Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze możesz wrócić do tematu o Lakers i dopieprzyć się do jakiejś wypowiedzi Byrona. Nie wiem wprawdzie czy to jest mniej debilne, ale na pewno bardziej popularne, więc zbierzesz parę lajków.

Widze, ze boli ten trener i jego "idee". Coz, ja kiedys troche probowalem bronic Brooksa za jego obrone i rozwijanie mlodych, ale Brooks przynajmniej nie gadal jak potluczony.

W kazdym razie z Lakersami poki co nudy, bo ich gra, rotacja, selekcja rzutowa mowia wszystko.

Albo nie znasz znaczenia tego slowa, albo uwazasz wypowiedzi Scotta, ktore przytaczalem, za sensowne. W obu przypadkach lepiej, jakbys wrocil do tematu o Lakersach wlasnie, jesli masz zamiar tutaj sie nie skupiac na merytoryce.

Wpadasz do tematu o Lakers z jakimś pojedynczymi, wyrwanymi z kontekstu wypowiedziami, jak zwykle nic wartościowego nie wnosząc, a potem określasz mianem "debilnych" żartobliwe uwagi innego postera w innym temacie.

To jest hipokryzja, a jak już wypowiadasz się na temat znaczenia słów, to coś takiego jak "merytoryka" w języku polskim nie istnieje. 

Ja mam gdzieś Scotta i nie mam zamiaru wszystkich pieniaczy uczyć samodzielnego myślenia, ale jak śmiecisz w jakimś temacie, to chociaż bądź konsekwentny i nie wypominaj innym tego samego.

Edytowane przez Jendras

Ja bym powiedział, że zaczyna to dobrze wyglądać.

Okafor wygląda jak ktoś na kim wreszcie można zbudowac atak. W obronie nie jest tragiczny, a mówimy o zespole - w którym umówmy się nie musi koniecznie chcieć mu się bronić. Ma bardzo mało pkt asystowanych (ok40% przy 70% Townsa np.) , a mimo to niezły FG%. 

Noel z nim wcale nie wygląda tragicznie - a obaj mają jeszcze czas, żeby się zgrać i uzupełnic swoje braki. Nie gra nasz najlepszy obwodowy - Covington - a mimo to, mimo ciężkiego terminaża nie dostajemy blowoutów. 

Wróci Marshall, Wroten i Ro-Co - może ta gra całkiem solidnie zacząć wyglądać. 

A w przyszłym roku mamy w perspektywie ludzi od OKC, Heat, Lakers, Saricia, swój pick i ewentualnie powrót Embiida. Nawet jeśli Lakers ochronią swój pick, a Embiid nigdy nie stanie na nogi - to wygląda to na HUGE talent boost. 

Lakers tankują i tyle, przegrywanie wszystkiego jak leci poza meczem z Brooklynem to co to jest

Po prostu są żałośni. Tak samo Nets - przegrywają prawie wszystko i oni też tankują? Na rzecz Bostonu? Można szorować dno i nie tankować. Ciężko o to, ale jak się jest wystarczająco żałosnym to wszystko jest możliwe ;)

Jakiś kolo z ESPN podaje, że  Waiters chciałby grać w przyszłym sezonie właśnie w Sixers. Niby chce wrócić do domu, bo pochodzi z Philly. Widzielibyście go u was za drugorundowy pick(lub za prawa do jakiejś łajzy co nigdy w nba nie zagra lub nawet za darmo we FA) gdyby to było na serio? 

nie wiem czy Julius lub Monty się zgodzą, ale csłkiem pozytywnie ogląda się Okafora w defensywie. oczywiście, przyjmując generalne ujęcie w defensywie jest po prostu słaby, ale jak na to czego można było się spodziewać i wobec jak wielu elementów defensywy można było mieć wątpliwości - wygląda to ... dobrze. w rim protection wygląda statystycznie trochę lepiej niż średnia ligowa (46% pod obręczą, ~2 bloki na mecz) a przede wszystkim pokazuje bardzo dobre instynkty (większość jego bloków zawdzięcza temu że trzyma łapy w górze) co w połączeniu z jego wingspanem może dać naprawdę dobre efekty, do tego ma dobre momenty jeżeli chodzi o indywidualną obronę, zakładam też, że powinien ogarnąć rebounding. oczywiście piszę to wkontekście przyszłości i jego potencjału. podobnie pozytywnie zresztą to wygląda w ofensywie (nie widziałem z drugiej strony 3/18 z OKC), skoro już teraz rzuca fadeawaye czy z ft line po pickach.

Edytowane przez BigManFan

Jakiś kolo z ESPN podaje, że  Waiters chciałby grać w przyszłym sezonie właśnie w Sixers. Niby chce wrócić do domu, bo pochodzi z Philly. Widzielibyście go u was za drugorundowy pick(lub za prawa do jakiejś łajzy co nigdy w nba nie zagra lub nawet za darmo we FA) gdyby to było na serio? 

Tu nie trzeba żadnych picków, sypną mu maxa na 4 lata, ten podpisze, a OKC nie wyrówna, bo ma inne priorytety. Pytanie, czy taki kolo jest im potrzebny, bo wg mnie nie...Murray albo Dunn z tego draftu orazBen to byłoby draft na plus i nie musieliby ładować się w żaden głupi kontrakt

nie wiem czy Julius lub Monty się zgodzą, ale csłkiem pozytywnie ogląda się Okafora w defensywie. oczywiście, przyjmując generalne ujęcie w defensywie jest po prostu słaby, ale jak na to czego można było się spodziewać i wobec jak wielu elementów defensywy można było mieć wątpliwości - wygląda to ... dobrze. w rim protection wygląda statystycznie trochę lepiej niż średnia ligowa (46% pod obręczą, ~2 bloki na mecz) a przede wszystkim pokazuje bardzo dobre instynkty (większość jego bloków zawdzięcza temu że trzyma łapy w górze) co w połączeniu z jego wingspanem może dać naprawdę dobre efekty, do tego ma dobre momenty jeżeli chodzi o indywidualną obronę, zakładam też, że powinien ogarnąć rebounding. oczywiście piszę to wkontekście przyszłości i jego potencjału. podobnie pozytywnie zresztą to wygląda w ofensywie (nie widziałem z drugiej strony 3/18 z OKC), skoro już teraz rzuca fadeawaye czy z ft line po pickach.

No Okafor na to czego można było się spodziewać w D jest zdecydowanie in plus. Myślę, że to są efekty trenowania z Nerlensem i Brownem. Jeżeli chodzi o atak to jestem pozytywnie zaskoczony grą przodem do kosza, nie dostaje tak wielu czap jak myślałem, że będzie dostawał. Ma bardzo niski wskaźnik punktów aystowanych, a nadal dobre FG% mimo kiepskiego ataku. 

CT2oB37U8AAlGZR.jpg

Liczę, że ten sezon zostanie poświęcony na szukanie chemii pomiędzy JO i Nerlensem + przygotowania fizycznego, dyscypliny Noel ma pracować nad atakiem, Jah nad obroną. 

Mam też cały czas dużą nadzieję, ze ze zdrowymi Marshallem i Covingtonem ten zespół sporo zyska na jakości i głębi.

Marshall/TJ

Stauskas/Canaan

Covington/Grant

Noel/Holmes

Okafor/Wood    

+ Wroten, Hollis, Jakarr 

Marshall jest dłużej ograny niż McConnell, ma lepszą trójkę, a Covington to najlepszy shooter w zespole - wierzę, że z nimi zacznie to trybyć i będziemy obserwowali już pierwsze zalązki prawdziwego ataku. Wtedy dopiero będzie można ocenić to co udało się zebrać - szczególnie Okafora, który będzie miał dużo lepsze warunki do pokazania się w ataku. 

Ja tam nie widzę żadnej poprawy w obronie Okafora. Atakowanie przodem do kosza to też żadna nowość. Być może po prostu jego wady były mocno demonizowane (o czym zresztą chyba tłukłem przez cały poprzedni sezon). Jeśli już coś zaskakuje, to jumper.

btw. któryś już raz czytam, jak kibice wyczekują powrotu Marshalla, jakby miał być jakimś znaczącym wzmocnieniem. Z czego to wynika? Facet owszem, podaje świetnie, trójkę poprawił, ale kompletnie, ale to kompletnie nie broni, do tego jest po poważnej kontuzji. Wątpię, czy będzie lepszy od McConnella.

Edytowane przez Jendras

Jakiego maxa ;] ? Znacznie niższa umowa wystarczy.

Nic dodać nic ująć - połączenie duetu JO - Noel w dłuższej perspektywie to główne zadanie Sixers. I nie mówię tu o połączeniu na zasadzie "jakoś grają" - oni mają być wedle nadziei 76ers po obu stronach parkietu w ścisłej czołówce ligi.

Dobra przesadziłem :) ale powyżej 11 dostanie, skoro Ross tyle dostał i nie zapominaj kto jest jego agentem ;)