Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko Agata dała radę.

No nie wiem, mam wrażenie, że Donald też dał rade :nevreness:

To, o czym Kolonko często mówi, że możemy w tej chwili zbudować sobie fenomenalne relacje z USA wydaje się być prawdą, nawet Trump nie spodziewał się, że zostanie aż tak dobrze przyjęty. nie wiem, kogo PIS pozwoził na to przemówienie, ale ludzie wyglądali na szczerze podekscytowanych i uradowanych, a atmosfera wydawała się być znakomita. Zwłaszcza, że Trump będzie miał też spory kontrast po wizycie w Hamburgu. Już wczoraj rannych zostało 70 policjantów, a szczyt się jeszcze nie zaczął.

Co do przemówienia Trumpa, było ekstra, przypomniał polską historię bez łagodnego przekazu. przypomniał o gwarancjach bezpieczeństwa dla Polski, pogroził Rosji, stanął po stronie naszych wartości. W tym momencie PIS jest na górce, a opozycja jest w piwnicy. No ale długo to pewnie nie potrwa. Chociaż z drugiej strony, jak na rok przed wyborami samorządowymi prezydenci dużych miast ( oczywiście nie z PIS) podpisali porozumienie, że sami będą ściągać uchodźców, to obawiam się, że nawet wybory samorządowe mogą się okazać sukcesem PIS.

dopóki Trump będzie rządził w USA to na naszej scenie wajcha się nie przekręci. USA nie pozwolą aby u nas pojawiła się partia proniemiecka (PO) , wyjdą nowe nagrania u Sowy i tyle.

Trump to biznesman , daje nam rakiety za 60 mld i je bierzemy? radosny gaz chce nam sprzedać po każdej cenie i je bierzemy? radosny.

ugrał u nas wszystko co chciał i jeszcze mamy zajebiste morale , szczere oddanie więc nie może narzekać , sprzedał nam towar i jeszcze się cieszymy to jak miałoby być inaczej :) no i ma pewny elektorat w postaci głosów polaków w USA

musi wrócić szczęśliwy

a jeśli chodzi o show to naprawdę dobrze to wyglądało , nie wiem kto mu napisał przemówienie ale Trump jest świetnym aktorem , sprawiał wrażenie jakby sam napisał przemówienie, dodawał pierwiastek emocjonalny ,mogło się plebsowi podobać. nie pierdolnął żadnej głupoty , chwalił nas , że aż czekałem aby zaproponował nam dołączenie do USA jako kolejny stan (btw. większość moich znajomych nie miałoby nic przeciwko ;-) )

PiS zostawi resztę sceny w dupie

a widzieliście co amerykańskie media mówią o tej wizycie? ja się załamałem po przeczytaniu jak to Trumpa przemówienie było zerżnięte z wikipedii. narracja że ludzi pod przymusem przywożono busami też jest żenująca.

zależy o jakich mediach piszesz. :)

ja wszedłem sobie na chorwackie i tam same pozytywy ;]

Jak czytasz jakieś lewackie media im. Goebbelsa to wiadomo, że będzie ból zębów. Przeglądnąłem sobie stronki i fora i dominują pozytywne relacje.

Poza tym plus dla Dudzia i jego żonki, bo fajnie reprezentują kraj. Nie ma wstydu, a nawet jest jest bardzo dobrze.

1499356181_xbjypo_600.jpg

zależy o jakich mediach piszesz. :smile:

ja wszedłem sobie na chorwackie i tam same pozytywy ;]

nic dziwnego skoro mają taką prezydent 

prezydent-chorwacji.jpghttp://pikio.pl/wp-content/uploads/2015/12/prezydent-chorwacji.jpg]

ale w amerykańskich, CNN czy nawet reddit, to masakra jest. czasem mam wrażenie, że ich jedynym celem istnienia jest atakowanie Trumpa.

Edytowane przez lorak

Kolejne, silne kandydatury najgłupsze wypowiedzi roku. Tym razem w roli głównej nie "dziennikarze", a politycy Nowoczesnej.

