Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

No tylko po co on Celtom skoro ci potrzebują dobrego ofensywnie podkoszowego.... Hields z thomasem to jak proszenie się o rozpieprzenie szatni i walka o piłke we własnej ekipie

Według mnie to najlepszy dostępnie zawodnik + dobrych SG nigdy za wiele. Ty brałbyś na ich miejscu Bendera?

Ja bym bardziej prosił o wyjaśnienie mi fenomenu Bendera ? Rozumiem, że europejski silny skrzydłowy- hype na Porzingisa vol. 2 ale coś poza tym ?

Teraz jest tak:

patyczak wybieganym, skoczny, szybko się zbiera do bloku i do ponowienia wyskoku. W obronie aktywne łapy, szybki na nogach. Krok dostawny in plus, bliski w kryciu + szeroko rozstawiony, więc minąć go to nie takie hocki klocki. Podania żadne fancy moves, widzi partnerów na boisku, nie jest skiszonym kutafonem co tylko ciągnie na kosz. Ofensywnie trójka poprawna technicznie, ciężka do bloku. Szybko się zbiera na przyspieszeniu do wejścia, więc obrońca kryjąc go musi nie łączyć nóżek jak dziewica ani nie stać w rozkroku jak Van Damme. Boli mnie layup. mianowicie dość wolno przenosi prowadzącą rękę nad głowę, co przy leju i prowadzeniu piłki jednorącz grozi blokiem/zbiciem pomarańczowej. Aktywny na deskach, wykorzystuje zasięg, nie boi się ponawiać akcji. Wyzbywa się zwyczaju ściągania piłki do bioder po zbiórce. Tyle widziałem. Jak zostanie do picku Suns to brać nie pi*****ić. 

To widziałem bodaj 2 miesiące temu:

duży upside, zasięg, silniejszy na deskach niż porzi, dużo podkoszowej gry jako środek, sprawdzić wybieganie i podawanie

Teraz jest tak:

patyczak wybieganym, skoczny, szybko się zbiera do bloku i do ponowienia wyskoku. W obronie aktywne łapy, szybki na nogach. Krok dostawny in plus, bliski w kryciu + szeroko rozstawiony, więc minąć go to nie takie hocki klocki. Podania żadne fancy moves, widzi partnerów na boisku, nie jest skiszonym kutafonem co tylko ciągnie na kosz. Ofensywnie trójka poprawna technicznie, ciężka do bloku. Szybko się zbiera na przyspieszeniu do wejścia, więc obrońca kryjąc go musi nie łączyć nóżek jak dziewica ani nie stać w rozkroku jak Van Damme. Boli mnie layup. mianowicie dość wolno przenosi prowadzącą rękę nad głowę, co przy leju i prowadzeniu piłki jednorącz grozi blokiem/zbiciem pomarańczowej. Aktywny na deskach, wykorzystuje zasięg, nie boi się ponawiać akcji. Wyzbywa się zwyczaju ściągania piłki do bioder po zbiórce. Tyle widziałem. Jak zostanie do picku Suns to brać nie pi*****ić. 

To widziałem bodaj 2 miesiące temu:

duży upside, zasięg, silniejszy na deskach niż porzi, dużo podkoszowej gry jako środek, sprawdzić wybieganie i podawanie

Wielkie dzięki za wyjaśnienie. A tak apropo Suns to kogo brałbyś z 13 oczywiście z tych możliwych wyborów ?

Chad Ford @chadfordinsider 2 godz.2 godziny temu

Anthropometric data for @BenSimmons25: 6' 10.25" in shoes, 240 lbs, 7' 0.5" wing, 8' 11" reach, 10.25" hand length & reach

Chad Ford @chadfordinsider 2 godz.2 godziny temu

Athletic testing for @BenSimmons25: 31.5" standing vert, 33" 1-step vert, 3.05 sec 3/4 sprint, 10.61 sec lane agility

Warunki pf'a, atletyzm guarda. Nieźle

Wielkie dzięki za wyjaśnienie. A tak apropo Suns to kogo brałbyś z 13 oczywiście z tych możliwych wyborów ?

