Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Badania podstawowe to służba zdrowia?

Nie, to badania w szkołach podstawowych :P 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Badania_podstawowe

Nie chcę żadnej likwidacji. Chcę je pozostawić decyzję m.in. Tobie, bo nie uważam, że mam prawo decydować za Ciebie co Ty robisz z wypłatą.

BTW, niedawno czytałem wywiad, w którym prezes ZUS zachęcał do oszczędzania i ganił Polaków, że tego nie robią, a przyszłość, wielkość emerytur itd. jest niepewna. SPOKO, TYLKO NIECH PRZESTANĄ OKRADAĆ LUDZI. Nic dziwnego, że Polacy nie mają oszczędności jak są ograbiani z efektów własnej pracy w takim stopniu.

Po drugie skąd Ty niby wiesz co kupi bogatszy a co biedniejszy biznesmen? Może bogatszy kupi sobie mieszkanie w Polsce, a biedniejszy sprowadzi sobie Renault Clio z zagranicy?

Moze i tak być.

Nie wiem jak będzie, chcę tylko pokazac że to nie jest tak proste jak wciska ludziom Korwin i wielu innych.

Korwin jest inteligentnym facetem, ma wiele trafnych spostrzeżeń bo kieruje się zdrową logiką, ale on zupełnie nie rozumie ekonomii a raczej pieniadza i tego czym on jest. Ekonomia i pieniądz są nieintuicyjne i często wbrew logice tak samo jak mechanika kwantowa - to za dużo na prostą logikę Korwina

Nie, to badania w szkołach podstawowych :tongue:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Badania_podstawowe

Nie chcę żadnej likwidacji. Chcę je pozostawić decyzję m.in. Tobie, bo nie uważam, że mam prawo decydować za Ciebie co Ty robisz z wypłatą.

BTW, niedawno czytałem wywiad, w którym prezes ZUS zachęcał do oszczędzania i ganił Polaków, że tego nie robią, a przyszłość, wielkość emerytur itd. jest niepewna. SPOKO, TYLKO NIECH PRZESTANĄ OKRADAĆ LUDZI. Nic dziwnego, że Polacy nie mają oszczędności jak są ograbiani z efektów własnej pracy w takim stopniu.

Z tego co piszesz, o tym co chcesz zostawić, to nie wiem, czy jesteś w stanie wyjść na zero z budżetem państwa o obniżaniu podatków i składek nawet nie wspominając:

http://www.mapawydatkow.pl/wp-content/uploads/2016/02/mapawydatkow2014.png

Halo, a ktoś z Was kojarzy Muska? Prywatna inwestycja lotów w kosmos rakiety wielokrotnego użytku.

Ale on nie wymyslił napędu antygrawitacyjnego, ani nic nowego nie zrobił.

Ulepsza tylko istniejące technologię.

Taki prom kosmiczny był rakietą wielokrotnego użytku, a przynajmniej większa jego część

Rakiety muska niby sa wielokrotnego użytku ale jak na razie żadna nie wystartowąła do drugiego lotu, za każdym razem buduje się nową.

Na razie  (podkreślam "na razie" bo nie wiem jak będzie dalej) Musk chwali się rakietami wielokrotnego użytku które latają tylko raz.

Do tego mit jaki on jest niezależny i prywatny, to kolejny oles wspierany przez państwo bo USA liczy że zbuduje na nim kolejną "markę" która będzie zbijac kase, będzie mieć wysokie marże, jak dziś ma je np. Apple, a podzespoły dla Appla są robione za grosze z minimalną marżą.

http://www.biztok.pl/tech/elon-musk-zbudowal-swoje-imperium-z-panstwowych-pieniedzy_a22003.

Mit prywatnej innowacyjności już padł, tylko do Polski ta wiedza jeszcze nie dotarła.

https://www.ted.com/talks/mariana_mazzucato_government_investor_risk_taker_innovator?language=pl

W Polsce uwierzono że wszystko załatwi wolny rynek i innowacyjność płynąca z prywatnego i mamy efekt w postaci dominacji w sadownictwie, zbijaniu palet i mebli.

Korea południowa która nie wierzyła w rynek i w 1989 była na podobnym poziomie jak my zamiast rynejk uwalniac obłożyła go cłami i wspierała własne koncerny, pchajac w nie państwową kasę i chroniąc przez importem który bym im zaszkodził i w efekcie Samsung i inne formy o globalnym zasięgi

Z tym się zgodzę, że Korwin często nie wie co mówi(i to ja mówię - korwinista)  tylko ty robisz z logiki dziwkę

darkonza wie co mówi. Nie możesz stosować logiki w teorii chaosu, czy mechanice kwantowej. Ekonomia jest bardzo skomplikowana i często nielogiczna.

