Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

No bo tak będzie. Co 2 akcję będzie zza swojej linii końcowej podawał do Duranta na rozpoczęcie akcji

Boston i jacyś nietykalni w kwestii przyjścia Duranta? Jak trzeba będzie, to Ainge banery ze strychu spakuje ze Stevensem, urną Lewisa i 8 pickami. We aint`t talking bout practice, we`re talking Durant

Stosujac twa matematyke liczy ze w co 4 akcji durant bedzie stal w rogu machajac rekoma a thomas wtedy bedzie puszczal mu oko oddajac fade awaya

IT nie myśli. On jest z Sacto vel Phoenix, a ta koniunkcja to overkill dla szarych komórek

btw Twoim zdaniem ile picków za Duranta jest wystarczające? 6? 8?

Imo picki w przeciagu 2 sezonow dla bostonu maja zerowa wartosc bo sa w tym miejscu ze nie maja juz czasu na czekanie na kolejnych mlodych. Wiec oddalbym wszystkie. Ale to juz nie moj dylemat

Chad Ford @chadfordinsider

.@BenSimmons25 yet to commit to working out for anyone, including Sixers & Lakers. Won't matter. Sixers very likely will take him No. 1

Nie pamiętam, czy Chad Ford to wiarygodny gościu, ale różne źródła mówią to samo.Sixers podobno są na paleni na Simmonsa.Gość ma sporo znaków zapytania, coraz bardziej zaczyna mi przypominać Beasleya niż Lebrona.

Lakers na pewno z miłą chęcią wezmą i nakarmią  Ingrama.

Co powiecie na taki deal:

Jimmy Butler is arguably the best player on the Chicago Bulls right now with Derrick Rose being the only other contender for that title. Butler has found himself in an awkward position on the Chicago Bulls as last season has not worked out for them.

Many Bulls’ fans hate the idea of trading Butler away, but the Celtics may have the assets to keep both sides happy. Dan Favale reports there is a trade on the table that could send Butler to the Boston Celtics:

–Dan Favale, Bleacher Report
If this happens, you can be assured that the Bulls will be in full rebuild mode. Butler is one of the best players on the team and trading him away will only mean that the Bulls are looking to rebuild and put another team together.

This may be one of the most unpopular decisions the Bulls make, but it may be one that builds a brighter future for Chicago. After a playoff-less season, the Bulls must do something to boost the franchise in an upward direction.

Screen-Shot-2016-06-02-at-11.32.36-AM.pn

Na miejscu Bulls biorę i całuje w rękę, jeżeli faktycznie chcą się przebudować.

Na miejscu Celtics niekoniecznie.Butler jest bardzo fajny, ale czy faktycznie takiego GTG szukają, przy tych brakach pod koszem(chyba, że mają ugadanego jakiegoś Horforda)?Butler wkurwiał się grą z Rosem, myślę że tak samo nie spodoba mu się granie z IT.

Co powiecie na taki deal:

Screen-Shot-2016-06-02-at-11.32.36-AM.pn

Jeszcze dwa miechy temu moja reakcja byłaby w stylu "chyba cie poje*ało". Teraz coraz bardziej się przekonuję do tego typu dealu. Bulls są w tej chwili za słabi na win-now-mode ale troche za mocni ( jeśli byliby z grubsza zdrowi ) na tank. Butler jest w swoim prime i kto wie ile się na nim utrzyma. W tym wypadku Byki dostają grajków na ławkę( lub do wysłania gdzieś dalej ) + Bradleya który zastępuje Butlera na SG i dwa picki. Może warto by było pomyśleć też o oddaniu tej trójki Sixersom za Okafora? Warta przemyślenia ta wymiana to na pewno.

Ta wymiana była dyskutowana w lutym ale mówi się że C's nie chcieli dać Crowdera + nie wiadomo było jakie dokładnie picki wchodzą w gre. Teraz wiadomo że to jest pick nr3 i ... co by mieli z tym zrobić Bulls?

Podejrzewam, że oni jeszcze sami nie wiedzą co zrobić. Niestety, Rose odbija się czkawką bardzo mocno i blokuje tak naprawdę wszystko. Nawet w tym scenariuszu wyżej, bo co? Oddajesz Butlera i bierzesz kogo? Hield/Murray? Zeby Rose był jeszcze bardziej (dosłownie!) zazdrosny? Surowy Brown? Bender (mając Mirotica)?, Ostatnio skoczył w góre na DX Chriss, ale Bulls nie podpisując Noah i Gasola i tak mają 4 fajnych wysokich (Taj, Portis, Mirtotic i Felicio, tak Felicio), a to przecież chodziło chyba o to żeby bulls grali nisko i up-tempo.

Wiadomo, że Bulls lubią Dunna, ale dla mnie gość ma potencjał na busta + to ta sama pozycja co nieszczęsny Rose.

Tak wracając do tej propozycji to bez picku 2017 Nets nawet bym się nie wygłupiał z jakimiś analizami czy to się opłaca Bulls.

Butler może nie ma talentu na top5 ligi, ale ma mentalnosc walczaka i lidera z jajami, co obecnie jest rzadkim towarem (pozdro Harden).

Na miesjcu Bulls za wszelką cene kombinowałbym aby wkręcić się gdzieś pod koniec pierwszej 10. Atakować Baldwina/Luwawu może Murraya.

Szczegołnie Baldwin, przecież to pierdolony freak, ogarnijcie sobie jego workout i dwutakty zza lini za 3 ... z miejsca ... zakonczone wsadem, lol. Do tego potencjał rzutowy + nie jest typowym playmakarem, nie potrzebuje piłki. To jest idealne rozwiązanie dla Bulls w perspektywie postawienia na Butlera. Rose może iść do philly, mówiłem że za pick? damn, Rose może iść tam za darmo!

Odejście Butlera z Bulls to koniec tej ekipy na lata, mark my word.

Butler w takiej wymianie to dla Bostonu byłby krok do przodu i pokazanie FA, że nie mamy jeszcze gracza top10, ale mamy gościa z top25 ligi, który spokojnie może być drugą/trzecią opcją. Zdrowia Bradleya nie oszukasz, gość często wypada, Rozier i tak kisi się na ławie, i nie ma szans na jego grę, gdy masz w zespole IT2, Turnera, Smarta. Mając #16 i #14 możesz się przesunąć wyżej na pick Toronto choćby lub Bucks. Nie wiemy, czy Rose nie rozpierdolili się na amen więc przebudowa Bulls chyba nie byłaby najgłupszym wyjściem. O tym, że Butler nie jest pupilem zarządu chyba nie ma co pisać, bo to dla wszystkich jasne i chłopak też bycia w cieniu Rose ma dość. 

Georgios Papagiannis. Co myślicie o tym gigancie? Moim zdaniem warto by go wziąć ( jeśli nie odpuści draftu, do kiedy europejczycy to mogą zrobić?) jako Draft and Stasha. Po pierwsze ma mega warunki fizyczne, niezły już obrońca kosza coś dorzuci w ataku (nawet niezły midrange jak na ten wymiar i wiek)  choć tu ma chyba najwięcej do poprawy. Do tego ma nieskończone nawet 19 lat. z drugiej rundy chętnie bym go w Bulls widział, ale jako właśnie draft and stash może polecieć troche wcześniej do którejś z ekip mającej więcej picków. 

Edytowane przez TuPalnik

Georgios Papagiannis. Co myślicie o tym gigancie? Moim zdaniem warto by go wziąć ( jeśli nie odpuści draftu, do kiedy europejczycy to mogą zrobić?) jako Draft and Stasha. Po pierwsze ma mega warunki fizyczne, niezły już obrońca kosza coś dorzuci w ataku (nawet niezły midrange jak na ten wymiar i wiek)  choć tu ma chyba najwięcej do poprawy. Do tego ma nieskończone nawet 19 lat. z drugiej rundy chętnie bym go w Bulls widział, ale jako właśnie draft and stash może polecieć troche wcześniej do którejś z ekip mającej więcej picków. 

Termin odejścia z Draftu już minął i wszystkich obowiązuje ten sam termin. Greka na pewno ktoś wybierze w drugiej rundzie.

mało szans dostawał w PAN

jednakże 2 faule w 11 minut w lidze greckiej trochę mnie martwią...

a wracając do spurs:

na celowniku kolejny Francuz:

http://www.draftexpress.com/profile/Guerschon-Yabusele-66311/

lekko utyty talent z prowincji 

gość z dużym zasięgiem ramion i rzutu ( PF z trójką 40% - ale tylko 2 rzuty na mecz oddawane)

na forum spurs podniecają się:

http://www.draftexpress.com/profile/Thon-Maker-70462/

kolejnym Australijczykiem a ja chcę:

http://www.draftexpress.com/profile/Malcolm-Brogdon-42107/

Brogdon ma prawie 24 lata i technikę rzutu, którą być może trzeba będzie skorygować, żeby był efektywnym shooterem w NBA. Dla mnie #32 to trochę wysoko, żeby go brać, ale rozpaczał nie będę.

Bardziej Raja Bell niż Bradley według mnie.

Edytowane przez Jendras

Też chcę Brogdona ;) idźcie sobie grzecznie więc w kogoś innego.

Dla mnie to będzie Avery Bradley 2.0

na szczęście mamy ten pick #29 vs 32

nie mamy za to drugiej rundy więc wybór Francuza podpowie że Parker zostaje w SAS i Durant nie będzie atakowany wcale zapewne

z drugiej strony Brogdon jako senior z ławki zastąpiłby Manu i Millsa dając jako tako także PG skills

jest IMO zbyt wartościowy dla spurs aby go tak sobie odpuścić

Denver słabo zza łuku ( Gallo?) więc tam bym za jeden z 3 picków oddał Millsa jakby co i brał 2 młodych

Są jakies info kogo Lakers będą brać z 32 pickiem? Albo chociaż jaką pozycję będą starali się uzupełnić, bo zakładam Ingrama na SF, więc wydaje mi się, ze powinni brać jakiegoś C i tak myślę, że może ktoś taki by się przydał :)http://www.draftexpress.com/profile/Zhou-Qi-61857/

Center z całkiem niezłym rzutem.