Skocz do zawartości

Co dobrego na Youtube ?

LeweBiodroSmoka

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, memento1984 napisał(a):

przekonales mnie, dlatego napisalem, ze kontynuuje tradycje cywilizacji europejskiej nie posiadajac swoich dzieci. gdzieniegdzie buduje tez narracje o wyjatkowo wymagajacych kobietach z ktorymi nie da sie "normalnie" zyc i funkcjonowac.

Nie posiadanie dzieci+ narzekanie w stylu "kiedyś to było" imho nie jest przyspieszaniem upadku cywilizacji. Także, zachęcam do spróbowania ponownie w udzieleniu rzeczowej odpowiedzi, bo ponownie poleciałeś słabą prywatą, a podejrzewam, że tylko z samego faktu, że Rappar jest lekarzem to bardziej dba o tę naszą cywilizację niż ja i Ty.

2 minuty temu, P_M napisał(a):

Także, zachęcam do spróbowania ponownie w udzieleniu rzeczowej odpowiedzi, bo ponownie poleciałeś słabą prywatą, a podejrzewam, że tylko z samego faktu, że Rappar jest lekarzem to bardziej dba o tę naszą cywilizację niż ja i Ty.

w sensie, ze ktos posiada uciazliwa i odpowiedzialna prace na ktora zdecydowal sie sam, to dba bardziej niz ja czy Ty?

wiekszosc narzekania na tym forum jest spowodowane takim wlasnie zyciem "~bawidamka/yolo'era" bez odpowiedzialnosci + drudzy ludzie co zamienili, tfu, "ksiedza"/rodzine i smieszne zasady na wychowanie dzieci/mlodych na ekranach.

34 minuty temu, memento1984 napisał(a):

w sensie, ze ktos posiada uciazliwa i odpowiedzialna prace na ktora zdecydowal sie sam, to dba bardziej niz ja czy Ty?

Nie, ale odpadam już z tłumaczenia, może komuś innemu się chce...

2 godziny temu, memento1984 napisał(a):

chyba jednak lepiej wychowywac swoje dzieci a nie kuzynostwo czy doroslych znajomych z czasow LO!

chyba tęsknisz trochę za mayorem, bo aż się w niego zacząłeś zmieniać

akurat z całego zlotu całkiem sporo osób nie ma jeszcze dzieci, siedziałbyś z nami w jacuuzzi czy  rzucał kamieniami przez  płot?

akurat mam wrażenie, że jak ktoś RappaRa nie znał, to słuchając jego opowieści z pracy, nabrał sporo szacunku, może i nie ma jeszcze swoich dzieci, ale sporo istnień uratował, czym Ty możesz się za to pochwalić poza ciętym językiem i gromadką własnych?

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

chyba tęsknisz trochę za mayorem, bo aż się w niego zacząłeś zmieniać

Nie mozna ciagle wrzucac jakis tepych przebitek z x czy zdjec gdzies tam, straszacych jakims najazdem i “olaboga”  5 ludzi na krzyz innego koloru skory i byc oburzonym.

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

akurat z całego zlotu całkiem sporo osób nie ma jeszcze dzieci, siedziałbyś z nami w jacuuzzi czy  rzucał kamieniami przez  płot?

jak sie domyslasz nie lapie o co chodzi z jacuzzi a tym bardziej kamieniami 😕

jak mowicie ze przewinelo sie 16 osob i sporo (8+?) nie ma dzieci/partnerki/zony i sa w takiej demo ~40yo to dziwna grupa troche. Ale to tylko subiektywne odczucie.

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

kurat mam wrażenie, że jak ktoś RappaRa nie znał, to słuchając jego opowieści z pracy, nabrał sporo szacunku, może i nie ma jeszcze swoich dzieci, ale sporo istnień uratował, czym Ty możesz się za to pochwalić poza ciętym językiem i gromadką własnych?

Lekarz to ciezki i odpowiedzialny zawod. Rozumiem ze przy piwku fajnie sie sluchalo pozytywnych opowiesci (tak zakladam z opisu, strzal z dupy) ale gdybyscie naprawde znali lekarzy to wiedziibyscie ze prawdziwe brzemie i ciezar jaki musza nosic to sa te osoby gdzie przy najlepszych zamiarach poslali ludzi do sw piotra (to nie sa raczej rozmowy na koszykarskim zlocie). Jezeli wy potrzebowaloscie takiej rozmowy przy piwku zeby nabrac szacunku do Rappara i tego jaki ciezki zawod wykonuje, to wam wspolczuje a Rapparowi wspolczuje, ze prawdopodobnie zdecydowana wiekszosc jego pacjentow ma do niego niestety negatywne podejscie.

naprawde myslisz ze bede mierzyl dlugosc “moralnego przyrodzenia” na forum o koszykowce?

Ja pamiętam, że jedynie opowiedziałem kilka anegdotek z pijanymi pacjentami na SOR :D 

Chociaż faktycznie jak się ktoś nie przyzwyczai do tego, że dzień jak co dzień, to mogą dziwnie brzmieć XD

I nie myślałem, że brzmią jakoś specjalnie bohatersko :D

2 minuty temu, memento1984 napisał(a):

jak mowicie ze przewinelo sie 16 osob i sporo (8+?) nie ma dzieci/partnerki/zony i sa w takiej demo ~40yo to dziwna grupa troche. Ale to tylko subiektywne odczucie.

~35 yo i chyba na 13 osób z 5 ma?

