Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co mnie nabardziej wku..ia  w tym draftowaniu najlepszych dostepnychczestoniepasujacych?

ze my nie musielismy brac centra, nie potrzebujemy pf,  trzeba nam kogos z głową na obwodzie, takiego zywego, który ruszy ta maszynę,

bedziemy pluli sobie w brode,  ze nie bralismy Mudiaya, jezeli DAR poszedl do LA.

Kurczę, trochę żal jak Okafor powoli, ale skutecznie eksterminuje nam Noela.

Chłopak jest cieniem siebie samego z końcówki sezonu - wypchnięty ze swojej naturalnej pozycji w obronie, Okafor zabiera jego przestrzeń w ataku i nie wygląda to dobrze.

Za to Jah ostatnio bez Nerlensa zaczyna sensownie wyglądać i w obronie i na deskach... 

Wypadałoby w końcu wygrać jakiś mecz. Dzisiaj znowu frajerska porażka. Strata, kontra, a potem fatalnie rozegrana ostatnia akcja w ataku i właściwie wygrany mecz w dupę. 

Mam nadzieję, że nie przyjdzie nikomu jakiś głupi pomysł z pozbywaniem się Noela np. w taki sposób, jak MCW. Byłoby bardzo szkoda, plus cofnęłoby cały proces. Z drugiej strony, gdyby udało im się dostać w zamian ogarniętego obwodowego z łbem na karku... 

Teoretycznie mogliby mieć po jakieś ~20 minut solo na środku i razem grając 8 na początku 1 i 3 kwarty... ale wiadomo, że to nie konsola, nie da się tego tak równo rozłożyć. 

Witam.

To mój pierwszy post na tym forum więc na początek pozdrawiam wszystkich kibiców Philadelphii i nie tylko;)

Po dzisiejszej porażce zastanawiam się czy BB jest skończonym idiotą? Trzeci mecz z rzędu w którym prowadzimy praktycznie od poczatku i przegrywamy w samej końcówce, regularnie tracąc piłkę albo oddając wymuszone rzuty. Nie mamy żadnej akcji przygotowanej pod Okafora, chociaż tym razem o dziwo trener nie posadził go na ławie w końcówce. Facet oddaje niesamowity rzut robi three-point play zapewnia 5 punktów przewagi na niecałe 3 minuty do końca i więcej nie dostaje piłki.

Druga sprawa to Noel. Facet snuje się po boisku jest beznadziejny w ataku i w obronie aż żal na to patrzeć. Jak coś sie nie zmieni Hinkie może próbować go wymienić:(

Reansumując nie mogę już na to patrzeć.

Mam nadzieję, że nie przyjdzie nikomu jakiś głupi pomysł z pozbywaniem się Noela np. w taki sposób, jak MCW. Byłoby bardzo szkoda, plus cofnęłoby cały proces. Z drugiej strony, gdyby udało im się dostać w zamian ogarniętego obwodowego z łbem na karku... 

Teoretycznie mogliby mieć po jakieś ~20 minut solo na środku i razem grając 8 na początku 1 i 3 kwarty... ale wiadomo, że to nie konsola, nie da się tego tak równo rozłożyć. 

Akurat patrząc na grę MCW w Bucks to chyba nie ma co specjalnie żałować tego co zrobił Hinkie - sprzedał drogo, w ostatnim momencie, kiedy mógł. Patrząc na grę Lakers może to być Dunn, może to być Jaylen Brown, czy Jamal Murray - dla mnie to jest dobra wartość, a może być i tak, że w przyszłym sezonie dostaniemy ten wybór. W każdym razie co by nie wyszło, nawet jakis 15 pick za 8 lat, to gra była warta świeczki. 

Natomiast co do Noela - również mam nadzieję, że chłopak nie zostanie rozmieniony na drobne - wydaje mi się, że mimo wszystko on pokazał całkiem sporo fajnych rzeczy i najpierw trzeba mu poszukać miejsca w zespole - dopiero jak się nie znajdzie myśleć o wymianie - nie na picki, a na jakichś konkretnych playaz. 

Zresztą tez sezon miał służyć znalezieniu nici porozumienia pomiędzy nima a Okaforem... Brett robi to kosztem wyników w tej chwili...

Przyznam, że od kilku spotkań coraz bardziej jestem za oddaniem Noela, bo atak tak kaleczy, że niestety ciężko się patrzy na jego rzuty. Typowy "finisher", jeśli nie dostanie na alley-oopa albo typowe dogranie pod pusty kosz, to raczej fatalnie przestrzeli. Jeśli wciąż ma takie koślawe ruchy i rzuty to sorry, ale już się tego nie nauczy. Co z tego, że kot w obronie, skoro w ataku nieprzydatny. A z drugiej strony na 20 minut z ławki szkoda - są zespoły, w których nie będzie trzeba jego punktów i do S5 się znakomicie nada. Okafor za to coraz bardziej mi się podoba, zwłaszcza, kiedy ostatnio zaczął więcej zbierać i blokować. 

Problem jest taki, że w przyszłym sezonie na C będzie Okafor i może Embiid, na PF Noel, raczej Saric i może Simmons lub ktoś jego pokroju. A na 1-2 pustki, nawet jak się uda Dunna wyciągnąć, to potrzebujemy więcej. Z tego co pisaliście, to Simmons z daleka nie potrafi rzucać. Patrzę w statsy Sarica i raczej też z dystansu nie jest groźny, do tego jeszcze nie wiadomo, jak się w NBA odnajdzie. W związku z tym, nawet jak oddamy Noela za jakiegoś porządnego gracza 1-2, to i tak nic się pod koszem nie zmieni, bo będzie dwóch wysokich, kimkolwiek by nie byli, którzy do siebie nie pasują.

Innymi słowy jesteśmy w dupie, widzę powoli, że proces zmierza donikąd (trzeba przyznać, że głównie mieliśmy pecha + złe decyzje odnośnie weteranów), a ostatnio frustracja, brak chemii i ogólna olewka w zespole tylko to pogarsza. 

Powoli nie wiem co z tym wszystkim zrobić i co myśleć... Pisałem wcześniej, że latem trzeba konkretnych wymian, coraz bardziej się do tego przekonuje, tak samo jak do faktu, że nikt nie powinien być nietykalny. Wybrać najlepsze talenty w drafcie i transferować kogo się da, włączając w to Noela albo Okafora i tych z draftu (poza Dunnem, jeśli się uda go wyciągnąć).

Na waszym miejscu decydowałbym się na jednego z pary Noel/Okafor (jestem fanem tego drugiego), kręciłbym do Bostonu i zaproponował Noel za Sully + pick Nets 2016 i możliwość zamiany picku Nets 2018 z pickiem 76ers 2018, bo grając nim przy Okaforze tylko obniżacie jego wartość. A co do Okafora gościowi się nie dziwię, też by mnie to wszystko wkuriwało. Hinkie się przejedzie jak Okafor mu spierdoli za 4 lata...a w drafcie bierzcie Dunna plus Simmonsa lub Skala i w lato podpisujcie weteranów, którzy coś dadzą.