Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

A tak w ogóle to przeprowadzono to w sensowny sposób tak, żeby jakiejś "sprzątaczce" nie obniżyć emerytury z 1200 do 900 złotych?

Nie, sprzątaczkom, które pracowały dla SB obniżono emerytury do tego samego poziomu, jaki otrzymują sprzątaczki, które w SB zatrudnione nie były.

Jak dla mnie w ogóle tej ustawy być nie powinno, choć rozumiem dlaczego została wprowadzona. Obawiam się, że w Strasburgu byli pracownicy SB wygrają sprawę,

Nie, sprzątaczkom, które pracowały dla SB obniżono emerytury do tego samego poziomu, jaki otrzymują sprzątaczki, które w SB zatrudnione nie były.

Jak dla mnie w ogóle tej ustawy być nie powinno, choć rozumiem dlaczego została wprowadzona. Obawiam się, że w Strasburgu byli pracownicy SB wygrają sprawę,

A dla mnie to jedna z lepszych ustaw PiSu. Przynajmniej Ci leszcze jeszcze przed śmiercią będą mogli poczuć ciężar swoich złych decyzji życiowych.

A dla mnie to jedna z lepszych ustaw PiSu. Przynajmniej Ci leszcze jeszcze przed śmiercią będą mogli poczuć ciężar swoich złych decyzji życiowych.

Rozumiem to i wiem, co za tą ustawą stało. Niemniej, wprowadzenie odpowiedzialności zbiorowej i obniżanie emerytur, czyli zobowiązania państwa wobec obywateli tworzy niebezpieczny precedens, który może być wykorzystany w przyszłości.

fluber, a jak oceniasz szanse na ujawnienie aneksu do WSI?

Gdyby miało to zostać ujawnione, to już dawno ujawnione by zostało. Wolałbym nie eskalować teraz napięcia w naszym grajdołku takimi dokumentami.

SN stwierdził, że nie może się zająć sprawami Kamińskiego i Wąsika do momentu określenia przez TK, czy istnieje spór kompetencyjny.

NSA stwierdziło natomiast, że to sędziowie wybrani przez PIS, a nie przez PO są sędziami TK i że zostali wybrani poprawnie.

Ból dupy tych którzy nawoływali do Majdanu w Polsce i protestów w obronie sądów jest w tym momencie niezwykle zabawny. Nagle uznali, że polskie sądy są pisowskie i że PIS się dogadał z sędziami...

przecież ta ustawa jest fatalna i obrywa się zwyczajnym ludziom. poza tym szczytem hipokryzji PiS jest wprowadzanie czegoś takiego, gdy jednocześnie w ich szeregach jest prokurator z PRL.

fluber, a jak oceniasz szanse na ujawnienie aneksu do WSI?

toż to nigdy nie zostanie ujawnione, bo albo nie ma żadnej wartości i będzie tylko wyciągane przy okazji wyborów jako przynęta na naiwniaków, albo byłby to strzał w oficjeli z PiS.

przecież ta ustawa jest fatalna i obrywa się zwyczajnym ludziom. poza tym szczytem hipokryzji PiS jest wprowadzanie czegoś takiego, gdy jednocześnie w ich szeregach jest prokurator z PRL.

No ale Piotrowicza też ona obejmie? 

Nie znam dokładnie tej ustawy i być może rzeczywiście częściowo ma zbyt szeroki zakres, ale ogólnie popieram ten kierunek i myślę, że pobiedowanie na stare lata przez w najlepszy wypadku oportunistów dobrze im zrobi.

No ale Piotrowicza też ona obejmie? 

Nie znam dokładnie tej ustawy i być może rzeczywiście częściowo ma zbyt szeroki zakres, ale ogólnie popieram ten kierunek i myślę, że pobiedowanie na stare lata przez w najlepszy wypadku oportunistów dobrze im zrobi.

Piotrowicza ona nie obejmie, bo nie obejmuje prokuratorów.

Wiele osób traktuje jako problem to, że ustawa dotyczy wszystkich, którzy pracowali dla SB, niezależnie od tego, czy byli sprzątaczkami, telefonistkami, czy rzeczywiście robili komuś krzywdę.

