Skocz do zawarto艣ci

Cavs w 2016/17  

122 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto bedzie 2gim seed'em w EC ?

2. 2. Czy Legacy Jamesa jest kompletna?

3. 3. Czy Cavs wygraja 2016/17 Finals ?

Rekomendowane odpowiedzi

聽 聽 聽 聽 聽Sezon 2015/16 za nami. Slaby czy nie, RS okazal sie historycznym za sprawa GSW (739,trojki,unanimous MVP), SAS ("druga" druzyna z niezdobytym home courtem), wschod w "cieniu", wyczekiwanie na zalamanie Toronto/Atlanty, dla Cavs zwolnienie Blatta przy 30-11. Dalej dla Cavs fenomenalny start Mo Williamsa w oczekiwaniu na powrot KI. Mozgov nigdy nie powrocil nawet do polowy tego, co pokazal w poprzednich PO, a apetyt zrobil zbojecki. Lebron od poczatku RS gral jakby niesmialo, bez wyrazu, teraz jak nigdy widac jak wyglada RS-pace vs PO-pace dla Krola. Znajac dalsze wydarzenia z Blattem, caly okres przed zwolnieniem, niby wygrywali ae chemii w tym nie bylo, mimo ze druzyny z top-tier1-2 zostaly mocno oklepane (LAC, OKC, SAS). Cavs sprawiali wrazenie ze od ASG az do konca RS nigdy nie zlapali tego rytmu, ktory byl tak widoczny w 14/15.聽

聽 聽 聽 聽 聽Dopiero PO przyniosly zmiane. "Wysmiewane" 1szo rundowe Pistons postawilo wyjatkowo wysoko poprzeczke i w prawie kazdej z gier wygladalo, ze moga nabruzdzic, wystarczylo "zamknac". Ja osobiscie zapamietam Tobiasza (w CLE brakuje kogos takiego) i Drummonda (taki kawal graja ale niestety FT ciagna go na dno), o Jacksonie prawdopodobnie nawet fani Tlokow chcieliby zapomniec, biorac pod uwage ta serie. Seria z Atlanta zostanie glownie zapamietana przez niesamowity popis 3pt i pobity rekord PO (notabene ustanowiony w tychze samych PO), na korcie poza wasem Bazemora i flagrantem Teague niewiele do zapamietania (ewentualnie Horford, w innym "mixie" z innymi graczami napewno chodliwy w tym FA, Szreder ciekawy prospekt i dlugo w ATL nei pogra) - dominacja CLE zabila jakiekolwiek emocje, najslabsza seria w Championship runie 15/16. Toronto wyszydzane, z "papierowymi" wojownikami w pierwszych dwoch meczach living up to expectations, 2 koszmarne blowouty na poczatek. Pozniej 2 blowouty w druga strone, troche podciagnely ta serie, dla niezainteresowanych prawdopodobnie odbior na poziomie CLE-ATL.

Finaly, zobaczymy jak historia je oceni, za wczesnie zeby sie zabierac za opisywanie, jutro parada, "jeszcze bedzie czas". bez najwiekszego collapse'u nie byloby najwiekszego comeback'u. Bez unanimous MVP nie bylo by takiego hype'u. bez tej "suszy" na jakikolwiek Title w CLE i "lysiejacego" Lebrona ktory "obiecal" tytul. W koncu perfekcyjny zestaw, szansa dla CLE na rewanz w pelnym skladzie.

聽 聽 聽 聽 聽 Ten sezon kolejny "wypas" we Free Agency. Duzo pieniedzy do wydania u praktycznie kazdego a chyba bedzie zbyt malo wartosciowych graczy. Bedzie mocno przeplacane. Cleveland zabezpieczylo swoj core, liczac, ze LBJ nie wytnie decision 2.0. Kontrakty KI, TT, Love'a w kontekscie Lebronocentrycznym maja sens.聽

Shump musi przekuc swoja fizycznosc w uzytecznosc, to jest jego sezon zeby pokazac swoje atrybuty, zadnych wymowek, kontuzji.

Frye napewno zostaje na przyszly sezon, w porownaniu z bezuzytecznym, nawet zdrowym AV bardzo przyjemny kontrakt, pokazal w kilku seriach PO, ze jako rotacja daje rade i moze wycisnac pt>minutes.

JR player option, priorytet znowu (imho), czy dostanie jakas oferte gdzies indziej ? ciezko powiedziec, nie kazdy moze chciec sie pakowac w niego, nie majac LBJa jako pacyfikatora.

Mozgov, wyglada na to, ze jego czas w CLE uplynal, facet dostanie przyzwoite pieniadze a Cavs napewno nie beda w stanie/chcieli wyrownac.

z pewnikow (albo prawie) zostaje Mo (player option), JJ (prawdopodobnie).

kompletnie nie wiadomo co z Dellym, czy bedzie szukal swojej drogi (rozwoj?) za byc moze wieksze pieniadze niz w Cleveland, czy happy z tym co jest w mistrzowskiej druzynie. Danthay Jones, nie mam pojecia, ale biorac pod uwage ze trzeba miec tych "15", trzeba miec kogos zadowolonego na koncu lawki.聽

Jordan McRae, moj personalny faworyt, mam nadzieje, ze przy tak dlugim RS dostanie swoja szanse.

Kaun moze spierdalac, ktokolwiek za 800k$, lepsze to niz jego garnitur i 1.3kk $.

Richard Jefferson, nie okazal sie Marionem, ba, jeden z glownych architektow wygranej w finalach, mimo, ze jego rola byla w PO ograniczana/deprecjonowana az do bolu. Jesli ktos ogladal namietnie RS to sie zastanawial, co RJ zrobil Lue ?

Last but not least, LBJ.

Napewno bedziecie spekulowac. Ja uwazam, ze zostaje. Pisanie wiecej, to spekulacja i przelewanie z pustego w prozne vel ESPN First Take.

Picki - brak

moje przewidywania/oczekiwania to powrot do Finals.

we Free Agency, wszystko zalezy od wlasciciela, czy po tej wygranej pakuje tak samo $ i sciaga jeszcze jakiegos "grubasa" / veta ? Griffin lubi zaskakiwac i wyglada na goscia co ma conajmniej przyzwoite rozeznanie w NBA.

-35b6f60f7b3daa4d.jpg

20615987-mmmain.jpg

Edytowane przez memento1984
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Taa, 偶e niby ogl膮da艂e艣 jak przegrywaj膮 fina艂y i stwierdzi艂e艣 "Musz臋 im zacz膮膰 kibicowa膰" aha ta vnm prosto

LAL fans at their best :)

///////

RappaR jeste艣 si臋 coraz bli偶ej bana takimi postami, radz臋 zastanawiac si臋 nad nast臋pnym wypowiedziami pozdrawiam.

Edytowane przez Kubbas
Odno艣nik do komentarza

Taa, 偶e niby ogl膮da艂e艣 jak przegrywaj膮 fina艂y i stwierdzi艂e艣 "Musz臋 im zacz膮膰 kibicowa膰" aha ta vnm prosto

przeciez zapytal "od kiedy", nie "dlaczego". pozatym "dlaczego", bardziej osobiste a ja nie jestem na spowiedzi : ) zostawie to dla Ciebie i twojej wyobrazni!聽

Odno艣nik do komentarza

Uwierz b膮dz nie ale ja zacz膮艂em kibicowa膰 Lakers mniej wi臋cej od momentu odej艣cia Dwighta jak wszystko zacz臋艂o si臋 sypa膰, w艂acznie ze zdrowiem Kobasa. Ba, jeszcze w 2010r. gdy LAL robili b2b - a w艂a艣nie gdzie艣 wtedy du偶o szczeg贸艂owiej zacz膮艂em 艣ledzi膰 NBA nie maj膮c jeszcze ulubionej organizacji i kibicuj膮c raczej poszczeg贸lnym zawodnikom - niespecjalnie za nimi przepada艂em i nawet pami臋tam jak cieszy艂em si臋 z ich sweepu z Mavs w '11. :onthego:聽Dzi艣 pomimo marnych wynik贸w jaram si臋 naszymi m艂odymi zawodnikami jak Clarkson, Randle, Russell, Nance(do kt贸rych mam nadziej臋 ju偶 nied艂ugo do艂aczy Ingram) i czekam na rozw贸j ich talentu, kt贸ry pozwoli odbi膰 si臋 od dna i sprawi, 偶e tacy irytuj膮cy hejterzy jak RappaR zamkn膮 jadaczki i znowu b臋d膮 mie膰 b贸l wiadomej cz臋艣ci cia艂a.

