Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

do Japonii za różnice w cenie nie polecisz ;)

Ja mam z Holandii i sobie chwale

Tylecze ja bardzo sobie cenię niemiecki przemysł samochodowy. Kolejne już mam upatrzone, też niemieckie

Tzn. na dobrą sprawę w tej chwili ja nawet nie potrzebuję samochodu, więc nawet poważnie tego tematu nie rozważam.  Ale rozumiem, że masz niemiecki samochód tylko sprowadzany z Holandii? Ogólnie ciekawa sprawa jest z Niemieckimi autami bo znajomy, który zajmuje się ich sprawdzaniem twierdzi, że najtańsze i w najlepszym stanie "niemce" są z Francji (co to się porobiło). 

Ale jak już będę kupował to na 100% będę brał nówkę w leasing i potem odsprzedam rodzinie pod stołem. Dzięki socjalizmowi na takiej transakcji jakieś pół ceny się zyskuje.

Tego typu filmiki mają wiarygodność rzędu e-mailów od nigeryjskiego księcia. Widziałem filmy z tematów, w których mam pewne pojęcie, widziałem filmy z komentarzem od ludzi mających pewne pojęcie w temacie i wiem, że składają się one z półprawd, zdań wyrwanych z kontekstów i manipulacji popartej "zdroworozsądkowym podejściem". Jak chcesz, to znajdziesz takie filmiki o płaskiej ziemi, wielkim imperium Lechistanu, kilkusetletniej średniej życia sprzed czasów spisków koncernów farmaceutycznych czy reptilianów podszywających się pod prezydenta. Już nawet książki nie mają ochrony, bo wedle tej zasady napisali i wydali książki tacy ludzie jak Daniken, Ziemkiewicz czy Lina. 

Ale w tym filmiku rozmawia Alan Grayson - kongresmen, z osobą nadzorujaca działa FED.

To nie jest Ziutek spod budki z piwem jak Ziemkiewicz czy Daniken. To ludzie piastujący oficjalne stanowiska.

Chyba nie myślisz że oni wymyślają bajki.

Nie porównuj takiego filmiku z oficjalnego przesłuchania w kongresie z jakimiś anonimowymi osobami plotącymi bzdury.

Jak mozesz nie widzieć róznicy?

Ale w tym filmiku rozmawia Alan Grayson - kongresmen, z osobą nadzorujaca działa FED.

To nie jest Ziutek spod budki z piwem jak Ziemkiewicz czy Daniken. To ludzie piastujący oficjalne stanowiska.

Chyba nie myślisz że oni wymyślają bajki.

Nie porównuj takiego filmiku z oficjalnego przesłuchania w kongresie z jakimiś anonimowymi osobami plotącymi bzdury.

Jak mozesz nie widzieć róznicy?

Widzę, że ten filmik jest opublikowany z komentarzem:

W roku 1913, rok po zatonięciu Titanica (1912) udało sie Jezuitom przejąć FED i rodzina Rothschild rozpoczęła kontrolę nad bankiem, stając się praktycznie główną siłą, sprawującą rzeczywiste rządy w USA.

Gwoli ciekawości - w roku 1923 rozpoczęła się Wielka Depresja w USA - oczywiście spowodowana przez Bank Federalny. Trwała ona do roku 1934. W roku 1933 Hitler doszedł do władzy i w sześć lat później Niemcy z ubogiego i wycieńczonego I Wojną Światową państwa, które nadal płaciło odszkodowania państwom za szkody w w I WŚ, w roku 1939 Niemcy stały się największą potęgą światową i militarną świata. 

Wiadomo że finansował Niemcy Rothschild. Teraz wiemy, skąd wziął pieniądze. 

Widzę, że ten filmik jest opublikowany z komentarzem:

To ze ktoś kto wkleił filmik może byc oszołomem to nie zmienia faktów zawartych w filmiku.

To moze inny filmik z kimś kto w zasadzie muszę przyznac jest moim idolem, mimo że mam za dużo lat by miec idola :)

I nie patrz na tytuł, no komentarze, one mogą być komentarzami oszołómów, ważne o czym mówi szef FED czyli osoba ważniejsza niz prezydent - tylko o tym mało kto wie ze on jest wazniejszy

Wierzysz w to? :o

nie ma szans , wpadła też mi do ręki pozycja Janusz Bieszka Słowiańscy Królowie Lechii i jak zobaczyłem ,że Goci, Wandalowie, Ariowie, Swebowie,Hunowie i kogo tam jeszcze chcesz to nasi przodkowie to tylko zostało mi się lekko śmiać :)

Bo urzędnik Ci sprawdza czy Twoje zamierzenie jest zgodne z innymi przepisami (właśnie chroniącymi prawa innych ludzi). Głównie po to żeby potem nie trzeba było odwracać durnych pomysłów ludzi (co zwykle jest droższe). Dlatego jest to formalność i nie ma tutaj miejsca na korupcję. Po co dawać komuś hajs skoro jak on będzie mendą to w II instancji i tak dostanie się pozwolenie (jeżeli ma się rację) a on będzie miał problemy z awansem? Nie ma tu żadnej furtki na "upodlenie obywatela, korupcji i bezzasadności".

I tak wyobraź sobie, że są szpece, którzy idą do urzędnika bo chcą zrobić coś nielegalnego. I po to jest urzędnik żeby im powiedzieć że to jest nielegalne i co musza zmienić żeby legalne było.

Jeżeli to coś przeszkadza sąsiadowi to są inne organy od tego. A to jest zwykłe trucie tyłka.

nie ma szans , wpadła też mi do ręki pozycja Janusz Bieszka Słowiańscy Królowie Lechii i jak zobaczyłem ,że Goci, Wandalowie, Ariowie, Swebowie,Hunowie i kogo tam jeszcze chcesz to nasi przodkowie to tylko zostało mi się lekko śmiać :smile:

Ostatnio ktoś wydał książkę, twierdzącą, że wywodzimy się z ludów indoeuropejskich z terenów Iranu i jako jeden z dowodów podał, że jeśli Cyrus zapiszemy fonetycznie Kyrus to widać podobieństwo do słowa Krakus. 

Jeżeli to coś prze techniczne przeszkadza sąsiadowi to są inne organy od tego. A to jest zwykłe trucie tyłka.

Czyli wolałbyś żeby organ mógł ex post robić Ci kontrolę tego co wybudowałeś?* Przecież to nonsens i jeszcze większa inwazja w wolność.

* Pomijam fakt, że de facto żeby sprawdzić normy techniczne to musiałby rozebrać Ci ten budynek.

a bierzesz pod uwagę fakt, że bezrobocie w sezonie zbiorów spada?

Oczywiście nie twierdzę, że to tylko przez truskawki i inne owoce, ale nie przypisywałbym wszystkiego 500+ (raczej w stosunku 4:1 na korzyść pracy sezonowej- to tylko założenie, bo zmierzyć sie tego chyba nie da). W mojej firmie na produkcji na wakacje zatrudniono ok 50 osób w wieku 18-22

Widać masz naiwne myślenie bo dla wielu ludzi znacznie ważniejsze jest zapewnienie dzieciom takich rozrywek jak jedzenie czy ubrania.

Co Ci po czasie z dzieckiem kiedy nie masz go czym nakarmić? Nie żyjemy w utopijnym świecie,, tylko w biednej Polsce, gdzie zdecydowana wiekszość domostw nie jest w stanie funkcjonować z jednej pensji

joseph ja zdaję sobie sprawę, w których miesiącach w roku jest najniższe bezrobocie. W zeszłym roku w czerwcu było 10,3, teraz jest 8,8. Sugeruję, że tę różnicę w przynajmniej 50% zrobiło 500+. 

Naiwne myślenie? :nevreness:  Myślisz, że ci co zrezygnowali z pracy nie są w stanie zapewnić dzieciom jedzenia i zwolnili się z pracy, żeby z bliska obserwować, jak ich dziecko umiera z głodu i tracą prawo do świadczenia? :nevreness:  Możesz kupić dziecku PS4 albo spędzić z nim 2 miesiące. To jest wybór, którzy podejmują rodzice zwalniający się z pracy :nevreness:

Logiczne.

Jeśli jeszcze poprawi się PKB i wzrosną wpływy do budżetu i rzeczywiście to 500+ będzie jak koło zamachowe gospodarki to wtedy schylę czoła.

Na razie dla mnie to banda głupków nie wiedząca co robi, szastająca kasą której nie ma na Dżesike i Brajanka i dodająca nam dzięki temu programowi +20.000.000.000 rocznie extra do zadłużenia.