Z drugiej strony sprzątaczki, czy telefonistki w SB zarabiały o wiele więcej niż na takich samych stanowiskach gdzie indziej, więc ustawa jedynie zrównuje ich emerytury z osobami, które pracowały w tych czasach gdzie indziej, nazwałbym to odebraniem przywilejów emerytalnych, niestety już nabytych, a to dla Strasburga może być duży problem.

Ale wiesz, że ta ustawa obejmuje też ludzi, którzy np. w połowie lat 80-tych zaczynali pracowac w BOR? Chyba nie myślisz, że w takiej pracy zasłużyli sie szczególnie reżimowi?

Dla porównania Bolesław Piecha nie bedzie miał nawet o złotówke obnizonej emerytury a przecież dokonał sporo aborcji (i to nie jakichś ciąż z gwałtu tylko takich typowych na życzenie). W czym on jest niby lepszy od jakiegoś Zenka, który w wieku 20 kilku lat ochraniał jakiegoś ministra PRL? Zwłaszcza, że mówimy o partii, która aborcje zrównuje z morderstwem. Tutaj chyba działa po prostu zasada ,,k**** kurwie łba ni urwie", bo inaczej nie da sie wyjaśnic tej hipokryzji i gwałtu na logice.

Ale wiesz, że ta ustawa obejmuje też ludzi, którzy np. w połowie lat 80-tych zaczynali pracowac w BOR? Chyba nie myślisz, że w takiej pracy zasłużyli sie szczególnie reżimowi?

Dla porównania Bolesław Piecha nie bedzie miał nawet o złotówke obnizonej emerytury a przecież dokonał sporo aborcji (i to nie jakichś ciąż z gwałtu tylko takich typowych na życzenie). W czym on jest niby lepszy od jakiegoś Zenka, który w wieku 20 kilku lat ochraniał jakiegoś ministra PRL? Zwłaszcza, że mówimy o partii, która aborcje zrównuje z morderstwem. Tutaj chyba działa po prostu zasada ,,k**** kurwie łba ni urwie", bo inaczej nie da sie wyjaśnic tej hipokryzji i gwałtu na logice.

To naprawdę jedno z durniejszych porównań jakie widziałem. 

To naprawdę jedno z durniejszych porównań jakie widziałem. 

Głupsze są twoje wrzutki do łapu capu. :panda::moon::onthego:  :nightmare:  :nevreness: 

Oficer BOR z lat powiedzmy 1987-1989 dostanie mniejszą emeryture tylko za to, że ochraniał ministrów PRL.

Piecha za mordowanie w robocie w dłuższym okresie czasu dostanie emeryture w pełnej wysokości.

Tak, to ma sens.

Głupsze są twoje wrzutki do łapu capu. :panda::moon::onthego:  :nightmare:  :nevreness:

Oficer BOR z lat powiedzmy 1987-1989 dostanie mniejszą emeryture tylko za to, że ochraniał ministrów PRL.

Piecha za mordowanie w robocie w dłuższym okresie czasu dostanie emeryture w pełnej wysokości.

Tak, to ma sens.

Czyli zgadzasz się, że aborcja to morderstwo?

Tak, to ma sens.

Piecha raczej dużo dłużej tych biednych dzieci nie mordował, skoro studia kończył w latach 80-tych.

BOR dostał rykoszetem dlatego, że w PRL podlegał pod SB, jako jednostka SB wypełniająca zadania techniczno-operacyjne, a ustawa dotyczy również jednostek, które podlegały SB, czyli BOR.

Mało rzeczy we współczesnym świecie ma sens. Na przykład to, że mężczyźnie, którzy zaczynali pracę w 1987 roku już mają obniżane emerytury. Co oni robią na emeryturze? Czy to ma sens?:)

Wracając do Piechy, aborcje nadal są wykonywane w naszym kraju to raz, nie ma takiego zawodu, jak abortujący, aby go objąć ustawą to dwa i szczerze, to myślisz, że gdyby pomysł obniżania emerytur abortującym, to PIS by tego nie zrobił? Dlatego Twój przykład jest tak bez sensu.

Tak w ogóle, to jaką musimy być zieloną wyspą, że SB-cy, kiedy dostają informację, że będą otrzymywać emeryturę w wysokości średniej krajowej emerytury, to się wieszają...

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.