Skocz do zawartości

Pop

Iwo

Rekomendowane odpowiedzi

Kubbas ostro zagrał, ale wygrał. I przewidział, co nie zadziałało w serii. Dajcie spokój.

Naprawdę nie chcę kopać Popa po tej jednej serii (choć może trochę... odreagowuję) i powtórzę: na "planie ogólnym" robi wielką robotę, imo większą niż Riley w Heat (w Heat, czyli od 1995), ale jednak - bez sięgania w 2000', choć Lorak wymieniał dłuższą litanię, sorry przed 2006 nawet niedzielnym fanem było mi trudno być, jak komuś się chce mógłby opisać? - jakoś tak jest, że od 2012 (2011 tym razem ja bym odłożył na bok, bo nawet zdrowi Spurs z 1 seedem w kwietniu już nie byli faworytami, nawet Zachodu) mamy:

- 1 tytuł

- 3 wyloty w okolicznościach przynajmniej zaskakujących

- i G6 dodatkowo zamazujący obraz, bo można by go przypisać do obu powyższych "kategorii".

Od największych wymagamy najwięcej, tak czy nie?

Big3... sam nie wiem, czy wolałbym by zostali, czy żeby im zrobić piękne pożegnanie w pierwszym meczu przyszłego sezonu. Spurs z dobrym niskim, najlepiej trochę samicującym, do kompletu są w grze. Tylko kto to miałby być?

kubbas jak zawsze tylko krytykujesz jakie zmiany bys zrobil ???

wprowadzil bobana LOL , a moze kawhi na 4ce zeby jeszcze wiekszy wpierdol na desce byl ,  jedyne co mozna bylo zrobic to pokombinowac w obronie nie wiem czy to cos by dalo bo spursi przegrali z elitarnymi samograjami. za malo duncana ??? aldridge robil rozpierdol na poczatku , wiec co trener powinien przestac mu ufac??  gra byla ustawiona pod lma i leonarda (bo na kogo miala byc wg ciebie?), obaj dali lekko mowiac dupy w najwazniejszych momentach , kim mial ich zastapic???

ewidentnie nie bylo closera w spurs - czy to wina popa?

system pracowal dobrze , czyste pozycje byly , czy to wina trenera ze lma nie trafia 2 najwazniejszych j w swojej karierze ?  

czy to wina trenera ze manu nie jest na tyle bystry aby w 7 sekund ogarnac system i wygrac mecz (koncowka g2?)

upraszczam to mocno ale to jest piekno koszykowki (zwroty akcji) te trzy akcje zdecydowaly w glownej mierze o wygranym serii , 

czy gdyby te trzy akcje sie powiodly tez bys pisal o tym jaki pop jest mierny??? 

slusznie przed seria pisales ze dostana wpierdol na zbiorce , czy to tez wina popa , mal wprowadzic bobana ??? spursi wzmocnili sie bardzo pod dziura (lma i west ) , czy przed ta seria wzialbys kogos innego z rynku zamast nich?

przypomne system dzialal- (wolne pozycje byly) to wykonawcy w glownej mierze dali dupy 

Od najwiekszych najwiecej ale czego wy sie spodziewacie?

Ze bedzie ktos kto nie przegra zadnej serii? Ze co roku z pozycji underdoga bedzie walczyl o pierscienie? Przeciez to jest nba tu sa organizacje co nigdy nie zodbyly mistrzostwa. Co wchodza do PO zadziej niz pop zdobywa pierscien. Jesli miara jego pracy ma byc to ze nie stworzyl dynastii to pomyslcie ile takich dynastii bylo w nowozytnej koszykowce. Ilu trenerow zdobylo 5 tytulow. I jakie mieli przy tym sklady. Czy serio porazka z okc to taka plama. Czy pod wzgledem talentu i wieku na pewno byli faworytem. Ja wiem ze kilka nazwisk w protokole wyglada fajnie i ten sklad w 2011 powiedzmy mialby szanse poprawic rekord bulls i machnac ze 2 tytuly z rzędu ale serio wiekszosc tych kolesi w trakcie g6 wygladala jakby marzyla o odpoczynku. Doczlapali sie tylko tam dlatego ze grali pelna rotacja. Ale kiedy przyszla intensyfikacja spotkan i druzyny przy ktorych trzeba bylo trzymac rotacje bo jednak taki boban czy anderson na powazne granie sie nie nadaja to wyszlo szydlo z worka.

Mozesz uzasadnic?

Rly?

Od poczatku lat 80 jako trener, pracowal z najwiekszymi gwiazdami w "najtrudniejszych" organizacjach.

Wygrywal w roznych dekadach, roznych systemach. 

W Miami od 95 roku, 3 mistrzostwa 5 razy w finalach.

Umiejetnosc odnajdowania sie w nowych miejscach, zdolnosc do namowienia najwiekszych gwiazd do tego by koegzystowaly, zmysl GMa etc.

Jackson jako Gm moze Patowi buty czyscic, a jako trenerzy sa powiedzmy porownywalni.

Pop natomiast jest w jednym miejscu przyspawany do Duncana z ktorym faktycznie wykonali mega robote ale nie wiemy jak/czy odnalazlby sie w innym miejscu o managerce nie wspominajac.

Edytowane przez agresywnychomik

kubbas jak zawsze tylko krytykujesz jakie zmiany bys zrobil ???

wprowadzil bobana LOL , a moze kawhi na 4ce zeby jeszcze wiekszy wpierdol na desce byl ,  jedyne co mozna bylo zrobic to pokombinowac w obronie nie wiem czy to cos by dalo bo spursi przegrali z elitarnymi samograjami. za malo duncana ??? aldridge robil rozpierdol na poczatku , wiec co trener powinien przestac mu ufac??  gra byla ustawiona pod lma i leonarda (bo na kogo miala byc wg ciebie?), obaj dali lekko mowiac dupy w najwazniejszych momentach , kim mial ich zastapic???

ewidentnie nie bylo closera w spurs - czy to wina popa?

system pracowal dobrze , czyste pozycje byly , czy to wina trenera ze lma nie trafia 2 najwazniejszych j w swojej karierze ?  

czy to wina trenera ze manu nie jest na tyle bystry aby w 7 sekund ogarnac system i wygrac mecz (koncowka g2?)

upraszczam to mocno ale to jest piekno koszykowki (zwroty akcji) te trzy akcje zdecydowaly w glownej mierze o wygranym serii , 

czy gdyby te trzy akcje sie powiodly tez bys pisal o tym jaki pop jest mierny??? 

slusznie przed seria pisales ze dostana wpierdol na zbiorce , czy to tez wina popa , mal wprowadzic bobana ??? spursi wzmocnili sie bardzo pod dziura (lma i west ) , czy przed ta seria wzialbys kogos innego z rynku zamast nich?

przypomne system dzialal- (wolne pozycje byly) to wykonawcy w glownej mierze dali dupy

rzucasz frazesami typu jakie zmiany, ja ci odpowiadam jakiekolwiek k****, skoro Popovich jest takim zajebistym trenerem to powinien wyciagnac maksa, patrz na Memphis chocby, no zesz k****. na pewno spokojnie mogl probowac grac z Leonardem na 4ce gdy Ibaka byl na parkiecie, czemu uziemil Simmonsa? zly match up na Duranta? nie warto bylo sprobowac?

obaj lekko dali dupy, dupy to dal system Popa nic nie potrafil wymyslec na defensywe Oklahomy, Aldridge sam cala serie na siebie pracowal, Pop mu nic nie pomogl, ballmovement lezal, gdyby nie przeblyski Parkera Aldridgea to by bylo jeszcze gorzej

system dzialal, to chyba inaczej okreslamy dzialanie systemu, gdzie jakiekolwiek easy points? ZERO.