Na razie poprawiło się PKB i wzrosły wpływy do budżetu także możesz już chylić czoła :nevreness:

A tak serio, poczekajmy do końca kadencji, czy to się nie wysypie. Jeżeli nie, to ja dziękuję opozycji :nevreness:

Edytowane przez fluber

A tak serio, poczekajmy do końca kadencji, czy to się nie wysypie. Jeżeli nie, to ja dziękuję opozycji :nevreness:

Jeśli kilka dużych banków podejmie decyzję ze ma się wyspac to się wysypie.

Wystarczy że rzucą równocześnie na rynek te polskie obligacje które mają przez co wzrosnie ich oprocentowanie, złoty dużo straci a nasz deficyt powędruje w kosmos.

Media dadzą przekaz że to wszystko przez pomysły PIS a szczególnie 500+ i uwierzą w to nawet Ci co na PIS głosowali a nie sa jego żelaznym elektoratem.

W glorii chwały wróci do władzy PO z Nowoczesna a ludzie będą błagać na kolanach Balcerowicza by wrócił i zafundował im kolejne 20% bezrobocie.

Wystarczy decyzja gdzieś wysoko poza naszym krajem. Nie wiem tylko na ile nie chcą tej decyzji podjąć bo według nich PIS im nie przeszkadza, a na ile im ta decyzja się nie opłaca bo na szybkiej sprzedaży obligacji też mogą być mocno stratni.

No tsk zapomniałem że dziecko nje ma żadnych marzeń, pragnień

Jedyne czego oczekuje to żeby mama była zawsze w domu

Po co komu zabawki, właśnie gry, rower, lekcje gry na Gitarze/piłki nożnej/judo czy kolonie

Mama w domu wystarczy

Człowieku na jakim świecie ty żyjesz? Miałbym odmówić dziecku tych wszystkich przyjemności? I nie mówię o kupowaniu miłości, zastepowaniu rodziców dobrami materialnym

Mówię o zwykłej potrzebie zabawy i rozwoju innej niż czas z mamą

No tsk zapomniałem że dziecko nje ma żadnych marzeń, pragnień

Jedyne czego oczekuje to żeby mama była zawsze w domu

Po co komu zabawki, właśnie gry, rower, lekcje gry na Gitarze/piłki nożnej/judo czy kolonie

Mama w domu wystarczy

Człowieku na jakim świecie ty żyjesz? Miałbym odmówić dziecku tych wszystkich przyjemności? I nie mówię o kupowaniu miłości, zastepowaniu rodziców dobrami materialnym

Mówię o zwykłej potrzebie zabawy i rozwoju innej niż czas z mamą

Każdy rodzic decyduje sam, czy pracuje od rana do wieczora żeby dziecko miał więcej zabawek, gier, rower, lekcje gry na gitarze, lekcje judo, czy kolonie, czy woli siedzieć w domu i spędzać czas z dzieckiem, nawiązywać silniejsze więzi i czuwać nad jego rozwojem. Nie wiem co bym sam wybrał.

Natomiast nie uważam, że wszystko co wymieniłeś jest jakimś pakietem standardowym i uważam, że bez żadnych wyrzutów sumienia mógłbyś wyżej wymienionych przyjemności dziecku odmówić, a w zamian nie brać nadgodzin, albo załatwić braciszka lub siostrzyczkę.  Nie uważam, że wybierasz źle, ale nie powinieneś też twierdzić, że Ci co wybierają inaczej od Ciebie wybierają źle :nevreness:

Fairy tales. Takie coś to jak otwarte wypowiedzenie wojny rządowi danego państwa. Myślę, że szybciutko taki rząd by wprowadził stan wyjątkowy i zamroził ich wszelkie aktywa w PL.

Nic byśmy nie zrobili, przeciez u nas rządzi ideologia wolnego rynku i my w nią wierzymy

Banki by powiedziały że skoro nam obniżaja ratingi więc oni nie sa już pewni naszych obligacji i chca je sprzedąć. Inni sie dołączyli bo skoro obligacje spadaja to oni też chca sprzedać. Równie dobrze można by wypowiadać wojnę komuś kto sprzedaje akcje jakiejś firmy.

Nie da rady, to nie jest powód.

A takie bombardowanie obligacjami skuteczniej niszczy kraj niż bombardowania dywanowe.

III Rzesza bombardowana wciaz zwiększała produkcję.

Jednak jeśli ktoś zamiast bombami zarzuci Cie obligacjami nie ma siły nie obronisz się, to jak broń atomowa.

Ruskie to rozumieja i dla bezpieczeństwa się nie zadłużają za mocno

http://independenttrader.pl/fileman/Uploads/16_07.16%202.jpg

o co cały świat ma do nich pretensje, bo w razie potrzeby mozna by ich było łatwo załatwić :P

Japonia odwrotnie, wygląda gorzej niz Grecja, ale oni maja wszystkie obligacje w swoim ręku, banki japońskie i prywatni japończycy siedza na obligacjach więc ich się nie da zbombardowac i również dlatego ich obligacje sa bardzo bezpieczne mimo tak wysokiego długu.

Nic byśmy nie zrobili, przeciez u nas rządzi ideologia wolnego rynku i my w nią wierzymy

Banki by powiedziały że skoro nam obniżaja ratingi więc oni nie sa już pewni naszych obligacji i chca je sprzedąć. Inni sie dołączyli bo skoro obligacje spadaja to oni też chca sprzedać. Równie dobrze można by wypowiadać wojnę komuś kto sprzedaje akcje jakiejś firmy.

Nie da rady, to nie jest powód.

A takie bombardowanie obligacjami skuteczniej niszczy kraj niż bombardowania dywanowe.

III Rzesza bombardowana wciaz zwiększała produkcję.

Jednak jeśli ktoś zamiast bombami zarzuci Cie obligacjami nie ma siły nie obronisz się, to jak broń atomowa.

Ruskie to rozumieja i dla bezpieczeństwa się nie zadłużają za mocno

http://independenttrader.pl/fileman/Uploads/16_07.16%202.jpg

o co cały świat ma do nich pretensje, bo w razie potrzeby mozna by ich było łatwo załatwić :tongue:

Japonia odwrotnie, wygląda gorzej niz Grecja, ale oni maja wszystkie obligacje w swoim ręku, banki japońskie i prywatni japończycy siedza na obligacjach więc ich się nie da zbombardowac i również dlatego ich obligacje sa bardzo bezpieczne mimo tak wysokiego długu.

Działania wolnorynkowe, podjęte z oczywistą intencją jak najbardziej może zagrażać bezpieczeństwu państwa. A państwo ma stać na straży wolnego rynku - prawda, ale nie może się stać jego ofiarą. Co jak z ideą demokracji zdolnej do obrony.

Edytowane przez Luki

Każdy rodzic decyduje sam, czy pracuje od rana do wieczora żeby dziecko miał więcej zabawek, gier, rower, lekcje gry na gitarze, lekcje judo, czy kolonie, czy woli siedzieć w domu i spędzać czas z dzieckiem, nawiązywać silniejsze więzi i czuwać nad jego rozwojem. Nie wiem co bym sam wybrał.

Natomiast nie uważam, że wszystko co wymieniłeś jest jakimś pakietem standardowym i uważam, że bez żadnych wyrzutów sumienia mógłbyś wyżej wymienionych przyjemności dziecku odmówić, a w zamian nie brać nadgodzin, albo załatwić braciszka lub siostrzyczkę. Nie uważam, że wybierasz źle, ale nie powinieneś też twierdzić, że Ci co wybierają inaczej od Ciebie wybierają źle :nevreness:

Zrezygnujesz z pracy czy jednak wymagasz by to zona zrobila

A może fluber zamiast gadać bajki to sprawdź o ile zwiekszyla się liczba zatrudnionych

Natomiast nie uważam, że wszystko co wymieniłeś jest jakimś pakietem standardowym i uważam, że bez żadnych wyrzutów sumienia mógłbyś wyżej wymienionych przyjemności dziecku odmówić, a w zamian nie brać nadgodzin, albo załatwić braciszka lub siostrzyczkę. Nie uważam, że wybierasz źle, ale nie powinieneś też twierdzić, że Ci co wybierają inaczej od Ciebie wybierają źle :nevreness:

każdy rodzic chce dla dziecka jak najlepiej

A dzoecko nie rozumie dlaczego mama mu nie kupuje rowerka czy nie finansuje sportu

Uwierz mi dziecko potrzebuje bodźców nie tylko przytulania od mamy. Trzeba to równoważyc

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.