Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

to po co w ogóle k**** na forum o NBA pisać o przyszłości, jakiekolwiek przewidywania, oceniać potencjał graczy ? 

Tylko gdzie Ty widzisz negację pisania o przyszłości? Podałem Ci hiperbolę tego jak traktujesz przewidywanie. Jeżeli nie była dość przekonująca to przychylam się do propozycji flubera. Beal jest najlepszym graczem Wizz. Jasne, że jak się połamie to Clarkson może osiągnąć więcej od Bradleya. Żeby nie było Jordan ma papiery na fajną karierę. Bardzo dobry 6th, o którym chyba pisał january to powinien być cel Clarksona. 

Mnie po prostu śmieszy to z jakim zdecydowaniem niektórzy wypowiadają się na temat nie tylko teraźniejszości, ale zwłaszcza przyszłosci w kwestiach Lakers, ale, skoro takie autorytety jak zdzichu i fluber podpierając się rankingiem espn tak twierdzą to nie ma z czym dyskutować.

Chłopaka z drużyny z dna ligi tak wysoko cenisz i to bez żadnej weryfikacji to śmiało. Beal to druga (a wkrótce pierwsza zapewne) opcja drużyny na co najmniej drugą rundę Wschodu, potencjalny all star i uznawany przez wielu fachowców (nie takich jak my) za TOP5 na swojej pozycji i jest bardzo sprawdzony w PO, gdzie wchodził na jeszcze wyższy poziom. A przeciwko niemu chłopak, który nabija statsy w dnie ligi. Nie życzę mu źle, ale Evan Turner też był w tym miejscu, a w Indianie okazało się, ile jest wart w contenderze.

Clarkson to poziom CJ McColluma obecnie - fajnie rokuje, nieraz zagra zajebiście, ale czy w PO może być regularnie choćby S5 to nie wiadomo. A żeby dawać taki impact jak Beal to nawet nie wspominając. Nie ma porównania w ogóle, ale tylko Ty się z tym kłócisz.

Ocena LaVine'a może wynikać z tego, że nie oglądasz Wolves, albo wrażenie jest zamazane przez innych, lepszych zawodników. No i Zach jest dwa lata młodszy, ma lepszy zarówno rating ofensywny, jak i defensywny. PER 36 wyglądają następująco:

Clarkson 46% z gry, 43% za 3, 76% z wolnych, 17,5 punktu, 3,4 zbiórki, 2,3 asysty, 1 steal, 2,3 straty

LaVine 45% z gry, 38% za 3, 90% z wolnych, 20,8 punktu, 5,1 zbiórki, 5,3 asysty, 0,9 stealu, 3,6 straty

W 76ers osobiście wolałbym obejrzeć LaVine'a. Jakby dostał tam zielone światło i 40 minut na mecz, to z pewnością byłoby co oglądać :nevreness:

Tylko, że LaVine gra naprawdę w fajnie zbalansowanym zespole, z sensowną chemią, z Wigginsem, który powoli wyrasta na gwiazdę, z Rubio, który robi mu open looki (jak zdarzy się, że akurat gra), z KATem, który otwiera w dużej mierze grę. Clarkson gra w jednej z gorzej funkcjonujących ofensyw w lidze. Gdyby grał stricte jako PG nie mam wątpliwosci, ze 5 asyst lekko by uciułał.

Napiszę co zrozumiałem. Clarkson może być w przyszłości lepszy od Beala, bo nie wiadomo co przyniesie przyszłość.  Na tej samej zasadzie mogę twierdzić, że Dennis Smith za 5 lat będzie lepszy od Clarksona, albo Lakers po sezonie na 5 wygranych ze wstydu wycofają się z NBA i oddadzą miejsce SuperSonics

Potencjał graczy się ocenia na podstawie pewnych przesłanek. Ja je podałem, a Ty nie.

Beal gra dłużej, do tego w zespole, który ma już kolejny sezon jakiś stały trzon, ma stałą rolę. Clarkson gra w słabej drużynie, ale nie z tych, która ułatwia nabijanie sobie statystyk bo nie ma ani systemu, ani rzutów, ani swobody za dużej.

ja już tak mam, że oceniam graczy na podstawie tego co widzę, ale można sobie nawet spojrzeć w ich statystyki, które się od siebie niewiele różnią skoro potrzeba bardziej namacalnych przesłanek, a tu widzę oburzenie jakbym naprawdę dokonał jakiegoś oburzającego porównania przyszłęgo HOF ze zwykłym rolsem.

Edytowane przez Van

Problemem Turnera był rzut - bez tego jego ofensywa i wpływ na ofensywe robił sie z miejsca c***owy. 

Gdyby siekał trójkę stabilnie chocby te 35-7% to mowilibyśmy o nim zupelnie inaczej dzisiaj i nie grałby za półdarmo w C's . Zbiórka, ballhandling, kreowanie, niezła obrona - nawet bez wybitnego atletyzmu dawałby radę. Clarkson jest w lepszej sytuacji, bo nie ma wyraźnej luki w grze, do tego zaczął ładnie rzucać za 3, także prawie zawsze będzie dla neigo miejsce.