Pop zawalil w momencie gdy szykowal sie caly sezon na Golden State, pajacowal glupimi zagrywkami nie graniem Duncanem, chowaniem kart, a tu pizda bo polecial na ryby wczesniej

Wygrala koszykowka i system , nie ma szans zeby cos wygrac w tej lidze z impotentami koszykarskimi pokroju rw czy rose , jedyny ich skill to ciag na kosz , westbrook zagral w pierwszej polowie 2 akcje pnr!!!!! kwintesencja jego bball iq byla akcja gdy ibaka byl broniony przez greena a russel i tak wolal cisnac long j przez lapy ,jesi przeanalizujecie jego decyzje (nie tylko ze spurs ) okazuje sie ze najczesciej mozna wybrac lepsza opcje kozystniejsza dla zespolu , w po wazne est kazde possesion , mecze sa na styku . Ile possesions marnuje swoimi lednymi decyzjami rw????

nie da rady nic wygrac, jednak final konferencji po raz 4 w ciagu 7 lat to chyba wygrywanie czegos co? z imbecylem jak nazwales westbrooka

plus Westbrook maksymalizuje tylko siebie i takie tam, ziewam normalnie jak to czytam, nadal sobie nie zdajesz sprawy ze dzieki przewadze westbrooka i temu ze jest matchup nightmare Thunder wygrali ta serie bo Spurs jedyne o czym mysleli to zeby nie pozwolic mu atakowac kosza

Rly?

Od poczatku lat 80 jako trener, pracowal z najwiekszymi gwiazdami w "najtrudniejszych" organizacjach.

Wygrywal w roznych dekadach, roznych systemach. 

W Miami od 95 roku, 3 mistrzostwa 5 razy w finalach.

Sadzilem, ze mowimy o trenerce i bledach POPelnianych w meczu.

rzucasz frazesami typu jakie zmiany, ja ci odpowiadam jakiekolwiek k****, skoro Popovich jest takim zajebistym trenerem to powinien wyciagnac maksa, patrz na Memphis chocby, no zesz k****. na pewno spokojnie mogl probowac grac z Leonardem na 4ce gdy Ibaka byl na parkiecie, czemu uziemil Simmonsa? zly match up na Duranta? nie warto bylo sprobowac?

nie zawiodles mnie , wpadasz na pelnej qrwie , cytujesz sam siebie i jak zawsze reprezentujesz biede  .

pytalem cie jakie zmiany ?? odpowiedz- jakiekolwiek qrwa- jak zawsze tona jadu i merytoryczne zero , potem strzelasz sobie samoboja , sam przed seria pisales ze spursi sa wg cibie pod dziura zdecydowawie slabsi a teraz LOL proponujesz aby jeszcze bardziej obnizyc sklad leonardem na 4 , czyli kawhi na 4 a lma na 5 tak ???, to jest harakiri , okc mogloby grac na 20%  a i tak by wygrali , caly czas by tylko dobijali swoje rzuty a obrona ?? wiesz co to jest wogole ?? lma na 5 rozumiem czy go na lawe sadzasz ?

lma jest przyzwoitym obronca  ale nie jako jedynyny wysoki broniacy obreczy ,juz to sboe wyobrazam jedyny wysoki ktory jest znany z atak0wanej strony mialby broni wjazdy rw i kd .  w takim ustwieniu caly czas adams bronilby lma , a radzil  sobie z nim bardzo dobrze przez cala serie .  kawhi bardzo dobrze  gral na 3 jako all around player przez 3 kwarty , problem zaczynal sie w 4 gdy spursi potrzebowali closera a  durant robil na nim zajebista robote w d.

