Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

Simmons to będzie czwórka w NBA - Walton i taki potencjał jeżeli chodzi o passing drużyny jaki mieliby Lakers - naprawdę chciałbym to zobaczyć. DeRozan tu w niczym nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Randle by prawdopodobnie nie znalazł miejsca. 

Simmons to będzie czwórka w NBA, ale raczej nie teraz, tylko za kilka lat. 

Mimo wszystko, jak dla mnie Ingram bardziej pasuje do Sixers, a Simmons bardziej pasuje do Lakers.

Simmons to będzie czwórka w NBA, ale raczej nie teraz, tylko za kilka lat. 

Mimo wszystko, jak dla mnie Ingram bardziej pasuje do Sixers, a Simmons bardziej pasuje do Lakers.

Mając pod koszem na centrze kogokolwiek z trójki Ezeli/Whiteside/Hibbert i do tego Randle na czwórce to Simmons akurat słabo pasuje. 

Jak Lakers zachowaliby roster z JR i Simmonsem, to już w przyszłym sezonie mnie nie dziwiłoby pod Waltonem parowanie ich minut na pozycjach 4-5.

Zgadzam się, docelowo Simmons będzie w NBA czwórką i Walton jakieś minuty na pewno na tej pozycji by mu dawał. 

Mając pod koszem na centrze kogokolwiek z trójki Ezeli/Whiteside/Hibbert i do tego Randle na czwórce to Simmons akurat słabo pasuje. 

Bardziej miałem na myśli to, że Simmons pasuje do tego rodzaju organizacji, jest już teraz o wiele bardziej rozpoznawalny, szykuje mu się gruby kontrakt z NIKE. Myślę, że w Lakers 16/17 spokojnie znajdą się minuty i dla Randle'a i dla Simmonsa i przynajmniej w pierwszym roku nie powinno być to kłopotem.

Bardziej miałem na myśli to, że Simmons pasuje do tego rodzaju organizacji, jest już teraz o wiele bardziej rozpoznawalny, szykuje mu się gruby kontrakt z NIKE. Myślę, że w Lakers 16/17 spokojnie znajdą się minuty i dla Randle'a i dla Simmonsa i przynajmniej w pierwszym roku nie powinno być to kłopotem.

Niby tak ale zakładając, że Simmons i Randle będą prezentowali w przyszłym sezonie te same "umiejętności" rzutowe to granie nimi jednocześnie to będzie wyrządzanie krzywdy całej drużynie, a trzeba do tego dodać jeszcze centra również bez rzutu. 3 gości którzy nie stanowią zagrożenia dalej niż 3 metry od kosza w dzisiejszej NBA nie przejdzie.

A z tą rozpoznawalnością to rok temu też większość widziała w LAL Okafora.

Agentem Simmonsa jest Rich Paul, czyli agent LeBrona, a wiadomo jaki stosunek do obozu LBJa ma Woj - tutaj szukałbym przyczyn takich tekstów Givonego nt. Bena.

to co napisał barcalover o obozie LJ vs Vertical i... o nastawieniu Woja

Zeby dolaczyc do Verticala trzeba podpisac oswiadczenie "bede oczernial wszystko co zwiazane z LeBronem"? ;-)

Ciekawy trop, ale czegos w nim nie rozumiem - DraftExpress ciagle preznie dziala jako niezalezna strona, a nie zostala wykupiona przez Yahoo, wiec Givony dla dochodow z pojedynczych tekstow by wywalal przez okno wiarygodnosc swojego glownego biznesu??? Bez sensu...

Ba! W ostatnim mocku nbadraft.net obok Simmonsa jest taka notka: "Was he a great student? No. Did he disrupt the 'sanctity' of college basketball? Maybe in some minds. But does that mean he has character issues? No. Simmons comes from a strong family background, and his father played professionally in Australia, so Ben grew up with multiple advantages. The notion that he somehow has character concerns is pure propaganda".

Shots fired! Fascynujaca dynamika...

Tym bardziej jak january zwrocil uwage, ze Givony moze jechac w druga strone ze Skalem Labissiere i faktycznie jest on wyzej w DX niz gdzie indziej i jeden z jego ostatnich tekstow byl "Combine buzz: Skal Labissiere impresses"... W tytule i pierwszym akapicie o gosciu ze srodka loterii??? Hmmmmmmmmmmmmm... jestem coraz bardziej podejrzliwy...

czyli tak jak myslalem, musimy po prostu liczyc na to ze sixers to znowu spierdola i dostaniemy tego lepszego z dwojki

A kiedy to zrobili, że znowu

Czy za Okafora + pierwszorundowy pick idzie ugrać pick Bostonu lub Phoenix (Hield? Dunn?) i czy jest możliwy taki pomysł? Ale trzech rookie w S5 oznacza top5 następnego draftu. IMHO poleci Okafor.

