Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2015/2016

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Podpisać go mogą ale nie za taką kasę jakiej On oczekuje. Max dla niego to pewnie coś koło 20 baniek za sezon. Co on daje drużynie? Zbiórki i jako taką obronę. Kilku zawodników jest co może zapewnić podobne rzeczy za dużo mniejsze pieniądze. Dać takiemu np.: Koufosowi czy Ajince szanse pokazania się w S5 i myślę że daliby radę. Uważam że w tym zespole akurat najmniejszy problem to zastąpienie kimś DeAndre. Poza tym Ballmer wydaje się być osobą pełną entuzjazmu i raczej nie będzie się martwić salary cup i jak będzie trzeba to zapłaci podatek od luksusu.

Matek: Clippers z PP i kimś kto zastąpi Jordana za rozsądną kasę > Clippers z Jordanem. Pozyskali Lancelota co uważam za dobry ruch, podpisaliby PP co byłoby bardzo dobrym rozwiązaniem w ich sytuacji a potem by zniweczyli swoje dobre ruchy w off-season kontraktem dla Jordana.

Drugie konto alternative czy co?

DAJ jest choćby cholernie istotny w ataku, jego atletyzm idealnie pasuje do Paula i Griffina i nie wiem czy jakikolwiek inny C lepiej tam by się nadał.

Generalnie gdyby pewni użytkownicy nie przyzwyczaili by nas do tego typu mądrości, to stawianie Koufosa na półce Deandre to było jedno z lepszych łapu capu.

W żadnym wypadku nie stawiam Jordana na równej półce z Koufosem czy Ajinca. To oczywista oczywistość ze to dużo lepszy gracz. Tyle tylko że w mojej ocenie nie jest on niezbędny w LA. Ten cały jego impact i atletyzm przez 4 lata nie doprowadził ich do nikąd tak więc pora na zmiany. 4 lata temu jak podpisał kontrakt to łapałem się za głowę patrząc co oni robią ale facet zrobił postęp i się swoją grą wybronił. Pytanie tylko czy wybroniłby się z następnego dużo bardziej sowitego czeku. Według mnie nie. 4 lata odpadania w 1-2 rundzie wystarczy. Niech zmienią swój styl czy koncepcję. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Podpiszą DJa i będziemy oglądać to samo co ostatnio.

W tym FA będzie taki wysyp centrów, że będzie w kim wybierać. DJ pasuje w Clips bo już tam jest i się sprawdził, każdy inny zespół np Dallas będą musieli ustawiać drużynę inaczej, by go wpasować. Moim zdaniem max dla DJ to za dużo, zwłaszcza, że to ofensywnie znacznie uboższa wersja Howarda. Wartość dodana w offie DJ wynika głównie z tego, że gra z Blake i CP3.

Doc będzie musiał zacząć wykonywać swoją robotę GM i HC, bo puki co ugrał tyle co Vinny Del Negro za n razy większą kasę.

Edytowane przez Mirwir

W takim razie maxa Durantowi też byś nie dał, bo cały jego impact przez 4 lata nie doprowadził OKC do nikąd, więc pora na zmiany?

RappaR koło dupy mi lata co się dzieje w OKC czy innym Harmattanie Gniewkowo. Z tego co kojarzę to Durant jest pierwszą opcją w zespole a jak Doc ma ochotę płacić ponad 20 baniek za 4 czy w dobrych lotach za 3 to pogratulować. Zawsze nie byłem wielkim fanem Jordana bo uważam go za kolesia który bardziej interesuje się tym co Ty czyli statystykami dla mnie jest istotniejsze dobro zespołu który w poprzednich latach mnie zawiódł i po prostu liczę na odważne decyzje i zmiany. Nie powiem że Jordan do Clippers nie pasował bo się w miarę sprawdzał ale dla mnie to za mało i najwyższa pora żeby sprawdzić czy ktoś w innym systemie nie spisze się lepiej. Jest dobra okazja bo spada mu kontrakt tak więc można zainwestować w kogoś innego.

Jest dobra okazja bo spada mu kontrakt tak więc można zainwestować w kogoś innego.

Ale oni nie mają kasy, żeby podpisać kogoś innego. O to chodzi. Do Jordana mają Prawa Birda, więc im wisi. Jeśli go odpuszczą, to będą mieli wybór - za MLE podpisujemy SF czy C, bo obu pozycji nie wzmocnimy. 

Teoretycznie Crawford jest jakąś tam opcją do wymiany, ale nikt za niego nie odda startera na środek. Jakiegoś rolsa na trójkę może się uda wyciągnąć, jak coś dorzucą. Pierwszy fajny trade zrobili, ściągając Lance'a, który wskoczy w miejsce Jamala. Teraz czas spieniężyć tego drugiego.

Na razie bym popieprzył tego PP. Crawford, Wilcox i future pick/i za Chandlera bym próbował w pierwszej kolejności. A za MLE rezerwowego pod kosz, bo tego im najbardziej brakuje z ławki. 

Jak skorzystali, jak teraz są zdani na łaskę Jordana? Clippers nie mają już nic do powiedzenia, poza złożeniem mu oferty. Jeśli Jordan zechce odejść do zespołu, który ma kasę w salary, to tylko od dobrej woli tej nowej drużyny zależałoby, czy LAC nie zostaną z pustymi łapami. Ogólnie na jakieś cudowne s'n't nie ma co liczyć, bo rzadko dostaje się coś wartościowego w zamian w takiej sytuacji. 

Jeśli DAJ zechce odejść, to Doc może go najwyżej odwieźć na lotnisko. 

Edytowane przez matek

Ja akurat uważam, że DAJowi należy go dać. 

Pasuje idealnie do Paula i Griffina, nie ma jak go zastąpić, skupić się teraz tylko na pozyskaniu PP.

Oczywiście, że tak. Frajerstwo przeciwko Rockets troszkę zaciemniło ocenę tego sezonu Clippers i wg mnie powinni zrobić jeszcze jeden push z tym trzonem. 

Clippers mają ograniczone możliwości w ataku właśnie przez to, że Jordan jest inwalidą. Gdyby umiał coś więcej niż napierdalać paki, to CP też by mógł inaczej rozgrywać. Nie jestem przekonany do dawania takiej kasy za zbiórki i alleyoopy.

Dalej mówimy o najlepszej ofensywie ligi?

No właśnie niekoniecznie. Ma średnią ponad 10PPG  i z 70% FG%. Dlaczego? Ano, bo dostaje co mecz kilka patelni i je pakuje. Ciekawe czy jakby grał w słabszej drużynie i bez CP, to by miał okazję te punkty zdobyć. Moim zdaniem DAJ, to wyśmienity defensor, natomiast w ataku jednowymiarowy drewniak, który karmi się współpracą z najlepszym* PG ligi.

*możesz dać do łapu-capu. Nie wstydzę się tej opinii :smile:

Edytowane przez puzonyyx

No właśnie niekoniecznie. Ma średnią ponad 10PPG  i z 70% FG%. Dlaczego? Ano, bo dostaje co mecz kilka patelni i je pakuje. Ciekawe czy jakby grał w słabszej drużynie i bez CP, to by miał okazję te punkty zdobyć. Moim zdaniem DAJ, to wyśmienity defensor, natomiast w ataku jednowymiarowy drewniak, który karmi się współpracą z najlepszym* PG ligi.

*możesz dać do łapu-capu. Nie wstydzę się tej opinii :smile:

Ale nie gra w słabszej, gra w LAC z Paulem i Griffinem, gdzie dzięki swojemu atletyzmowi idealnie współgra z nimi. Chcesz kolejnego gracza na posta, któremu trzeba piłkę? DAJ idealnie pasuje, dlatego nawala po 70%, do tego daje cenne oreb.