obaj lekko dali dupy, dupy to dal system Popa nic nie potrafil wymyslec na defensywe Oklahomy, Aldridge sam cala serie na siebie pracowal, Pop mu nic nie pomogl, ballmovement lezal, gdyby nie przeblyski Parkera Aldridgea to by bylo jeszcze gorzej

przestan klamac , takie co to nie na tym forum LOL , lma  mial mase open j  co zajebiscie wykorzystal w g1 i 2 potem niestety jak to bywa czasami z jumperami przestaly mu siedzic  ale nadal byl  czesto open ,(przypomne ci poraz chyba 3 lol , ze nie trafil 2 kluczowych jumperow w g4? w koncowce gdy byl zupelnie open) ,  pozatym byl pieknie karmiony na lowblocku .  west rowniez wielokrotnie byl open tylko nie trafil !!! za jednym ze spursfanow:

OKC: 177 total uncontested shots though 5 games - shooting 43% 

SAS: 221 total uncontested shots through 5 games - shooting 48% 

Pop zawalil w momencie gdy szykowal sie caly sezon na Golden State, pajacowal glupimi zagrywkami nie graniem Duncanem, chowaniem kart, a tu pizda bo polecial na ryby wczesniej

ftak sie szykowal na golden state ze najbardziej wzmocnil sie pod dziura LOL,  duncan miejscami wygladal jak zwloki przy adamsie 

wogole co to za bzdura , nastapila zmiana pokoleniowa i to lma ma byc najwazniejszym wysokim , postawil slusznie na lma i leonarda , podobnie bylo kiedys ale skad ty to mozesz wiedziec ? na vine tego nie ma przeciez , robinson tez usunal sie w cien dokladnie jak duncan, i to aldridge ma byc the man a nie stetryczly tim. myslalem ze to oczywiste.

Westbrook maksymalizuje tylko siebie i takie tam, ziewam normalnie jak to czytam, nadal sobie nie zdajesz sprawy ze dzieki przewadze westbrooka i temu ze jest matchup nightmare Thunder wygrali ta serie bo Spurs jedyne o czym mysleli to zeby nie pozwolic mu atakowac kosza

thunder wygrali ta serie bo w kluczowych momentach westbrook przestal byc westbrookiem , wyciagnal glowe z dupy i nie przeszkadzal tylko dal gale durantowi ( nie, nie kreowal duranta tylko oddawal pilke kewinowi ) a ten jechal kazdego 1-1

mozesz mi powiedziec po co wstawiasz moj cytat po g1 gdze rw zagral jak kuppa?? z czym sie chyba zgadzasz

nie da rady nic wygrac, jednak final konferencji po raz 4 w ciagu 7 lat to chyba wygrywanie czegos co? z imbecylem jak nazwales westbrooka

jestes niepowazny ,  w dupie mam final konferencji , gdy rozmawiamy o druzynie z dwoma typami ktorzy sa w top 5 oczekuje pierscieni i z tego ich rozliczam , tak jak lebrona jamesa , stefana kure i kilku innych, final konferencji to j oczekiwalem od bryanta gdy prowadzil z suns 3-1 a potem mial bezjajecznych clippers

przypomnij sobie  jak westbrook swoja glupota pogrzebal jakiekolwiek szanse na pierscien w pamietnym finale z cavs w g4

widze z w typerze postawiles na okc 4-2 w serii z gsw ,wiec final z cavs powinien byc tylko formalnoscia wg ciebie, proponuje zaklad o 200-300zl , ja mowie rw nie zdobedzie w tym sezonie mistrzostwa.

WIN OR GO HOME BITCH!!!