Clarckson to bardziej SG niż PG. Ma przeciętny przegląd pola. Stąd niech się skupia na tym w czym faktycznie jest dobry - punkty.

Nie zmienia to faktu, że jak już do kogoś porównywać Jordana to do Langstona :smile:

Spodziewałem się, że ktoś to wrzuci, ale liczyłem na psychofana Knicks :nevreness:  Który jeszcze doda, że Langston jest tylko o rok starszy od Jordana i ma mniej meczów w NBA :playful:

Beal gra dłużej, do tego w zespole, który ma już kolejny sezon jakiś stały trzon, ma stałą rolę. Clarkson gra w słabej drużynie, ale nie z tych, która ułatwia nabijanie sobie statystyk bo nie ma ani systemu, ani rzutów, ani swobody za dużej.

ja już tak mam, że oceniam graczy na podstawie tego co widzę, ale można sobie nawet spojrzeć w ich statystyki, które się od siebie niewiele różnią skoro potrzeba bardziej namacalnych przesłanek, a tu widzę oburzenie jakbym naprawdę dokonał jakiegoś oburzającego porównania przyszłęgo HOF ze zwykłym rolsem.

Podobne staty do Beala to ma Butler, DeRozan , czy Klay. Litości. Jedyny Bradley, do którego Clarkson ma podobne staty, to ten z Celtcs.

gdzie są te nieporównywalne różnice oprócz tych 5 punktów więcej przy dłuższym czasie gry ?

Może inaczej, w której statystyce Clarkson jest lepszy i o ile?

Równie dobrze mogę napisać, że porównywalny w statach z Clarksonem jest Gary Harris, albo Gary Neal.

Edytowane przez fluber

aha czyli w końcu spojrzałeś w te statystyki i teraz już pytasz, w której Clarkson jest lepszy i o ile...

dziękuję i jak dla mnie koniec tematu

Pytam, bo nie widzę poza tym, że ma lepszą skuteczność o 0,3% :nevreness:

Clarkson ma mniej punktów, zbiórek, asyst, przechwytów, trójek, bloków, ast/to,  gorsze PER, TS, eFG, Offensive Rating, Deffensive Rating. Jak dla mnie tez koniec tematu :nevreness:  to nie jest podobne :nevreness:

Edytowane przez fluber

Jeżeli klasyfikujesz Hardena, jako dwójkę, to chyba powinien być tu pierwszy :nevreness:

Tja, mowie generalnie o młodych, ktorych bym chciał pod kątem Philly.

Jebać BBeeeaarda. Juz nie jest trendy.

Szkoda, ze Bulls mają tłok pod koszem, bo bym nawet im jakiegoś picka dorzucił do Noela za Jimmiego.

Tja, mowie generalnie o młodych, ktorych bym chciał pod kątem Philly.

Jebać BBeeeaarda. Juz nie jest trendy.

Szkoda, ze Bulls mają tłok pod koszem, bo bym nawet im jakiegoś picka dorzucił do Noela za Jimmiego.

Szkoda tylko, ze żaden nie jest do ruszenia. Z najlepszych SG, to może Oladipo będzie do ruszenia, jak Skiles go dalej będzie tak katował :nevreness:  A Wade'owi 76ers może zaproponować kontrakt, czemu nie :playful:

Pytam, bo nie widzę poza tym, że ma lepszą skuteczność o 0,3% :nevreness:

Clarkson ma mniej punktów, zbiórek, asyst, przechwytów, trójek, bloków, ast/to,  gorsze PER, TS, eFG, Offensive Rating, Deffensive Rating. Jak dla mnie tez koniec tematu :nevreness:  to nie jest podobne :nevreness:

A/TO ratio ma akurat lepsze. 

ORTG i DRTG to bardziej statystyka zespołowa, w porównaniach indywidualnych nie ma większego sensu.

TS maja niemal identyczne. Clarkson jest nawet skuteczniejszy z dystansu i z wolnych. 

To tak tylko gwoli sprostowania.

Van walnales babola bo inaczej nie można ocenić twojego porównania Beala i Clapsona i jeszcze zarzucasz ze ktoś nie czyta ze zrozumieniem. Kazdy kolejny post to tylko kuchnie coraz niżej. Gość z taką wiedzą jest takim ignorantem zespołu Wizzards?Nie widziałeś jak grali Wizz z nim i co się stało jak się skontuzjowal?Beal obecnie jest nawet lepszym graczem niż jego statystyki. Czasem dany typ tak ma. Jeden zyskuje po poznaniu i test eye drugi traci. IMO Beal jest jeszcze lepszy niż te wszystkie rankingi. Nie widzę tu pola do dyskusji jakbyś jeszcze chciał dłużej podyskutować o wyższości gracza Lakers nad Bealem. Wywody jaki ma potencjał można sobie na razie darować.

Choć oczywiście Jendras udowodnił ze masz rację ;-)