś innym się wyróżniać.

Edytowane przez RonnieArtestics

Jesteś trochę jak Ci dziadkowie którzy mówią że za komuny to było lepiej... żyj sobie tamtymi czasami, nie ma problemu, jest ok.. ale..

Teraz liczy się atletyzm a nie technika.

Proszę Cię. Człowieku. Widziałeś żeby 20 lat temu któryś wysoki miał jednocześnie taką technikę rzutu i kozłowania jak np. porzingis czy anthony-towns?, anthony davis? widziałeś wtedy tak wszechstronnych zawodników jak paul george, draymond green, czy westbrook, giannis?? Nie mówię o statystykach, tylko wiesz..Z taką ilością przeróżnych koszykarskich umiejętności jednocześnie? Kiedyś jak miałeś jeden szczególny skill w którym się wyróżniałeś to to wystarczało żeby być solidnym zawodnikiem nba, teraz solidny zawodnik NBA musi mieć wszystkie skille naraz albo ginie gdzieś w końcówce rotacji, jest wytykany palcami. Spójrz na takiego rondo, czy noela, jak wytyka się im brak rzutu. Kiedyś takich zawodników jak oni było mnóstwo. Dzisiaj jak masz się dostać do nba i masz taki rzut jak dwaj wymienieni musisz naprawdę w czymś innym się wyróżniać.

Widziałeś, żeby obecnie ktoś miał taką technikę jak Olajuwon i Jabbar ?

A może taką technikę i umiejętności jak Jordan ?

Bryant to był cień Jordana i był sporo gorszy od niego, a jak świetnie sobie poradził w tych czasach :)

Bryant to był cień Jordana i był sporo gorszy od niego, a jak świetnie sobie poradził w tych czasach :)

Bryant miał technikę na poziomie Jordana, a może nawet był trochę lepszy pod tym względem, po prostu MJ był na innym poziomie atletyzmu niż Kobe.

Bryant to był cień Jordana i był sporo gorszy od niego, a jak świetnie sobie poradził w tych czasach :smile:

stary, smedzisz juz ktorys raz z kolei, ostatnio Cie tu chyba widzialem podczas finalow albo chwile przed w temacie gsw i tak samo wylewales zale i smutki.

jesli Ci sie tak nie podoba obecna nba i cytujac klasyka wolisz jak wysocy w pomalowanym jedli gwozdzie i walczyli z nosorozcami to posciagaj sobie 90s i ogladaj te mecze do usranej smierci a nie placzesz nie wiadomo po co 

dzisiejsza nba jest zajebista, pozdro600

Wymień jedną technikę w ataku,którą potrafiła wymieniona dwójka, a nie potrafi chociażby Brook Lopez, KAT,Embiid czy Grifdin.

Jasne teraz masz obronę :smile: Żyj marzeniami. Taki Curry i Thompson,

by nie pograli sobie wesołej koszykówki pokryci mocno przez Jordana i Pippena.

Co się potwierdziło w finałach 2016. Wystarczył taki leszcz w obronie jak Irving na Currego.

Taki Pippen by miał 48 minut na krycie Greena, który rozgrywa. Więc Klay/Kura by dostał Harpera w posiadanie. A Durant by dostał Kukoca, więc cytując klasyka "I Herkules dupa... "

Kiedyś mleko było bielsze... a te kroki w co 3 akcji Brona to liczyłeś czy jak? 

Co do Brooka, mam syndrom sztokholmski. Porywa mnie swą grą, gwałci mój umysł stratami i chwilami kompletnym brakiem kleju w łapie. 

Indywidualnie to chyba jeszcze bardziej srogi sezon od 50/25 Wilta. Raz, że na naszych oczach. Dwa, że Brook na parkiecie nie dominuje fizycznie nad przeciwnikami (całokształt, nie równam do samego Szredera czy Conleya). Trzy, że Wilt miał pieprzonego Paula Arizina, a Russ ma Adamsa i Oladipo...

Mega proste - fadeaway.

A oni nie potrafią? Tutaj chociażby fade away Griffina:

Dodatkowo znów RappaR przekręca i manipuluje, bo nikt nie pisał o tym, że inni nie mieli jakichś technik. Była tylko mowa o tym, że Jordan był w technikach koszykarskich lepszy.

Ja pisałem o Hakeemie i Jabbarze teraz, więc jak zwykle to nie ja, a ktoś inny manipuluje. I teraz poproszę o dowód, że mieli lepszą technikę. Jakby co jak ostatnim razem sprawdzałem, bo wydaje mi się nie jest dowodem. 

Bryant miał technikę na poziomie Jordana, a może nawet był trochę lepszy pod tym względem, po prostu MJ był na innym poziomie atletyzmu niż Kobe.

Brednie. Widziałem masę meczy obu graczy. Po kilkaset. Bryant bez cienia wątpliwości nie miał w swoim repertuarze tyle różnych

zagrań co MJ, by zaskoczyć rywali.

stary, smedzisz juz ktorys raz z kolei, ostatnio Cie tu chyba widzialem podczas finalow albo chwile przed w temacie gsw i tak samo wylewales zale i smutki.

jesli Ci sie tak nie podoba obecna nba i cytujac klasyka wolisz jak wysocy w pomalowanym jedli gwozdzie i walczyli z nosorozcami to posciagaj sobie 90s i ogladaj te mecze do usranej smierci a nie placzesz nie wiadomo po co 

dzisiejsza nba jest zajebista, pozdro600

Jest zajebista, gdy przymknie się oko, że zawodnicy mają marną technikę, nie gwiżdżą im kroków i że gra się bez obrony.