Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Używając twojego języka. Ile Polaków stwierdzi, że komunistyczny prokurator piszący nowe prawo w Polsce i robi to ze względu na dobro ojczyzny?

Trochę nielogiczne - ile procent Polaków i czy w to wierzę?

Jeszcze raz powtarzam - spróbuj pomyśleć choć przez chwilę, że te zarzuty o łamaniu praworządności w Polsce są prawdziwe i jest zupełny brak chęci rozmowy ze strony rządzących, protesty nie pomagają i czy w takiej sytuacji mogli zagłosować na tak czy nie mogli? Wszystko jest kwestią perspektywy i autorytetów. Ja wierzę, że w Komisji Weneckiej są kompetentni ludzie, którzy potrafią ocenić czy coś jest łamaniem prawa, naginaniem czy też nie. Ty wierzysz, że (używając Twojego języka) komunistyczny prokurator ma rację.

Co do marszów to faktycznie samobój, ale nie zmienia to niczego w sprawie całej reszty.

Ja od zawsze jestem za tym by był absolutny zakaz uczestniczenia w tego typu marszach, osób zakrywających twarz. Samo to powinno być karane. Tylko nie wiem jak to wyegzekwować :)

To jak mam odczytywać Twoje inne słowa jak nie wiesz o czym piszesz? Błędy się zdarzają, chyba nie problem przyznać racji?

Sadzac po skali protestow w sprawie sadow polacy pomysleli dokladnie tak jak piszesz. To ze piotrowicz przeprowadzal ustawe bylo moim zdaniem kluczowe w tych protestach. Ta sama logika pojdzie za bonim.

Zarzuty sa prawdziwe, przynajmniej te dotyczace tk. Te dotyczace sadow tez byly. Natomiast ue to nie jest miejsce na zalatwanie wewnetrznych spraw kraju. Za dwa lata sa wybory i jak polacy nie sa zadowoleni z tego lamania to odsuna pis od wladzy w demokratycznych wyborach. Na tym polega ten system.

Oj nie wiem czy taka partia nie dostałą by ze 30% i nie wygrała kradnąc wyborców PO i PIS :)

Musisz podpowiedziec korwinowi ze jest za malo radykalny. W szwajcarii bylo referendum w sprawue dochodu podstawowego i ludzie zaglosowali na nie. Juz nie mysl ze polacy sa az tak glupi. Zeby on nie musial placic to by jeszcze zaglosowal ale zeby zaglosowac za tym zeby kowalski spod trojki nie placil? Bez szans

Musisz podpowiedziec korwinowi ze jest za malo radykalny.

Korwin jest jaki jest. Gdyby był statecznym i spokojnym gościem mógłby zdobyc nie tylko poparcie u nastolatków którym jego zachowanie nie przeszkadza ale też będąc "statecznym" u statecznych obywateli. Konieczne jest jeszcze by danemu politykowi, w tym przypadku Korwinowi uwierzono w to co obiecuje (likwidację podatków), bo to nie jest oczywiste. Partie najczęsciej kłamią, PIS-owi poparcie pewnie wzrosło po wyborach bo duża częśc obietnic spełnili. Wcześniej nie wierzono ze obniżą wiek emerytalny i jeszcze 500+.

Edytowane przez darkonza

Korwin jest jaki jest. Gdyby był statecznym i spokojnym gościem mógłby zdobyc nie tylko poparcie u nastolatków którym jego zachowanie nie przeszkadza ale też będąc "statecznym" u statecznych obywateli. Konieczne jest jeszcze by danemu politykowi, w tym przypadku Korwinowi uwierzono w to co obiecuje (likwidację podatków), bo to nie jest oczywiste. Partie najczęsciej kłamią, PIS-owi poparcie pewnie wzrosło po wyborach bo duża częśc obietnic spełnili. Wcześniej nie wierzono ze obniżą wiek emerytalny i jeszcze 500+.

