Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2015/16

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

11 dni [rzerwy od ostatniego posta

a podobno Bulls to jeden z najpopularniejszych tutaj klubow ;)

Gej za Taja i mcBucketa podobno jest for real

Według Wojnara Kings są bardzo zainteresowani transferem Rudyego w tym offseason i Bulls podobno chcą w to wejść

jak dla mne spoko, w systemie Hoiberga Gay może duzo znaczyć, o ile ten system bedzie funkcjonował!

Podobno rozwazane jest tez Taj/Kirk za Gaya i to by mo bardziej pasowało :P

Do Rudyego Gaya nic nie mam. Wolę mówiąc szczerze jego z jego umową niż Melona z jego. Tylko pojawia się pytanie. Chicago Bulls mają zrobić taką odważną jak na nich wymianę? Jakoś dalej nie mam do tego przekonania mimo, że Wojnar coś tam gadał na ten temat.

Edytowane przez TuPalnik

wracają piękne czasy dla kibiców.

Bulls znów mają Jordana

jednocześnie jordana i crawforda.

Gej za Taja i mcBucketa podobno jest for real

ja mam chyba popsute internety, nie widziałem nawet wzmianki na ten temat od  ~ponad miesiąca.

a za gaya nie oddałbym samego McDermotta, co dopiero z Tajem... pytanie czy oddałbym kirka za gaya ...

Edytowane przez mycek

Interesująca "teoria" pojawiła się na jednym z kont sources Chciago Bulls:

Chicago Bulls Nikola Mirotic is the prime candidate to start replacing Joakim Noah if Hoiberg splits up Noah/Gasol. (Source: K.C. Johnson)

O ile KC Johnson to jest Adrian Wojnarowski Chicago Bulls o tyle na jego koncie nie ma żadnego wpisu na ten temat. Jeśli jednak miało by się to okazać prawdą to już na początku nie rozumiem co kombinuje Hoiberg.

Bulls prawdopodobnie w pierwszych meczach będą wychodzić sobie Gasolem i Noah'a ale wydaje mi się, że Hoiberg szybko zrezygnuje pomysłu grania na dwóch środkowych i dość zaskakującym faktem jest to że pojawiła się taka plotka że Mirotić miałby startować, bo miałby oczywiście startować z Gasolem. Po takim Eurobaskecie nie ma siły żeby Gasol przyszedł na trening i Fred mu powiedział  "Ty będziesz sobie wychodzić z ławki, chociaż zrobiłeś ostatnio alltime performances w Euro, a startować będzie ziomek który na dzień dzisiejszy nie kończy dwutaktu sam na sam z koszem".

Ale tak jak było to doskonale widoczne w meczach Hiszpanii Gasol i Mirotic gdy są razem na parkiecie czasam nawet potykają się o siebie. Zarówno Gasol i Mirotić lubią mieć dużo 'touches', Mirotić szuka gry, szuka piłki i łamie zagrywki, oczywiście w rozsądny sposób, więc myślę że przy Gasolu Mirotić to gracz minusowy i zdziwię się jeśli Hoiberg zdecyduje się na grę nimi jednocześnie w szczególności jeśli chodzi o obronę.

Gasol przed Eurobasketem był "hujowym" obrońcą teraz po swoich występach jest "specyficznym" obrońcą. Ale trzeba wrócić na ziemię, Gasol nie broni na wystarczającym poziomie żeby chować Mirotica który owszem jest dość wysoki, ale fizycznie nie da rady większości wysokim w lidze. Sytuacja dla szarego kibica jest niezwykle prosta. Jest dwóch dobrze broniących(noah, taj) i dwóch dobrze atakujących(gasol, mirotić) i najbardziej korzystne jest wymieszanie tych "filozofii", a że Gasol musi startować to wybór jest tylko jeden, ale zobaczymy jaka będzie rzeczywistość, ja mam nadzieje że ten tweet nie znajdzie pokrycia w rzeczywistości.

Następna sprawa to właśnie występy byków na Euro. Gasol zawsze miał bardzo dobre występy reprezentacyjne ale warto się chwilę zastanowić dlaczego tak jest. Na pewno poziom obrony u przeciwnika vs poziom obrony w NBA. Nie oszukujmy się Gasol w Euro ma bardzo ułatwione zadanie, z Francją jebnął top występ, ale chwilami miał problemy i to poważne z Gobertem, CHOCIAŻ i tak poradził sobie bardzo bardzo dobrze, więc ten czynnik jest ważny ale nie tak waży jak:

Sergio i Sergio. Najbardziej po tym Eurobaskecie żałuję że Gasol nie 'zeswatał' Bulls i Sergio Rodrigueza. Niby w NBA byłby słabym scorerem, ale chciałbym go w składzie w każdej minucie kiedy na prakiecie byłby Gasol. Pau idealnie rozumie się z rozgrywającymi Hiszpanii. W Bulls był, jest ten problem że Rose czy Brooks to jednak goście którzy najpierw patrzą w stronę kosza a potem w stronę partnerów dla mnie bardzo duży procent występów Gasola na Euro robił Lull i rodriguez, mam tylko nadzieje że Hoiberg uważnie przyglądał się tej sytuacji i wykorzysta Gasola tak jak to zrobił Scariolo.

Choć trzeba powiedzieć że wyzwanie jest bardzo duże. Gasol ma problemy w łydką i nie za bardzo widzę czas kiedy miałby się podleczyć. Gasol w meczach na Euro chodził. Chodził i był wirtuozem, ale Hoiberg chce biegać, czy Gasol da radę biegać? Trochę się tego boję, tak Gasol nie pasuje do biegania, ale trzeba też grać HC, i mam nadzieje że o ile gra w początkowej fazie akcji będzie skupiała się na jak najszybszym umieszczeniu piłki w koszu o tyle chciałbym żeby akcja po powrocie przeciwnika do obrony przechodziła jak najczęściej przez ręce Gasol'a. Pau pokazał że mimo 35 lat jest dalej skarbem w ataku i jedno z największych wyzwań Hoiberga to wpasowanie w swoją filozofię Paua. Mam wrażenie że to ma większy priorytet niż nawet pogodzenie gry Butlera i Rose.

Bulls podpisali Crawforda. Chocker, ballhog, ale umie coś sobie wykreować + nie ma problemu z podawaniem. Ciekawy zawodnik, <a href="https://www.youtube.com/watch?v=8sL3KDhhUZ0">autor mojego ulubionego wsadu</a>. Trochę bez rzutu ale styl który będzie preferowany przez trenera na pewno mu odpowiada. Bulls mieli problemy w zeszłym sezonie w transition, było kilka "kwiatków" które zachęcały rozjebanie na ten przykład monitora. Crawford to koszykarski 'debil' ale ma talent i fajnie że Bulls chcą sprawdzić czy ten talent będą mogli jakoś wykorzystać. Na pewno fajny ruch (wg mnie), zawsze uważam że każdy team potrzebuje takiego szalonego 'jr smitha' i Bulls mają 8 meczów żeby przekonać się czy im się to przyda czy nie.

Również pojawiło się info że Portis bardzo intensywnie przepracował wakacje pod względem rozwinięcia swojego rzutu zza łuku. Portis to zagadka, trochę się zmartwiłem po SL tym że Fred lubił go często przetrzymywać na ławce w 4Q i jak dla mnie to jest znak że coś jest jeszcze nie halo. Kontuzje będą, Gasol ma uraz, Taj miał poważną operację, Noah już zawsze będzie miał problemu ze stopą. Portis będzie mieć jakieś okazję i mam nadzieję że się jakoś fajnie pokaże.

Gay grał nieźle w Kings,trochę stereotypowo patrzycie na niego przez pryzmat Grizzlies, czy Raptors.

Możesz to jakoś rozwinąć. Jeśli pokusisz się o jakąś analizę to weź pod uwagę że Gay do swojej gry potrzebuje przede wszystkim izolacji na półdystansie co zabija każdą offensywe, chyba że jesteś alltime na midrange. Gay miałby grać w Bulls dużo czasu na 4, a przez całą karierę może spędził tam 1% czasu gry. Gay ma bardzo wątpliwy rzut a Rose i Butler potrzebują właśnie strzelca a nie gościa z którym będą musieli się dzielić piłką i nareszcie:

Tak naprawdę nie ma ani jednej nawet najmniejszej ploteczki że Bulls rzeczywiście rozmawiają z Sacramento o Gay'u.

Trochę jak trenowali:

Noah: https://instagram.com/p3sportscience/

Taj: https://www.youtube.com/channel/UCZX2t53AL0RHgQGlcgRi6YA

Rose: https://instagram.com/kingdroseone/

Garść ploteczek

Snell ma szansę wskoczyć do S5. Fredek rozważa przesunięcie juniora na ławkę, bo potrzebuje kogoś ogarnietego i zdyscyplinowanego z drugim garniturze

Potris ma podobno obiecane minuty przez Hoiberga już na początku RSa, ma się ogrywac na wypadek kontuzji, choć ja raczej myślę że zastąpić ma Taja w niedalekiej przyszlosci

Skillset nieprzeciętny, gorzej z warunkami fizycznymi, thibodo w niego nie wierzył, hoiberg ma stawiać na niego regularnie, w obliczu kontuzji Mike'a - nie ma wyjścia. Zobaczymy w którą stronę pójdzie. Po SL widać ze nie chce byc tylko 'następnym Kylem Korverem', grał dużo z piłką, praktycznie wgl nie rzucał, a to jest jego największa broń. Bulls mogą mieć ogromną dziurę w obronie przez niego, ale ogólnie rzecz biorąc, grzechem jest nie sprawdzenie jego potencjału a wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że będzie ważnym elementem rotacji Hoiberg'a.

Joseph a skad masz ta informacje o Snell'u?

W drugim garniturze miałby grać obok siebie Doug i Mike? Wiem że im dalej w las tym podział na pozycje jest coraz bardziej umowny ale kto miałby być ta książkową 'dwójką'?

Edytowane przez mycek

Moim zdaniem dziwny był sam wybór McDermotta w tamtej sytuacji, ale widocznie coś w nim widzieli. Czemu w obliczu problemów Rose'a nie wzięli np. dynamitu na jedynkę, LaVine'a, lub chociaż Ennisa... obaj byliby przydatni i rozwiązałby się coroczny problem Chicago z rezerwową jedynką. Z drugiej strony ta niechęć TT do rookasów... ale mocno czekam, co pokaże Doug, jeśli ktoś w niego zainwestuje minuty.