Edytowane przez mistrzBeatka

nie zawiodles mnie , wpadasz na pelnej qrwie , cytujesz sam siebie i jak zawsze reprezentujesz biede  .

pytalem cie jakie zmiany ?? odpowiedz- jakiekolwiek qrwa- jak zawsze tona jadu i merytoryczne zero , potem strzelasz sobie samoboja , sam przed seria pisales ze spursi sa wg cibie pod dziura zdecydowawie slabsi a teraz LOL proponujesz aby jeszcze bardziej obnizyc sklad leonardem na 4 , czyli kawhi na 4 a lma na 5 tak ???, to jest harakiri , okc mogloby grac na 20%  a i tak by wygrali , caly czas by tylko dobijali swoje rzuty a obrona ?? wiesz co to jest wogole ?? lma na 5 rozumiem czy go na lawe sadzasz ?

lma jest przyzwoitym obronca  ale nie jako jedynyny wysoki broniacy obreczy ,juz to sboe wyobrazam jedyny wysoki ktory jest znany z atak0wanej strony mialby broni wjazdy rw i kd .  w takim ustwieniu caly czas adams bronilby lma , a radzil  sobie z nim bardzo dobrze przez cala serie .  kawhi bardzo dobrze  gral na 3 jako all around player przez 3 kwarty , problem zaczynal sie w 4 gdy spursi potrzebowali closera a  durant robil na nim zajebista robote w d.

twoja dyskusja z kazdym wyglada tak samo ale c*** pokopie sie z koniem

no pewnie ze sa slabi, wg mnie kazdy jest pod koszem slaby z tym co ma Oklahoma zwlaszcza jesli Adams bedzie gral tak jak gra, ale jezeli dostajesz w pizde na tablicach, nie mozesz zapobiec Westbrookowi i Durantowi, to mozesz sprobowac odbic sobie po 2 stronie parkietu i wejsc z Okc w strzelanine albo przynajmniej sprobowac zmienic match upy, czego Pop nie zrobil

problem zaczynal sie w 4q bo jedyne co Spurs mogli sobie wypracowac co potwierdzasz swoim postem i jedyne co Pop im pomogl zalatwic to ciepanie z poldychy, i to glownie mam pretensje, Pop jest taki zajebisty to odpal sobie stary mecz 3 bodajze finalow Lakers Celtics jak zareagowal Phil na indolencje Lakers w ataku w 4 kwarcie, jak trenerzy improwizuja w takich sytuacjach

A SORY jak to mowisz LOL QRWA tego nie ma na vinie pewnie...

lma mial mase open j co zajebiscie wykorzystal w g1 i 2 potem niestety jak to bywa czasami z jumperami przestaly mu siedzic ale nadal byl czesto open ,(przypomne ci poraz chyba 3 lol , ze nie trafil 2 kluczowych jumperow w g4?

to jest poziom Raptors i pozwalanie Lowremu i Derozanowi na swoje wystepy typu 1/100, w pewnym momencie trzeba wymyslec cos innego nie uwazasz? ja nie mowie ze LMA ma nie rzucac, nie bedziesz mi tutaj niczego wmawial ale wymagam czegos wiecej od top coacha ever

ftak sie szykowal na golden state ze najbardziej wzmocnil sie pod dziura LOL, duncan miejscami wygladal jak zwloki przy adamsie

wogole co to za bzdura , nastapila zmiana pokoleniowa i to lma ma byc najwazniejszym wysokim , postawil slusznie na lma i leonarda , podobnie bylo kiedys ale skad ty to mozesz wiedziec ? na vine tego nie ma przeciez , robinson tez usunal sie w cien dokladnie jak duncan, i to aldridge ma byc the man a nie stetryczly tim. myslalem ze to oczywiste.

ale po co w ogole to piszesz? o co chodzi? czy ja pisalem ze nagle mial zdjac aldridgea? nie grac do niego? nie, kompletnie nie, ale wedlug mnie jechanie na gosciu ktoremu nie idzie i na jego jumperkach az do smierci bo moze mu nagle zacznie wpadac to nic innego jak tylko indolencja trenerska

jestes niepowazny , w dupie mam final konferencji , gdy rozmawiamy o druzynie z dwoma typami ktorzy sa w top 5 oczekuje pierscieni i z tego ich rozliczam , tak jak lebrona jamesa , stefana kure i kilku innych, final konferencji to j oczekiwalem od bryanta gdy prowadzil z suns 3-1 a potem mial bezjajecznych clippers

przypomnij sobie jak westbrook swoja glupota pogrzebal jakiekolwiek szanse na pierscien w pamietnym finale z cavs w g4

