GRB Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Ale po co te rozkminy? Trade przeszedł, lider ma Paula George'a i nie ma opcji, żeby nie awansował, a ja straciłem szansę na awans. I gramy dalej. Stało się. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez GRB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfucker Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ale po to te rozkminy? Trade przeszedł, lider ma Paula George'a i nie ma opcji, żeby nie awansował, a ja straciłem szansę na awans. I gramy dalej. Stało się. No i brawo, na pociechę George gra taki piach ze póki co mocno by nie pomógł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerard Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Ale wtedy gdy te nierowne trejdy wynikaja z podejrzanych przeslanek. IMO tutaj tak nie bylo bo nikt nie zarzuca GRB, ze chcial pomoc konkurencji... Tylko dlaczego właściwie chcecie blokować te podejrzaane wymiany? Ale w ten sposob uwzgledniasz informacje, ktorych nie mieli sami klepiacy. Przeciez w dni, w ktore wisi trejd kazda wymiana moze sie zmieniac wiele razy przez kontuzje, dobre/zle wystepy, zmiany w NBA i dlatego wg mnie kluczowe jest przyjecie jednego stalego punktu do oceny tzn momentu klepniecia. Ok, no problemo, dla mnie wsio rawno. Możemy przy ocenie uwzględniać moment klepnięcia. Aczkolwiek nie przypominam sobie, żeby to było gdzieś ustalone, a jak widać wielu GMów traktuje to różnie. Bo w ten sposob drastycznie zwiekszasz pule wymian do zawetowania! A co gorsza proces staje sie bardziej losowy niz racjonalny. Uczestnicy nie wiedzieli, ze Bledsoe sie polamie, wiec IMO bledem jest uwzglednianie tej informacji w ocenie. Zwroccie uwage, ze takie podejscie oznacza, ze gdyby Bledsoe sie polamal jutro o 5 rano to rowniez musielibyscie zawetowac wymiane chociaz byloby na to ze 3 godziny zanim wymiana stanie sie oficjalna. Dlatego wlasnie okres wiszenia nie powinien byc traktowany jako zbieranie dowodow bo one sie ciagle moga zmieniac! Nie wiem czy właśnie w ten sposób nie wprowadzasz chaosu. Trzeba oceniać nie tylko czy wymiana jest mocno nierówna, ale i podejrzana. Czyli np. dwóch gości mocno skonfliktowanych na forum może zrobić bardziej nierówną wymianę od dwóch dobrych znajomków...? A tak sytuacja byłaby prosta - jest wymiana mocno nierówna i masz jeszcze możliwość zawetować, to ją wetujesz. Jak przyjdzie - pozamiatane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfucker Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Mam problem, wczoraj w zgłaszałem chęci pobrania zawodnika z Fasów, dałem 12 $- chodzi o HENSONA ,w momencie gdy go pobierałem miałem wolny spot i miałem opcje pobrania zawodniak bez konieczności zrzucania kogos z mojego aktualnego składu. w Nocy pobrałem z FAsów Brooksa i dla pewnosci sprawdziłem jak wyglada sytuacja z HENSONEM , dla pewności zwiekszyłem podbicie do 15 $ i nadal mialem komunikat juz po pobraniu Brooksa ze nie musze nikogo wywalac z skladu by pozyskać (jesli wygram) Hensona , dzis rano patrze i dostaje maila z informacja z Yahoo : Hello, Sorry, but the waiver request you made in E-NBA Roto Liga II West has been denied. Player Dropped: Player Added : John Henson This happened for the following reason: This move will put you over the maximum roster size of 13 players. wiem, wiem , jasno i czytelnie , ale nie miałem tej wiedzy w momencie gdy podbijalem tego zawodnika a mialme komplet w zespole, bo jesli tak by bylo to wyjebal bym jakiegos leszcza. Dla przykładu jesli mam kogos na IL i ten wraca do zdrowia to yahoo daj nam czas na wywalenie kogos tak by nie przekraczac dozolonej ilosci zawodników, nie wywala nam nikgo z automatu bo przekroczylismy limit grajków, w moim przypadku nie mialem takiej opcji . Edytowane 31 Grudnia 2015 przez bigfucker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Mam problem, wczoraj w zgłaszałem chęci pobrania zawodnika z Fasów, dałem 12 $- chodzi o HENSONA ,w momencie gdy go pobierałem miałem wolny spot i miałem opcje pobrania zawodniak bez konieczności zrzucania