Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.11.2019 o 18:53, lorak napisał(a):

tylko co jest wyznacznikiem "lepiej"? kasa? praca włożona w zdobycie jej? komfort psychiczny? a jeśli robotnik lepszy w łóżku niż prawnik? chyba w debacie Zizka z Petersonem była ta kwestia podnoszona i jestem ciekaw jak ty to widzisz, czy potrafisz wytłumaczyć w taki sposób, aby uniknąć relatywizmu?

Rozwiń  

ale zyjemy w kapitalizmie ,  i mamy pelny ped na zaspokajanie  swoich potrzeb materialnych ,    wydaje mi sie ze prawnik z nawiazka zrekompensuje finansowo braki w alkowie, dzisiaj kazdy chce miec po co byc? pozatym zdaje sie ze okolo 30% kobiet nie mialo nigdy orgazmu so who cares? i zyja z robotnikami, prawnikami  kobiecie satysfakcja z seksu jest mniej potrzebna niz mezczyznie na szczescie :)liczbe podalem z pamieci nie pamietam czy z jakiejs powazniejszej publikacji czy zjakiegos mema.

Edytowane przez mistrzBeatka

W dniu 28.11.2019 o 16:20, fluber napisał(a):

No to dam inny przyklad - trener personalny.

Rozwiń  

No i tu pewnie znaczenie "nudziarstwa" jest podobne :)

tyle ze do szkoły zwykle musisz chodzić a do trenera personalnego chcesz ;)

no i wyniki u trenera personalnego są po 2-3 miesiącach pierwsze a nauki po latach zwykle 

W dniu 28.11.2019 o 19:02, mistrzBeatka napisał(a):

ale zyjemy w kapitalizmie ,  i mamy pelny ped na zaspokajanie  swoich potrzeb materialnych ,    wydaje mi sie ze prawnik z nawiazka zrekompensuje finansowo braki w alkowie, dzisiaj kazdy chce miec po co byc? pozatym zdaje sie ze okolo 30% kobiet nie mialo nigdy orgazmu so who cares? i zyja z robotnikami, prawnikami  kobiecie satysfakcja z seksu jest mniej potrzebna niz mezczyznie na szczescie :)liczbe podalem z pamieci nie pamietam czy z jakiejs powazniejszej publikacji czy zjakiegos mema.

Rozwiń  

ok, ale skoro materializm jest punktem odniesienia, to co złego w kobiecie z przykładu Januarego, która pomęczy się trochę ze staruszkiem i potem będzie miała fortunę? czemu ma się ją oceniać jako gorszą niż kogoś, kto "tradycyjnie" zwiąże się z prawnikiem? 

W dniu 28.11.2019 o 16:21, RappaR napisał(a):

Twoje prawo.

Chyba Korwin powiedział, że biedni mają problem zrozumieć bogatych :)

Dlatego ocenia się parytet siły nabywczej. Jakieś dane obiektywne, że spadł? Ponieważ IMF, eurostat, Wolrdbank czy banki danych w stylu numbeo tego nie zauważyły :)

Rozwiń  

Szczerze to nie wiem jak to jest liczone :)

mysle ze wśród zarabiających mało to wszystko wzrasta ale już u właścicieli firm którzy ich zatrudniają to niekoniecznie :)

ja sam mam wrażenie ze ceny poszły w górę dużo szybciej niz moja pensja ale tez szczerze mówiąc nie sprawdzałem na rynku pracy ile mógłbym dostać Wiec może to wina mojego lenistwa. Niezmiennie jednak - podnoszenie nagle wynagrodzeń powoduje ze rynek nie ma się jak przestawić (przy pzp i umowach wieloletnich już ppk dużo mieszaja) i koniec końców może się to zle skończyć - podawałem kiedyś przykład z ochrona z której się po prostu rezygnuje w firmach państwowych a w prywatnych montuje systemy kamer i ochroniarze nie są potrzebni. Ogólnie trzeba podnosić wynagrodzenia tylko to musi iść wielopłaszczyznowo a nie ze się podnosi wynagrodzenia i oczekuje ze rynek sam to jakoś wyprowadzi.

W dniu 28.11.2019 o 19:15, lorak napisał(a):

ok, ale skoro materializm jest punktem odniesienia, to co złego w kobiecie z przykładu Januarego, która pomęczy się trochę ze staruszkiem i potem będzie miała fortunę? czemu ma się ją oceniać jako gorszą niż kogoś, kto "tradycyjnie" zwiąże się z prawnikiem? 

Rozwiń  

zaczelo sie odi kwestii madra/glupia

.

Cytat

Radzenie sobie w życiu ciężko nazwać jednoznaczną oznaką mądrości. Kurwiszona co raz dał dobrze dupy i dostaje 50k z alimentów nazwiesz mądrym? Szmacisko wychodzące za 95 letniego milionera, który zwariował i będące po roku milionerką nazwiesz mądrym?

