Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Mówcie co chcecie, ale dla mnie Embid to jedyna nadzieja, ze cos jeszcze pozytywnego z 76 bedzie,

tylko on ma papiery na All-stara. Człowiek patrzy na niego i sie modli,  zeby wrocil w pazdzierniku16.

Noel mimo sympatii dla goscia nigdy nie bedzie gwiazdą, a Okafor moze byc, ale chyba na pasuje mu to miejsce.

Dla  mnie to wyglada tak, jakby grał od niechcenia bo musi grać, nie mam w nim ikry i to widac od draftu.

Mówcie co chcecie, ale dla mnie Embid to jedyna nadzieja, ze cos jeszcze pozytywnego z 76 bedzie,

tylko on ma papiery na All-stara. Człowiek patrzy na niego i sie modli,  zeby wrocil w pazdzierniku16.

Noel mimo sympatii dla goscia nigdy nie bedzie gwiazdą, a Okafor moze byc, ale chyba na pasuje mu to miejsce.

Dla  mnie to wyglada tak, jakby grał od niechcenia bo musi grać, nie mam w nim ikry i to widac od draftu.

No bo przyszedł do NBA, a gra w drużynie z D-League. Najwyraźniej nie ma takiej psychy, żeby zapierdzielać jak i tak nie ma żadnej nadziei przez najbliższych kilka lat.

A może to wszystko co się dzieje w Mieście Braterskiej Miłości to jest serial telewizyjny, a jego Showrunner Sam H. rodzaje karty do samego końca jak Frank Underwood w innym serialu o klawym jak cholera Egonie Olsenie Ziutku. Serial jest z cyklu sy-fy czy jak to się tam zwie.

To taki "must watch" dla fanów oraz "guilty pleasure" dla pozostałych, bo k**** nikt nie ogląda tak skrupulatnie, ale każdy coś do powiedzenia na ten temat ma. No więc sezonów mamy ile? 2? 3? c*** wie, ale scenariusz jest skryty tak głęboko w aktówce Hinkiego, że ten wysyłając kopię do aktorów usuwa ostatnie strony zapisu, by nie przeciekły do prasy. Tankowanie tankowaniem, ale teraz zrobił się mały ruch i nagle z kapelusza wyskoczyły postacie Jerrego oraz Mike'a alias "Farbowany Włoski Ogier". W internecie pojawiły się zdjęcia z umierającym Embiidem. Ktoś powyżej wrzucił nawet film. Chłop nie stoi nad grobem tylko ma się dobrze i samarę wyhodował też fajną, bo dobry gospodarz konia pod dachem trzyma. SVG potwierdzi moje słowa. 

Ale idąc dalej: serial zbliża się do końca. Produkcja pewnie leży po stronie Anglików bo oni wolą 3 zajebiste sezony niż 10 rozwleczonych made by US und A. Fabuła zagęszcza się. Do bandy nieudaczników przybywa kawaleria. Podobno do Bretta Browna alias "jadłem chleb z Popovichem, ale miałem tego nie pokazywać" ma dołączyć wspomniany Pringels, czyli con carne, jeden z fajniejszych madafakerów od ofensywy. Do tego dochodzi Jerry na wyższym szczeblu, który ma zapewnić spokój i stabilizację. Pozostaje kupa kasy do wydania i w c***jjjjjjjjj picków. Nie liczyłbym na żadną gwiazdę (Durant lolololololololo) która jest schowana w kapeluszu, ale coś tu ewidentnie się kończy i coś się zaczyna. Nie mam pojęcia jak Noel z Okaforem a.k.a Rocykm (miał jebany tyle talentu do naśladowania w Phili, a wybrał Balboe) się dograją. W kolejce czeka wspomniany Embiid, a Saric dojrzewa w słońcu europy. Coś z nadchodzącego draftu skapnie, a jacyś weterani łasi na kasę się znajdą (Amare: Rezurekcja). Można budować? Można.