Odno艣nik do komentarza

Ja nie b臋d臋 艣ciemnia艂, kibicuj臋 tym zespo艂om w kt贸rych gra聽LBJ. Kibicowa艂em Cavs przed "The Decision", nast臋pnie kibicowa艂em Heat a po powrocie LBJ-a znowu kibicuj臋 Cavs i mam gdzie艣 teksty, 偶e nie jestem wiernym kibicem. Nie mieszkam w USA i nie mam jakiej艣 bliskiej wi臋zi z zespo艂ami NBA.

Odno艣nik do komentarza

Ja nie b臋d臋 艣ciemnia艂, kibicuj臋 tym zespo艂om w kt贸rych gra聽LBJ. Kibicowa艂em Cavs przed "The Decision", nast臋pnie kibicowa艂em Heat a po powrocie LBJ-a znowu kibicuj臋 Cavs i mam gdzie艣 teksty, 偶e nie jestem wiernym kibicem. Nie mieszkam w USA i nie mam jakiej艣 bliskiej wi臋zi z zespo艂ami NBA.

Mam podobnie, chocia偶 z sentymentu po tylu latach trzymania kciuk贸w za Cleveland LeBroners przez 4 lata w Miami i tak trzyma艂em kciuki za winno-z艂otych. :)

Odno艣nik do komentarza

Wiesz, mam 25 lat, Manchesterowi United kibicuj臋 od ogl膮danego fina艂u z Bayernem z pami臋tnymi golami Solskjaera i Sheringama. Ale gdy Ronaldo poszed艂 do Realu, si艂膮 rzeczy zacz膮艂em na nich te偶 przychylnie spogl膮da膰.

Tutaj sytuacja si臋 troch臋 inaczej przedstawia, jako szczawik z internetami na sieci osiedlowej w pr臋dko艣ci 64Kbps i Bravo Sport w kiosku dojrza艂em go艣cia, kt贸ry poszed艂 do s艂abego zespo艂u, kt贸rego nie zna艂em. Trzyma艂em za go艣cia kciuki, a wi臋c i za Cavaliers, poszed艂 do Heat, poszed艂em za nim, a jednak sentyment do Cavs pozosta艂 po tych 7 latach trzymania kciuk贸w, przegl膮dania internet贸w, jarania si臋 przyj艣ciem starego Shaq'a, freakin' Mo Williamsa i Antawna Jamisona, no a potem seria wybor贸w w czubie draftu, Irvingi tego 艣wiata.

Od czego艣 trzeba zacz膮膰 :) sezonowiec ze mnie 偶aden.

Odno艣nik do komentarza

Hej co sadzicie o mo偶liwych trade'ach K Love? Gwiazd膮 nie by艂 jednak wi臋kszo艣膰 cze艣膰 sezonu by艂 przydatnym zawodnikiem. Fina艂y zaciemniaj膮 obraz (poza 7 meczu gdzie zagra艂 solidnie) ale GSW jest chyba jedynym zespo艂em przeciwko kt贸remu ma on tak du偶e problemy.

Moim zdaniem teraz jest najlepszy moment 偶eby dokona膰 wymiany z jego udzia艂em. Do g艂owy przychodz膮 mi trzy :

Love<-->Amir Johnson + #3pick (Boston) :

gwiazda i solidne wzmocnienie ofensywy Bostonu za dobrego wyrobnika i ciekawy wyb贸r w drafcie.

Love<-->Al Horford + 12 pick :

Atlanta nie ma za du偶o do stracenia , a pozyskanie Lova za Al'a kt贸ry i tak mo偶e odej艣膰 powinna pozwoli膰 zrobi膰 ATL krok do przodu.

Love <-->Favors

Tutaj Utah zyskuj臋 gracza ofensywnego kt贸rego braki mo偶e zatuszowa膰 Gobert.

Oczywi艣cie poza wymiana z Bostonem gdzie widzia艂em plotk臋 o zainteresowaniu Bostonu Kevinem reszta to m贸j wymys艂. Ale s膮dz臋 偶e ka偶da z tych wymian jest z korzy艣ci膮 dla obu ekip. Utah mo偶e dostaje gorszego gracza ale za to lepiej pasuj膮cego do ekipy.

Oczywi艣cie ze wzgled贸w na kontrkaty jakie艣 drobne korekty musia艂y zmian musia艂by wystapic.

P.S na paradzie w Cleveland聽 Jefferson potwierdzi艂 偶e zostanie jeszcze jeden rok.

Odno艣nik do komentarza

Dobry post otwarcia, cho膰 ankieta nie do ko艅ca, na chwile obecn膮 musz臋 si臋 wstrzyma膰 z oddawaniem g艂osu.