"Polityk Nowoczesnej, profesor Tadeusz Gadacz wygłosił ostatnio kontrowersyjną tezę, którą można streścić w zdaniu: „jeżeli studenci chcą studiować za publiczne pieniądze, to powinni mieć zakaz pracy”."

https://bezprawnik.pl/zakaz-pracy-dla-studentow/

A tu młoda i energiczna kadra Nowoczesnej. Pierwszoligowej partii politycznej.

https://pbs.twimg.com/media/DEIGIRFXgAIr8p1.jpg:large

Jak oceniacie wizytę Trumpa w Polsce? 

Jeszcze wczoraj bym napisał, że całkiem spoko, nikt go u nas nie próbował zabić i to właściwie tyle, co z takich wizyt można wnioskować. Fajne przemówienie, mocno zagłębiające się w historię Polski, pojawiały się wzmianki o wspólnym działaniu, wpłatach na NATO, 5. artykuł i ograniczenie narracji "My, Ameryka, Wy reszta", a przekształcenie jej w "my, Ameryka i wasza reszta". Nie popadałbym w jakiś hura optymizm, że duma, radość - bo takie komentarze słyszałem. Ale z drugiej strony pisanie, że to tylko z powodu jet laga było po prostu intelektualnym przesunięciem dna przez pewne środowiska. Na + Kraśko i "eksperci" w TVN. Dość merytorycznie, o wizycie, o Trumpie o USA, bez niepotrzebnych aluzji do PiSu i PO.

Dziś po wydarzeniach z Hamburga moja percepcja zmieniła się mocno. Wizyta Trumpa u nas wypadła świetnie. Wszystko zgodnie z harmonogramem, prezydent, który nauczył się mówić po angielsku, tłum witających ludzi z aplauzem, czapeczkami "Make America...". Konferencja, mała lekcja historii, odwiedzenie pomnika powstańców. Książkowo, bez zakłóceń. I w tym momencie niemieckie media krytkują wizytę Trumpa w Polsce. Nie podoba im się to, że rzekomo Polska się izoluje, władza przejawia niedemokratyczne standardy, ogólnie chaos, źle a do tego zły Donald skrytykował Niemcy, że nie wydają wystarczających funduszy na obronność

Po czym, na drugi dzień, w Hamburgu dzieje się to:

https://twitter.com/PrawyPopulista/status/883326867649986561

https://twitter.com/KaiFeldhaus/status/883368458829910016

https://twitter.com/Schneider_BILD/status/883413231343161344

https://twitter.com/StefanSkibbe/status/883227873179566080

Niemiecka policja wysyła do Hamburga oddziały z innych landów, rannych zostało 170 (teraz już pewnie więcej) policjantów. Cud, że nikt nie zginął. W dodatku wydawano komunikaty z nazwami dzielnic, w których organy bezpieczeństwa nie są w stanie zagwarantować bezpieczeństwa. BTW rano zobaczyłem kilka zdjęć na Twitterze i chciałem się dowiedzieć o co chodzi. Na żadnym serwisie "informacyjnym" typu wp itd. ani słowa nie znalazłem i do tej pory nic o tych wydarzeniach nie było.

Wizyta Trumpa w Polsce? Nic wielkiego, bez klapy i sympatycznie.

Wizyta Trumpa w Polsce przez pryzmat Hamburga? Idealnie się złożyło

Jeszcze wczoraj bym napisał, że całkiem spoko, nikt go u nas nie próbował zabić i to właściwie tyle, co z takich wizyt można wnioskować. Fajne przemówienie, mocno zagłębiające się w historię Polski, pojawiały się wzmianki o wspólnym działaniu, wpłatach na NATO, 5. artykuł i ograniczenie narracji "My, Ameryka, Wy reszta", a przekształcenie jej w "my, Ameryka i wasza reszta". Nie popadałbym w jakiś hura optymizm, że duma, radość - bo takie komentarze słyszałem. Ale z drugiej strony pisanie, że to tylko z powodu jet laga było po prostu intelektualnym przesunięciem dna przez pewne środowiska. Na + Kraśko i "eksperci" w TVN. Dość merytorycznie, o wizycie, o Trumpie o USA, bez niepotrzebnych aluzji do PiSu i PO.

TVN ma amerykańskich właścicieli i wyraźnie widać, że nie otrzymali zgody na jechanie po Trumpie, bo ich przekaz jest rzeczywiście wyjątkowo rzeczowy i w porządku.

TOK FM, Wyborczan gazeta.pl i natemat mają taki ból dupy, że aż się śmiać chce, jak próbują zrobić z tej wizyty porażkę.

Wizyta bardzo na plus, przemówienie super, Trump czuł się wyraźnie zaskoczony na plus, o kontraście z Hamburgiem nie wspominając.

Dziś po wydarzeniach z Hamburga moja percepcja zmieniła się mocno. Wizyta Trumpa u nas wypadła świetnie. Wszystko zgodnie z harmonogramem, prezydent, który nauczył się mówić po angielsku, tłum witających ludzi z aplauzem, czapeczkami "Make America...". Konferencja, mała lekcja historii, odwiedzenie pomnika powstańców. Książkowo, bez zakłóceń. I w tym momencie niemieckie media krytkują wizytę Trumpa w Polsce. Nie podoba im się to, że rzekomo Polska się izoluje, władza przejawia niedemokratyczne standardy, ogólnie chaos, źle a do tego zły Donald skrytykował Niemcy, że nie wydają wystarczających funduszy na obronność

Po czym, na drugi dzień, w Hamburgu dzieje się to:

Wizyta wypadła świetnie, a tego samego dnia było głosowanie o wotum nieufności dla Błaszczaka, które w tych okolicznościach wygląda przekomicznie. Najazd CNN też jest po prostu śmiechu warty, ale czego oczekiwać skoro do USA pisuje Bartosz Wieliński w Wyborczej, a główną komentatorką jest Anne Aplebaum. 

Niemiecka policja wysyła do Hamburga oddziały z innych landów, rannych zostało 170 (teraz już pewnie więcej) policjantów. Cud, że nikt nie zginął. W dodatku wydawano komunikaty z nazwami dzielnic, w których organy bezpieczeństwa nie są w stanie zagwarantować bezpieczeństwa. BTW rano zobaczyłem kilka zdjęć na Twitterze i chciałem się dowiedzieć o co chodzi. Na żadnym serwisie "informacyjnym" typu wp itd. ani słowa nie znalazłem i do tej pory nic o tych wydarzeniach nie było.

Wizyta Trumpa w Polsce? Nic wielkiego, bez klapy i sympatycznie.

Wizyta Trumpa w Polsce przez pryzmat Hamburga? Idealnie się złożyło

Jest jakieś embargo na informacje, albo nie wiem co. Na wp nie widziałem dosłownie nic, zresztą chyba na żadnym głównym portalu w Polsce nie ma wzmianek na ten temat, a obrazki z twittera wyglądają dramatycznie. Wczoraj rannych policjantów było 111, dzisiaj ta liczba pójdzie znowu w górę. Obrazki z Hamburga na twitterze wyglądają, jak z World War Z. Hamburg robi nam reklamę, a Zachód chyba rzeczywiście umiera, aż przykro się na to patrzy. Kiedyś im zazdrościliśmy i chcieliśmy być tacy, jak oni, dzisiaj możemy im tylko współczuć.

Śmieszy mnie, że im państwo bogatsze i łatwiej się żyje tym więcej antyglobalistów :smile:

Mnie śmieszy to, że antyfaszyści robią na protestach od wielu lat dużo większy rozpierdol niż "faszyści". Hamburg sobie z tym szczytem zupełnie nie poradził. 

Zabawne jest też to, jak opozycja wskazuje, że Polacy nie potrafili się zachować podczas tej wizyty ( bo gwizdali na Wałęsę). Uczmy się od Niemców, jak się zachowywać przy takich wizytach

Melania Trump nie była w stanie zrealizować planu wizyty, bo nie mogła opuścić hotelu, więc tym lepsze wrażenie pozostawi po sobie Polska

Już ponad 200 policjantów rannych, ale w sumie to się nie dziwię, skoro oni właściwie nie mogą nic zrobić i zachowują się tak:

http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/170709282-Zamieszki-w-Hamburgu-Policjant-musial-uzyc-broni.html

https://twitter.com/Holbornlolz/status/883443193618075648

Anarchia

Edytowane przez fluber

filmiki z twittera to jedno, ale skoro nawet Trump musiał zmienić trasę przejazdu, to znaczy że sytuacja jest bardzo poważna. nie rozumiem czemu oni tam nie ściągną tylu policjantów ilu trzeba, czy nawet wojska i nie zrobią porządku z tymi wszystkimi faszystami z antify.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.