Komuś coś może uwierać i chcieć się tego pozbyć. Dragic by się nadał, na PG do 76ers? Pat chyba już wie, że z nim popełnił błąd i może chcieć go oddać, a  Hinkie ma co zaoferować. To taki przykład z głowy. Może ta kontuzja Embiida to jakiś wałek i teraz już jeden z C jest gdzieś tam w zadymionym pokoju wystawiony na sprzedaż za fajne klocki. Może mają ugadanego pod stołem grajka jak się spekulowało w Lakers po drafcie kiedy to wybrali D'Angello (bez spiny Jeziorowcy) a nie Okafora. Może ktoś z Europy jest jeszcze trzymany pod kloszem i blaskiem flaszy? 

Jak widzicie dużo jest tych może. Morze jest szerokie i głębokie, a w morzu pływa ryba co się nazywa Derek. Jak c***oza nie ogarnie rotacji Knicks to go w tym Niu Jorku znajdę i zabiję jak Liam Neeson. 

76ers nie są na straconej pozycji dla światka NBA. Hinkie gra w grę, którą na razie kontroluje. Po tym sezonie zobaczymy jak to się potoczy. Pierwsze podwaliny MOIM ZDANIEM zostały poczynione. Kolejne sezony tankowania są potrzebne jak kurwie majtki, lub 5 (i późniejsze) sezony Californication.

Jak na razie (bo to popularna w tym temacie dyskusja) 76ers >>> Lakers. Sixers zbierają kasę na klocki, a Lakers póki co w tym sezonie łączą Lego z Duplo i dziwią się, że nie pasują do siebie. 

Whisky dla wszystkich!  

Skoro wspomniałem Californication:

Embiid ma w tej chwili taką sylwetkę, że jeśli byłby zdrowy to wchodząc do ligi fizycznie dominowałby chyba na miarę Shaqa.

217cm, ogromny wingspan, masa mięśniowa i do tego miękka ręka. 

Jeśli ten koleś przez kontuzje nie będzie mógł się rozwinąc to nie będzie to strata na miarę Odena, to będzie strata na miarę HOF'a i potencjalnie najlepszego gracza nastepnej dekady.

Embiid ma w tej chwili taką sylwetkę, że jeśli byłby zdrowy to wchodząc do ligi fizycznie dominowałby chyba na miarę Shaqa.

217cm, ogromny wingspan, masa mięśniowa i do tego miękka ręka. 

Jeśli ten koleś przez kontuzje nie będzie mógł się rozwinąc to nie będzie to strata na miarę Odena, to będzie strata na miarę HOF'a i potencjalnie najlepszego gracza nastepnej dekady.

Tu już z dickiriding przesadzasz, to poziom Odena.

Strasznie mi żal Embiida, ale piszemy o gościu który na parkietach nie pokazał za bardzo nic - jasne, że w NCAA rozwijał się nieprawdopodobnie, ale przełożenia na NBA nie znamy. I żadne bicepsy pokazane tego nie zmieniają.

Wiem Julius, że jesteś z "wierzymy w proces" i zastanawiam się czy takie posty to nie jest wstęp do obrony Hinkiego za jakiś czas.

"Wybrał właściwie Shaqa, tylko poszły kontuzje, więc pech"

Wybrał tak naprawdę największy talent w kozackim drafcie z tak wielką czerwoną flagą jakiej nie miał choćby Oden. Embiid zdrowy mógłby być HoF, ale wcale nie musiał. 

Z Embiidem od początku było wiadomo jakie jest ryzyko. Ja go szczególnie nawet nie uwzględniam w planach długofalowych - owszem, łudzę się, że będzie OK, ale niezbyt w to wierzę, jeśli mam być szczery. 

Niemniej - sprawa wygląda tak, że niezależnie od tego, czy będziemy mieli na C Embiida, Okafora, czy Noela, to nie zmienia się jedno - potrzebujemy dobrych 3pt shooterów na PG, SG, SF i najlepiej PF. Pod tym względem raczej nic się nie zmieni. 

Dlatego myślę, że jak będzie okazja wybrać PG z dobrym rzutem, to Hinkie / JC z tego skorzystają. 

Na razie widzimy głównie szerokie bary, pytanie co z siłą dolnej części ciała - do Shaqa nie ma co na razie porównywać, do Odena w sumie też.