Zyczliwi konkurenci z pewnoscia wyjasniliby ze oznaczaloby to likwidacje wszystkich panstwowych etatow, wojska, policji, szpitali i szkol. Likwidacja podatkow nie pozwolilaby sie nawet do sejmu dostac

Zyczliwi konkurenci z pewnoscia wyjasniliby ze oznaczaloby to likwidacje wszystkich panstwowych etatow, wojska, policji, szpitali i szkol. Likwidacja podatkow nie pozwolilaby sie nawet do sejmu dostac

Możesz masz rację, ale wiem że Polska jest pierwszym krajem do tego by własnie u nas coś takiego mogło zajść, bo od wielu lat już w szkołach się pod to ideologicznie Polaków przygotowuje, pod wolny rynek, pod prywatne jest lepsze itp.

"Uczeń dowiaduje się na przykład, jak założyć jednoosobową działalność gospodarczą. Będzie jak znalazł, gdy pracodawca oświadczy mu, że nie ma wprawdzie widoków na etat, ale przecież może robić to samo, co etatowi, tyle że na firmę. Będzie nawet lepiej (sic!), bo przebrzydły fiskus nie położy łapy (sic!) na jego ciężko zarobionych pieniądzach (sic! sic! sic!)"

http://forsal.pl/praca/aktualnosci/artykuly/1086009,wos-uczmy-dzieci-jak-zakladac-zwiazki-zawodowe-felieton.html

W Polsce się uczy że podatki sa złe i dobrze ich nie płacić. Państwo uczy jak oszukiwać państwo :P

Edytowane przez darkonza

Możesz masz rację, ale wiem że Polska jest pierwszym krajem do tego by własnie u nas coś takiego mogło zajść, bo od wileu lat już w szkołach się pod to ideologicznie Polaków przygotowuje, pod wolny rynek, pod prywatne jest lepsze itp.

http://forsal.pl/praca/aktualnosci/artykuly/1086009,wos-uczmy-dzieci-jak-zakladac-zwiazki-zawodowe-felieton.html

Nie istnieje kraj w ktorym mogloby cos takiego zajsc w demokratycznych wyborach.

U nas po prostu program jest dostosowany do wysokosci podatkow i socjalu w tym kraju.

Sorry za wyciąganie postów sprzed kilku dni, ale wczesniej nie miałem czasu na forum.

hehe cichy nagle nie wie, że w niemczech czy szwecji zakazuje sie opisywania sprawcow jako wygladajacych na imigrantow, zniecheca do zglaszania molestowania i gwaltow etc. dokladnie to lewacka propaganda robi, sieczke z mozgow co niektorym.

Cichy wie, że w pierwszych 4 miesiącach działania (2015/2016) tzw kodu 291 w Szwecji ukryto 5000 zdarzeń (nie przestępstw) z emigrantami a rocznie ofiarami przestępstw w Szwecji pada około 1,5 mln ludzi (czyli około 500 tyś na 4 miesiące). Wśród tych 5000 zdarzeń/zgłoszeń były 4 gwałty, 559 napadów, 450 bójek, 9 rozbojów, 2 razy jakieś grożenia bombą, a do tego  869 zdarzeń sklasyfikowanych jako kontrole pojazdów i ludzi 912 związanych z nadzorem na ludzmi, 3 śmierci, 37 prób samobójczych, 96 zgłoszonych zaginięć. (1) (2)
Ukrywanie jest z dupy bo takim jak Tobie pozwala na tworzenie swoich teorii, które ze względu na brak weryfikacji z faktami są dość nośne.

Czy wiesz, że w Szwecji definicja gwałtu i molestowania zmieniła się w ostatnich latach? Najbardziej pojechanym przykładem jest sytuacja w której kobieta która zgłosi się i powie, że w ostatnim roku 365 razy została zgwałcona, zostanie to sklasyfikowane jako 365 gwałtów. W Polsce w podobnej sytuacji kobieta spotka się ze śmiechem policjanta. Stąd tez w Szwecji jest jeden z najwyższych odestków zgłoszeń związanych z molestowaniem/gwałtami - nie ma tam obawy przed wyśmianiem, poniżeniem i automatycznym odrzuceniem oskarżenia.
Tak jeszcze btw:
Szwecja zgłoszenia gwałtów: 2014 (6697), 2015 (5918), 2016 (6715)

Jeszcze raz. W Niemczech czy Szwecji nie jest idalenie, ukrywanie czegokolwiek nie ma sensu, ale jest zdecydowanie inaczej niż opisują to media w krzykliwych nagłówkach (a na dodatek ktoś potwierdzi że jego koleżanka która mieszka w Frankfurcie też coś takiego widziała) na które @january i wielu innych łapie się jak pelikany wierząc we wszystko.