Prezes ZUS powinien oszczędzać na kosztach prowadzenia swojej instytucji w bizantyjskim stylu.,W US od zarobionego $1000 muszę zapłacić składkę OASDI na Social Security w wysokości $62 ,ile trzeba od takiej kwoty zapłacić w Polsce? Social Security Administration ,która obsługuje Brooklyn 2.7 mln mieści się w baraku na Myrtle (załączam zdjęcie).Ile pałacy w Polsce ZUS potrzebuje na  2.7 miliona ludzi?

post-3799-0-07833800-1468702283_thumb.jpg

Jakbyście się wkrótce zastanawiali, kto gwiżdże i buczy na obchodach Powstania Warszawskiego:

https://twitter.com/KOW_z_KOD/status/754407204875304964?lang=pl

kto mieczem wojuje...

To tylko dowodzi że wyznawcy hipstera niczym nie różnią się od wyznawców Jarka

Bydło

Edytowane przez josephnba

Błaszczak ostatnio nt zamachów

Ludzie rysowali kredami w kolorach tęczy, co ma najwyraźniej związek z lgbt, serduszka

Widziałeś,filmiki z dni radia,Maryja na,jasnej górze? Całkiem cywilizowane towarzystwo

Błaszczakowi chodziło o to, że cała ta sytuacja jest efektem określonej polityki Europy, promującej uchodźców muzułmanów, związki homoseksualne, ogólnie wszystko, co nas odrywa od tych chrześcijańskich średniowiecznych korzeni. Nie LGBT jest odpowiedzialne za zamachy, tylko polityka, którą Błaszczak w tej wypowiedzi potępił. 

A słyszałeś o wypowiedzi minister edukacji, która nie chciała przyznać, że Polacy odpowiadają za pogrom kielecki? Lewacy chcą jej dymisji, a jednocześnie każdy kto mówi, że muzułmanie odpowiadają za zamachy we Francji jest ksenofobem. Dostrzegasz podwójne standardy?

Bardziej bałbyś się wejść pod pałac prezydencki podczas miesięcznicy smoleńskiej, czy o tej samej porze do dzielnicy muzułmańskiej we Francji? 

No właśnie, więc nie opowiadaj pierdół.

Co Błaszczak miał naxmysli sam woem, bo słyszałem całą wypowiedź i uwa,am że gada, nie po raz pierwszy, bzdury

Nie stawiam znaku równości między nawiedzona sekta Smoleńska a terrorystami, choć to jak pobito prezenterke, kamerzyste itd nie budzi mojego szacunku i sympatii do tych ludzi.

Jaki kraj taki zamach, cytując klasyka

A w kwestii pani minister

Powinna bardziej się wysilic i wytłumaczyć do jakich dowodów ostatnio dotarto i że stawia to sprawę w Nowym świetle, choć wciąż nie jest to wszystko zbadane doglebnie

Nie zrobiła tego co wiadome środowiska podlapaly

Nie zrobili niczego, czego nie robiły inne partie opozycyjne w przeszłości

Tsk jak wielu polityków pisu nie wierzy w bombę w tupolewie, ale musi się głupio uśmiechać i powielać bzdury Macierewicza bo taka jest oficjalna linia partii

Tak samo wielu ludzi z dzisiejszej opozycji pieprzy pierdoly o zabach

Im czybciej to zrozumiesz tym spokojniej będziesz podchodził do różnych rewelacji w tv Trwam

Co Błaszczak miał naxmysli sam woem, bo słyszałem całą wypowiedź i uwa,am że gada, nie po raz pierwszy, bzdury

Im czybciej to zrozumiesz tym spokojniej będziesz podchodził do różnych rewelacji w tv Trwam

Nie oglądam TV Trwam, więc nie wiem, jakie tam rewelacje się pojawiły, ale ciekawi mnie, co uznajesz za przyczynę serii zamachów we Francji w ostatnich latach.

Nie ważne co ja uważam

Bo nie o tym rozmawiamy

Zresztą już kiedys o tym była mowa, więc sobie poszukaj

Mówimy o debilizmasz polityków a ja polityliem nie jestem

Zresztą składanie kwiatów czy rysowanie serduszek i pisanie sentencji, będących wyrazem jedności z rodzinami ofiar to to samo

Prezydent składa kwiaty i mówi o bólu i jedności z ojcem zabitych dziewczyn jest ok,

Ludzie rysują kolorowa kreda serce i to jest inspirowane pezez środowiska lgbt

Logika wg blaszczaka

Nie obronimy się przed atakami ani kwiatami, ani sercami to pewne

Jest to zwyczajnie, po ludzku przejaw jedności i Błaszczak, pamiętający spontaniczne składanie kwiatów i palenie zniczy 10.4.10 powinien to wiedzieć i uszanować, a nie pierdolic jak potluczony, s,ukac kolejnej okazji do podziałów w sprawie, która powinna łączyć ludzi

Edytowane przez josephnba

Nie ważne co ja uważam

Bo nie o tym rozmawiamy

Zresztą już kiedys o tym była mowa, więc sobie poszukaj

Mówimy o debilizmasz polityków a ja polityliem nie jestem

Zresztą składanie kwiatów czy rysowanie serduszek i pisanie sentencji, będących wyrazem jedności z rodzinami ofiar to to samo

Prezydent składa kwiaty i mówi o bólu i jedności z ojcem zabitych dziewczyn jest ok,

Ludzie rysują kolorowa kreda serce i to jest inspirowane pezez środowiska lgbt

Logika wg blaszczaka

Nie obronimy się przed atakami ani kwiatami, ani sercami to pewne

Jest to zwyczajnie, po ludzku przejaw jedności i Błaszczak, pamiętający spontaniczne składanie kwiatów i palenie zniczy 10.4.10 powinien to wiedzieć i uszanować, a nie pierdolic jak potluczony

Błaszczak być może źle się wyraził, ale na myśli miał zupełnie coś innego.

W świat bez wartości, promowany przez ruchy LGBT i tego typu podobne radykalny islam wchodzi, jak w masło. Ludzie są przerażeni, boją się wychodzić z domu, bo największa wartość, jaką mają - życie - jest zagrożone i nie wiedzą co robić. Eksperyment multikulti dotarł do takiego momentu, że zagraża naszej cywilizacji i bardzo współczuję Francji, bo nie mam zielonego pojęcia, co oni mogą zrobić, żeby uchronić się przed zamachami i radykalnym islamem. Natomiast wiem, co powinna zrobić w takiej sytuacji Polska. Nie stać się Francją.

A ty jak czywiscie woesz co miał na myśli Błaszczak

Może wzorem Komorowskiego powinien zatrudnić sobie Suflera, miałbyś szansę

Terlikowski tłumaczy nam głupim co papież miał na myśli, teraz fluber robi to samo z politykiami pisu

Od razu czuje się lepiej poinformowany

A ty jak czywiscie woesz co miał na myśli Błaszczak

Może wzorem Komorowskiego powinien zatrudnić sobie Suflera, miałbyś szansę

Terlikowski tłumaczy nam głupim co papież miał na myśli, teraz fluber robi to samo z politykiami pisu

Od razu czuje się lepiej poinformowany

A rysowanie serc w kolorach tęczy to wymysł polskiej, czy europejskiej prawicy? Skąd to się niby wzięło?Jakie środowiska są źródłem tego zwyczaju?  Jakby Sobieski w 17 wieku dla mieszkańców Wiednia rysował tęczowe serca, to inaczej by się historia potoczyła. W Polsce po żadnych tragediach takiego zwyczaju nie ma, bo LGBT jest dyskryminowane przecież. Nie widziałem nigdzie na chodniku tęczowego Tupolewa. Robienie sensacji z wypowiedzi o kredkach, to odwracanie uwagi od tego, co się wydarzyło, marna zagrywka prolewicowej prasy, która nie wie, co napisać po kolejnej tragedii, zamiast zrozumieć, że sami sobie zgotowali ten los i fajnie jest uczcić pamięć ofiar, szkoda tylko, że wyłącznie na tym się kończy.

Kolejny genialny lewak. W tym też się z nim zgadzasz Fluber czy tylko w kwestii okradania polskich rodzin przez państwo? :smile:

81.jpg

Z tego co piszesz, o tym co chcesz zostawić, to nie wiem, czy jesteś w stanie wyjść na zero z budżetem państwa o obniżaniu podatków i składek nawet nie wspominając:

http://www.mapawydatkow.pl/wp-content/uploads/2016/02/mapawydatkow2014.png

Wklejasz grafikę, która pokazuje jak wiele kasy przewalamy na rzeczy kompletnie zbędne i w sumie nie wiem czy przyznajesz mi rację :tongue: Tak sobie patrzę pobieżnie i wydatki na turystykę i Organizacje turystyczne ~ 600 mln xD Kur** xD Znam nawet prezesa takiej jednej lokalnej organizacji (BYLoTu) żyjącej z wniosków do tej głównej. Facet z kolegami robi jakieś durne akcje w klimacie małomiasteczkowej imprezy w remizie i kasuje za to fortunę. Wiem, bo miałem nieprzyjemność z nimi współpracować chwilę. Poza tym przypadkowo do tych imprez niby promujących region dokleja się ostatnio KOD (bo ten ziomek jest z KODu) lub jakieś promocje "tolerancji" dla tęczowych. To są faktycznie ważne wydatki xD Utrzymanie Ministerstwa Rolnictwa - 152 mln. No skisnę xD Gdzieś słyszałem, że pierwsze takie powstało już w okolicach pierwszej wojny założone przez Radę Regencyjną i pierwsze zadanie to było limitowanie zbiorów xD W ogóle połowa tych ministerstw jest tylko po to, żeby utrudniać ludziom życie. Któremu to szefował Boni, który zasłynął donoszeniem na kolegów w PRL i kłamstwem, że tego nie robił?

No no, koszmar ta grafika. Znam paru ludzi z Fundacji Republikańskiej (nie, nie Wiplera, którego zresztą nie lubię już z opowiadań), nie widziałem tego obrazka. Dzięki :smile:

Edytowane przez andy13

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.