iglo13 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dobra zakładam temat o Mavs bo nie ma. Jako ze sezon juz trwa to nie bedę sie rozpisywał o oczekiwaniach i ruchach transferowych. Można tylko nadmienić ze Dirk gra naprawdę świetnie, Williams i Felton ruszają się żwawo, Matthews i Parsons są po kontuzjach i to widać. Zaza walczy oraz rzuca jumperki bez sensu z młodych Powell zaskakuje, walczy, trafia z mid range na wprost kosza. Anderson jak wchodzi to coś tam rzuci i pobroni. Jak na razie mało gra. Czekam na powrót McGEEEEEE Carlisle przedłużył kontrakt. Myślę ze powalczą o PO, choć łatwo nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 ogolnie to mój pierwszy ułomny temat totez zapomniałem dopisać 15/16 w temacie Dallas, quo vadis? jak widzę zaze walącego po 5 niecelnych jumperów z 6 metra na mecz to tęsknie za prostym graniem pod koszem. no i uśmiechnąć się można od czasu do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Matthews dostał mega kontrakt z zerwanym achillesem. Uwielbiam gościa i cieszę się, że gra w Dallas, ale to hazard w czystej postaci. Cuban opowiadał w Lowe Post i gdzieś jeszcze o tym. Mówił, że jego korpo wydają na badania tyle siana, że ufa swoim lekarzom kiedy mówią, że postawią Matthewsa na nogi, a ocenili jednoznacznie, że dadzą rady. To nie jest jakiś kosmiczny hazard, hazardem jest branie kogoś, kto ma długą historię kontuzji, a nie jedną, poważniejszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Wilkins tu jest ewenementem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Też chciałem założyć ten temat po wygranej nad LAC, bo była podjarka, ale ciężko cokolwiek powiedzieć o Mavsach na ten moment. Na pewno nie możemy dostawać od rozbitych drużyn jak od Pelicanów. Jeżeli Cuban chce wejść do PO, trzeba wykorzystywać swoje szanse i lać słabszych. Niestety do momentu jak w s5 będzie latał felton - nie będzie ich dużo. Chociaż jak widać i niespodziankę w postaci W nad Clippersami można fanom zgotować ; ) Na tapecie LAL, HOU, PHI, BOS, Utah - bilans 3:2 w myśl tego co napisałem wyżej to minimum. Czekam na powrót McGEEEEEE Just don't. Nie wierzę żeby coś z niego było, Zaza jest na tyle solidny, żeby nie czuć się nago pod koszem. I mimo że Tysona nie zastąpi to i tak jest lepiej niż z Kamanem wcześniej. Bardziej niż o Matthewsa martwię się o Parsonsa. Koleś potrzebuje break out season żeby być franchise playerem, a jak do tej pory brakuje mu kolan żeby wyskoczyć, czy nawet rzucić. "It's different for me. It's definitely not fun, but we knew it wasn't going to be easy and we knew I was going to be rusty. Hopefully, I'll gradually play more and more and start playing more like I know I can." Rusty to mało powiedziane, ale zamieniam się w oazę spokoju i cierpliwości, bo bez jego dobrej gry nie mamy nawet co myśleć o PO. Matthews już zdążył pokazać jak wieki ma charakter i że będzie ważną częścią drużyny. Cuban w to wierzy, sam Matthews w to wierzy, nie widzę powodu dla którego ja bym nie miał ; ) Wiadomo ciężko będzie z PO w tym roku, ale to co nieustannie podsyca moje nadzieje to DIRK. Monster start. Jeżeli ktoś nie ogląda meczów, niech chociaż zajrzy w statsy, bo są imponujące. 50/40/90 w procentach. Ba! 50/50/90! na 19 pkt. Pamiętam jak w zeszłym sezonie potykał się o własne nogi, nawet w PO było fatalnie. Jak sobie przypomnę jak po nim jeździł Josh Smith to aż mnie skręca. A w tym jak nowonarodzony. Let's go Mavs! Dirk, Dirkiem, ale tam na ławce jest po prostu Coach przez duże C. Prawda, extension wszystkich ucieszyło ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Cuban opowiadał w Lowe Post i gdzieś jeszcze o tym. Mówił, że jego korpo wydają na badania tyle siana, że ufa swoim lekarzom kiedy mówią, że postawią Matthewsa na nogi, a ocenili jednoznacznie, że dadzą rady. To nie jest jakiś kosmiczny hazard, hazardem jest branie kogoś, kto ma długą historię kontuzji, a nie jedną, poważniejszą. A co innego ma mówić. Przecież nie powie, że decyzje podejmuje na podstawie rzutów kośćmi. Może to nie kosmiczny hazard, ale ciągle hazard. Wesley to spoko zawodnik, ale nikt by mu nie dał takiej kasy jak Dallas. Na papierze LAC powinni wygrać te spotkanie, ale na szczęście mecze muszą się odbyć na parkiecie. "Will" pokonał "skill" Dirk gra świetnie tylko pytanie jak długo. Bo to chyba nie do końca o to chodziło, żeby ciągnął drużynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dirk gra świetnie tylko pytanie jak długo. Bo to chyba nie do końca o to chodziło, żeby ciągnął drużynę. co jest niewłaściwego w tym ze najważniejszy zawodnik rotacji ciągnie swoją druzyne? Problemem jest jego wiek? No trudno, Dallas nie mają w składzie Currego ani Duranta Z drugiej strony fajne w Mavs jest to ze gdy wchodzą na wyższe obroty to cała drużyna jest "fire" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 A co innego ma mówić. Przecież nie powie, że decyzje podejmuje na podstawie rzutów kośćmi. A decyzja o sprowadzeniu Duranta do Waszyngtonu będzie podjęta na podstawie rzutu kośćmi ? A Westbrooka do LA ? k****, każda decyzja którą podejmujesz to w mniejszym lub większym stopniu hazard ale jak masz podparcie jakimikolwiek faktami, to mniejszy. Lekarze też się mogą mylić ale jeśli masz opinię od lekarzy, że to się może udać, albo jej nie masz lub jest niepewna to ryzyko jest większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegotamtego Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Co do kontraktu Wesa, to ile dobrze pamiętam Cuban po fiasku z DAJ dał zielone światło tym FA którzy byli już na papierze w Dallas- znaczy się mogli odejść do inszych klubów. Bez żalu, bez dramy i bez głupkowatego Jordana na pokładzie. Matthews był konsekwentny i został przez to nagrodzony takim a nie innym kontraktem. Chłopaczna nigdy dildosem nie był, zawsze oddawał serce na boisku plus to świetny teammate. Trzeba poczekać na odbudowę formy, a przede wszystkim na zrzucenie kagańca psychicznego po kontuzji. Jakoś spokojny jestem o niego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 co sie dzieje,mavs wygrywają w Houston bez Dirka Wesa i Parsonsa. rakiety w pierwszej połowie zdobyły 34 punkty. Nie wiem co sie dzieje z tym zespołem. Harden to cień własnego cienia. Ariza 1/8 Harden 5/21 Lawson 3/8 Thornton 1/9 Brewer 2/7 co to ma być? Legendarna defensywa Dallas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) takie tam śmieszki pod koniec 1 kwarty Edytowane 19 Listopada 2015 przez iglo13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Zapasnik wraca do zywych:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Jak sobie ręce podali, to widać jak Olynyk (OlyNYk he he he he) Dirkowi na bark napiera! Przypadek? "Nie wydaje mnie się" Puzon miał rację. Zabił Love'a i zrobił to celowo. Wizjoner i wróż! A tak na poważnie to Deron jakoś chyba się ogarnął? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) guess who's back? Edytowane 23 Listopada 2015 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 guess who's back? Zawsze jak czytam jego imię i nazwisko to w głowie mam głos Shaqa, który mówi o nim w Shaqtin a Fool A jak jakikolwiek komentator wymawia jego imię i nazwisko to brzmi jakby mówił o innym, nieznanym mi graczu.. Tylko Shaq w wymowie tego imienia i nazwiska! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 a tak na poważnie to w Mavs sami połamańcy lub gracze niby to po drugiej stronie rzeki ale radzą sobie świetnie jak na swój skład ludzki. Jest końcówka 3 kw i prowadzą z bezdurantową OKC OKLa zaczela odrabiac straty w duzej mierze dzieki mordziatemu centowi Mavs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Paczulia z drewniaka stał się mężem opatrznościowym Mavs. Jednak to on koncertowo zjebał Mavsom końcówkę. Oraz każdy kto odpowiada za to, że dirk nie dostał ostatniego rzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 wiem, że Dallas miało dobry terminarz i mogło sobie ponabijać W na ogórkach ale ich gra i tak robi wrażenie. a double double w statsach Pachulii to masakra praktycznie bez lider albo ze zestarzałym liderem grają dobry basket . rick to kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 w takim razie czekam az zrobi z McGee najlepszego centra NBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Carlisle koszykarskim nekromantą. Jeśli macie jakiegos ulubionego gracza, który zboczył ze ścieżki ostatnio to życzcie mu przeprowadzki do Dallas. Ja bym proponował DH 12 do spółki z Joshem Smithem ehhh co za sieczke by robili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi