Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs

LAF

Wynik :  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik :

• Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 4:0
    • Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 4:1
    • Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 4:2
    • Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 4:3
    • Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 0:4
    • Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 1:4
    • Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 2:4
    • Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 3:4

Rekomendowane odpowiedzi

CP3 w tym meczu tak dobitnie pokazał, że jest superstarem, difference makerem, dominatorem, że można wskazać pojedyncze mecze innych zawodników, w których zaprezentowali taki poziom przeciwko takiej defensywie zespołowej i przeciwko takim plastrom (Danny Green i Leonard!).

Aha, i Doc Rivers udowodnił, że jest 4 real. Ograć Popa takim składem... Fiu, fiu.

Ja tylko zwróciłem uwgę na fakt sędziowania jaki miał miejsce. Całą serię gwizdali nierówno. Najrówniej się im udało w meczu nr 7, ale nagle im sie odechciało i gwizdnęli coś czego w całym nie gwizdali. 

Akurat Ty o sędziowaniu to w ogóle nie powinieneś pisać, bo na przestrzeni całego sezonu, głównie w RS dostaliście od sędziów bonusa w postaci 10 zwycięstw i to tak lekko, bez tego nie byłoby Was nawet w playoffs. Tak jak pisałem przed serią z Clippers - Spurs to najbardziej przereklamowany zespół na tym forum i padnie w pierwszej rundzie jak sędziowanie będzie sprawiedliwe. Naucz się przegrywać z honorem, bo robisz się żałosny.

A propos cholerka, gdzie jest Czekolada? Bo Matt Barnes o dziwo gra (a nie jedynie jest na boisku) w tych PO, co zburzyło BCK fundamenty odbioru NBA chyba ;)

Dopiero to zobaczyłem. 

Generalnie jestem mega wkurwiony, bo obejrzałem na razie wszystkie mecze PO - przez co totalnie nie mam czasu na pisanie na forum, bo jeszcze trzeba zrobić papu do pracy i skatować porządnie barki - nie mówiąc o spaniu.

To nie jest mój dobry sezon póki co. Wyjebano mi Westbrooka, Manu chyba skończy karierę i jeszcze Matt Barnes gra dobrze w PO

Chyba raczej tough ...

Fajnie że temat o spurs cieszy się takim powodzeniem bo kiedyś to paru ludka coś napisało raz w miechu :)

Kończac tak kontrowersyjny watek jak praca sędziów, który jest tutaj tabu i jak sie o tym wspomni to od razu wpychane jest w usta stwierdzenie że to sedziowie wygrali mecz to chcialbym nadmienić , że w artykule Simmonsa który jest obiektywnym obserwatorem :) można napotkac taką frazę.

0:13 (Clips 109-107) Monty McCutcheon belatedly calls Duncan for a body foul about 1.3 seconds after CP3 releases his missed jumper. Ludicrous whistle. When they no-called Barnes’s body block on Parker at 1:23, for me, that was our under-the-radar sign that the players would decide this game. Nope. Pop waves in disgust and turns back to his bench, like he was watching a meter maid writing him a ticket, said “Screw it,” and left the ticket on his car to get coffee. Go figure — Team Whine & Cheese got the shakiest big call of Round 1. Had the roles been reversed, they would have had to airlift a purple Doc out of Staples Center.

Więc nawet w hameryce sie o tym mówi /bo to nie jedyny koment odnosnie zdarzeń/ bez spinki jako normalny temat, a tutaj to straszna rzecz o tym wspominać bo polskie forum e-nba działa na zasadzie bojówek.

A Więc proponuję aby coponiektórzy  skumali , że sędziowie sędziują mecz :)

Może pod koniec serii ozdrowiał, ale szczególnie w początkowych dwóch meczach nie był sobą i grał z kontuzją. Chociaż jeśli prześledzić Parkera z innych lat, to albo już mocno się postarzał, albo jednak grał z kontuzją. Dawniej była nieprawdopodobna szybkość i masa floaterów. Teraz głównie jumpery ze średniej odległości i więcej trójek, których dawniej nie rzucał.

z wytłumaczeniem wiekiem jestem w stanie się zgodzić, bo nawet w sezonie widać było, że rzadziej niż w poprzednich latach kończy spod kosza, np. mocno spadła mu ilość FG spod obręczy i na podobnym poziome utrzymała się przeciw clippers. natomiast przeglądając jego FGA z G1 oraz G7 nie widzę jakiegoś wpływu kontuzji, nie wiem, może dacie radę wskazać mi konkretne FGA gdy to widać? jedyne co mogę przyznać, że był trochę krzywdzony przez sędziów, bo w sytuacjach, gdy CP dostawał gwizdki, to Tonemu pozostawało tylko machnąć ręką. no ale to też po prostu przywilej superstarów.

To była świetna seria, ale powróciły stare demony Spurs po 2007 roku, czyli Duncan nie jest w stanie już przez 7 meczów w serii ciągnąć ofensywy, a Parker nie nadaje się na lidera. Jak nałożył się na to washed-up Manu i wyjątkowo nieporadny Kawhi w g6-7- to Spurs mieli ogromny problem.

No Manu No Titles.

sportVU podaje, że zbliżone do tych z RS.

To spójrz statystycznie jak wyglądał w porównaniu do poprzednich dwóch sezonów w PO a później inicjowanie ofensywyi procentowy udział w ilości przebiegniętych metrach.

Dalej uwzględnij to, ze był kontuzjowany ponad połowę sezonu, no, ale na to formuły cyfrowej to nie mam. 

---

A dodatkowo podaj statystycznie kontuzję Paula w meczu nr 7, jak na gorsze zmieniła sie jego gra po złapaniu za 'hama'. Moze symulował i teraz odpoczywa. Sam nie wiem bo nie śledzę statsów aż tak bardzo. Ale by to fajnie pokazało jak cyfry się zmieniają.

Nie wiem, może dacie radę wskazać mi konkretne FGA gdy to widać? jedyne co mogę przyznać, że był trochę krzywdzony przez sędziów, bo w sytuacjach, gdy CP dostawał gwizdki, to Tonemu pozostawało tylko machnąć ręką. no ale to też po prostu przywilej superstarów.

Przecież w G1 podkręcił kostkę i grał z tym urazem, ale musiało mieć to wpływ na niego i to ważny, bo Parker bazuje na wybieganiu i szybkości. Bukmacherzy po G1 wyrzucili go ze swojej oferty, bo Parker był niepewny gry i chimeryczny. Bardzo podoba mi się ostatnie zdanie o "superstarze", a kim jest Tony Parker? Myślę, że za kilka lat będzie strasznie niedoceniany i każdy będzie pisał o świetnych partnerach i odbierał zasługi Parkerowi.

Myślę, że na Parkera duży wpływ może mieć granie w prawie wszystkich turniejach kadry, co zabrało mu odpoczynek i dodawało tylko zajazd, bo Spurs zawsze grają w PO, a więc Parker prawie nie miał odpoczynku.

Edytowane przez Wyparlo

dane sportVU pokazują, że przez trzy kwarty w G7 Paul biegał wolniej i przebył mniejszy dystans (per 48) niż w pozostałych meczach serii.

fajnie byłoby gdybyś dał liczby bo nie chce mi sie szukać skoro juz podajesz. Mniej przebiegał więc musiał mieć kontuzję! Inaczej tego nie da sie wytłumaczyć. A jak w game 3 wypadał?

A co z Parkerem?