Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2016/17

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

To ladnie widze sie bawicie, piotrek where do u gonna sleep tonite?

W sensie nie widze strategii, walczysz ale wymieniasz sie z bezposrednimi przeciwnikami

Nie pamietam ktory to byl pkt w Manifesto ale to jest 'no-no'

Pick 14-20 nie jest wart za duzo ani dzis ani 1.09 wiec nie mysl ze wyrywamy wlosy z glow i bijemy brawo

Zdecydowałem się sprzedać Carmelo bo uważam,że to ostatni moment do tego aby coś sensownego za niego wyciągnąć. Znacie realia rynku,gdy taki gracz się połamie,jest już po zabawie...

Sensownym wyborem dla mnie jest pozyskanie 10 lat młodszego gracza,który ma pewne miejsce w S5 i w wieku 22 lat robi już około 40 fp...Przeanalizowałem całą karierę Melo i wygląda to tak: ze wszystkich 14 sezonów tylko w 2 rozegrał więcej niż 80 spotkań(na początku kariery). W ostatnich 8 sezonach rozgrywał średnio 65 meczy w sezonie więc troche mało.Te 17 meczy trzeba rozegrać jakimś bolkiem z Fa za max 30 Fp i wtedy prawdziwą średnią można sobie wyliczyć. W tej chwili Melo gra -6 Fp w porównaniu do poprzedniego sezonu,a Payton +1. Poza tym, że zyskuje młodszego gracza z dużym potencjałem,otrzymuje pick i 15 Fp wolnego miejsca w salary.

Ta wymiana nie powoduje, że przestaje się liczyć w walce o Top3.Każdy kto będzie chciał zdobyć miejsce na podium będzie musiał wyciągać steale z fa.W tamtym roku bezkonkurencyjny był Roger i wygrał, natomiast w tym wszystko jeszcze jest niewiadomą. Pamiętacie prognozy przedsezonowe? Niewiele jak do tej pory się sprawdza.

Howard też jest na sprzedaż,możecie słać oferty. Spokojnie kręci 55 Fp.

Edytowane przez piotreksuper

Elfrid jak dla mnie bedzie poza liga albo rola podobna do MCW - nie da sie dzis grac w koszykowke na Pg i nie umiec rzucac - nowa fala PG - Fox, Smith Fultz i nowi nadchodzacy na łaawkach(Tyus, Ulis) pogonia caly ten badziew typu Elfrid Rubio Deron 

Rondo bedzie jednorozcem w tj lidze ; Elfrid nie zprogresowal przez 3 lata 

Elfrid jak dla mnie bedzie poza liga albo rola podobna do MCW - nie da sie dzis grac w koszykowke na Pg i nie umiec rzucac - nowa fala PG - Fox, Smith Fultz i nowi nadchodzacy na łaawkach(Tyus, Ulis) pogonia caly ten badziew typu Elfrid Rubio Deron 

Rondo bedzie jednorozcem w tj lidze ; Elfrid nie zprogresowal przez 3 lata 

Wyciągniemy wnioski po sezonie;] Dwighta i Melo skreślałeś już 3 lata temu,a odkąd ich oddałeś ciągle grają to samo,a nawet lepiej (Howard).

MCW zniszczyły kontuzje...

Z tego co widzę dzisiaj praktycznie każdy gra 10 graczami więc tabelka może się nieźle przetasować. Czyżby zmiana lidera?

Moje zdanie jest podobne do ai3 - Payton jest nierozwojowy, nie da się osiągnąć czegoś więcej w NBA bez rzutu, chyba, że jest się niemal perfekcyjnym w podaniach i slasherem jak Rondo. Payton jest młody, ale nawet w Orlando mając u boku Ibakę, Vucevicia, Gordona jest przeciętny, więc żadnym wybitnym kreatorem nie jest, chyba, że mody...

Piotreksuper - porównujesz Melo i Dwighta do Paytona? Toż to zupełnie inna liga. Na moje wtopiłeś tym trejdem, chcesz walczyć o coś, a równocześnie bierzesz Paytona za Melo, no trochę dziwnie.

Edytowane przez bulek

Ale w ogóle te rozmowy o Melo i Dwighcie są dziwne. Grajkowie, którzy są od lat all-starami, łatwiej przezwyciężą słabsze momenty niż gość, który bezskutecznie próbuje wdrapać się na ten szczyt.

3 lata temu renesans formy miał nawet Duncan...

Edytowane przez bulek

No dobra nie moge zwlekac, Ivica Zubac na trejd bloku, ale szanujmy sie ,bez gowien mi tu, gosc za rok bedzie robil 45 i wygladal na nextgreateurobigman

Niech wam Jendras powie

Jendras zachwalal Poetla, a i tak go wywalil, wiec po prostu przyzaj, ze tracisz do niego cierpliwosc ;-) 

Zdecydowałem się sprzedać Carmelo bo uważam,że to ostatni moment do tego aby coś sensownego za niego wyciągnąć. Znacie realia rynku,gdy taki gracz się połamie,jest już po zabawie...

Sensownym wyborem dla mnie jest pozyskanie 10 lat młodszego gracza,który ma pewne miejsce w S5 i w wieku 22 lat robi już około 40 fp...

To czy wtopiłem będzie wiadomo za rok,dwa,trzy. Na pewno nie będe teraz przekreślał gracza w wieku 22 lat grającego w s5 i robiącego prawie 40 Fp.

Przeciez wlasnie w tym rzecz, ze jego miejsce nie jest pewne ani na ten sezon ani tym bardziej na nastepne.

Jak nie nauczy sie wkrotce rzucac to prawdopodobnie skonczy w roli rezerwowego.

MCW zniszczyły kontuzje...

Jakie kontuzje? Stracil pozycje startera i produkcje nawet jak byl zdrowy.

Howard też jest na sprzedaż,możecie słać oferty. Spokojnie kręci 55 Fp.

A to nie sugeruje, ze jednak konczysz walke?

Plus skoro mowa o odrodzeniach to gdzie byl ten Love przez ostatnie 2 sezony?

Moim zdaniem Payton po prostu słabo gra w kosza. Ma warunki,ale nie przekłada się to na to co widać na boisku. Dodatkowo przez 3 lata nie zrobił istotnego postępu. Oczywiście może w pewnym momencie przeskoczyć obecny poziom, ale zacząłem w to wątpić. Magic potrzebują rozgrywającego z prawdziwego znaczenia (przede wszystkim z rzutem). Obecnie w nba jest masa talentu na pg więc ciężko spodziewać się żeby wiele zespołów było gotowych dać mu kolejne 2-3 lata na naukę rzucania.

Kuerwa zawsze jak raz do roku obejrze jakiś mecz na żywo, to gracz którego mam w składzie gra najgorszy mecz w sezonie, karierze, życiu.

Moze czas wyciagnac wniosek, ze to Twoja wina? ;-)

Wejście w statement day beznak****dziejne.

Moglo byc gorzej, na przyklad mogles posadzic wystep 101,5fp na lawce...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.