Skocz do zawartości

Co na pierwsze auto?

RonnieArtestics

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, josephnba napisał(a):

Ale k**** butów pół garderoby

No dobre buty to podstawa. Jakbyś zobaczył moją kolekcję, to byś odpuścił swojej kobiecie 

18 minut temu, josephnba napisał(a):

użyłem 2 razy raz. Bo wiozłem teściowa 

Może faktycznie rzucę okiem na rynek wtórny. 

Ale cały czas nie przestaje o tych chińczyku myśleć, chyba się umowie na jazdę próbną 

Teściową do rejenta warto zawieźć, można nawet przepłacić za auto w tym celu.                                                             Jeżeli chodzi o rynek wtórny to zgoda .Pewny używany wózek dobrej marki, lepszy od nówki od producenta, który wyskoczył gdzieś z krzaków w Chinach . Takie wynalazki zawsze mają jakiś haczyk, na pewno minusem jest znikoma wartość przy odsprzedaży , a też są pułapki w warunkach gwarancji -co z tego że kitajec da Ci 5 lat gwarancji jak ma Jedną ASO na cały teren PL, a przeglądy obowiązkowe co 10 tkm , zamiast 30tkm u Niemca .To co zaoszczędzisz przy zakupie oddasz podczas eksploatacji. Ja bym wziął na wstrzymanie, gdyż możliwe że po wojnie celnej jaką Trump wypowiedział wiodącym producentom aut EU i Azji będziemy mogli kupować porządne auta w cenach za jakie dawniej kupowali Amerykanie, albo jeszcze taniej 

Przede wszystkim moim zdaniem idą fatalne czasy jeżeli chodzi o gospodarkę i delikatnie sugeruje wstrzymanie wydawania nadwyżki finansowej. Moim zdaniem będzie ostre zaciągnięcie hamulca i sporo plajt przy wojnie handlowej. Sporo ludzi może stracić pracę. Z samego faktu zamrożenia kapitału inwestycyjnego. Jeżeli ktoś utrzymuje się w sektorach niezależnych od zewnętrznych może mieć łatwiej ale siła nabywcza rynku wewnętrznego też spadnie na ryj. Ja się boję najbliższego roku 

Widzę cenę 272 koła na stronie wyprzedaż rocznika. To za te pieniądze są lepsze opcje chyba że wyskoczył po prostu grubas jakiś. 

I to rocznik 2024. 

https://kiaautopol.pl/car/od-reki-kamery-360-nappa/?_gl=1*7021xe*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjw782_BhDjARIsABTv_JCIhLRiY93YyKMby9D3efC-LjfxbEUQYevvrWFd7tkpyWt6LDszJzkaAgFQEALw_wcB&gbraid=0AAAAADD5VuZFmfhpEuN-qTvpoD8-Ps1z_

Kiła za tyle kasy to jakieś nieporozumienie. Miałem Sportage w 1995 niby montowane w zakładzie Karmana w DE , ale syf totalny, może wyglądała kozacko na te czasy ale mechanicznie padaczka ,niby silniki do nich robiła Mazda, ale to prędzej była pizda. Wiadomo przez 30 lat pewnie zrobili jakiś postęp, ale tyle hajsu to bym w to nie inwestował 

jp słuchaj ignazza, który wybrał najgorszo oferte jako można było znaleźć w internecie

tutaj oficjalny cennik jakbyś faktycznie był zainterere

https://www.kia.com/api/bin/docDownload?program=brochure&locale=pl&path=%2Fcontent%2Fdam%2Fkwcms%2Fkme%2Fpl%2Fpl%2Fassets%2Fcontents%2Futility%2FPrice_list%2Fsorento%2FCennik_SORENTO_MY25_RP25_02-01-2025.pdf

nie ma za co

3 godziny temu, P_M napisał(a):

Za duże nie wejdzie do garażu 

poza tym celuje w minivany 😏

No i cena, pomimo zniżki poza  budżetem