Sorry @fluber, ale na ten temat już nie chce mi się dyskutować, próbując walczyć z zafałszowanymi statami z Niemiec które tu podrzuciłeś zobaczyłem jak ciężko znaleźć gdzieś prawdziwe informacje, połączone z informacją o obowiązującym prawie, związane z sytuacją demograficzną uchodźców, itd. Chąc szukać czegoś najlepiej byłoby to robić w języku niemieckim czy szwedzkim (których nie znam). Może Lorak podrzuci jakiś link który da się ogarnąć za pomocą translatora;)

Dodatkowo odnoszę nawet wrażenie jakby właśnie propaganda działała w wielu anglojęzycznych źródłach (tak chętnie cytowanych przez polskie dziennikarzyny). Widocznie większe zasoby są na to by walczyć z uchodźcami i byłbym nawet skłonny wierzyć, że wiele osób łapie się bezrefleksyjnie na kremlowską propagandę.... https://www.theguardian.com/world/2017/jan/23/eu-escalates-campaign-russian-propaganda

Ja tu o 5 milionach dzieci umierających z głodu rocznie, a Ty wyskakujesz z niejedzeniem mięsa?!! To są problemy tego samego kalibru?!

Ja tu o zakłamanych statystykach pojawiających się w mediach a ty o 5 milionach umierająch z głodu dzieciach, ehhh.

Może nie są to problemy tego samego kalibru ale wiążą się ze sobą zdecydowanie bardziej niż 5mln umierających z głodu dzieci z zakłamanymi statystykami prawackich mediów.
tak btw:
Byśmy mogli jeść mięso 40% obszarów możliwych do zamieszkania (80% obszarów rolniczych) zagospodarowane jest na produkcję roliniczą związaną z produkcją zwierzęcą, która dostarcza globalnie 17% kalorii w większości dla globalnej północy i chin.

Zrobiono z tego marsz 60 tysiecy neonazistow. Dlaczego? Kazdy chyba wie.

23658555_1716214845079070_75228793443987
:grin:

Formalny raczej nie, aczkolwiek taka ciekawostka, oba te stowarzyszenia czyli czarny protest i czarny blok sa antyklerykalne.

Formalnie to.... nie ma takiego stowarzyszenia jak czarny protest:D to jest hasztag wymyślony przez Partie Razem przy okazji protestów związanych z projektem ustawy Ordo Iuris zakazującym aborcji.
Stowarzyszeniami chyba nawet nie są organizacje jakie powstały przy okazji #czarnegoprotestu czyli OSK (Ogólnopolski Strajk Kobiet) czy Dziewuchy Dziewuchom.

@Luki, @fluber
Myślicie, że skoro czarny blok jest antyklerykalny to jest finansowany przez Palikota?

Sprawa jest zenujaca ogólnie. Byly chyba 3 rasistowskie transparenty.

a na tych lewackich czy antyfaszystowskich manifestacjach wszędzie Che, Stalin i Mao, sierpy i młoty tylko nie ma zdjęć.

Jednak nie kojarzę, żeby pojawienie się sierpa i młota na pochodach 1 maja odbiło się tak w świecie, żeby nasi zachodni "przyjaciele" - jak np. mój faworyt Verhofstadt pierdolili o tym non stop.

Tu chodzi o hipokryzję i podwójne standardy. I to wkurwia.

Transparent z sierpem i młotem pojawił się na manifestacji SLD, które lewice ma tylko w nazwie. Pojawiło się na manifestacji partii która tylko pielęgnuje wśród swoich wyborców sentyment do PRL i poprzedniej epoki. Partia której działania można porównać z działaniami PO, a wypowiedzi w mediach np Millera do narracji PIS (np w kwestii uchodźców).

