Skocz do zawarto艣ci

[NBA Finals] Golden State Warrios - Cleveland Cavaliers 2014/2015

RappaR

Kto mistrzem NBA 2014/2015  

105 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto mistrzem NBA 2014/2015

Rekomendowane odpowiedzi

Seria zapowiada si臋 bez fajerwerk贸w, a raczej z fajerwerkami dystansowo-jednostronnymi. Curry jest hot, Curry potrafi popu艣ci膰 lejce fantazji przy s艂abej obronie, a Irving jest dok艂adnie to przy czym lubi w艂膮cza膰 MVP-mode. Drugi ze splash brother ma na sobie J.R.Smitha, kt贸ry jest hot jak na siebie w tych PO, ale to wci膮偶 J.R.Smith. Nie mia艂 na sobie takiego plastra, a i w ataku nie broni艂 jeszcze takiego shootera. Na obwodzie maj膮 mia偶dz膮c膮 przewag臋.

Pod koszem Mozgov to 偶aden post up threat, by si臋 martwi膰, 偶e Bogut go ograniczy, bo i tak sam siebie ogranicza. Bogut w drug膮 stron臋 te偶 za wiele nie zrobi, jednak wiadomo, 偶e Bogut du偶o lepiej broni. Do pomocy ma Greena w team D, kt贸ry pewnie oreb TT nie ograniczy, ale wci膮偶 b臋dzie 艣miertelnym zagro偶eniem w obronie z powodu team D - ta dw贸jka w po艂膮czniu z AI3 skutecznie ograniczy Lebrona, a to alfa i omega ataku Cavs. W obronie te偶 nie maj膮 zanadto argument贸w.

GSW w 5.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Wiem, 偶e sam taki temat ju偶 zaproponowa艂em jak by艂o 3:0, ale po 3:1 i nurkowaniu na g艂贸wk臋 Currego jednak nie troszk臋 za wcze艣nie? Przynajmniej o te kilkana艣cie godzin?

Wiem, 偶e na 99% GSW, ale ten 1% takiego dziegciu w beczce miodu pojawi艂o si臋 po ostatnim meczu...

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie zdecydowanym faworytem s膮 Wojownicy i trzymam za nich kciuki, ale mam obawy. W 2012 po pokonaniu Lakers贸w, Mavs i przede wszystkim Spurs, kt贸rzy byli wtedy w wielkim gazie, te偶 si臋 wydawa艂o 偶e Thunder zmiot膮 Miami. I w I meczu pokonali ich, a potem pojawi艂y si臋 schody. I Miami do艣wiadczeniem Wade'a i r臋koma LBJ pokona艂o OKC g艂adko w nast臋pnych 4 meczach. Boj臋 si臋 o psychik臋 GSW. Je偶eli wygraj膮 2 mecze u siebie to maj膮 pier艣cienie. Ale niech raz wyrw膮 zwyci臋stwo Cavs i mog膮 p臋kn膮膰 psychicznie w rywalizacji o tak膮 stawk臋. Thompson ju偶 teraz powoli siada na dupie i troch臋 r臋ce szwankuj膮 nieraz. Niech jeszcze Curry powt贸rzy zdenerwowanie z G2 i 3 z Mi艣kami i LeBron zdob臋dzie pier艣cie艅.

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie zdecydowanym faworytem s膮 Wojownicy i trzymam za nich kciuki, ale mam obawy. W 2012 po pokonaniu Lakers贸w, Mavs i przede wszystkim Spurs, kt贸rzy byli wtedy w wielkim gazie, te偶 si臋 wydawa艂o 偶e Thunder zmiot膮 Miami. I w I meczu pokonali ich, a potem pojawi艂y si臋 schody.

W 2012 w艂a艣nie po tym jak Lebron si臋 wzni贸s艂 na wy偶yny z Bostonem raczej obstawiano Miami.聽

Odno艣nik do komentarza

Na tym forum w 2012 faworytem by艂o Thunder a wi臋kszo艣膰 obstawia艂a chyba 4:2 dla grzmot贸w.聽

Co nie zmienia faktu 偶e jak dojdzie do spotkania Cavs-GSW to b臋d臋 kibicowa艂 tym pierwszym.

