Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wolałbyś żeby organ mógł ex post robić Ci kontrolę tego co wybudowałeś?* Przecież to nonsens i jeszcze większa inwazja w wolność.

* Pomijam fakt, że de facto żeby sprawdzić normy techniczne to musiałby rozebrać Ci ten budynek.

Dlaczego? Znów chcesz komuś mówić co robi na jego własnej ziemi? :) Jeżeli nie narusza prawa, sąsiedzi nie zgłaszają, że ich prawa zostały naruszone to o co chodzi? Zwróć uwagę, że świstek papieru (zgoda) nie wyklucza sytuacji, o której piszesz bo to tylko świstek papieru. Jak wiemy żaden urzędas nie kontroluje budowy, jakości wykorzystania środków itd.

Dlaczego? Znów chcesz komuś mówić co robi na jego własnej ziemi? :smile: Jeżeli nie narusza prawa, sąsiedzi nie zgłaszają, że ich prawa zostały naruszone to o co chodzi? Zwróć uwagę, że świstek papieru (zgoda) nie wyklucza sytuacji, o której piszesz bo to tylko świstek papieru. Jak wiemy żaden urzędas nie kontroluje budowy, jakości wykorzystania środków itd.

Mówiłeś o "innych organach". Jakie organy masz na myśli?

@ urzędas: Ale są osoby, które kontrolują, zajmują się tym zawodowo i za to odpowiadają (też karnie). Ciut lepsza ochrona interesów innych niż rozum jakiegoś ziutka.

Co do sąsiadów - przecież omawialiśmy sytuację w której mogliby nawet nie wiedzieć że coś złego się dzieje (azbest). Rozumiem, że za wystarczające uznałbyś wówczas powództwo cywilne gdyby ten sąsiad dostał już raka?

To zależy od sytuacji :nevreness:

A tutaj nie rozumiem zarzutu. Uważasz, że 500+ nie miało wpływu na spadek bezrobocia? :nevreness:

Absolutnie nie

Żadnego .. 500 + jak na razie się sponsoruje bo rząd przesunał licytacje LTE na ten rok z czego miał 9 mld i wyjątkowo dużo zysku miał NBP i przekazał 8 mld.... Czy tak będzie za rok to się zobaczy

Kiedy mówimy o terrorystach islamskich to wydaje mi się, że w Polsce tego nie rozumiemy. Jeżeli popatrzymy na liczbę ofiar terroryzmu islamskiego w Polsce i Europie i na liczbę terroryzmu chrześcijańskich, czy innych wydarzeń to okazuje się, że terroryzm islamski nie jest zagrożeniem - mówił w Mateusz Kijowski w TOK FM.

Medialnie to się dobrze sprzedaje, bo można to powiązać z wędrówką ludów. (…) Gdybyśmy mieli zdefiniować o co chodzi w tych zamachach, to chodzi o fundamentalizm, którego się boimy. Boimy się fundamentalizmu islamskiego, chrześcijańskiego, czy fundamentalizmu Erdogana, czy PiS-u - dodał.

Kiedy mówimy o terrorystach islamskich to wydaje mi się, że w Polsce tego nie rozumiemy. Jeżeli popatrzymy na liczbę ofiar terroryzmu islamskiego w Polsce i Europie i na liczbę terroryzmu chrześcijańskich, czy innych wydarzeń to okazuje się, że terroryzm islamski nie jest zagrożeniem - mówił w Mateusz Kijowski w TOK FM.

Medialnie to się dobrze sprzedaje, bo można to powiązać z wędrówką ludów. (…) Gdybyśmy mieli zdefiniować o co chodzi w tych zamachach, to chodzi o fundamentalizm, którego się boimy. Boimy się fundamentalizmu islamskiego, chrześcijańskiego, czy fundamentalizmu Erdogana, czy PiS-u - dodał.

Ja bym wolał spędzić więcej czasu z synem, ale tyram ponad etat żeby była kasa na angielski, zajęcia dodatkowe, fajny urlop. Na szczęście kobieta ma pracę gdzie ma wolne w każdy łikend i święta. A syn wie, że zamiast Xboxa lepiej spędzić zajebiste 2 tygodnie z rodzicami. Nie dostaję nic od państwa, niczego od niego nie chcę dla siebie. Szkoda, że państwo nie chce zostawić mnie w spokoju

Absolutnie nie

Żadnego .. 500 + jak na razie się sponsoruje bo rząd przesunał licytacje LTE na ten rok z czego miał 9 mld i wyjątkowo dużo zysku miał NBP i przekazał 8 mld.... Czy tak będzie za rok to się zobaczy

Trudno mi sobie wyobrazić, że MIMO działań PIS-u mamy najniższe bezrobocie w historii i wyraźny wzrost konsumpcji nie przełożył się na wzrost liczby etatów, ale za rok się przekonamy, czy to jakiś trend, czy nie.

Z innej beczki, dzisiejszy zamachowiec dwa razy na fałszywych papierach próbował się dostać do Syrii, żeby walczyć po stronie ISIS, deportowali go z Turcji, był aresztowany, miał kartotekę na policji, widniał jako potencjalny terrorysta, miał dozór policyjny i opaskę, miał wychodzić z domu w dni powszednie między 8 a 12.

Zamordowany ksiądz Jacques Hamel był księdzem "lewicowym" prowadził dialog z muzułmanami, przekazał ziemię należącą do jego parafii na budowę meczetu.

Edytowane przez fluber

Trudno mi sobie wyobrazić, że MIMO działań PIS-u mamy najniższe bezrobocie w historii i wyraźny wzrost konsumpcji nie przełożył się na wzrost liczby etatów, ale za rok się przekonamy, czy to jakiś trend, czy nie.

Z innej beczki, dzisiejszy zamachowiec dwa razy na fałszywych papierach próbował się dostać do Syrii, żeby walczyć po stronie ISIS, deportowali go z Turcji, był aresztowany, miał kartotekę na policji, widniał jako potencjalny terrorysta, miał dozór policyjny i opaskę, miał wychodzić z domu w dni powszednie między 8 a 12.

Zamordowany ksiądz Jacques Hamel był księdzem "lewicowym" prowadził dialog z muzułmanami, przekazał ziemię należącą do jego parafii na budowę meczetu.

Przecież etaty rosną od dwóch lat i to przy wyraźnym spadku w rolnictwie i administracji publicznej

Nie dostaję nic od państwa, niczego od niego nie chcę dla siebie. Szkoda, że państwo nie chce zostawić mnie w spokoju

Dostajesz tylko nie zauwazasz.

Jak jedziesz sobie na wakacje to jedziesz najczęściej drogą zbudowaną przez państwo, jak wracasz po ciemnicy do domu to drogę oświetlaja Ci latarnie uliczne itp, itd. Oczywiscie to wszystko z twoich podatków. Państwo nie chce Cie zostawić w spokoju ale wbrew pozorom daje trochę w zamian.

co za pojeb i demagog. jakoś nie widziałem wybuchu oburzenia na Kajetana P i innych jemu podobnych. skoro jest przeciwnikiem imigrantów to dlaczego nie potępił Polki co wyjechała do Niemiec.

Być może, ale jeżeli liberałowie nie wymyślą niczego lepszego to za 5 lat taki właśnie scenariusz będzie w Europie realizowany.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.