Westbrook z roku na rok rozwija sie jako gracz, to tak jakbys mial wypominac Lebronowi 2011, mozemy sie w to bawic ale jest sens? rzuciles teza ze Westbrook NIC nie ugra a teraz probujesz sie obronic w smieszny sposob

widze z w typerze postawiles na okc 4-2 w serii z gsw ,wiec final z cavs powinien byc tylko formalnoscia wg ciebie, proponuje zaklad o 200-300zl , ja mowie rw nie zdobedzie w tym sezonie mistrzostwa.

WIN OR GO HOME BITCH!!!

chyba cie pojebalo stary, ta seria jest 50/50 i to chyba kazdy wie

O widzę że coraz lepiej się temat rozwija.

20 lat pięć tytułów czyli co 4 rok wygrał Pop. W lidze 30 zespołów w czasach od legendarnie mocnych lakers defensywnych Pistons nowych i starych Heat i gwiazdorskuch celtics.

Ja tak biorę to w następnych dekadach.

Co 4 rok nasz.

Edytowane przez ignazz

O widzę że coraz lepiej się temat rozwija.

20 lat pięć tytułów czyli co 4 rok wygrał Pop. W lidze 30 zespołów w czasach od legendarnie mocnych lakers defensywnych Pistons nowych i starych Heat i gwiazdorskuch celtics.

Ja tak biorę to w następnych dekadach.

Co 4 rok nasz.

To samo pisałem w temacie obok, 1 mistrzostwo na 4 lata i mamy roztrząsanie obornika. Buc, sruc, na konferencji chuyowy i memy z dupy a człowiek patrzy na tę konferencję, widzi normalnego gościa po porażce i się zastanawia, czego jeden z drugim zyebem oczekiwali - zrezygnowania z posady, przeprosin że Mills więcej nie grał czy kiego chuya? Weszli all in, tym co mieli, nie wypaliło, shit happens.

A analiza "błędów" przez kanapowych wyjadaczy nie związanych z basketem to już generalnie mi Jokera na ryju robi. Strzelać można do przegranych; nie do trenera co co mundial nowy pierścień wzuwa.

wyrafinowany autodissik

kto uważa, że ta seria to 50/50? nie słyszałem, żeby GSW oddali Thunder hca

Prosisz - masz!

Pop to byl I jest buc. Jak wygrywa (raz na 5 lat) to mozna przymknac oko. Taka to dynastia, ze Carrington nad grobem, a za plecami 5-6 po "drugiej stronie".

W tym momencie fani 26 zespołów popełnili zbiorowe harakiri Edytowane przez Xamel

Tak, temat został "na gorąco" po klęsce, bo to była klęska, z Thunder.

Ale nie powstałby, gdyby maja wredna pamięć nie przypomniała sobie całego ciągu serii od 2012 roku. I wylotów w sytuacjach zaskakujących.

Albo rozmawiamy o kandydacie trenerskim do GOAT albo o gostku co trafił Duncana i jak "co cztery lata zdobędzie tytuł" jest ok. Teraz czytam: "Co Pop mógł poradzić na Adamsa?". No dobra, Adams jest fajny, rozwinął się nieziemsko jak dostał prawdziwą szanse, w tych po może zadecydować nawet o tytule (tak, serio, zaczynam rozważać taki scenariusz dla Oklahomy, na razie bardzo nieśmiało), ale to tylko Adams.

Schizofrenicznie wręcz podkreśliłem: Cenię Popa za długofalową robotę jak mało kogo w lidze. I tym bardziej ciążą mi te jego dziwne "pojedyncze", ale cuś zbyt liczne, przypadki.