Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Okafor nie pójdzie do paki, ludzie w Polsce też nie idą do paki za uderzenie burczącego pijana pod klubem. Nie chodzi mi o to, żeby chodzić po ulicach i tłuc kogo popadnie, tylko o to, że niektórych granic nie powinno się przekraczać.

Czy Melo źle zrobił, wsciekając się na KG za honey nut cherios?

@Zdzich

Powtarzam po raz kolejny, nie propsuje tego, że JO walnął gościa W ryj na ulicy. Nie powinien go uderzyć, poniosło go, jednak jestem w stanie to zrozumieć, bo typ sam się prosił, ale nie pochwalam tego.

JO dostanie zawieszenie na dwa mecze i tyle, też nie pójdzie siedzieć. Nie róbcie z niego kryminalisty, bez przesady.

Pobicie i to nie w afekcie to już robi z niego kryminalistę. Jakby ktoś podszedł do niego, wyzwał i zamachnął, a ten strzelił w pysk to bym jeszcze rozumiał. Ale najpierw dał jednemu w pysk i chciał go dobić, jak ten leżał na ziemi, a potem ganiał kolesi po ulicy. Okafor celowo działał na krzywdę dupków, którzy go wyzywali. I nie jestem w stanie tego zrozumieć tym bardziej, że całe życie wygrywał. A jak wygrywasz to dopiero Ciebie zaczepiają i prowokują. A jak przegrywasz to 'tylko' kpią i wyszydzają.

Piszesz, że nie chodzi Ci o to, by chodzić po ulicach i tłuc kogo popadnie - Okafor właśnie to zrobił. Nawet jeśli jeden z tych ludzi kpił z 76ers i Okafor mu strzelił, to nie dziwię się też jego kolegom, że chodzą za Okaforem i go wyzywają. Jeżeli za 76ers ssą bije po mordach to nie dziwię się, że ktoś idzie za nim i go nagrywa, a dodatkowo mówi o nim 'stupid nigga', bo zachował się i jest 'stupid nigga'. Za bardzo się opierasz na sytuacji - ktoś wyśmiał 76ers i jego, to strzelił jednemu, a potem ganiał resztę. Początek sytuacji - ktoś wyzywa 76ers i Okafora, i JO popycha kolesia na samochód. Tyle wystarczyłoby, ale on wyrywa się kumplom, dogania kolesia i strzela mu lutę. Potem jacyś ludzie (może ziomki, a może przypadkowi ludzie) idą za Okaforem, nagrywają go i mówią 'stupid nigga', a ktoś w międzyczasie coś mocniejszego mówi, a ten nagle kilku goni i leje. W tle słychać krzyki jakiejś kobiety i nie wiadomo, czy nie odepchnął jej, czy zrobił jej cokolwiek, byle dotrzeć do śmieszka, który odważył się z niego zakpić. Nieważne czy masz 50, 25, 19, czy 15 lat to miej rozum człowieku i nie daj się sprowokować nigdy. Nigdy nie lej pierwszy, bo wtedy on ZAWSZE wygra! A wiesz czemu ja się nigdy nie biłem? Bo wielu ludzi zaczepia, ale zdecydowana większość nie jest gotowa by się bić. Dla nich to zabawa, ewentualnie jakbyś mu strzelił to ziomki wkroczą i dostaniesz bardziej niż on. Jak jesteś ponad to, to jesteś zwycięzcą. Dlatego Melo za dogryzanie KG też przegrał. Bo KG go prowokował i kpił, a ten się dał naruszyć.

I to mówienie, że jak ktoś obrazi kobietę czy matkę to należy mu się luta.. Bardzo 'podwórkowe'.. Jeżeli ktoś powie, że Twoja kobieta jest taka i owaka to olej. Widać, że brakuje mu argumentów i uderza w najbardziej niegodziwe punkty. Jak olejesz to się popłacze pewnie, że nawet to mu nie wyszło. Jak ktoś wyzwie Twoją dziewczynę czy żonę od k**** to świadczy o jego poziomie. A broń ją nie gdy jakiś półgłówek coś pieprzy, a gdy chce jej coś zrobić. Wtedy to nie miej litości nawet. Ale dla kretyna, który sobie pyskuje? Olej i odpowiedz żartobliwie, a na zdrowie wszystkim wyjdzie.

I jeszcze co do Okafora - fake ID, jazda 100 mph, upicie się i pobicie kilku gości i to wszystko w miesiąc! Zaczyna się jak początek nie solidnego koszykarza, a dobrze zapowiadającego się kryminalisty! W tym tempie to do 21 urodzin nie napije się nawet piwa na legalu, a już posiedzi kilka lat!

Tu masz rację, nie widziałem drugiego nagrania, gdzie gania za drugim kolesiem po ulicach, po pierwszym razie powinien wsiąść w samochód i odpuścić.

Ale tak jak pisałem kilkukrotnie wcześniej, nie propsuje jego zachowania, jednak jestem w stanie je zrozumieć. Jest jeszcze głupim gówniarzem, mleko jeszcze pod nosem, dał się sprowokować i go poniosło.

Nie rozumiem jednak dlaczego na nim wieszamy psy, a na innych koszykarzach za takie przypadki niekoniecznie, patrz przykład Kidda, który na podwójnym gazie wjechał samochodem w słup, czy czyjeś ogrodzenie, nie pamiętam już co to było. Wydarzenie szybko rozeszlo się po kościach.

Ale ja nie mam nic do Okafora. Co więcej - każdy popełnia błędy i jeśli wyrazi skruchę i się poprawi to nie widzę powodu tego ciągnąć. Ale każdy za swoje grzechy musi w jakimś stopniu zapłacić. To nie oznacza zabicie mu kariery czy odebranie czegoś, ale musi dobrze poczuć, że zachował się głupio i że mu się to nie opłaca. Kara do końca sezonu byłaby bardzo sroga, ale do ASG? Odczułby na własnej skórze, że to duża kara. Bo 2 mecze od klubu to nijak wychowawcza kara..

P.S. A czy przy tym uderzeniu w płot uszkodził jakąś osobę? Bo to też zmienia postać rzeczy - jechać po pijaku to głupota, ale jak nie zrobił nikomu krzywdy to dostał po dupie za DUI i odszkodowanie za zniszczenie mienia. A tutaj celowo bije po twarzy JO. A co jak komuś strzeli w twarz, a ten upadnie na głowę i dozna uszkodzeń mózgu?

Edytowane przez Zdzich

Co do samego zawodnika to jestem zaskoczony, że dopiero teraz go zawiesili i to tylko klub na dwa mecze, spodziewałem się reakcji Silvera i to takiej wyraźnej. Okafor ma kłopoty, Sixers mają kłopoty. A łatwiej nie będzie przecież.

Nie zdziwiłbym się, gdyby Okafor 'przyznał się' tylko do tego, co zrobił na pierwszym filmie i sprawa by dosyć przycichła, ale teraz dochodzi drugie nagranie, które stawia Okafora i całą sytuację w o wiele gorszym i poważniejszym świetle. I jestem praktycznie pewny, że musiał się (po ukazaniu się pierwszego filmu) wytłumaczyć z tego zarówno klubowi, jak i komuś z NBA. A jeśli wtedy zataił, co robił potem, to dostanie po tyłku srogo. Ale mówię - niczego nie przesądzam, ale byłoby to prawdopodobne zachowanie. Jak reszta - czekam na reakcję ligi i może być (i wg mnie powinna) surowa.

Najlepszą reakcją w przypadku usłyszenia na ulicy obelg w kierunku swoim, swojej kobiety, rodziny czy w tym przypadku klubu jest tylko uśmiechnięcie się z politowaniem do takiego debila, olanie go ciepłym moczem i odejście. Jeśli jesteś z normalną kobietą, to ona w tym przypadku powinna docenić twoją dojrzałość, odpowiedzialność za nią i za rodzinę, bo nie ryzykujesz utraty wolności (jeśli pobicie będzie miało tragiczne skutki) albo zdrowia (jeśli to on będzie silniejszy i spuści ci wpierdol) albo pieniędzy (jeśli będziesz musiał zapłacić odszkodowanie albo stracisz przez to pracę). Jeśli kobieta zamiast tego żąda, żebyś pokazał "jaja", to jest nie lepsza od tego, co obelgi rzuca. Oczywiście rozumiem i akceptuję, że nie każdy ma tyle cierpliwości i zimnej krwi, żeby tak zareagować, ale jak puszczą mu nerwy to założę się, że po fakcie będzie tego żałował.

+1

To nie Dziki Zachód, by robić pojedynki za to, że ktoś głupi coś powiedział. Jasne, że wszystko zależy od sytuacji, ale generalnie zawsze lepiej postarać się nie dać pyskaczowi satysfakcji. Głównie ze względu na własny interes.

Takiej dyskusji nie powinno być....

Generalnie w sezonie Okafor nie powinien za bardzo wędrować sobie ulicami w poszukiwaniu atrakcji ...

Rozumiem jakby to się stało w lato po rozprężeniu ale mamy SEZON NBA

Wielgachny murzyn bez ochrony łażacy samopas to jest proszenie się o kłopoty

ty wiesz

ona wie...

Marcelus Wallece to wiedział

a Antoine powinien wiedzieć o tym lepiej

Napisałem gdzieś trochę w żartach, że gdyby miał wetów w drużynie, to by mu doradzili aby nie chodził po klubach bez tzw. świty. Mieliśmy już w sporcie takie przypadki, że przy zawodniku znajdowano klamkę bez pozwolenia albo jakieś narkotyki, no i winę na siebie brał kuzyn/wujek/kumpel/ochroniarz. Tak to działa. Jeśteś zawodnikiem NBA, masz lub będziesz miał miliony na koncie, ale by je zarobić musisz być przede wszystkim zdrowy i skupiony na pracy.

Z racji na wiek nie demonizuję tego incydentu (choć, 19 lat czy nie, powinien mieć więcej rozumu), niemniej Jahlilem ktoś powinien się zainteresować, bo faktycznie trochę dużo tych wpadek.

Chciałem tylko napisać, że 76ers powinni spaść z tej ligi. Czegoś takiego świat nie widział, bo można tankować, można bezczelnie tankować, ale tankować tak bezczelnie i bezsensownie - nie powinno być dla czegoś takiego miejsca.

Widziałem Mavericks w sezonie 1992/93, pamiętam Clippersów, Timberwolves oraz Kings w czasach ich "świetności". Mam w głowie nawet Grizzlies, Bobcats i Raptors, którzy mieli po expansion draft lepszy roster niż obecna Philly. Nie można dopuszczać do tego żeby ekipa z NBA była złożona 2,5 zawodnika i 12,5 D-League'owców. To jest nieprzyzwoite w stosunku do reszty ligi, ale też w stosunku do kibiców.

Jak dla mnie to najgorszy "listopadowy" roster w historii. Pewnie zdarzały się słabsze składy, np. Heat z sezonu poprzedzającego wybór w drafcie Beasleya, ale to było już pod koniec regulara. 76ers 2015/16? Nie lubię, bardzo nie lubię...

Najlepszą reakcją w przypadku usłyszenia na ulicy obelg w kierunku swoim, swojej kobiety, rodziny czy w tym przypadku klubu jest tylko uśmiechnięcie się z politowaniem do takiego debila, olanie go ciepłym moczem i odejście. To jest dla mnie jasne i łatwo mieć takie podejście, bo mam 32 lata i jestem trzeźwy. W wieku 19 lat zapewne tak nie myślałem, a jakbym jeszcze był napity po wizycie w klubie nocnym to całkiem prawdopodobne jest, że zareagowałbym jak Jahlil. Kara 2 meczy może i nie jest surowa, ale raczej zamiast karać, to szukałbym sposobów, żeby zapobiec podobnym wybrykom w przyszłości. Sixers dobrze zrobili, że przydzielili Okaforowi ochroniarza, który zapewne tez będzie babysitterem. Kolejny plus, że ponoc Brown spedził z nim trochę czasu na rozmowie. Przydaliby się też jacyś weterani w zespole, którzy wzięliby go pod swoje skrzydła. Okafor żałuje i wydaje się być skruszony, więc nie widzę powodu, żeby robić z tego wielkie halo. Poza tym kto wie, czy liga nie dowali surowszej kary, bo podobno też robią śledztwo.

Wszystkie sprawy z Iversonem w przeszłości pokazują, że media lubią takie rzeczy rozdmuchiwać i robić aferę, która nikomu się nie przysłuży. Pewnie będą to Okaforowi wypominać przez kolejne 10 lat, nawet jak teraz będzie wzorowym obywatelem. I do końca nie wiadomo co jest prawdą, bo o ile przekroczenie prędkości jest faktem (i to akurat bardzo źle), to w te sfałszowane ID w ogóle nie wierzę.

Dla mnie ta sprawa jest raczej o tym, że przebudowa Sixers to rzeczywiście rozpierdol i do czego prowadzili taka polityka, jaką Hinkie uprawia. Frustracja, złość, szukanie "rozrywek" poza parkietem, wyżywanie się na kimś albo na czymś (przecież Noel te nadgarstki też ponoć rozwalił waląc w coś tam ze złości). Dla mnie to sygnał ostrzegawczy nie dla Okafora, tylko dla Hinki'ego, że powinien zweryfikować swój 5-letni plan i dostosować go do zmieniającej się sytuacji (przyśpieszyć, skombinować weteranów i postawić na transfery i FA latem), zamiast uparcie w nim trwać nie zważając na inne czynniki.

dwa mecze zwiechy to nie jest kara ale nagroda jeśli jesteś graczem sixers :P nie zdziwiłbym się gdyby po czymś takim Okafor wyszedł na ulice aby zabijać tylko po to aby dostać bana na grę w Phili :) Słowem dla mnie to tankowanie sixers to jest coś naprawdę pięknego, takie tankowanie dla samej idei tankowania, ile w tym romantycznego ducha, młodzieńczego polotu itd itp :rugby:

Moją ulubioną zagrywką Sixers w końcówce jest danie piłki Covingtonowi, żeby próbował kozłować / wbijać się pod kosz - strata 90% przypadków. Druga ulubiona zagrywka to zdejmowanie McConnella i wrzucanie w jego miejsce kogokolwiek... Presseya, Canaana, etc. 

Inna kwestia - Noel nie wygląda jak Noel z zeszłego sezonu - jest przybity, bez energii, bez zaangażowania, nie łapie piłek. Źle jest z gościem - chyba czuje tankowanie w kościach. 

Jeszcze inna kwestia - mamy prawie gotową młodą ławkę - Caanan jako 3pt shooter daje radę, Covington jest świetnym 3&D za małe pieniądze. Richaun Holmes to jeden z bardziej underradar gości w lidze - potrzafi rzucić trójkę, blokowac, zbierać i odnaleźć się na atakowanej desce. No i Jerami Grant - dopiero w marcu skończy 22 lata. Świetna rama, fantastyczny atletyzm i dobry wingspan. Już nieźle daje radę w obronie, świetnie blokuje, jeszcze żeby tylko trójka mu siedziała chociaż tak jak w zeszłym roku. Może grać SF i PF w smallballowych lineupach. Lubię, lubię, lubię - niech tylko rozwija się jak trzeba, a bedzie z niego dużo radości. Ponoć etyka pracy na bardzo dobrym poziomie.

Moją ulubioną zagrywką Sixers w końcówce jest danie piłki Covingtonowi, żeby próbował kozłować / wbijać się pod kosz - strata 90% przypadków. Druga ulubiona zagrywka to zdejmowanie McConnella i wrzucanie w jego miejsce kogokolwiek... Presseya, Canaana, etc. 

Inna kwestia - Noel nie wygląda jak Noel z zeszłego sezonu - jest przybity, bez energii, bez zaangażowania, nie łapie piłek. Źle jest z gościem - chyba czuje tankowanie w kościach. 

Jeszcze inna kwestia - mamy prawie gotową młodą ławkę - Caanan jako 3pt shooter daje radę, Covington jest świetnym 3&D za małe pieniądze. Richaun Holmes to jeden z bardziej underradar gości w lidze - potrzafi rzucić trójkę, blokowac, zbierać i odnaleźć się na atakowanej desce. No i Jerami Grant - dopiero w marcu skończy 22 lata. Świetna rama, fantastyczny atletyzm i dobry wingspan. Już nieźle daje radę w obronie, świetnie blokuje, jeszcze żeby tylko trójka mu siedziała chociaż tak jak w zeszłym roku. Może grać SF i PF w smallballowych lineupach. Lubię, lubię, lubię - niech tylko rozwija się jak trzeba, a bedzie z niego dużo radości. Ponoć etyka pracy na bardzo dobrym poziomie.

Dwie trójki w karierze ;-) Poza tym cała reszta to prawda, a przy dobrym PG/SG widziałbym Covingtona w S5.

Edytowane przez Monty

Dwie trójki w karierze ;-) Poza tym cała reszta to prawda, a przy dobrym PG/SG widziałbym Covingtona w S5.

Na uniwerku, w ostatnim sezonie trfiał 40%, wprawdzie oddawał tylko 1.4 3pa, ale zawsze coś.

Brett jest całkiem OK jako coach. Po prostu nie ma wykonawców, a ta cała c***oza i niedopasowanie rosteru nie pomaga. Patrząc jak gra końcówki mam wrażenie, że Hinkie naprawde jako główny cel w tym roku postawił mu Simmonsa...

Noel to spierdolił im ten mecz i jeśli ktoś uważa, że Sixers przegrało to przez tanking to lepiej niech sobie odpuści oglądanie ich spotkań, bo to po prostu nie ma dla Was sensu. Kolejny raz HC ściąga McConella w momencie gdy najbardziej potrzebny jest właściwy ruch piłki, a to, że zasadniczo mają obsrane gacie w końcówkach meczów to nie jest wina Hinkiego.

Gdyby Okafor grał Philly by to wygrała.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Śmiejecie się z Lakers, ale w LA jest przynajmniej jakaś przyszłość, a przede wszystkim nadzieja.

Sixers w tym roku przestali być dla mnie oficjalnie klubem NBA. To jest śmiech na sali. Żałosna organizacja.

W tym wszystkim szkoda mi tylko Noela. Okafora nie, bo wiele wskazuje na to, że to ludzki ewenement z IQ <60 (przed sezonem nie chciałem hejtować, ale faktem jest że wzstarcyz spojrzeć na wyraz jego twarzy, żeby stwierdzić, że na inteligenta nie wygląda :) ), więc będzie tu pasował.

Swoją drogą z niecierpliwością czekam co fajnego odwali po powrocie. Jedyny powód dla sledzenia tej parodii zwanej Sixers (choć chyba powinniśmy wrócić do nomenklatury Suxers).