Ja mam problem i wkurwia mnie symetyzm na zasadzie faszysta i antyfaszysta to jedno zlo oraz z wrzucaniem do jednego wora wszystkiego co nie jest faszystą (czyli od PO/PIS? do anarchistów)

Bzdury piszesz. Myslisz ze podatki trafily do nas z kosmosu? To ze narod placi podatki jest wola narodu. Gdzie sa partie ktore postuluja zmniejszenie podatkow? Zaloz taka ktora je zlikwiduje. Z pewnoscia wygrasz wybory w cuglach.

Odnieś się do całości i jak wyrażana jest wola narodu. Jeżeli sondaże to poszukaj sobie takich o podatkach.

Napisz także jak pierwsze podatki się zrodziły, bo ja nie uważam, że z kosmosu, ale też nie z woli ludu. Wprowadził je król któryś oraz kościół. I nic tu nie miał do gadania tzw lud. 

Chyba, że mieszasz wolę narodu/ludu do woli większości parlamentarnej. Dla mnie to zupełnie co innego.

Myslimy ze czarny blok jest w opozycjj do ruchu narodowego z powodu antyklerykalizmu.

Oczywiscie ze nie wszyscy muzulmanie sa z isis ale my nie potrafimy odrozniac tych dobrych od tych niebezpiecznych i tu jest caly problem.

Nie wiem kto wymyslil czarny protest ale z pewnoscia na skrzywione rozumienie dobra i zla.

Muzulmanie w szwecji nie sa od 2014. Kilkaset stron temu ( albo kilkadziesiat) wrzucalem staty ze muzulmanie gwalca w szwecji wielokrotnie czesciej niz niemuzulmanie. A ktorzy to imigranci a ktorzy uchodzcy? Takich rzetelnych badan pewnie nie ma.

Odnieś się do całości i jak wyrażana jest wola narodu. Jeżeli sondaże to poszukaj sobie takich o podatkach.

Napisz także jak pierwsze podatki się zrodziły, bo ja nie uważam, że z kosmosu, ale też nie z woli ludu. Wprowadził je król któryś oraz kościół. I nic tu nie miał do gadania tzw lud.

Chyba, że mieszasz wolę narodu/ludu do woli większości parlamentarnej. Dla mnie to zupełnie co innego.

U nas wola narodu jest realizowana posrednio czyli wybieramy ludzi ktorzy pisza prawo i bezposrednio w referendach.

Co mnie obchodzi co bylo 500 lat temu skoro teraz to my decydujemy o tym kto ustala wysokosc podatkow, ustanawia nowe lub likwiduje stare?

Trochę racji w tym miał, skoro LL dostarczyło tylko wg przykładu z wikipedii 2000 lokomotyw do ZSRR gdzie w latach 40-45 ruscy wyprodukowali 1700.

A teraz dodajmy do tego przykładu więcej statystyk, jako że ja lubię statystyki. ZSRR w momencie wybuchu wojny dysponowało parkiem maszynowym 25 000 lokomotyw. Z kolei do pierwszego stycznia 1944 z dostaw L-L wpłynęły do ZSRR 44(słownie: czterdzieści cztery) lokomotywy. 

Już sam fakt, że po 8 maja Jankesi mieli w planach podążanie dalej na wschód i nie doszło do tego tylko przez sprzeciw społeczny i zmęczenie wojną, pokazuje że z ciężkim sercem pchali te dostawy do ZSRR. Wybrali mniejsze zło i tyle.

Mieli także w planach wojnę z UK. Generalnie wojsko robi plany na wszelkie możliwe okazje, od tego jest. A jeśli tego nie robi, to zawodzi w dupę dając się nabrać. Jednak plany te były czysto teoretycznie i nikt się do ich spełnienia nie pchał. 

1% PKB może coś zmienić szczególnie gdy cały przemysł w kraju nakurwia już na 300% w zbrojeniówce zamiast w tekstyliach, lub jeśli siekiery są, a lasu brakuje.

A nawet mniej niż 1% PKB, dlatego chciałem byś rozbił te ilości na poszczególne lata, bo część z L-L popłynęło do ZSRR już po wojnie.

Czyli karabin na dwóch i onuce na stopach to z ch**a wzięte bajki?

Nie, po prostu zaszła pomyłka - nie chodzi o armię czerwoną, a o armię krajową :)

A tak na poważnie - ACz, szczególnie na początku wojny miała braki w karabinach maszynowych, ale nie zwykłych.

