Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

A jak miałeś 19 lat, to nie robiłeś głupstw? Nigdy? Ani jednego?

Zależy co masz za głupstwa. Nigdy nie jeździłem tak szybko, nigdy nie narzekałem, że ktoś mi piwa nie chce dać, bo z natury jestem abstynentem i nikogo nie pobiłem, zwłaszcza pod klubem. Więc tak - jestem lepszy od JO!

Źle mnie zrozumieliście, ja nie twierdzę, że to co zrobił JO jest jak najbardziej w porządku, tylko, że jestem w stanie to zrozumieć i zaakceptować ze względu na jego młody wiek. 

Nie takie rzeczy się w tej lidze działy i zostały szybko zapomniane. Wspomniany Kidd też swoje poświrował, a koszykarzem był mega poukładanym.

Zawsze, ale to zawsze śmieszy mnie mówienie o wielkim wyrzeczeniu jakim jest życie bez alkoholu dla sportowca. Serio? Ja jakoś żyję bez alkoholu, nigdy nie paliłem i nikt oprócz mojej mamy mnie nie pochwalił :( Ludzie chcą schudnąć to odrzucają cukier, słodycze, pizze, colę, alkohol, czyli żyją na o wiele ściślejszej diecie niż większość sportowców, ale o ich 'wyrzeczeniu' się nie mówi. Więc skończymy z tym, że ma 19 lat i nawet nie może się napić. Można żyć bez tego, a on powinien być przykładem, bo jest SPORTOWCEM. Jak to lubią podkreślać wszyscy - są PROFESJONALISTAMI, a zachowuje się jak kryminalista w tym przypadku Okafor.

Zawsze, ale to zawsze śmieszy mnie mówienie o wielkim wyrzeczeniu jakim jest życie bez alkoholu dla sportowca. Serio? Ja jakoś żyję bez alkoholu, nigdy nie paliłem i nikt oprócz mojej mamy mnie nie pochwalił :( Ludzie chcą schudnąć to odrzucają cukier, słodycze, pizze, colę, alkohol, czyli żyją na o wiele ściślejszej diecie niż większość sportowców, ale o ich 'wyrzeczeniu' się nie mówi. Więc skończymy z tym, że ma 19 lat i nawet nie może się napić. Można żyć bez tego, a on powinien być przykładem, bo jest SPORTOWCEM. Jak to lubią podkreślać wszyscy - są PROFESJONALISTAMI, a zachowuje się jak kryminalista w tym przypadku Okafor.

Co więcej daję sobie nogę uciąć że zachlał już pałkę ! :D

Zdzichu wpadaj na herbę :D 

Teraz obejrzałem ten filmik i jestem za zawieszeniem go nawet do końca sezonu. Przecież co z tego, że ktoś cię prowokuje. Obija ich, a oni szczęśliwi, bo wiedzą, że to Okafor i jeszcze kasę wyciągną. Ale przecież on sobie nie radzi z kontrolowaniem siebie. Zawsze mnie zastanawia, co ma w głowie człowiek, który zasadzi komuś bombę i rywal pada, a ten i tak chce usiąść na nim i okładać go dalej. Gdyby ludzi nie było to by go zatłukł w niepohamowanej żądzy agresji.. I to już bardzo poważny problem. Niech zacznie leczyć się, a pokona to, ale póki co bałbym się na miejscu rywali, co on może zrobić.

Przynajmniej nie gwałci jak Kobe :D

A tak serio - dlaczego koleś się zdrzemnął na tym chodniku?

A tak serio serio - to bez kitu. Konsekwencje muszą zostać wyciągnięte. Nie wiem czy jakaś szanująca się firma chciałaby mieć pracownika który takie babole odpierdala. Więc i prawnie i zawodowo powinien dostać 'w karczycho' .

Jako, że plan minimum na ten sezon został wykonany to chyba już czas zastanowić się co dalej z tą drużyną. Również jestem tego zdania, że duet Okafor-Noel w tym systemie nie wróży nam sukcesów w przyszłości. Aczkolwiek gdyby zrobić im więcej miejsca w pomalowanym to miałoby to większy sens. Póki co mamy praktycznie samych slasherów, a jedyne dwie pewne strzelby to Covington i Canaan(swoją drogą jak dla mnie pierwszy do ostrzału). Marzy mi się żeby ktoś Hinkie'go porządnie opierdolił i aby ten po sezonie spróbował ściągnąć Beala i Conleya. Obwód Conley, Beal, Covington świetnie rozciągał by grę dla Noela, Okafora, Embiida(?) i Saricia(?). Zostawić w składzie TJ i Granta(Stauskas - jeżeli się przełamie) z ławki, uzupełnić wetami i z miejsca stajemy się drużyną na drugą rundę. Gdyby była szansa na obu graczy to nie marudziłbym gdybyśmy oddali pick w drafcie za konkretne wzmocnienia, które pozwolą nam stać się silnym zespołem już w przyszłym sezonie. 

Edytowane przez skyjoe

Conley idzie do Nix więc przykro mi. Ale taki Dennis Schroeder będzie wolny  :rolleyes-new:

Uważam, że Szrederowi maksa powinno zaproponować wiele ekip, a zwłaszcza Philly i UTAH, od razu pierwszego dnia. ATL mając Teague, może nie wyrównać oczywistej oferty.

Dobrym FA na pozycję PG będzie też Jerryd Bayless.

Edytowane przez mac

Spuszczacie się nad tym Okaforem.

A ja powiem tak: nie lubię małych krzykaczy, którzy dużo pierdolą, prowokują, a jak przychodzi co do czego dostają w papę. 

Cieszę się, że skurwiel za swoje szydzenie dostał knockdowna ;]

Nie spuszczam się nad tą zagrywką Okafora - ma 19 lat, nie sądzę, żeby miał jakąś nader mocno zrytą banię, na boisku jest Pro, zacznie się wygrywanie, będą veci i problemy znikną.

A ja powiem tak: nie lubię małych krzykaczy, którzy dużo pierdolą, prowokują, a jak przychodzi co do czego dostają w papę. 

Cieszę się, że skurwiel za swoje szydzenie dostał knockdowna ;]

Jeśli dał się sprowokować jakieś przypadkowej osobie na ulicy, to jak będzie na meczu, gdzie jednak nie rzadko o różne teksty, jak np że jego żona smakuje jak Kangusy. Zachowanie w Bostonie sugeruje, że zareaguje agresją nawet jeśli nie będzie miał żony.

Jak dla mnie, żadne słowa nie powinny wywierać reakcji fizycznej(powinna być chyba tylko w obronie własnej), bo to tylko słowa..

Zresztą można przeanalizować tę sytuację, na dwa zdarzenia wykluczające:

1) Gość go wyzywa i Okafor nie regauje na to zupełnie -> Jaki są tego negatywne skutki?

2) Gość go wyzywa i Okafor go bije:

2.1 Jahil mu krzywdę i gość jest kaleką - spore odszkodowanie i zabranie komuś zdrowia za słowa, które można zlać!

2.2 Nie robi mu krzywdy ale i tak prawdopodobieństwo, że będą dowody tego zdarzenia, będą powodować kłopoty prawne. Jakie zaś są plusy?

Serio nie mam pojęcia, jak w XXI komuś może takie zachowanie jakkolwiek imponować.

Edytowane przez mac