Je艣li chodzi o parad臋 Cavs fajna, ale wida膰, 偶e nie by艂o ich od lat w Cleveland, potwornie d艂ugo to trwa艂o, ogl膮da艂em kilka godzin steam, ale pad艂em i nie dotrwa艂em do ko艅ca.

G艂贸wny core podpisany na kilka lat KI, KL, TT i jeszcze IS. Agentem JR jest Rich Paul, wi臋c pewnie JR dostanie kilkuletni kontrakt z Cavs.聽 Mo Williams opt in (swoj膮 drog膮 jest podobny do Ushera mniejszo艣ciowego udzia艂owca Cavs), James Jones te偶 pewnie zostanie, LBJ potrzebuje go do wdra偶ania i budowania zwyci臋skiej kultury. Richard Jefferson mia艂 zako艅czy膰 karier臋, ale reszta dru偶yny go naciska by zosta艂 na jeszcze rok.

Delly - wa偶ny zawodnik dla Cavs, podobny do niego Beverly dosta艂 ~25/4.

Mozgov to cz艂owiek Blatta i cho膰 po przej臋ciu ster贸w przez Lue zmieni艂a si臋 jego rola, to zachowywa艂 si臋 bardzo dobrze, kto艣 pewnie mu sypnie kas臋, czy Cavs wyr贸wnaj膮 w膮tpi臋. Kaun by艂 w Cavs chyba po to by Mozgov czu艂 si臋 dobrze.

David Griffin to niez艂y magik, 偶e zamieni艂 Verhehe na Freya, mo偶e 艣ci膮gnie jeszcze kogo艣 z kim wcze艣niej wsp贸艂pracowa艂 w Phoenix (Marion rok temu okaza艂 si臋 niewypa艂em)

Jordan McRea jest na przyjemnym kontrakcie (nieca艂e 900k)

Je艣li chodzi o LBJ, to potwierdzi艂, 偶e zostaje w Cavs, kwestia tego za ile.

Je艣li czego艣 nie pomyli艂em to w Cavs s膮 3 miejsca (Mozgov, Kaun i Dahney Jones), zak艂adaj膮c, 偶e podpisz膮 Dellego i JR.

Wypada艂oby 艣ci膮gn膮膰 jakiego艣 centra, cho膰 nie mam pomys艂贸w kogo.

Spekulacje odno艣nie wymiany z udzia艂em Kevina Love, wydaje mi si臋, 偶e nap臋dza j膮 GM, kt贸ry Kevina Love chcia艂by pozyska膰. Z perspektywy Cavs to lepiej mie膰 Kevina ni偶 nie mie膰 (na 29 zespo艂贸w z tylko jednym mia艂 problemy, a i tak Cavs ostatecznie si臋 okazali g贸r膮, a w przysz艂ym sezonie GSW b臋d膮 innym zespo艂em) Lue ostatnio troch臋 uci膮艂 spekulacje i powiedzia艂, 偶e chce Love w dru偶ynie.

Mam nadzieje, 偶e Irving dostaje boost do rozwoju, bo ostatnio troch臋 si臋 zatrzyma艂 i swoi w miejscu, mam nadzieje, 偶e mniej b臋dzie mrozi艂 ga艂臋 i b臋dzie podejmowa艂 troch臋 lepsze decyzje. Cho膰 jestem pod wra偶eniem, tego w jaki spos贸b broni艂 Currego, du偶y szacun.

Raczej nie spodziewam si臋 jaki艣 spektakularnych ruch贸w w trakcie offseason. Mo偶e jaki艣 weteran skuszony pogoni膮 za pier艣cieniem przyb臋dzie. Czas poka偶e. Teraz trzeba cieszy膰.

Odno艣nik do komentarza

Jeden tytu艂 + MVP bra艂bym w ciemno tak szczerze powiedziawszy. Kole艣 jest w top3 ligi od 10 sezon贸w, robi 6 fina艂贸w z rz臋du, przecie偶 to musi w ko艅cu mocniej odbi膰 si臋 nawet w przypadku tak genialnego atlety jak on.

W zasadzie ju偶 w tym sezonie by艂em zaskoczony, 偶e wr贸ci艂 do tego znakomitego poziomu w defensywie, czego zupe艂nie nie by艂o rok temu, a i nie wiem czy za rok na Wschodzie b臋dzie m贸g艂 tak zluzowa膰 jak obecnie.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.