kogos z mojego aktualnego składu. w Nocy pobrałem z FAsów Brooksa i dla pewnosci sprawdziłem jak wyglada sytuacja z HENSONEM , dla pewności zwiekszyłem podbicie do 15 $ i nadal mialem komunikat juz po pobraniu Brooksa ze nie musze nikogo wywalac z skladu by pozyskać (jesli wygram) Hensona , dzis rano patrze i dostaje maila z informacja z Yahoo : Hello, Sorry, but the waiver request you made in E-NBA Roto Liga II West has been denied. Player Dropped: Player Added : John Henson This happened for the following reason: This move will put you over the maximum roster size of 13 players. wiem, wiem , jasno i czytelnie , ale nie miałem tej wiedzy w momencie gdy podbijalem tego zawodnika a mialme komplet w zespole, bo jesli tak by bylo to wyjebal bym jakiegos leszcza. Dla przykładu jesli mam kogos na IL i ten wraca do zdrowia to yahoo daj nam czas na wywalenie kogos tak by nie przekraczac dozolonej ilosci zawodników, nie wywala nam nikgo z automatu bo przekroczylismy limit grajków, w moim przypadku nie mialem takiej opcji . Kolejny świetny przykład dramatyzmu opcji Daily Tommorow. Musisz sprawdzać, co się z Twoim składem stanie jutro, bo to się liczy, ale automat tego nie sprawdza, bo on widzi skład na dziś. Musisz więc to sprawdzać ręcznie, klikając na wygląd składu na kolejny dzień. A w marcu pół ligi obudzi się w z ręką w nocniku, że nie dograją spotkań i w dodatku nie będą wiedzieć kim je dogrywać, bo nie są wróżkami i na takie info jak Curry Out nie będą w stanie reagować... Edytowane 31 Grudnia 2015 przez washko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfucker Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Kolejny świetny przykład dramatyzmu opcji Daily Tommorow. Musisz sprawdzać, co się z Twoim składem stanie jutro, bo to się liczy, ale automat tego nie sprawdza, bo on widzi skład na dziś. Musisz więc to sprawdzać ręcznie, klikając na wygląd składu na kolejny dzień. A w marcu pół ligi obudzi się w z ręką w nocniku, że nie dograją spotkań i w dodatku nie będą wiedzieć kim je dogrywać, bo nie są wróżkami i na takie info jak Curry Out nie będą w stanie reagować... dla mnie daily tommorow to bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Ale po co te rozkminy? Trade przeszedł[...]Te rozkminy staly sie ogolne na temat weta w rozgrywkach, a ta wymiana jest klasycznym ekstremalnym przykladem. Czyli tylko te znacząco wpływające na wymianę, jak ta z udziałem Bledsoe. Dobre/złe występy? No mam nadzieję, że żartujesz, bo takie coś dopowiedziałeś sobie Ty sam.Pytam gdzie jest granica takiego ruchomego oceniania - czy jak trejd byl klepniety w poniedzialek i nastepnego dnia wieczorem zawodnik po jednej stronie eksplodowal przez np kontuzje statera to tez byloby weto przez nagla zmiane wartosci? Dla mnie jeden stały punkt to jest czas od ogłoszenia wymiany na yahoo do jej zatwierdzenia. Tyle. A wiesz dlaczego? Bo każdy ten swój punkt może sobie przesuwać zgodnie z własną logiką. I dopóki nikt, kto zawetuje nie będzie pisał na forum od razu powodów, nie wiesz, jakimi przesłankami się kierował.Washko juz zwrocil uwage, ze 2 doby to nie jest staly punkt tylko ruchomy, a mnie dziwi, ze komus sie podoba taka niewiadoma odnosnie przeslanek, ktorymi sie kierowali inni. Ale pewnie dlatego nic w tej sprawie nie ustalilismy w offseason... Kolejne akcje tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że weto powinno być "ręczne" - robione przez komisza przy jakichś wałkach. A już na pewno nie w takiej sytuacji.Tutaj zakladasz, ze zaden komisz by jej nie zawetowal... A jak widac po tej dyskusji to raczej blad. Skoro trejd może być cofnięty przez komisza, to można mu dać mu możliwości odwrócenia trejdu, jeśli wetujący nie zdążą zawetować, bo kontuzja nastąpi już po upływie terminu na weto ;]Tja, potrzeba nam wiecej mozliwosci na kontrowersje np rowniez po tym jak wymiana przeszla ;-) Tylko dlaczego właściwie chcecie blokować te podejrzaane wymiany?Bo w kazdym sporcie sa jakies zasady [w tym fair play] i praktyki uznawane za ich lamanie? Aczkolwiek nie przypominam