Edytowane przez MA23
Odno艣nik do komentarza

W 2012 w艂a艣nie po tym jak Lebron si臋 wzni贸s艂 na wy偶yny z Bostonem raczej obstawiano Miami.聽

Miami po rozpieprzeniu w py艂 rok wcze艣niej Celt贸w wtedy nam臋czyli si臋 z nimi, a ci nie mieli nawet Allena i byli o kolejny rok starsi.. Za to OKC po przegraniu 2 mecz贸w ze Spurs odwr贸cili ca艂膮 rywalizacj臋. Spurs, kt贸rzy wtedy szli jak przez burza przez ko艅c贸wk臋 RS i ca艂e PO. I jeszcze si臋 wydawa艂o, 偶e Brooks pokona艂 Popa w rywalizacji trener贸w, bo to on odwr贸ci艂 losy rywalizacji, a Pop nie potrafi艂 tego po ka偶dej wygranej Thunder. I wielka forma Durantuli, RW i Hardena. I jeszcze historia Jamesa sprzed roku, gdzie z Mavs da艂 cia艂a w najwa偶niejszych momentach. Dla mnie faworytem (i dla wielu) by艂 Durant i jego ferajna.

Odno艣nik do komentarza

trudno sie dziwic.Przeciez w powszechnym uznaniu wsch贸d to miernota i dopiero mecz prawdy jest 聽z kims z top6 west.Trudno sobie wyobrazic przegran膮 GS, ale tez nikt nie ma takiego wp艂ywu na gre koleg贸w jak James.S膮 w gazie i trudno na dzis wyobrazic sobie mimo wszystko przegran膮.Naprawde ciezko jest obstawiac dzis cokolwiek,poza tym ze Wojownicy nie dostan膮 sweepa

Edytowane przez Tombou
Odno艣nik do komentarza

Dla niekt贸rych by艂o Miami, dla niekt贸rych OKC, napisa艂em raczej.

Teraz nawet tacy fani Lebrona jak Lorak, Findek czy ja wr贸偶膮 zdecydowany wpierdol. Ludzie co wierz膮 w Cavs s膮 w zdecydowanej mniejszo艣ci.

M贸j stosunek do Lebruha jest w miar臋 neutralny i w sumie... nie skre艣lam Cavs w tym finale.

Akurat obejrza艂em ich troch臋 mecz贸w w RS i wszystkie w PO i musz臋 przyzna膰, 偶e oni od pozyskania Mozgova z tygodnia na tydzie艅 byli lepsi w obronie a teraz wskoczyli na, chyba, o ile eye test mnie nie myli, elitarny poziom. Bez Lova atak nie jest ju偶 taki 艂atwy i przyjemny, ale obrona wygl膮da naprawd臋 IMPONUJ膭CO (i chyba du偶y wp艂yw na to mia艂 wypad Kevina). To chyba jeszcze jest zas艂uga tego, 偶e w playoffs Lebron i TT wskoczyli po tej stronie parkietu na inny poziom.

Z drugiej strony Warriors je艣li idzie o talent s膮 tak mocni, 偶e dawno nie by艂o tak napakowanej dru偶yny... Ale seria wg mnie na pewno nie b臋dzie ani kr贸tka ani nudna.

Odno艣nik do komentarza

David Blatt jest wielki

LeBron jest wielki

ci臋偶ko stawia膰 przeciw nim, nawet je偶eli Blatt to rookie w NBA, a dla Jamesa to pi膮ta wycieczka do fina艂贸w z rz臋du

rozumiem, 偶e Cavaliers maj膮 do艣膰 艣mieszny roster w por贸wnaniu do Warriors, ale naprawd臋 ta seria mo偶e by膰 bardziej wyr贸wnana ni偶 nam si臋 wszystkim wydaje

tak czy owak stawiam na GSW w 6

Odno艣nik do komentarza

ja to jednak bym nie zapomina艂, 偶e jak popatrzymy na roster Cavaliers, to oka偶e si臋, 偶e ten support LBJ gra tyle samo, ile gra艂 w poprzednim sezonie w swoich zespo艂ach, a 偶aden z tych zespo艂贸w nie by艂 nawet bliski playoff贸w... Warriors ogromnie bij膮 talentem Cavs, a nie do艣膰, 偶e maj膮 tak膮 przewag臋 je偶eli chodzi o sk艂ad, to jeszcze 艣wietnie si臋 matchupuj膮 (brak obro艅cy na Curry'ego, 艣wietny zestaw na Jamesa), ostatni raz tak膮 dysproporcj臋 mieli艣my w 2009 roku, i dosy膰 podobnie mo偶e si臋 sko艅czy膰 wzgl臋dem rezultatu w serii, bo po tych playoffach raczej nie mam pe艂nego zaufania je偶eli chodzi o scoring do LeBrona. generalnie shitstorm o Wschodzie raczej gwarantowany, zw艂aszcza, 偶e LBJ to pierwszy gracz kt贸ry zrobi艂 5 fina艂贸w z rz臋du od czas贸w Russella.

2-4.聽

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.