Skocz do zawartości

Wizards 15/16

kore

Rekomendowane odpowiedzi

Pisanie o Wallu o najlepszej grze w karierze jak początek sezonu miał naprawdę słaby i zdarzały mu się fatalne mecze jest nie na miejscu. Dopiero z miesiąc temu się obudził i wygląda trochę lepiej, chociaż nadal zdarzają mu się słabe występy. Ktoś tutaj pisał, że liczył na sezon na poziomie walki o MVP, a póki co wiele mu brakuje - i swojej gry, i zdrowia zespołu. Chyba nie ma bardziej rozwalonej przez kontuzje drużyny. Aż prawie mi się szkoda Wittmana zrobiło ;)

No i słówko o Gortacie, bo czasem zdarza mi się go oglądać. Jakoś swojej gry nie poprawił. Po prostu brak Beala i reszty spowodował, że dostaje więcej piłki od Walla, co zawsze było ich mocną bronią. Ale mimo wszystko w cyferkach wypada na swoim poziomie, a to po falstarcie na początku sezonu jest dobrą informacją. Ale jakoś patrząc na Gortata to mam wrażenie, że stać go spokojnie na sezon 16-10-1.5, ale brakuje regularności.

• 2 tygodnie później...

Imo nic w tym takie śmiesznego. Na wschodzie wiadomo, że małym finałem dla reszty drużyn będzie ECF i praktycznie pewny wpierdol od Cavs, a tacy Wizards jak ci wczorajsi mają wszystkie atuty ku temu aby o to zawalczyć. Wystarczyło tylko, że do gry wrócili Nene z Goodenem i od razu atak funkcjonował dwa razy lepiej, a i tak przecież brakowało Gortata i Beala o czym wspomniał kondzio. Bulls nawet gdy doszli Wizz na kilka punktów to nagle jeb, jeb, jeb i nie było co zbierać. Janek dyrygował atakiem jak profesor, nie odpalał głupich rzutów a i reszta obwodu pokazała, że są kurewsko niebezpieczni, potrzebny jest tylko odpowiedni ballmovemant i PF, który rozciągnie obronę.

Niech te pasmo kontuzji się w końcu skończy, a na koniec RS możliwe będzie nawet HCA w PO. Mocno w to wierzę, są ku temu przesłanki.

Wyciąganie jakichkolwiek wniosków po spotkaniu z Bulls może prowadzić jedynie do błędnych wniosków. Rozumowanie zawiera zmienną tak zwanego "Derrika Schrodingera"* Derrick Schrodigera to zjawisko dotykające Derricka Rose rozgrywającego Chicago Bulls - Derrick może mieć podwójną wizje i może jej za równo nie mieć. Podwójna wizja może mieć wpływ na grę oraz nie mieć wpływu w tej samej chwili.

- *google kot schrodingera

Wizzards odpali połamani, przy czym wcześniej nie robili dobrego wrażenia. Mecz z Bulls to odwrotny przypadek przy pracy.

Jak LBS, czy ktokolwiek innym widzice Wizz w ECF z Wittmanem na ławce to proponuje symboliczny zakład. Ten zespół w obecnej formule nie ma sensu i znaczenia.

Ponad w PO poza Cavs sa Raps, Hawx, Heat. Pacers, a dla mnie nawet Bulls. Jezeli ktos uwaza inaczej to proponuje o skromne 50-100 zaklad ze Wizz nie wyjda z 1st round.