sobie, żeby to było gdzieś ustalone, a jak widać wielu GMów traktuje to różnie.Probowalem poruszyc temat we wrzesniu, ale moze wlasnie dlatego nie zostalo nic ustalone ;-) Jakby co mozemy sprobowac ponownie przed nastepnym sezonem. Nie wiem czy właśnie w ten sposób nie wprowadzasz chaosu. Trzeba oceniać nie tylko czy wymiana jest mocno nierówna, ale i podejrzana. Czyli np. dwóch gości mocno skonfliktowanych na forum może zrobić bardziej nierówną wymianę od dwóch dobrych znajomków...?Wg mnie to bez znaczenia bo to brak sportowego motywu zdradza takie przypadki, a nie samo porownanie jakosci zawodnikow. Choc to drugie oczywiscie moze byc solidnym pierwszym testem. A tak sytuacja byłaby prosta - jest wymiana mocno nierówna i masz jeszcze możliwość zawetować, to ją wetujesz. Jak przyjdzie - pozamiatane.W tym przypadku przeciez nie chodzi o ocene czy wymiana jest nierowna tylko z jakiego momentu brac wartosc zawodnikow do tego porownania. W momencie klepniecia trejd wyglada zupelnie inaczej niz z pozniejszym out-for-season Bledsoe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerard Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Bo w kazdym sporcie sa jakies zasady [w tym fair play] i praktyki uznawane za ich lamanie? Ale jaki powód stoi za tą zasadą? Nie chce mi się wracać do dyskusji z poprzednich lat, ale zdaje się, że była też mowa o ruch..niu innych i ratowaniu przed błędem niedoświadczonych graczy. Po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Ale jaki powód stoi za tą zasadą? Nie chce mi się wracać do dyskusji z poprzednich lat, ale zdaje się, że była też mowa o ruch..niu innych i ratowaniu przed błędem niedoświadczonych graczy. Po co? Była też mowa o transakcjach wiązanych. Powiedzmy dostaję Curry'ego za Elfrida Paytona i 500 złotych w formie gotówki. Albo gramy w dwóch ligach i w jednej ja się podkładam Tobie, a drugiej Ty mnie i w pełni korzystamy z "wolności" handlowej. Ja nie mam ochoty zastanawiać się i dociekać czy jedna ze stron jest nieuczciwa, czy jest idiotą, czy tylko robi błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfucker Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Była też mowa o transakcjach wiązanych. Powiedzmy dostaję Curry'ego za Elfrida Paytona i 500 złotych w formie gotówki. Albo gramy w dwóch ligach i w jednej ja się podkładam Tobie, a drugiej Ty mnie i w pełni korzystamy z "wolności" handlowej. Ja nie mam ochoty zastanawiać się i dociekać czy jedna ze stron jest nieuczciwa, czy jest idiotą, czy tylko robi błąd. Dobrze goda ,polejcie mu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerard Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Była też mowa o transakcjach wiązanych. Powiedzmy dostaję Curry'ego za Elfrida Paytona i 500 złotych w formie gotówki. Albo gramy w dwóch ligach i w jednej ja się podkładam Tobie, a drugiej Ty mnie i w pełni korzystamy z "wolności" handlowej. Ja nie mam ochoty zastanawiać się i dociekać czy jedna ze stron jest nieuczciwa, czy jest idiotą, czy tylko robi błąd. Tego się nikt nie czepia. Mnie tylko zastanawia dlaczego w ostatniej sytuacji, gdzie wiadomo, że sprawa jest poza podejrzeniami, nikt się nie zająknie o pozostałych argumentach podnoszonych kiedyś. Mianowicie o ratowaniu przed błędem (BTW tu nawet nie trzeba było GRB ratować na siłę), destabilizowaniu gry, itp. głupot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Tego się nikt nie czepia. Mnie tylko zastanawia dlaczego w ostatniej sytuacji, gdzie wiadomo, że sprawa jest poza podejrzeniami, nikt się nie zająknie o pozostałych argumentach podnoszonych kiedyś. Mianowicie o ratowaniu przed błędem (BTW tu nawet nie trzeba było GRB ratować na siłę), destabilizowaniu gry, itp. głupot. Nie ma czegoś takiego jak "sprawa poza podejrzeniami". Każdy deal powinien (IMVHO) być oceniany od zera i bez uprzedzeń pozytywnych oraz negatywnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) No Panowie, Oddam The Beala w dobre ręce. Mało używany, prawie nówka, lekko bity. Niemiec płakał gdy sprzedawał. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Leszczur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerard Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 No Panowie, Oddam The Beala w dobre ręce. Mało używany, prawie nówka, lekko bity. Niemiec płakał gdy sprzedawał. A wiele by to kosztowało? W sensie czego szukasz w zamian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 A wiele by to kosztowało? W sensie czego szukasz w zamian? Tanio jak barszcz. Cyntra mi trza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRB Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 A ja pożądam PG! Jakiegokolwiek, byle zapełnił slot, miał do dyspozycji minuty na boisku i łapał się do top 120 w rankingach. Help!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 A ja pożądam PG! Jakiegokolwiek, byle zapełnił slot, miał do dyspozycji minuty na boisku i łapał się do top 120 w rankingach. Help!!! Pomogę! Ale WOŚP już zbierał na emerytów, więc oferta musi być nieco lepsza ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Wedlug rozegranych gier jestescie w okolicach polowy sezonu, wiec proponuje polowkowa tabelke na srednich... rfg% rft% r3m rpkt rreb ras rprz rbl rto roto team 12 06 12 14 13 15 14 15 01 102 Hidden Agend 13 14 15 03 09 01 02 11 14 82 QAS 05 08 13 08 12 03 09 13 10 81 GRB 14 01 08 06 15 08 13 12 04 81 Kriszot's Te 06 05 09 10 14 13 12 02 06 77 Stick To The 07 12 10 05 06 12 05 07 12 76 Lebron hater 11 03 06 09 07 14 15 03 05 73 Turbo Taczka 15 02 04 07 11 02 11 04 13 69 The Hunters 08 07 14 13 04 07 07 01 07 68 Dziki Wschód 10 10 03 15 03 09 08 06 03 67 Unbreakables 02 11 11 01 05 06 06 10 11 63 Red Panthers 03 13 07 04 02 10 10 05 08 62 Wazki Wrocla 01 09 02 11 10 05 01 14 09 62 Team Warier 09 04 01 12 08 11 03 09 02 59 Na Wspak 04 15 05 02 01 04 04 08 15 58 The Berd plus srednie sr3m srpkt srreb sas srprz srbl sto GP roto team 1,11 15,34 6,21 3,68 1,14 0,96 2,27 428 102 Hidden Agendas 1,19 12,62 5,67 2,30 0,85 0,73 1,58 385 82 QAS 1,15 13,75 5,89 2,48 1,05 0,77 1,69 419 81 GRB 1,09 13,51 6,70 2,98 1,14 0,75 1,98 417 81 Kriszot's Team 1,10 13,81 6,22 3,44 1,10 0,53 1,96 424 77 Stick To The Plan 1,10 13,10 5,33 3,15 0,89 0,59 1,66 416 76 Lebron haters 1,07 13,76 5,46 3,46 1,27 0,54 1,97 410 73 Turbo Taczka 1,05 13,58 5,80 2,48 1,07 0,54 1,61 413 69 The Hunters 1,19 14,91 5,27 2,92 0,96 0,49 1,96 405 68 Dziki Wschód 1,04 15,38 5,21 3,01 1,04 0,58 1,99 418 67 Unbreakables 1,11 12,09 5,27 2,69 0,90 0,72 1,67 416 63 Red Panthers 1,08 13,00 5,08 3,05 1,06 0,55 1,89 422 62 Wazki Wroclaw West 0,97 13,84 5,70 2,68 0,81 0,80 1,73 423 62 Team Warier 0,78 14,43 5,58 3,10 0,88 0,65 2,03 351 59 Na Wspak 1,06 12,46 4,89 2,54 0,88 0,62 1,53 416 58 The Berd Tak na pierwszy rzut oka z zewnatrz wyglada na to, ze wroblon pozamiatal i przed #1 moga go powstrzymac tylko kontuzje. Zebral tyle draftowych steali, ze gratki za to! Pozostale 2 miejsca na podium sa wciaz sprawa bardzo otwarta... 6 druzyn moze spokojnie powalczyc? Znaczy bedzie ciekawie ;-) Z drugiej stony tabeli... wlasciwie znajduje sie cala reszta ligi! Jak 11 pkt roto dzieli #7 od #15 to moga sie tu dziac niezle cuda i przetasowania... choc to zakladajac, ze wszyscy beda probowac do konca bo przykladowo wujek dobra rada juz musi mocno sie martwic o rozegranie wszystkich gier. A jak to wyglada z Waszego punktu widzenia? Edytowane 19 Stycznia 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 A jak to wyglada z Waszego punktu widzenia? Ja się nie poddaję i w drugiej części sezonu zagram o podium. A co mi szkodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Z mojego punktu widzenia w porównaniu do poprzedniej tabelki na średnich poszedłem do przodu o 18 pkt roto. I to w zasadzie bez spektakularnych zmian. Po prostu cierpliwie czekałem aż prawie cały mój skład wyjdzie z zapaści i przestanie grać najgorsze sezony od lat. Teraz z kolei większość kręci przesadzone cyfry, więc spodziewam się uspokojenia, ale o utrzymaniu mogę myśleć coraz spokojniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi