Skocz do zawartości

Miasto moje a w nim...

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

a mieszkał ktoś w Bukareszcie i jest w stanie coś więcej powiedzieć?

bo pojawiła mi się taka opcja na wyprowadzke i rozmyślam.

Byłem kilka dni 

Mają dobre wina i ładne kobiety jeśli ci to może w czymś pomóc ;)

Edytowane przez josephnba

9 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

a mieszkał ktoś w Bukareszcie i jest w stanie coś więcej powiedzieć?

bo pojawiła mi się taka opcja na wyprowadzke i rozmyślam.

Ja czesto bywalem miedzy 2014 a 2020 tak raz na 6 tygodni.

- Pogoda przyjemna. 

- Palienka - straszna :)

- Miejscowa kuchnia mnie nie podchodzi jakos specjalnie.

- Lotnisko wydaje się małe ale dobrze skomunikowane (Londyn, Amsterdam, Madryt, Wieden, Rzym, Paryz loty codziennie)

- 2.5 h autem do Constanty (nad morze)

- miasto wieczorami pełne, bardzo duzo restauracji barów, miasto żyje.

- żółte taxi, tanie.

- Rumunki bardzo ładne.

- Automotive + IT + szeroko pojete usługi dla zagranicznych corpo bardzo mocno sie rozwijaly w latach o których pisalem.

- Strzelam ze Wlosi i Francuzi najwiecej inwestują. 

Cara Cubare to chyba najbardziej ichniejsza knajpa (obczaj sobie)

https://www.google.com/search?q=cara+cubare+bucharest&oq=cara+cubare+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBECEYoAEyBggAEEUYOTIHCAEQIRigAdIBCDM2MDRqMGo3qAIUsAIB&client=ms-android-lge&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Jak się mieszka, nie wiem ale z tego co znajome Rumunki mowily to im sie bardzo dobrze żylo, jak wychodziliśmy to imho bardzo bezpiecznie. Z tego co kojarze korki przestraszne potrafią być ale są tramwaje.

KFC, Pizza Hut są xD (Hard Rock też).

Duże europejskie miasto ze studentami gdzie widać inwestycje, duże pieniądze ale można się też wyimprezować.

Budapeszt to to nie jest ale ja bylem pozytywnie zaskoczony.

• 5 tygodni później...
42 minuty temu, julekstep napisał(a):

jak tam @josephnba jakieś niusy? podpalenie?

W tej chwili ciężko określić bo tam byle iskra by wystarczyła, mnóstwo syntetyków i innych materiałów ale biorąc pod uwagę fakt że najemcy od dłuższego czasu byli w konflikcie z zarządcą to nie jest wykluczone 

My tam byliśmy o 4.21, pierwsze PSP już po 11 minutach od zgłoszenia i od razu było wiadomo że do środka nikt nie wejdzie. 

Mówiąc najkrócej, zapaliło się tam gdzie mialo szansę rozgorzec najszybciej, również uwzględniając kierunek wiatru 

14 minut temu, Koelner napisał(a):

w niedzielę taki zapierdol to c*** w dupe 

I jeszcze teraz składowisko na siekierkach, tam już Piaseczno pojechało bo Warszawa nie ma kim gasić 

Dobrze że się areszt nie pali bo jeszcze nasz patus by mi pobyt z c***em w dupie załatwił 

5 godzin temu, josephnba napisał(a):

Dobrze że się areszt nie pali bo jeszcze nasz patus by mi pobyt z c***em w dupie załatwił 

Już ci pisałem że największym patusem tutaj jesteś ty. Chamski, prymitywny, rynsztokowy styl, prucie się do zawodników oraz innych użytkowników i znikoma wartość większości wpisów.

Machaj sobie tą sikawką, bo to być może jedyna rzecz, która w miarę ci wychodzi. I mimo wszystko nie życzę ci żebyś kiedyś trafił pod celę, bo tam nikt nie będzie tolerował tych frajerskich zachowań 

16 godzin temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Już ci pisałem że największym patusem tutaj jesteś ty. Chamski, prymitywny, rynsztokowy styl, prucie się do zawodników oraz innych użytkowników i znikoma wartość większości wpisów.

Machaj sobie tą sikawką, bo to być może jedyna rzecz, która w miarę ci wychodzi. I mimo wszystko nie życzę ci żebyś kiedyś trafił pod celę, bo tam nikt nie będzie tolerował tych frajerskich zachowań 

Dupka pękła co? 

Podobno miałeś ksywkę odkurzacz 

14 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Chyba straciłem rachubę, na ile liści już zasłużyłeś za to prucie się do ludzi 

Kozak w necie a na macie wypinasz dupę do rżnięcia 

3 godziny temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Towns, nigdy nie będziesz człowiekiem

A propos "mojego prucia" się do zawodników 

9 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Spokojnie, ten problem już został rozwiązany z psychologiem sportowym. Ferrari, później Szeliga, Szpilka, Buła oraz ty - wszystkich was rozliczę do końca roku. Słowo honoru

Jeśli to ma mieć jakiekolwiek szanse choć częściowego powodzenia to sugerowałbym zacząć od josepha. I nie chodzi mi o krótki termin. 

15 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Spokojnie, ten problem już został rozwiązany z psychologiem sportowym. Ferrari, później Szeliga, Szpilka, Buła oraz ty - wszystkich was rozliczę do końca roku. Słowo honoru

Honor u parówy spod celi? 

Wolne żarty