Rozwiń  

nie doczytalem , my fault .to akurat jest nieco zly przyklad na glupote  , bo zeby omamic takiego milionera trzeba sie do niego jakos dostac co jest dosyc trudne , trzeba miec plan co wymaga inteligencji , bardziej sie odnosilem do kobiet stojacych na ulicy i sprzedajacych swoje ciala kilku mezczyznom dziennie i zarabiajacych relatywnie wysokie pieniadze . gdzie tu madrosc skoro praca takich kobiet jest mniej skomplikowana niz praca sprzataczki ? 

i jak pisalem wczesniej mozna zarabiac dobre pieniadze sprzedajac swoje cialo w zupelnie inny sposob  - social media -  ale to juz wymaga zdecydowanie wiecej inteligencji.

W dniu 28.11.2019 o 17:41, fluber napisał(a):

To nie ma żadnego w związku z odpowiedzią na pytanie, czy jesteś za to współodpowiedzialny:)

Rozwiń  

rozmawiamy o stereotypie nauczyciela gdzie winę zrzuciłeś na głupków :)

W dniu 28.11.2019 o 18:39, lorak napisał(a):

np. Koelner już wrzucił taką, która zaistniała w social mediach XD

Rozwiń  

to julek :)

W dniu 28.11.2019 o 18:45, january napisał(a):

Albo na tym świecie na szczęście jest jednak całkiem spora liczba (również ładnych kobiet) ludzi, którzy mają normy etyczne i takie rzeczy jak złodziejstwo, kurwienie się etc uważają za obrzydliwe i niegodne, a nie za jak tu czytam od niektórych za wspaniałą mądrość życiową. Kwestia podejścia.

Rozwiń  

złodziejstwo ok ale kurwienie nikomu nie robi krzywdy

W dniu 29.11.2019 o 07:31, Cardi napisał(a):

Rozwiń  

Czy konfederacja zdazyla sie juz na to oburzyc czy tylko d'hondt jest nie fair?:)

Wysokość rocznej subwencji dla danej partii politycznej ustalana jest w oparciu o procent uzyskanych głosów poparcia, a później przeliczana na każdy jeden głos. Dla partii, które uzyskały od 3 do 5 proc. poparcia, liczy się 5,77 zł za każdy głos. Ugrupowania, które otrzymały powyżej 5, ale poniżej 10 proc., dostaną 4,61 zł za każdego wyborcę. Te, na których zagłosowało powyżej 10, a poniżej 20 proc. wyborców, dostają 4,04 zł za głos. Partie z poparciem powyżej 20 proc., a poniżej 30 proc. dostają 2,31 zł "na wyborcę", a ugrupowania z poparciem wyższym niż 30 proc. dostają 0,87 zł za każdy uzyskany głos.

W dniu 28.11.2019 o 20:33, fluber napisał(a):

Nic takiego nie mialo miejsca:)

Rozwiń  

czyli znudzeni uczniowie nie rozumiejący lekcji tworzący przez to stereotypy z głupoty nie są głupkami oooookeeej :)

W dniu 29.11.2019 o 07:31, Cardi napisał(a):

Minęła 8 w TVP info. Pan redaktor broni prezesa NIK Banasia zacieklej niż pani z PiS czy tam z Solidarnej Polski. Normalnie komentuje każdą wypowiedź czy Platformersa czy gościa z Lewicy, nie da się tego oglądać. :D Gorzej niż u Olejnik.

Rozwiń  

na tym polega demokracja , julek potwierdź 

W dniu 29.11.2019 o 08:52, Koelner napisał(a):

na tym polega demokracja , julek potwierdź 

Rozwiń  

To to nic, jak po 10min programu dorwał się Mentzen do głosu to wyglądało tak:

- Pani pośle Ozdoba, pan podpisał deklarację, że nie zagłosuje za podwyżką podatków...

- A pana koledzy Berkowicz i Sośnierz hajlowali

- Siedziałem 10min, nikomu nie przerywałem, niech mi pan pozwoli...

- Hajlowali, to obrzydliwe

- Ale hajlowali kiedy? Wczoraj?

- Za młodu, to obrzydliwe

- Ale hajlowali publicznie? Z tego co wiem, to było prześmiewcze i nie było publiczne

- TO OBRZYDLIWE

- Był kiedyś serial Allo Allo i tam też wyśmiewali pozdrowienie faszys...

- O BRZY DLI WE 

No i to tyle z rozmowy :) 

A potem pani z PiS powiedziała, że Czarzasty na v-ce Marszałku Sejmu to tragedia, ale że glosowała za nim, bo nie mogą narzucać partiom kto będzie v-ce Marszałkiem.

To nic, że głosowanie było na konkretną osobę :) 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.