28 minut temu, memento1984 napisał(a):

Rozumiem ze przy piwku fajnie sie sluchalo pozytywnych opowiesci (tak zakladam z opisu, strzal z dupy) ale gdybyscie naprawde znali lekarzy to wiedziibyscie ze prawdziwe brzemie i ciezar jaki musza nosic to sa te osoby gdzie przy najlepszych zamiarach poslali ludzi do sw piotra (to nie sa raczej rozmowy na koszykarskim zlocie). Jezeli wy potrzebowaloscie takiej rozmowy przy piwku zeby nabrac szacunku do Rappara i tego jaki ciezki zawod wykonuje, to wam wspolczuje a Rapparowi wspolczuje, ze prawdopodobnie zdecydowana wiekszosc jego pacjentow ma do niego niestety negatywne podejscie.

fajne Ty sobie te historie piszesz, nikt nie musiał do nikogo nabierać szacunku, bo na tych Zlotach wzajemny szacunek i dobra zabawa to podstawa od łącznie nie wiem, 10-11 edycji? nie było tych opowieści dużo, zwłaszcza, że ciężko było RappaRa spotkać poza jacuzzi, po prostu człowiek się cieszy gdy słyszy, że ktoś komuś zdołał w czymś pomóc

generalnie ta dyskusja i doświadczenia zlotowe świetnie pokazują jak sztucznie polaryzuje forum osoby, które w ogóle się nie znają, a jak przychodzi co do czego przy spotkaniu face2face to jest riąsia-rąsia i zero spiny, nie przypomniam sobie ani jednego konfliktu pomiędzy uczestnikami, a byłem na zdecydowanej większości

z tego miejsca chciałbym pozdrowić moje starego-nowego Przyjaciela, człowieka, który pożyczył mi spodenki i odegrał kluczową rolę wywiadowczą, wspólnie z Kolegammi @mac oraz @blackmagic  w akcji specjalnej na cmentarzu @MarcusCamby, pozdro Byku, mam tylko nadzieje, że zdążyłeś mnie zdjąć z ignora, bo trochę przypał jak nie :D

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

57 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

akurat mam wrażenie, że jak ktoś RappaRa nie znał, to słuchając jego opowieści z pracy, nabrał sporo szacunku

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

fajne Ty sobie te historie piszesz, nikt nie musiał do nikogo nabierać szacunku, bo na tych Zlotach wzajemny szacunek i dobra zabawa to podstawa od łącznie nie wiem, 10-11 edycji?

Moze to magia pisania w necie, ale tak to zabrzmialo, ze przed spotkaniem to mysleliscie ze to jakis Januszex w kitlu ze zlotowkami w oczach. 
my bad

32 minuty temu, RappaR napisał(a):

~35 yo i chyba na 13 osób z 5 ma?

Jak @LeweBiodroSmoka teraz wkleja jakies partyjne straszaki z X ze Szczecina (“tak jest znam ta ulice!!! Nieprawdopodobne, bylem tam wczoraj” hehe) jak obcokrajowcy przechodza przez ulice to co dopiero bedzie za 10lat jak z (mam tylko takie wrazenie) obecnych ~35latkow 6/13 bedzie mialo jedno dziecko + jeden @julekstep dwojke ;)

48 minut temu, memento1984 napisał(a):

Jak @LeweBiodroSmoka teraz wkleja jakies partyjne straszaki z X ze Szczecina (“tak jest znam ta ulice!!! Nieprawdopodobne, bylem tam wczoraj” hehe) 

hehe

od mieszkańca kraju w którym od kilku lat grasują fentanylowe Zombie, mieszkańca stanu gdzie pewnie te Zombiaki mają bazę główną, takie heheszki brzmią wyjątkowo wiarygodnie

dzięki, że jesteś, uspokoiłem się

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

hehe

od mieszkańca kraju w którym od kilku lat grasują fentanylowe Zombie, mieszkańca stanu gdzie pewnie te Zombiaki mają bazę główną, takie heheszki brzmią wyjątkowo wiarygodnie

dzięki, że jesteś, uspokoiłem się

Dlatego lubie to forum - sam bym nie wpadl na to, zeby zrownac ludzi w objeciach (smiertelnego) nalogu z badz-co-badz ludzmi szukajacymi lepszego zycia.

brawo

stany chyba tez Ci sie pomieszaly, ale to nie ma znaczenia.

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mhm, życia, lepszego

wracaj do kraju, wymieniam Cię za Kotulę

Nie, przyjechali przylozyc reke odbudowujac “wielka Polske szlachecka”! Idealisci xD

sposob i forma w jakiej przybywaja to jest odrebna sprawa, ale paniczny strach gdzie za kilka niedlugich lat trzeba bedzie integrowac jak leci, smieszy!

1 minutę temu, memento1984 napisał(a):

sposob i forma w jakiej przybywaja to jest odrebna sprawa, ale paniczny strach gdzie za kilka niedlugich lat trzeba bedzie integrowac jak leci, smieszy!

mnie bardziej śmieszy, że ktoś chce przyjechać z Niemiec do Polski szukać lepszego życia, mając tam lepszy zasiłek niż miliony pracujących Polaków 

jak ktoś ma zamknięty łeb i nie rozumie, że przeciwnicy przymusowej imigracji nie boją się normalnych ludzi, to i tak nie pojmie

na Zlocie się zresztą z tego śmialiśmy, jak można kogokolwiek z nas nazwać rasistą, skoro naszą pasją są biegające, spocone Murzyny

• 4 tygodnie później...