Samych Mosinów ze wzoru 1930 wyprodukowali 17,5 mln. 

To samo wojsko japońskie walczace z amerykanami było uznawane za zdyscyplinowane i zdolne do ogromnych poswięceń, ale jak walczą, z ruskimi to już można z nich nagle drzec łacha :smile:

Po pierwsze nie to samo. Armia Kwantuńska nie walczyła na Pacyfiku i jednak była wojskiem "drugorzędowym". Gorszy sprzęt, gorsze wyszkolenie, gorsi ludzie. Po drugie krasnoarmijcy nie walczyli w ekstremalnych warunkach desantując się na wyspy, a wjechali w sierpniu na nizinę mogąc wykorzystać podręcznikowe współdziałanie różnych sił zbrojnych. 

Owszem - świetnie przeprowadzana operacja i spory wyczyn, ale z łatwością do powtórzenia przez zarówno Amerykanów, jak i Brytyjczyków. 

To przepuściłem :)

Już sam fakt, że po 8 maja Jankesi mieli w planach podążanie dalej na wschód i nie doszło do tego tylko przez sprzeciw społeczny i zmęczenie wojną, pokazuje że z ciężkim sercem pchali te dostawy do ZSRR. Wybrali mniejsze zło i tyle.

Zobacz na mapkę

https://pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Unthinkable#/media/File:Allied_army_positions_on_10_May_1945.png

I staje się jasne czemu operacja o której mówisz dostała nazwę "nie do pomyślenia" :)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Unthinkable

To samo wojsko japońskie walczace z amerykanami było uznawane za zdyscyplinowane i zdolne do ogromnych poswięceń, ale jak walczą, z ruskimi to już można z nich nagle drzec łacha :smile:

Armia Kwantuńska nie brała udziału praktycznie w czasie wojny nie licząc zadań administracyjnych, atak ruskich to był chrzest bojowy.

Bo niemcy mieli najlepszych żołnierzy i ruskie szkolone na niemcach jak się zetkneły z japończykami to pojechali z nimi jak z dziećmi. W operacji kwantuńskiej walczyło wiele jednostek z pod Berlina.

Alianci jak walczyli z japończykami to ich nie potrafili tak "jechać"

Niemcy w czasie operacji berlińskiej to jednostki złożone z  ostatnich bastionów prawicy europejskiej w waffen ss, własowcy, rozbite dywizje połączone w jednostki o dziwacznych nazwach złożonych z niedobitków oraz Hitlerjugend i volksturm.

Edytowane przez Koelner

Po pierwsze nie to samo. Armia Kwantuńska nie walczyła na Pacyfiku i jednak była wojskiem "drugorzędowym". Gorszy sprzęt, gorsze wyszkolenie, gorsi ludzie.

Gorsze wyszkolenie, nie zgodze sie, oni tam cały czas bawili się w wojsko więc byli lepsi niż nowi rekruci powoływani i z podstawowym przeszkoleniem zaraz gdzieś zrzucani na jakieś wyspy.

Materiał ludzki też lepszy bo to początek poboru a nie jego resztki.

Za to pełna zgoda jeśli chodzi o sprzęt, gorszy bo ten z poczatku wojny, nowy tam nie trafiał.

Po drugie krasnoarmijcy nie walczyli w ekstremalnych warunkach desantując się na wyspy, a wjechali w sierpniu na nizinę mogąc wykorzystać podręcznikowe współdziałanie różnych sił zbrojnych.

Ruskie też się desantowały i to w ogromnych ilościach, tam było wzorowe współdziałanie floty, lotnictwawojsk spadochronowych, pancernych, dosłownie wszystkiego. Ruskie miały po raz pierwszy szanse by bez resji czasu pokazac czego się nauczyły i zrobili ten atak lepiej niz kiedkolwiek wcześniej zrobili niemcy.

Owszem - świetnie przeprowadzana operacja i spory wyczyn, ale z łatwością do powtórzenia przez zarówno Amerykanów, jak i Brytyjczyków. 

Alez mieli okazje we francji takie operacje robić, ruskie robiły duże operacje jak np. bagration gdzie z 800tys niemiekciego wojska prawie nic sie nie ostało

https://pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Bagration

Armia Kwantuńska nie brała udziału praktycznie w czasie wojny nie licząc zadań administracyjnych, atak ruskich to był chrzest bojowy.

Cały czas się szkolili i przygotowywali do walki, sztab wciąż tworzył nowe scenariusze obrony.

Wojsko zmobilizowane i bawiące się w żołnierzy kilka lat jest lepsze niz wojsko świeżo zmobilizowane.

krótki opis z wiki:

"Wojska radzieckie pokonały trasę ok. 2000 km oraz góry Wielki Chingan, w ciągu około tygodnia zdobyły Qiqihar. Ciężki walki rozgorzały pod Mudanjiang, gdzie do walki ruszyli japońscy żołnierze-samobójcy, detonując miny pod radzieckimi wozami bojowymi."

Żółnierze samobójcy, więc niech nikt nie mysli ze tam japończycy podali sie bez walki.

Edytowane przez darkonza

@Luki, @fluber

Myślicie, że skoro czarny blok jest antyklerykalny to jest finansowany przez Palikota?

Ja jebie, nie pusz nic więcej na temat anarchistów, antyfaszystów, skrajnej lewicy w ogóle. Pierwsze słyszę o tym żeby ktoś sponsorował czarny blok. Że. Niby Palikot wpadł na Przycho zostawił 5000 i powiedział, ze ludzie mają stawić się w ustalonym miejscu, potem pojechał na Rozbrat i dał kolejne 5000?

Cały czas się szkolili i przygotowywali do walki, sztab wciąż tworzył nowe scenariusze obrony.

Wojsko zmobilizowane i bawiące się w żołnierzy kilka lat jest lepsze niz wojsko świeżo zmobilizowane.

krótki opis z wiki:

"Wojska radzieckie pokonały trasę ok. 2000 km oraz góry Wielki Chingan, w ciągu około tygodnia zdobyły Qiqihar. Ciężki walki rozgorzały pod Mudanjiang, gdzie do walki ruszyli japońscy żołnierze-samobójcy, detonując miny pod radzieckimi wozami bojowymi."

Żółnierze samobójcy, więc niech nikt nie mysli ze tam japończycy podali sie bez walki.

1. Tylko z drugiej strony było to słabo wyposażone wojsko nie biorące udziału w działaniach wojennych. 

2. To, że wyszkoleni żołnierze rzucali się pod czołgi z minami, to raczej nie jest okoliczność świadcząca o jej sile :)

1. Tylko z drugiej strony było to słabo wyposażone wojsko nie biorące udziału w działaniach wojennych. 

Żołnierze biorący w działaniach wojennych bardzo czesto giną albo zostają kalekami, żołnierze trenujący na poligonach rzadziej, a japończycy mieli kilka lat na trening, to był ich bonus a nie ich wada.

2. To, że wyszkoleni żołnierze rzucali się pod czołgi z minami, to raczej nie jest okoliczność świadcząca o jej sile :smile:

To jest dowód determinacji,a wielu się wydaje ze oni tam po prostu wszyscy sie poddali i dlatego ruskim łatwo poszło.

Edytowane przez darkonza

U nas wola narodu jest realizowana posrednio czyli wybieramy ludzi ktorzy pisza prawo i bezposrednio w referendach.

Co mnie obchodzi co bylo 500 lat temu skoro teraz to my decydujemy o tym kto ustala wysokosc podatkow, ustanawia nowe lub likwiduje stare?

Zgadzam się teoretycznie, ale to nie oznacza, że każdą decyzję parlamentu można sobie wytłumaczyć wolą narodu, bo to jest po prostu przekłamanie.

Co do drugiego zdania to sam mi zarzuciłeś, że twierdzę, że z kosmosu przyszły podatki dlatego nie rozumiem dlaczego denerwujesz się, że wracam do starych czasów.

Niemcy w czasie operacji berlińskiej to jednostki złożone z  ostatnich bastionów prawicy europejskiej w waffen ss, własowcy, rozbite dywizje połączone w jednostki o dziwacznych nazwach złożonych z niedobitków oraz Hitlerjugend i volksturm.

Zgadza się, umijętności słabe ale zdeterminowani. No i niemcy wciaz mieli na froncie kilku batmanow i supermenów. Nabijali staty (czyli zabijali przeciwnika) lepiej niż ktokolwiek dziś  w "wolfenstainie"

https://pl.wikipedia.org/wiki/Erich_Hartmann

https://pl.wikipedia.org/wiki/Hans-Ulrich_Rudel

Edytowane przez darkonza

Zgadza się, umijętności słabe ale zdeterminowani. No i niemcy wciaz mieli na froncie kilku batmanow i supermenów. Nabijali staty (czyli zabijali przeciwnika) lepiej niż ktokolwiek dziś w "wolfenstainie"

https://pl.wikipedia.org/wiki/Erich_Hartmann

https://pl.wikipedia.org/wiki/Hans-Ulrich_Rudel

jakby mieli nawet Johna Rambo, Gandalfa Szarego i Kubusia Puchatka to nie zmieniłoby żenującego obrazu stanu armii niemieckiej w kwietniu 45’

jakby mieli nawet Johna Rambo, Gandalfa Szarego i Kubusia Puchatka to nie zmieniłoby żenującego obrazu stanu armii niemieckiej w kwietniu 45’

John Rambo to im do pięt nie dorastał :tongue:

Fikcyjne postacie typu Rambo zawitały w filmach przez to że Niemcy przegrali i nie można było wstawić postaci rzeczywistych

https://pl.wikipedia.org/wiki/Otto_Skorzeny

Myśle że wiele filmów bazuje na takich gościach w jakis luźny sposób

Edytowane przez darkonza

Nie wiem kto wymyslil czarny protest ale z pewnoscia na skrzywione rozumienie dobra i zla.

oczywiście jedyna moralność to to fluberowa moralność

Muzulmanie w szwecji nie sa od 2014. Kilkaset stron temu ( albo kilkadziesiat) wrzucalem staty ze muzulmanie gwalca w szwecji wielokrotnie czesciej niz niemuzulmanie. A ktorzy to imigranci a ktorzy uchodzcy? Takich rzetelnych badan pewnie nie ma.

Znam te staty i artykuły piszące o tym, że ilość gwałtów w Szwecji od lat '70 kiedy nie było tam 'multikulti' wzrosła o tysiące procent, nie biorąc pod uwagę zmian w prawie, znam te bzdury o strefach no-go wyjętych spod prawa szwedzkiego, znam statystyki mówiące o +80% zgwałconych w szwecji, podczas gdy tyczą się molestowania (oczywiście w szwecji do tych statystyk wlicza się też seksistowskie komentarze, podczas gdy w polsce zgwałconą kobietę posądza się zawsze na pierwszym miejscu o prowokowanie i większości przypadków nie kara się gwałcicieli).

By była jasność nie bronie Islamu tylko krytykuje kreatywnie podawane statystyki i krzykliwe nagłówki fundowane przez kremlowskie ruble.

Islam to religia generalnie zacofana, homofobiczna, myzogyniczna i, jak właściwie każda religia, stworzona po to, by podtrzymywać status quo, gdzie biedni są biedni a bogaci są bogaci - dlatego jestem za świeckością.

Niemniej pomoc ludziom (obojętnie czy gdzieś tam na miejscu, czy tutaj skoro już przyszli), którym rozpierdzieliśmy i okradliśmy kraje to inna sprawa.

Ja jebie, nie pusz nic więcej na temat anarchistów, antyfaszystów, skrajnej lewicy w ogóle. Pierwsze słyszę o tym żeby ktoś sponsorował czarny blok. Że. Niby Palikot wpadł na Przycho zostawił 5000 i powiedział, ze ludzie mają stawić się w ustalonym miejscu, potem pojechał na Rozbrat i dał kolejne 5000?

Chłopie znowu się mnie czepiasz. Z czym masz taki problem? Wiem, że może czasami ciężko w słowie pisanym wyłapać ironię i powinienem ją bardziej oznaczać choćby emoticonami, będę się starał. No mogłem nic nie pisać, mogłem zaprzeczyć, ale nie potrafiłem widząc pytanie łączące czarny blok z czarnym protestem :grin:

Tak jeszcze się zastanawiam nad tym co napisałeś i faktycznie tak mogło być :grin:;)

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.