Skocz do zawartości

To co misie lubią najbardziej, czyli wróżbita Maciej w akcji

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda taka, że sezon wszystko zweryfikuje, kontuzje, forma, trochę farta/pecha i całe przewidywania idą w łeb. Pacers i Knicks wydają się silniejsi niż ostatnio, ale Boston czy Brooklyn raczej nie są słabsi. O 8 seed będzie ciekawa walka, ale wiadomo, że wygra najlepszy ze słabiaków.

Ej no ja wiem, że w piątek ma być 38 stopni i pewnie słonko mocno przygrzeje, ale mamy dopiero wtorek ;).

Nigdy nic nie wiadomo. Rok temu się jarało Lancem w Hornets i miała to być jedna z lepszych ekip wschodu. Bucks, Celtics w ogóle się nie brało jako kandydatów do PO i kto się spodziewał, że Hawks wygrają 60 spotkań ?

Nie wiadomo jak na BRK wpłynie odejście bezbarwnego Williamsa (bardziej pozytywnie), a JJ jest w CY.

Edytowane przez Raf85

No raczej Ty powinieneś odpowiedzieć na pytanie co takiego widzisz w Lakers np. że stawiasz ich wyżej niż PHO, DAL czy UTA.

przecież napisałem, że dla mnie po pierwszej siódemce cała reszta to bardzo zbliżony poziom więc skoro jestem kibicem lakers to chyba normalne, że widzę ich przed resztą zespołów z tej samej półki.

Oczywiście nie musi tak się to zakończyć, ale różnice między tymi wszystkimi zespołami są tak niewielkie, że to nie są jakieś pobożne życzenia, stawianie poprzeczki zbyt wysoko itp przy klasyfikacji zespołów z miejsc 8-15 na zachodzie decydują tylko indywidualne preferencje bo poziom talentu jest na ten moment mniej więcej tak samo wysoki (albo niski jak kto woli). 

van o ile na historycznie slabym wschodzie Knicks nie sa bez szans, choć nie awansują bo to Knicks o tyle pisanie że Lakers mają jakiekolwiek szanse na awans na zachodzie to pobożne zyczenia i to be jaicholwiek argumentów

Jazz są mocni, Wolves są mocniejsi od Lakers, nawet Kings i Blazers mają liderów lepszych aktulnie niz połowa składu Jeziorowców

ja w LAl poza starym KB po kilku powaznych kontuzjach, chimerycznym Hibbertem, nie potrafiącym bronic Williamsem i Nickiem "JRSmith type" Youngiem nie znam nikogo!

No moze ten Clarksson jeszcze i Bass oczywiście

Sorry, ale z czym do ludzi? Z rokasami bez ogrania? Z Bryantem, któremu sie wydaje ze wciąż jest jednym z najlepszych na planecie? Czy z i dont like my teammates so i won't play Hibbertem

Czym chcesz to racjonalnie podeprzeć?

Jak Lakers mają grać lepszy basket od tego co pokazali choćby Jazz pod koniec RSa?

Jeziorowcy nie bedą walczyć o ósmy seed, ale o obronę picka i o uniknięcie najgorszego bilansu na Zachodzie a moze i w lidze

Amen

Edytowane przez josephnba

Chimeryczny Hibbert jeszcze jakieś półtora roku temu był w oczach gm'ów wart 50 milionów za sezon, stary Bryant swoim ceglarstwem ciągnął do kontuzji ponadprzeciętną ofensywę Lakers przed rokiem. 

Możemy tak przeciągać linę. Clarkson może się okazać allstarem, a może być tak, że po prostu nabijał cyferki w drużynie z końca tabeli. Jak będzie, żaden z nas nie wie i jak chce się znaleźć argumenty to się znajdzie, tylko twoje z "racjonalnością" mają niewiele wspólnego, więc według mnie nie powinieneś tego samego zarzucać innym.

Edytowane przez Jendras

Jędras racjonalnie

Jazz w poprzednim sezonie zaskoczyli tak ze stali sie jedna z najgorętszych ekip Ligi

Prosze napisz mi w jaki sposób lakers mieliby zagrać lepiej

Dalej

Hibbert case czyli najwiekszy brak kręgosłupa w Lidze. Facet owszem był w oczach wielu ludzi wart miliony monet, a skonczył jako ogryzek za drugorundowe picki. Miał w zespole rok temu warunki na odbudowę- brak Grangera, PG13 i znienawidzonego kurdupla

co pokazał?

wiec mi nie pisz o racjonalnych argumentach skoro przy Hibbercie wyskakujesz ze "on kiedys był dobry", bo teraz nie jest

Sam iesz ze Bryant do najłatwiejszych ludzi w Lidze nie należy. Nie chcę wysnuac pochopnych wniosków, ale może zdarzyć się tak, że dysponujacy żadnym Ego Roy obrazi sie na Lakers przez zachowanie KB już  pierwszym miesiacy i co wtedy?

Obaj w przeszłości zaliczali takie epizody. Nie zaprzeczysz, że KB darł sie na partnerów i nie zaprzeczysz, że hibbert okrzyczany kulił sie w sobie jak mała dziewczynka

A na koniec jeśnie Panie racjonalny piszesz ze KB ciagnał słabą ofensywę Lakers rok temu

WHAT!

Edytowane przez josephnba

Jędras racjonalnie

Jazz w poprzednim sezonie zaskoczyli tak ze stali sie jedna z najgorętszych ekip Ligi

Prosze napisz mi w jaki sposób lakers mieliby zagrać lepiej

A co mnie obchodzi poprzedni sezon? To jest zupełnie inna sytuacja, zaczynać rozgrywki jako kandydat do play-off, a zaliczyć udaną serię post all star jako drużyna z loterii.

Dalej

Hibbert case czyli najwiekszy brak kręgosłupa w Lidze. Facet owszem był w oczach wielu ludzi wart miliony monet, a skonczył jako ogryzek za drugorundowe picki. Miał w zespole rok temu warunki na odbudowę- brak Grangera, PG13 i znienawidzonego kurdupla

co pokazał?

wiec mi nie pisz o racjonalnych argumentach skoro przy Hibbercie wyskakujesz ze "on kiedys był dobry", bo teraz nie jest

Nope. Po pierwsze, teraz jest lato. Jaki będzie Hibbert w innym otoczeniu, w CY, tego nie wiesz, a piszesz, jakbyś już widział przyszłość.

Druga sprawa, on nawet w okresie kryzysu był jednym z najlepszych obrońców w lidze, a to samo w sobie będzie dla Lakers olbrzymim wzmocnieniem.

Sam iesz ze Bryant do najłatwiejszych ludzi w Lidze nie należy. Nie chcę wysnuac pochopnych wniosków, ale może zdarzyć się tak, że dysponujacy żadnym Ego Roy obrazi sie na Lakers przez zachowanie KB już  pierwszym miesiacy i co wtedy?

Obaj w przeszłości zaliczali takie epizody. Nie zaprzeczysz, że KB darł sie na partnerów i nie zaprzeczysz, że hibbert okrzyczany kulił sie w sobie jak mała dziewczynka

Szczerze nie bardzo kojarzę odnośnie Roya, jakieś przykłady? Bryant od zawsze świetnie współpracował z wysokimi, a z Hibbertem powinien się dogadać szczególnie dobrze, bo on podobnie jak Kobe jest koniem pociągowym pod względem etyki pracy. 

A na koniec jeśnie Panie racjonalny piszesz ze KB ciagnał słabą ofensywę Lakers rok temu

WHAT!

Proponuję dokładnie przeczytać posta zanim zaczniesz bić pianę na jego autora.

PS. Nie wiem skąd to niebieskie tło (czy tam szare).

Edytowane przez Jendras

Jazz rok temu wygrali 38 spotkań, a po All Star Game mieli bilans 18-10, gdy przez większość sezonu nie grali w swojej optymalnej rotacji i mieli obok Philadelphii najmłodszy zespół w całej lidze. tutaj - jeżeli będą zdrowi - gwałtowny progres jest raczej oczywisty. Pelicans rok temu wygrali 45 spotkań, gdy z zespołów z playoffów ich rotacja była najbardziej trapiona kontuzjami ze wszystkich drużyn. te ekipy są poza zasięgiem Lakers. 

1-3: Thunder, Spurs, Warriors

4: Clippers

5-6: Rockets, Memphis

7-8: Jazz, Pelicans

duża przerwa

9-13: Dallas, Kings, Suns, Wolves, Lakers

14: Portland

15: Nuggets

chyba w takiej kolejności bym typował Zachód.

Wejde o stowkę ze Mavs skoncza z lepszym bilansem po RS anizeli Jazz. Zainteresowany?

In.

@Józek zakład (bez dodatkowych warunków i piszę tutaj, bo nie wiem czy wchodzisz do termatu zakłady), że Lakers bedę bliżej #8 seed niż bottom 3 all-nba? Liczymy wg "odległości" wygranych do zespołu #8 w konfie i do zespołu #3 od końca w lidze. O symboliczne 50. Co Ty na to?

@Józek zakład (bez dodatkowych warunków i piszę tutaj, bo nie wiem czy wchodzisz do termatu zakłady), że Lakers bedę bliżej #8 seed niż bottom 3 all-nba? Liczymy wg "odległości" wygranych do zespołu #8 w konfie i do zespołu #3 od końca w lidze. O symboliczne 50. Co Ty na to?

Ja mogę jeśli liczmy obie w konfie. To znaczy będą dalej od PO na zachodzie niż od top3 worst teamu na zachodzie.