Cloud Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Hibbert byłby spoko jakby zaczął dobrze grać. Może zmiana otoczenia by mu pomogła nie mam pojęcia. Nie cieszyłbym się specjalnie z jego pozyskania, ale też bym się nie smucił, bo w końcu byśmy mieli centra do s5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Hibbert będzie w CY, za rok będzie przepłacanie, bo tort ogromny, ale swoje musiałby pokazać żeby dostać odpowiedni kawałek. Hibbert do C's a Sully + Wallace do Indiany. Sully może grać na PF i C więc źle by na tym nie wyszli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Indiana nie weźmie G.Wallace'a w takim dealu. Oni nie tankują. Co za problem włączyć Sixers do dealu wrzucić do tego jeden pick z pierwszej rundy 2016 i będzie cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 ChrisMannixSIWhile Wizards wait on Pierce, familiar dark horse lurks: Boston. Pierce wants to work for C's someday. Would he want to finish career there? Dać mu maxa i jazda. Każdy mecz w Bostonie owacja na stojąco i sezon byłby ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Przeraża mnie 12 mln dla Amira. Serio. Niby da się przeżyć, bo dwa lata, ale to kosmos! No, ale w gruncie rzeczy w nowym cba pewnie do łyknięcia będzie. Problem w tym... że to przecież jest deal na dwa lata Edytowane 1 Lipca 2015 przez barcalover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Przeraża mnie 12 mln dla Amira. Serio. Niby da się przeżyć, bo dwa lata, ale to kosmos! No, ale w gruncie rzeczy w nowym cba pewnie do łyknięcia będzie. Właśnie weszło info, że 2 rok Amir jak i Jerebko mają niegwarantowany Edytowane 1 Lipca 2015 przez Wielo18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Mam słabość do Amira i jakoś nie umiem hejtować tego dealu mimo że przepłacony. Edytowane 1 Lipca 2015 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 No informacja o 2 roku jak się potwierdzi, to trochę osłodzi te w pizdu gorzkie kontrakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Crowder 35m/5y, wolałbym mniej, ale patrząc na to co się odwala, to i tak chyba ta umowa nie jest taka zła. Oby jeszcze poprawił trójkę, to będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) dobrze zrobli, tacy goscie sa przydatni mimo, ze tego nie widac w boxach, moze byc nawet lepsza wersja Carrollla a chwilowo na sf w C's nic sie nie dzieje Singler wziął 5 baniek za sezon od Pierunów, wiec.. Edytowane 2 Lipca 2015 przez Tizz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Umowa Crowdera całkiem spoko, liczyłem na 5/6 baniek, 7 nie jest złe patrząc na to co się dzieje. Dalej natomiast nie wiem o co chodzi z Amirem i w mniejszym stopniu z Jerebką. Amir to fajny gość jest, do tego dobrze broni, ale nie zapewnia obrony obręczy, a to był główny problem Celtów. Na C też nie pogra, więc wydaje się kompletnie zbędny. We dwóch z Jerebką zabrali prawie cały cap więc Dany już chyba uznał, że swoją robotę na rynku FA wykonał. Jedyna nadzieja w tym, że 2. rok tych umów jest faktycznie niegwarantowany, chociaż potwierdzenia jeszcze nie widziałem. Mały plusik za to, że nie przepłacił nikogo na długoterminowej umowie. Jak już musieli wydać tą kasę to lepiej było uderzyć po Lee i wyciągnąć przy okazji pick/Looneya. Póki co zarówno draft (w mniejszym stopniu) i FA na minus dla Dannego, mam nadzieję że zrekompensuje to jakiś trade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Podpisanie Amira to spoko sprawa - gość daje toughness i milion małych rzeczy w obronie, w Toronto był zawsze wrzodem na dupie dla rywali Kanadyjczyków. 12+12(niegwarantowane) jest w porządku, biorąc pod uwagę, że i tak nie mielibyśmy na kogo tych pieniędzy wydać. Jak dla mnie taki ruch Ainge'a oznacza, że żegnamy się z Sullym, a Ainge będzie mógł go spokojnie pakować w wymianach nie martwiąc się luką na PF. Kontrakt Crowdera jest super - spodziewałem się przepłacenia w stylu Carrola, a tu proszę całkiem znośne 35/5. Jerebko też in plus, podobała mi się jego gra w tym sezonie. Ogólnie to niby same plusy, bo Ainge jest w takim położeniu, że na skonstruowanie blockbustera nie ma szans, ale podoba mi się to co robi - zbiera assety, nie przepłaca, a ludzi, którzy nie zagrzeją długo miejsca w rosterze nie rozpieszcza długoletnimi umowami. Jasne, że to nie jest szczyt marzeń, ale lepsze to niż wpakować się w maxa dla Kantera i podpisać Afflalo za 14 baniek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Crowder w C's za 35/5 to pierwsza decyzja Ainge'a w tym offseason, która jest naprawdę dobra Pozostałe są dyskusyjne (wliczając draft). Draft jest c***owy, a nie dyskusyjny niestety. ;/ No ale w sumie Ainge zrobił co mógł, bo co niby miał oddać Jordanowi, jak on konkretnie chciał z #9 Franka? Chyba duszę, bo jeżeli ten pakiet, który przewijał się w plotkach nie przeszedł to nie było opcji na trade-up. Wzięcie Amira, który jest kontraktem na poziomie zeszłorecznego J. Hilla z LAL jest bardziej pozytywny niż negatywny. Zawsze Ainge może przygarnąć Lee i Looneya. Kevona się stestuje, a Lee można próbować dogadać buy-out. Mnie by się bardzo podobał taki ruch. Co bardziej prawdopodobne Ainge zbroi się do minor trade'ów, w których daje radę. Chyba już pozapominaliście jak zdestabilizowany był balans pozycji w C's, ale na koniec sezonu wyglądało to co najmniej sensownie. Sully is on trade block, a może ktoś jeszcze poleci? Edytowane 2 Lipca 2015 przez havlicek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 No już nie może przejąć Lee, bo jest niewiele pod progiem salary, a z TPE musiał chyba zrezygnować. Dlatego ja uważam, że podpisanie za taką kasę Amira to był błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Dlaczego nie może? Wystarczy, że na kontrakt Lee nie będzie chętnych, a David nie będzie chciał zejść z hajsu do buyoutu. Albo wystarczy słaba gra C's + Amir + wyczekana oferta przez GSW do TD. Tak czy inaczej, nie zmienia to faktu, że nie budzimy zainteresowania na FAM, więc nie ma co wpychać się w średniaków, bo po liście celów Bostonu wśród dostępnych FA - wrzuconej na poprzednich stronach, nie widzę sensu wiązania się dłuższą umową powyżej 8M/per year z kimgolwiek z powyżej napomnianych. Aminu poszedł za 30M/4, a za od reszty z potencjalnych celów wolałem Crowdera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Myślałem, że chodzi o przejęcie Lee już teraz. Myślę, że ktoś się na niego skusi już teraz, choćby Knicks. Fakt, że wielki plus Aingeowi należy się za to, że nie wpakował się w żaden głupi, długi kontrakt. Ale za rok na FA będzie jeszcze trudniej, bo pół ligi będzie miało kasę na Maksa, a Boston wiele atrakcyjniejszym miejscem nagle się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Trade Hibberta pokazuje, jak bardzo Ainge zawalił sprawę zapychając salary Amirem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 No raczej pokazuje, że albo Bird nie chciał oddać Hibbo na wschód, albo Ainge go nie chciał bo przy poziomie SC Bostonu Ainge mógłby wysłać RR TPE + cash + picki analogiczne do tych LAL, więc deal z Amirem ma tu małe znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 TPE nie mógł wysłać, bo one wliczają się do salary i żeby podpisać Amira musiał się go zrzec. Choć prawdą może być też to, że Hibbert i tak by na wschodzie nie został. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Wygląda na to, że Ainge wymienił Wallace na Lee i nawet nie dodał żadnego picku. Całkiem nieźle, szkoda tylko, że to znowu kolejny PF. Czekam na następne ruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi