Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież to w znacznej mierze te same osoby. Ludzie od 11.11 aktywnie uczestniczą w czarnym proteście. Inna sprawa, że obecny antyfaszyzm to tylko szczątkowo czarny blok.

Czepiam się bo nie jesteś trollem jak vasquez a czasami pierdolniesz głupotę. A jeden vasqeuz na forum wystarczy.

Edytowane przez ptak

Przecież to w znacznej mierze te same osoby. Ludzie od 11.11 aktywnie uczestniczą w czarnym proteście. Inna sprawa, że obecny antyfaszyzm to tylko szczątkowo czarny blok.

Ale Fluber i Luki pisali o nacjonalistycznym czarnym bloku (który z resztą co sam pisałeś kopiuje taktyke anarchistów) i to o nim wspominali w kontekście czarnego protestu

oczywiście jedyna moralność to to fluberowa moralność

Znam te staty i artykuły piszące o tym, że ilość gwałtów w Szwecji od lat '70 kiedy nie było tam 'multikulti' wzrosła o tysiące procent, nie biorąc pod uwagę zmian w prawie, znam te bzdury o strefach no-go wyjętych spod prawa szwedzkiego, znam statystyki mówiące o +80% zgwałconych w szwecji, podczas gdy tyczą się molestowania (oczywiście w szwecji do tych statystyk wlicza się też seksistowskie komentarze, podczas gdy w polsce zgwałconą kobietę posądza się zawsze na pierwszym miejscu o prowokowanie i większości przypadków nie kara się gwałcicieli).

By była jasność nie bronie Islamu tylko krytykuje kreatywnie podawane statystyki i krzykliwe nagłówki fundowane przez kremlowskie ruble.

Islam to religia generalnie zacofana, homofobiczna, myzogyniczna i, jak właściwie każda religia, stworzona po to, by podtrzymywać status quo, gdzie biedni są biedni a bogaci są bogaci - dlatego jestem za świeckością.

Niemniej pomoc ludziom (obojętnie czy gdzieś tam na miejscu, czy tutaj skoro już przyszli), którym rozpierdzieliśmy i okradliśmy kraje to inna sprawa.

Nie wiem, co ma zabijanie ludzi dla komfortu z moralnością, ale chętnie się dowiem.

Ten wzrost jest oczywiście związany ze zmianą definicji gwałtu, ale już udział muzułmanów w przestępstwach seksualnych dużo częstszy niż niemuzułmanów jest faktem.

Zgadzam się teoretycznie, ale to nie oznacza, że każdą decyzję parlamentu można sobie wytłumaczyć wolą narodu, bo to jest po prostu przekłamanie.

Co do drugiego zdania to sam mi zarzuciłeś, że twierdzę, że z kosmosu przyszły podatki dlatego nie rozumiem dlaczego denerwujesz się, że wracam do starych czasów.

Oczywiście, że nie każda decyzja parlamentu może być tłumaczona wolą narodu. Natomiast ja uważam, że co 4 lata są wybory i nawet jeżeli jest łamane, czy naginane prawo, a po 4 latach ludzie znowu wybiorą tych samych, to właśnie na tym polega demokracja. Jak wybiorą innych, to znaczy, że im to przeszkadzało. 

Żołnierze biorący w działaniach wojennych bardzo czesto giną albo zostają kalekami, żołnierze trenujący na poligonach rzadziej, a japończycy mieli kilka lat na trening, to był ich bonus a nie ich wada.

To jest dowód determinacji,a wielu się wydaje ze oni tam po prostu wszyscy sie poddali i dlatego ruskim łatwo poszło.

1. Ale chyba nie chcesz przez to powiedzieć, że zwykły trening jest w stanie zastąpić prawdziwe działania na froncie i wyniesione z tych działań doświadczenie? 