17 marca robiłem sobie listę ludków wartych grzechu. Mocki wyglądały lekko inaczej. I tak:

Hield i Brown za wysoko poszli

Sabas za Chiny się nie utrzyma do tego miejsca

Brice Johnson mi się podoba, Taj Gibson style, niekoniecznie strecz acz waleczny, fajna ławkowa energia, czwórka/chwilami piątka

Diallo ma ruchy alfabeta, długi krok, myśląc o wywaleniu Tuckera chciałbym coś podobnego do Diallo

Yabusele nie nadaje się do grania w dzisiejszych czasach. Za gruba dupa, za bardzo post up short nigga

Na 100% z 34 brałbym Hernangomeza/Paytona/Baldwina

Labisierra się boję, renomy wątpliwej. Ma wysoki sufit i już dobre umiejętności. Ale do niego bym potrzebował twardej ręki Tysona

Reasumując

z czwórką Bender

z 13 Johnson/Diallo/Labisierre

28 jeśli cokolwiek wyżej zostanie brać, jeśli nie to Baldwina

34 i Hernangomez albo Payton

Skąd info, że Hield rozjebałby szatnie? Lillard z McCollumem jakoś mogą grać obok siebie. No i Stevens nie jest typem Hornacka i nie da sobie na łeb wejść raczej.

thomas raczej średnio dogadywał sie w suns z dragicem i bledsoe.. on musi dominowac wsrod niskich.. hield by mu zabrał troche pilki z rak

Pojawiają się głosy, że Simmons nie ma zamiaru robić żadnych workoutów z zespołami, bo niby jest pewniakiem do #1. Mi to wisi, bo i tak jestem już skołowany, kogo bym bardziej chciał w Lakers (bo nie widzę teraz opcji na oddanie tego picku, a świeżak zawsze spoko do oglądania rozwoju). Rozum mówi Ingram, ale z drugiej strony ponowne połączenie Russella z Simmonsem to zawsze może być fajna historia...

Wiem. Mi chodzi o dzielenie się minutami ze Smartem i Bradleyem. 

kumam, odnosiłem się bardziej do postu ely'ego.

ALe Thomas nie lubi mieć konkurencji nawet w oddawaniu rzutów.... Co innego sprawny wysoki taki jak Bender który by rzucał z innych klepej i w innych sytuacjach

Spoko, tylko w takiej sytuacji to Boston nie może sprowadzić żadnej gwiazdy. Thomas musi się albo z tym pogodzić, albo wypad, chyba że szczytem marzeń Celtów jest pierwsza runda.

Edytowane przez Jendras

Spoko, tylko w takiej sytuacji to Boston nie może sprowadzić żadnej gwiazdy. Thomas musi się albo z tym pogodzić, albo wypad, chyba że szczytem marzeń Celtów jest pierwsza runda.

Dodatkowo dziwnie wygląda przy tym ten tweet Thomasa sugerujący, że marzy o KD w Celtics. Juź nie wspomnę o tym, że porównywanie sytuacji IT w Suns do tej w Bostonie jest co najmniej ryzykowne - 3 PG i Dragić srający do buta itd. 

Dodatkowo dziwnie wygląda przy tym ten tweet Thomasa sugerujący, że marzy o KD w Celtics. Juź nie wspomnę o tym, że porównywanie sytuacji IT w Suns do tej w Bostonie jest co najmniej ryzykowne - 3 PG i Dragić srający do buta itd.

Moze mysli ze bedzie jak westbrook czyli gała w co 2 akcji jego ;)

Przeciez w Bostonie nie ma ludzi nietykalnych w tej chwili w skladzie. Na upartego to moze Smart, Bradley i Crowder ale reszta to spokojnie na handel. Jak kolo taki jak Durant zazyczy sobie pg i c i dogadaja sie np. ze w 2017 przyjda do Bostonu w trojke to w Bostonie zrobia wszystko by doprowadzic do takiego stanu rzeczy. Wtedy nikt po IT2 nawet nie zaplacze, tak samo po pickach Nets czy mlodziezy z draftu.

Moze mysli ze bedzie jak westbrook czyli gała w co 2 akcji jego ;)

No bo tak będzie. Co 2 akcję będzie zza swojej linii końcowej podawał do Duranta na rozpoczęcie akcji

Boston i jacyś nietykalni w kwestii przyjścia Duranta? Jak trzeba będzie, to Ainge banery ze strychu spakuje ze Stevensem, urną Lewisa i 8 pickami. We aint`t talking bout practice, we`re talking Durant