Też myślę, że poleci Okafor. Tylko nie zgadzam się z jednym - po co dodawać do niego pierwszorundowy pick? Zrozumiałbym, gdyby to za niego dostać pick Bostonu/Suns + dodatek, ale na bank nie w drugą stronę. Nie w tym drafcie, nie za Okafora. 

A z tą rozpoznawalnością to rok temu też większość widziała w LAL Okafora.

Tylko to Russell miał większy swag i hype, i tutaj wszystko pasuje do takiej teorii. To, że bardzo długo mówiło się o JO i Townsie jako pewniakach do top 2, ma drugorzędne znaczenie. 

Już Ci airmax odpowiedział - posiadanie jednoczesne Randle'a, Simmonsa i centra bez rzutu (Ezeli/Hassan/Biyombo) na boisku zarżnęło by grę ofensywną Lakers.

Ale na co? Bo mnie chodziło o to, że ciężko rotować na pozycjach 4-5 graczem bez obrony (Randle) i ''SF in PF body'' (Simmons), chyba, że liczba zwycięstw nie odgrywa jakiejkolwiek roli, a Ty na siłę chcesz znaleźć miejsce na parkiecie dla młodych zawodników. Ale mówimy o Lakers, nie Sixers. 

Też myślę, że poleci Okafor. Tylko nie zgadzam się z jednym - po co dodawać do niego pierwszorundowy pick? Zrozumiałbym, gdyby to za niego dostać pick Bostonu/Suns + dodatek, ale na bank nie w drugą stronę. Nie w tym drafcie, nie za Okafora. 

To już kwestia tego, jaką wartość na rynku ma Okafor. Osobiście po prostu sporo bym zrobił - bez względu na wybór Simmonsa lub Ingrama - by pozyskać Hielda, czyli gotowego do gry w NBA shootera. Na miejscu Celtics trade'owałbym po jakąś gwiazdę > trade'ował po jakiegoś innego prospekta > ogrywał Bendera.

Edytowane przez BigManFan

Tylko to Russell miał większy swag i hype, i tutaj wszystko pasuje do takiej teorii. To, że bardzo długo mówiło się o JO i Townsie jako pewniakach do top 2, ma drugorzędne znaczenie. 

Ja odniosłem wrażenie, że Russell był hypowany w kontekście dołączenia do Sixers, natomiast Okafor do Lakers jako kolejny big man, który ma dominować ale teraz mogę mieć nieco zamglony obraz tego jak to wyglądało rok temu. 

Dlaczego nie teraz?

W sumie to nie wiem. Wydaje mi się, że powinien zacząć w NBA dalej od kosza, bo tam powinien się więcej nauczyć, ale zarówno Simmons, jak tez Ingram mogą grać zarówno na trójce, jak i czwórce.

Z drugiej strony, nie jestem w stanie sobie przypomnieć zawodnika, który przychodził do NBA w ścisłym top draftu, jako SF/PF i nie zawiódł: Jabari Parker, Aaron Gordon, Anthony Bennett, Derrick Williams, Michael Beasley, Jeff Green, Marvin Williams. Od czasów LeBrona Jamesa chyba takiego nie było ( bo Durant chyba fizycznie na PF na początku zupełnie się nie nadawał, jak mnie pamięć nie myli)

Ingram na 4? Jabari rozczarowanie? Gordon...?

Nie ma ani jednego powodu, by Simmons miał grać na 3, przynajmniej do momentu, gdy nie okaże się, że broni poniżej swoich możliwości. Życzę powodzenia w obronie transition które napędza nominalny podkoszowy - Simmons na 4 to będzie kiepski matchup od startu dla 3/4 ligi.

Ingram na 4? Jabari rozczarowanie? Gordon...?

Nie ma ani jednego powodu, by Simmons miał grać na 3, przynajmniej do momentu, gdy nie okaże się, że broni poniżej swoich możliwości. Życzę powodzenia w obronie transition które napędza nominalny podkoszowy - Simmons na 4 to będzie kiepski matchup od startu dla 3/4 ligi.

Akurat w Duke grał sporo na czwórce, jak trochę przypakuje, to czemu nie? 

Jabari? Jak Simmons w Lakers w sezonie 17/18 będzie robił 14-5-2 to ciekawe, czy ktoś nazwie go bustem, czy nie. Gordon miał być drugim Griffinem, a jeszcze do 10 punktów na mecz nie dociągnął. Wiem, że za szybko, żeby to oceniać i bust bustowi nierówny (powiedzmy, że wszyscy grają/grali poniżej oczekiwań), ale porównajmy drugie sezony zawodników:

Jabari: 14-5-2

Gordon 9-6-2

Bennett 5-4-1

Green 17-7-2

Marvin Williams 14-5-2

Beasley 15-6-1

Williams 12-6-1