2. Ale co ma determinacja do tak druzgocącej przewagi Rosjan? Armia Kwantuńska była jednostką, która nadawała się do pacyfikowania wiosek, a nie do regularnej walki z przeciwnikiem. Najlepszym dowodem na morale panujące w tym zgrupowaniu jest to, że ponad połowa japońskich żołnierzy się poddała, co było ewenementem jeśli spojrzymy na ilość jeńców po walkach o Guadalcanal, Iwo Jimę czy Okinawę. 

E: Zapomniałem o Peleliu, a tam bilans też był dla Japończyków tragiczny

Edytowane przez Hoolifan

a na tych lewackich czy antyfaszystowskich manifestacjach wszędzie Che, Stalin i Mao, sierpy i młoty tylko nie ma zdjęć.

Transparent z sierpem i młotem pojawił się na manifestacji SLD, które lewice ma tylko w nazwie. Pojawiło się na manifestacji partii która tylko pielęgnuje wśród swoich wyborców sentyment do PRL i poprzedniej epoki. Partia której działania można porównać z działaniami PO, a wypowiedzi w mediach np Millera do narracji PIS (np w kwestii uchodźców).

Ja mam problem i wkurwia mnie symetyzm na zasadzie faszysta i antyfaszysta to jedno zlo oraz z wrzucaniem do jednego wora wszystkiego co nie jest faszystą (czyli od PO/PIS? do anarchistów)

No przeciez sa zdjecia :D

To odbijajac pileczke - transparenty 'rasistowskie' pojawiaja sid tylko u czlonkow jakichs podgrup, ktore patriotyzm maja tylko w nazwie. Ich dzialania mozna porownac do dzialan ekstremalnej lewicy a wypowiedzi w mediach do Zandberga!

'Antyfaszysta' to semantycznie cos bardzo chwalebnego, niestety ostatnimi czasy poprzez specyficzne uzycie to slowo stalo sie niejako karykatura.

Oczywiscie zwalaczanie faszyzmu jest spoko, ale zwalaczanie po prostu wszystkiego co im nie pasuje samo staje sie niejako faszyzmem.

przestańcie kasować posty bo zaraz wkleje psa z jajami :grin:

btw co to w ogóle ku.rwa z cenzura prewencyjna w hyde  parku?

btw. mam dobre intencje - próbuje to Wasze skiśnięte forumowe życie odmoenic na lepsze, bo gadanie o polityce to jest przeceiż dramat

wyjebcie ten temat i pogadajcie o muzyce albo fajnych dupach

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

przestańcie kasować posty bo zaraz wkleje psa z jajami :grin:

btw co to w ogóle ku.rwa z cenzura prewencyjna w hyde parku?

btw. mam dobre intencje - próbuje to Wasze skiśnięte forumowe życie odmoenic na lepsze, bo gadanie o polityce to jest przeceiż dramat

wyjebcie ten temat i pogadajcie o muzyce albo fajnych dupach

hahahahaha

To już nie będzie rozdawania broni i amunicji grupom paramilitarnym?

Co do symboli, jednak na wszelkiego rodzaju prawackich spędach jest tego więcej niż na lewej stronie.

p.s Idą wybory to Jarek odsunie od władzy kolesi robiących zły PR.

Przyjmujac narracje 60k faszystow to 3 zjebane transparenty + troche szalikow z krzyzami celtyckimi (na 30to minutowym filmie od onywateli RP kilka bylo, wiec mozna strzelac ze lacznie ze 100 bylo) to nie jest zly wynik :)

"Oni sa tak naprawde prorosyjscy tylko robia wszystko wbrew Rosji bo sie kamufluja. Logika naprawde godna ciebie" @ fluber

to nie ma ze mną nic wspólnego, ja podążam tropem myśli rzuconej przez Tuska i w niej dostrzegam logikę, to po 1.

po 2 : po to porównałem kamuflaż PISowski polegający na chrobliwej rusofobii do zdemaskowanego homoseksualisty, który kamuflował się chrobliwą homofobią, żeby nikt nie wykrzykiwał, że taki kamuflaż jest niemożliwy.

jak widac, zawsze można liczyć na przynajmniej jednego uparciuszka.

"Faszysci uwazaja ze PIS jest zydowski. PIS poczul sie dotkniety i stad sprostowania"

jak widać, obie strony są siebie warte. żydożercy i żydocnotliwi. nie wiem którzy gorsi. może wpuścmy ich na arenę, dajmy maczety i zobaczymy, który zostanie przy życiu.

nagrodą bedzie bilet w jedną strone na bezludną wyspę. Będzie ona tylko biała, bo zasiedlona wyłącznie przez szczęśliwca. I to bez Piętaszka,  chyba, że uczłowieczy palmę kokosową, chociaż żadna szanująca się palma nie pozwoli sobie na taki afront, prędzej się wyrwie z korzeniami i wpław ucieknie dokądkolwiek.

"Czy w interesie Rosji jest zeby Niemcy nie mialy rzadu"

nie martw się Niemcami i Ruskimi, oni sobie poradzą i bez rządów. zaoszczędzone zdrowie warto zaintwestować w 

zmartwienia związane z polskim rządem, który, na to wygląda, działa w interesie rosyjskim. I ma problem, bo na kamuflaż za pomocą krzykliwej rusofobii już mało kto daje się nabierać.

albo Rusek ma papiery i nagrania na PISowców albo PISowcy, jak to kibole z kibolami, mają sztamę z kremlowskimi kolesiami.  ewentualnie chodzi o inną sztamę, bo do stolika kołysząc ponętnie biodrami zbliżają się białorusy i węgry, a tu i tam ponoć ciepli faceci rządzą.

w sumie, to moze być niepotrzebny ten niepokój, w końcu czy coś złego mozę nam grozić, kiedy wokół tylu ciepłych mężczyzn ?

it's fun to stay at YMCA, they have everything for young men to enjoy, you can hang out with all the boys 

polska opozycja powinna zmienić strategię. zamiast tych aktów strzelistych, blokowania mównicy i gestów rejtanowskich...a rzucić im stertę sukienek od Gucciego i Prady, sami się pozabijają.

a babom pół litra.

Edytowane przez vasquez

adrian z prezesem uradzili :]

listę do KRS zatwierdza PISowscy marszałkowie, w 1 turze potrzebnych będzie 3/5 głosów, ale jak się nie uda, 

to w 2 turze starczy sama większośc bezwzględna.

a nie mowiłem :]

a niektórzy tutaj próbowali wciskać ciemnotę, ze przecież "3/5 ! no jak ? 3/5 !"

na 3/5 to chyba niektórzy oceniają własną znajomośc PISowskich metod zagarniania państwa. to tak

jakby ruski czołg posądzać o umiejętnośc tańca na lodzie i deklamowania Marii Pawlikowskiej Jasnorzewskiej.

media i opozycja kupiły ten "spór", a PIS przekonał widownię, ze demokracja polega na róznych poglądach

w łonie samego PISu.

wrestling po polsku. 

Edytowane przez vasquez

Lol wlasnie w inmedio widzialem newsweeka z wielka twarza JK na okladce i dolaczona ksiazka (tez twarz JK na okladce) "Jaroslaw Kaczynski. Cala prawda." i podtytul: "kobiety wladza samotnosc". Widze w necie, ze to nie pierwsza ksiazka o JK newsweeka w czasie tych rzadow.

Tomek powinien sie przebadac. Zdecydowanie.

Lol wlasnie w inmedio widzialem newsweeka z wielka twarza JK na okladce i dolaczona ksiazka (tez twarz JK na okladce) "Jaroslaw Kaczynski. Cala prawda." i podtytul: "kobiety wladza samotnosc". Widze w necie, ze to nie pierwsza ksiazka o JK newsweeka w czasie tych rzadow.

Tomek powinien sie przebadac. Zdecydowanie.

ile stron o kobietach?

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.