Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie. Stare Grażyny i Jadzie wyglądają jak japońskie milfy. Z kolei wśród Januszy brzuch piwny to coś niespotykanego. I ta polska dieta - nic tak dobrze nie działa na arterie jak schabowy, bigos i kapusta.

To i tak lepiej niz mac, taco bell i deep dish pizza :)

youtube? na wykopie też lewica jest okropnie tępiona.

Na wykopie tępione są głównie propozycje PiS.

Kilka przykładów z ostatniego okresu (zobacz sobie najlepiej oceniane komentarze i te najczęściej minusowane):

https://www.wykop.pl/link/3095925/chca-wprowadzic-calkowity-zakaz-aborcji-w-polsce/

https://www.wykop.pl/link/3728067/kancelaria-prezydenta-chciala-by-polsat-nie-pokazywal-a-dudy-w-transmisji/

https://www.wykop.pl/link/3519239/to-dlatego-pis-przejelo-trybunal-konstyt-reforma-sadownictwa-bedzie-rewolucja/najlepsze/

https://www.wykop.pl/link/3373031/zbigniew-ziobro-powolal-corke-stanislawa-piotrowicza-na-prokuratora/

https://www.wykop.pl/link/3954665/czego-lewica-nie-powie-wam-o-broni/

Na youtube Andrzej Lepper jest mężem stanu, a Zbigniew Stonoga do niedawna był wielkim patriotą (tzn. zanim zaczął walić w PiS).

Na youtube karierę robi taki idiota jak Marcin Rola, który kręci filmiki o zamachu na Beatę Szydło i innych bzdurach, jednocześnie powtarzając, że ,,wcale nie jest pisowcem". ;-]

Kto mający IQ powyżej 100 idzie rozmawiać o polityce/komentować ją na youtube, skoro jest tyle miejsc bardziej się do tego nadających?

że lewica jest ideologią bez skrupułów stawiającą na zdobycie władzy zamiast na to, aby było jak najlepiej jak największej części populacji.

Mocne słowa jak na forum o lidze zarządzanej przez żydowskie lewactwo i masonerię.

Generalnie prawica (czyli w Europie głównie PiS i Orban) są za silnym państwem i przeciwko społeczeństwu obywatelskiemu. Serio uważasz, że to lepsze dla społeczeństwa?

a cała masa puntków, gdzie po lewej masz 'brak'?

Nie chcę mi się tego szczegółowo analizować, ale tak na pierwszy rzut to ustawodawca zmodyfikował po prostu pewne kary. Ja bym tego nie utożsamiał z ,,rozrastaniem się prawa" (nawet jeżeli Kodeks karny zajmuje teraz trochę więcej papieru), które mi się kojarzy z penalizację coraz większej liczby zachowań, zwiększaniem obciążeń fiskalnych czy wymaganych zezwoleń.

Edytowane przez Artlan

Na ,,niezależne" portale i posłów PiS zawsze można liczyć. :panda::moon::onthego:

532c2006e.jpg

22448445_1950459661647431_68462803936983

A jak skomentujecie opinie starszych wielu lekarzy nt protestu. Przykładowo: http://natemat.pl/219945,bedzie-afera-wiceszef-szpitalnego-oddzialu-o-protestujacych-lekarzach-te-szczylki-to-wstyd

Bo w tej dyskusji bardzo mocno podkreśla się argumenty i opinie strony sporu, myślę że perspektywa ludzi którzy byli widzieli, zrobili też jest stosunkowo cenna.

To akurat hardkorowy pisior, wcześniej w LPR, to jak podawać Radziwiła.

Jednak samo podejście jest spotykane dość regularnie, z czego to wynika?

Proste:

22405936_1836618249700114_54592844080115

@RappaR:

Być może Małomiejska faktycznie bardziej lubi Arłukowicza od Radziwiłła, ale może warto spojrzeć na to rzetelnie?

1. Wynagrodzenia lekarzy pomiędzy 2007 a 2015 faktycznie wzrosły i o ile kilkanaście lat temu większość społeczeństwa popierało te żądania podwyżek tak ostatnio żądania zalatywały nieco roszczeniowością (prawie każdy ma w swoim środowisku lekarza i widzi jak wzrósł ich poziom życia przez te 10 lat). 

2. Protest z 2015 roku NIE DOTYCZYŁ wynagrodzeń młodych rezydentów. Co zatem w tym dziwnego, że ktoś popiera protest ,,młodych" z 2017 r. a nie popiera protestu ,,starych" z 2015?

Edytowane przez Artlan

1. Wynagrodzenia lekarzy pomiędzy 2007 a 2015 faktycznie wzrosły i o ile kilkanaście lat temu większość społeczeństwa popierało te żądania podwyżek tak ostatnio żądania zalatywały nieco roszczeniowością (prawie każdy ma w swoim środowisku lekarza i widzi jak wzrósł ich poziom życia przez te 10 lat). 

To jak wzrosły kwoty rezydentur, słucham.

To jak wzrosły kwoty rezydentur, słucham.

Wzrosły. Tylko, że ostatnia podwyżka była w 2009 roku. W latach 2007-2009 pensja lekarza rezydenta wzrosła z 1757 brutto w 2007 do około 3150 brutto w 2009 i od tego czasu stoi w miejscu

Przed rezydentuerą jest 13-miesięczny staż za 1997 złotych brutto.

Średni wiek lekarza kończącego rezydenturę wynosi 37 lat.

Edytowane przez fluber

Nie chcę mi się tego szczegółowo analizować, ale tak na pierwszy rzut to ustawodawca zmodyfikował po prostu pewne kary. Ja bym tego nie utożsamiał z ,,rozrastaniem się prawa" (nawet jeżeli Kodeks karny zajmuje teraz trochę więcej papieru), które mi się kojarzy z penalizację coraz większej liczby zachowań, zwiększaniem obciążeń fiskalnych czy wymaganych zezwoleń.

Prawo to słowa, więc zwiększenie liczby słów = rozrastanie się prawa (szczególnie, że gdzie nie spojrzę to "rozrost prawa" w skali roku liczy się właśnie w ilości stron maszynopisu).

Na youtube karierę robi taki idiota jak Marcin Rola, który kręci filmiki o zamachu na Beatę Szydło i innych bzdurach, jednocześnie powtarzając, że ,,wcale nie jest pisowcem". ;-]

Tu się ciężko nie zgodzić - mało jest bardziej wkurwiających nowych postaci w przestrzeni internetowej.

Chociaż nie utożsamiałbym go z pisem - bo oni mają raczej na niego wyjebane (choć on pewnie by chciał się podczepić) - częściej widać go "na antenie" w towarzystwie wszelkiej maści "narodowców".

6 lat studiów, 13 miesięcy stażu i 6 lat specjalizacji, czyli wychodzi na to, że 32 lata.

i to pewnie jest osiągalne tylko przy wsparciu rodziny - w innym przypadku (tak zalecana tu praca na dwa etaty) zapewne ciężko ogarnąć specjalizację w tym czasie (tak sobie strzelam)

Tu się ciężko nie zgodzić - mało jest bardziej wkurwiających nowych postaci w przestrzeni internetowej.

Chociaż nie utożsamiałbym go z pisem - bo oni mają raczej na niego wyjebane (choć on pewnie by chciał się podczepić) - częściej widać go "na antenie" w towarzystwie wszelkiej maści "narodowców".

Jeśli chodzi o youtube niezwiązany z polityką to jest tak samo lewicowy jak telewizja, a nawet chyba bardziej.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.