Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim ma 19 lat. Często się łapię na tym, że zapominam jakie to są dzieciaki. Jakbyś teraz się przeszedł do pierwszego lepszego liceum i luknął na tych "dorosłych" ludzi, to pewnie zdziwienie by przeszło :smile: A w przypadku rookies dochodzi mega stres i sodówka w wielu przypadkach... "we got money!".

Wiek nie jest wytłumaczeniem dla faktu bycia debilem. Przytoczona sprawa Okafora plus jego bójka z kibicem, wykrzykiwanie "ja mam pieniądze, a ty nie czarnuchu" świadczą tylko i wyłącznie o tym, że gość ma zadatki na typowego czarnego tłuka, a deandre jordan powinien czuć zagrożenie w obawie przed stratą pozycji największego kretyna ligi.

Nie mówię, że JO na takiego wyrośnie, ale dość szybko zdążył pokazać że ma zadatki.

ps. Russell, Porzingis, Towns też mają po 19 lat. Czy to znaczy że muszą podobne maniany odpie***ać?

Wiek nie jest wytłumaczeniem dla faktu bycia debilem. Przytoczona sprawa Okafora plus jego bójka z kibicem, wykrzykiwanie "ja mam pieniądze, a ty nie czarnuchu" świadczą tylko i wyłącznie o tym, że gość ma zadatki na typowego czarnego tłuka, a deandre jordan powinien czuć zagrożenie w obawie przed stratą pozycji największego kretyna ligi.

Nie mówię, że JO na takiego wyrośnie, ale dość szybko zdążył pokazać że ma zadatki.

ps. Russell, Porzingis, Towns też mają po 19 lat. Czy to znaczy że muszą podobne maniany odpie***ać?

Nie, żebym go bronił, ale raczej krzyczal, że to Sixers mają kasę?

Poza tym na pewno śpieszył się na trening  :nevreness:

Ale zdajesz sobie sprawę, że kretyn w życiu =/= kretyn na boisku? Jordan jest po prostu idiotą, JO nie wygląda na kogoś takiego, bardziej na bad boya. 

Okafor może mieć też taki moment, że trochę szaleje poza boiskiem, zachłyśnięty sytuacją z przyjściem do ligi. Tylko na boisku nie mamy w tej chwili czego mu zarzucić. To trzeba rozgraniczyć. Najważniejsze, żeby pozaboiskowe szaleństwa przeszły szybko i nie miały wpływu na dyspozycję meczową. Jeśli będzie konkretnie wywiązywał się ze swoich zadań podczas gry, nikt mu nie będzie wypominał, że przekroczył prędkość. Być może też musi dać gdzieś ujście swojej ambicji. Nie oceniałbym go tak surowo po miesiącu. 

Problemem Sixers jest brak mądrych vetów, którzy by czegoś mogli nauczyć i przy okazji pomóc co jakiś czas coś wygrać. Sam Okafor mówił, jak frustrujące jest dla niego ciągłe przypominanie bilansu.

Ja mam wrażenie, że ta przebudowa idzie coraz gorzej. Do tej pory mieli kilka świetnych ruchów

1) wymiana Holidaya na Noela i Sarica - obarczona pewnym ryzykiem, ale wyszło świetnie. Choć może być też tak, że to oszustwo ze zdrowiem Jrue może im si kiedyś odbić czkawką

2) wybór MCW, a potem jego wymiana - nie wiem jak można jego oddanie krytykować. On w chwili wymiany był overrated, a i tak dostali więcej niż był wart. Raczej na pewno, czy to w tym czy przyszłym roku to będzie top10 pick, a bardzo realne top5 -MCW nie był tego wart.

Potem było już coraz gorzej. Brak vetów zapewniających atmosferę w szatni, mogących czegoś nauczyć na boisku i po za nim, to błąd. Minnesota zrobiła to idealnie - nawet kosztem talentu oddając Younga za KG. Oczywiście to specyficzna sytuacja, ale Hinkie w życiu na takie coś by nie poszedł i brał picka

Wybór Okafora da się obronić, ale już teraz powinni zastanowić się czy oddać jego czy Noela póki mają sporą wartość. Ja takiego Noela widziałbym w Bostonie i byłbym w stanie oddać całkiem sporo.

No i na koniec nie zgodzę się, że taka a nie inna sytuacja wynika z pecha. Otóż podejmując decyzję, że naszym jedynym pomysłem na przebudowę jest ostry tank trzeba liczyć się z tym że nie będzie zawsze 1st pick. To nie pech, tylko naturalne ryzyko związane z podjęciem takiej a nie innej decyzji o przebudowie. Podobnie z Emiidem - wybierając go należało się liczyć z przewlekłością kontuzji - to nie pech a ryzyko związane z takim a nie innym wyborem .

Pecha to miały MIL czy LAL z kontuzjami Parkera czy Randlea bo to faktycznie mogło zakłócić plan przebudowy.

Nie chce mi się zagłębiać w temat, ale łatwiej mi zrozumieć całą sytuację, gdy sobie uświadomię, że to 19-letni szczyl dał się sprowokować na ulicy jakiemuś nachalnemu głupkowi.

Od mistrza NCAA do 0-17 jak zawodowiec. Chłopak jest po prostu sfrustrowany.

Ręka do góry, kto nigdy nie zrobił czegoś głupiego w środku nocy na mieście :smile:

Wolę aby tłukł się z Murzynami, niż chodził z Kardashianką:)

Edytowane przez Jinks

k**** nie zyję dzisiaj, myślałem, że może - jakimś cudem uda nam się wyłapać pierwsze W. Zamiast połowy obejrzałem cały mecz. 

Gasol zjadł dzisiaj w D Okafora. McConnell cały czas spoko, powoli zaczynam widzieć Caanana długofalowo w tym zespole - jako firepower z ławki, kiedy potrzeba trójki / rozciągnięcia gry - czasami na 10, czasmi na 15min.

76ers widziałem w dwóch meczach przeciwko Cavs,gdzie postawili się mocnemu rywalowi,nie spodziewałbym się wtedy że ta ekipa wyrówna rekord porażek :)

Takich meczów była masa i to w większości z playoffowymi ekipami. Prądu brakło w czwartych kwartach, aż się człowiek zastanawiał czy to nie jakieś zalecenia z góry, ale wątpię, ten pierwszy mecz na pewno chcieli wygrać jak najszybciej.

ma ktoś info co z Embidem? jakie sa rokowania? jakiekolwiek szanse na grę?

edit: ok wygrzebałem art z sierpnia, który wszystko wyjasnia

http://philadelphia.suntimes.com/phi-sports/7/96/188184/joel-embiid-philadelphia-76ers

najgorzej, 14 miesiecy, czyli na koniec pazdziernika 2017,

Nie mam pojęcia  co oni chcą zrobić, nie moga zgrać Noea z Okaforem a gdzie jeszcze Embid i Saric?

Ktoś musi polecieć z tej grupy za jakiegoś doświadczonego PG bo inaczej nigdy nie uda się tego zgrać.

Obstawiam to tak w 2017:

C- Embid

PF- Okafor/Saric

SF- z draftu

PG/SG draft

Noel niestety out za PG/SG.

Edytowane przez allen