Inna sprawa, to czy ładowanie takiej masy mięśniowej na gościa, który dwa lata leczy kontuzję stopy, to dobry pomysł.

Też się zastanawiam, czy nie powinien raczej dążyć do tego, żeby tą stopę odciążać. Niemniej, wygląa imponująco.

Z drugiej strony równomiernie zbudowana masa mięśniowa powinna zapobiegać innym urazom. Jestem bardzo ciekaw jaką formę rzutową zaprezentuje Joel jak wróci - co jak co, ale na to miał sporo czasu, żeby poćwiczyć :P

Tu już z dickiriding przesadzasz, to poziom Odena.

Oden nie miał połowy ofensywnych papierów Embiida.

Chciałbym już zobaczyć max możliwości tej drużyny. Czyli Marshall i Wroten bez limitu minut i w S5. Nie wiem czy Wroten ma być zmiennikiem na PG, ale ja go w obecnym zespole widzę na SG, a McConnell i Canaan z ławki. Orientujecie się kiedy oni już będą mogli normalnie grać? Żadnego info nie mogę znaleźć na ten temat.

Jak wróci Noel to ustawiłbym go na kilka spotkań na C, a Okafora przesunął na PF. Często i tak gra jak typowy PF i jestem strasznie ciekawy, jakby to wyszło. Brown już coś wspominał na ten temat, ale póki co tylko gada. Jeśli to wypali, to może być ciekawie...

EDIT: Już doczytałem, że ponoć przeciwko Hawks nie ma być żadnych limitowanych minut.

Edytowane przez Monty

Ja również Montas jestem ciekawy pełnego rosteru. Marshall w tych szczątkowych minutach grał lepiej niż McConnell , czy Canaan.

Koleś ma szansę popracowac na kontrakt, zaczepić sie w lidze i wyrobić sobie u nas jakąś markę. 

Noel podobno od dłuższego czasu ma problemy z kolanem (nie wiem, z którym). Spadek formy ewidentny jest od meczu z Magic - wcześniej nawet na PF wyglądał bardzo dobrze, dzisiaj jest bez werwy, bez zaangazowania i jakby jakiś taki uśpiony. 

Mam nadzieję, ze zarząd nie podejmie zbyt szybkich i drastycznych ruchów, bo jeśli Embiid okaże się fuckupem, to Noel spokojnie jako zmiennik Okafora i jego czasowy partener da radę. Myślę, że Marshall jemu też powinien pomóc w złapaniu flow. Trzeba wykorzystywać to co umie, bo jego rozwój z zeszłego sezonu był naprawdę imponujący. Gość nie odstaje znacząco od Goberta, przy dobrych wiatrach swoją obecnością daje obronę top5 w lidze. Trzeba mu tylko znaleźć miejsce i rolę przy Okaforze.

Sam Okafor od zawieszenia zaczyna wracać na wlaściwie tory. 4 spotkania z 20 pkt i ok 10 zbiórek. Wygląda na bardziej zmotywowanego, Marshall z pewnością ułatwi mu trochę grę. Wroten pokazuje przebłyski, ale brakuje mu sporo do Tonego sprzed kontuzji, kiedy kończył prawie każde szalone wejscie pod kosz. Rozpierdala mnie Thompson, który jest w top5 chimerycznych graczy w lidze - potrafi nieźle bronić, trafiać trójki, a po trafi znikać totalnie. No i Nik Stauskas ok -130 w ostatnich kilku meczach... Zbliza się do końcówki ławki ,a powrót RoCo, Marshalla i Wrotena tylko to przypieczętuje.

Na plus Christian Wood - jak nazwisko mowi jest długi jak leszczyna rosnąca na gnoju, ale potrafi tą długośc wykorzystać. Zawsze jak wchodzi robi coś dobrego, potrafi hustlowac, rzucic trójkę, coś zebrać, wybronić. Niezły papier na rolesa, jeśli będzie dostawał 10-15 min to za kilka lat może być naprawdę fajnym rolesem na miarę Brendana Wrighta.