darkonza Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) 26 minut temu, Lucas napisał: Jest mniej stabilnie, ale dzieki temu nie mamy władzy tylko jednego ugrupowania i trzeba się dogadywac przy poszczegolnych ustawach etc. Np. poprzemy waszą ustawę jak dacie kasę na to coś gdzie my mamy stanowiska - nie jestem pewien czy to lepsze. Mozna sobie porównać demokratyczny angielski burdel wokół brexitu i niedemokratyczne chiny które robią co postanowią. Edytowane 14 Października 2019 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 50 minut temu, polskignom napisał: Nie wiem co mnie bardziej dziwi. Ze ktos tu wierzy w opozycje, czy jednak kibicuje, zeby w Polsce byl calkowity paraliz... Mnie najbardziej śmieszy, że zadeklarowani reprezentanci lewicy tutaj tak bardzo chcieliby tej Konfederacji w rządzie. LOL. Dla wszystkich Antypisów, na dobry początek tygodnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) U mnie w regionie jest jedno miasto propisowskie. Nie ma nic wspólnego z regionem historycznie, geograficznie, kulturowo, ale jest. W całym regionie wygrała KO, PiS i Lewicą tyle samo, ale z 9 mandatów PiS ma 4, KO 3 a Lewica 2. Bo jedno miasto z wysokim poparciem dla PiS zmienia wszystko. Co do rozkradania państwa. PiS pokazał PSL, że są amatorami w obsadzaniu stanowisk i dojeniu państwa na potęgę Edytowane 14 Października 2019 przez ptak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 1 minutę temu, darkonza napisał: Mozna sobie porównać demokratyczny angielski burdel wokół brexitu i niedemokratyczne chiny które robią co postanowią. Chyba jednak wolę Anglię niż Chiny bo Chinach mogą nie mieć NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 1 minutę temu, darkonza napisał: Mozna sobie porównać demokratyczny angielski burdel wokół brexitu i niedemokratyczne chiny które robią co postanowią. Duzo bardziej wolalbym żyć w tym w UK, gdzie jest burdel niz w Chinach, gdzie nie mozna bezpiecznie wyrażać swojego zdania. Państwa są dla obywateli, a nie odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 2 minuty temu, julekstep napisał: Dla wszystkich Antypisów, na dobry początek tygodnia: Gwarantuję Ci, że na pewno nie cieszy michy teraz tak jak przedstawiasz. Nie tego oczekiwali plus jeszcze utrata Senatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) 1 minutę temu, Lucas napisał: Duzo bardziej wolalbym żyć w tym w UK, gdzie jest burdel niz w Chinach, gdzie nie mozna bezpiecznie wyrażać swojego zdania. Państwa są dla obywateli, a nie odwrotnie. Teraz byś wolał, poczekaj 50 lat, Polska za I RP też miała dużo swobód i samorządów - magnateria, a później rozebrali nas Ci co byli bardziej jednomyslni i mniej samorzadni a bardziej centralni Edytowane 14 Października 2019 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 3 minuty temu, Eld napisał: Gwarantuję Ci, że na pewno nie cieszy michy teraz tak jak przedstawiasz. Nie tego oczekiwali plus jeszcze utrata Senatu. Mnie nie interesują łzy radości Pisów. Mnie interesują łzy smutku Antypisów. Jestem z Warszawy. Nienawidzę wszystkich. ELO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Co Ty pierdo..sz? Jakie swobody jaki samorząd? Po prostu słaba władza centralna, silne jednostki (magnaci) dbające tylko o własne interesy. Brak czegoś takiego jak naród ułatwiał rozpad wielokulturowego państwa. Mnie cieszy klęska KO. Fałszywe mendy bez kręgosłupa moralnego p.s.z Warszawy czy słoik (Warszawa to meldunek przodków przed 1930 ) Edytowane 14 Października 2019 przez ptak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 To tez ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) 3 minuty temu, ptak napisał: Co Ty pierdo..sz? Jakie swobody jaki samorząd? Po prostu słaba władza centralna, silne jednostki (magnaci) dbające tylko o własne interesy. Przeciez o tym mówie, silne samorzady i słabe centrum - to według wielu wysoce demokratyczne bo samorzady wiedza lepiej czego potrzebuja niz władza centralna, a to czy samorząd jest jednym człowiekiem/rodziną czy miejscową kliką to niewiele zmienia. Dla mnie powinno być tak ze wygrana partia bierze wszystko, nawet jeśli wygra o 1%. Całkiem przypadkiem w USA wygrani biorą wszystko (z innych powodów) i jest ok Edytowane 14 Października 2019 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Demokracja to wola większości z poszanowaniem mniejszości, a nie zwycięzca bierze wszystko. Dlatego JOWy prowadzące do duopolu to rak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 5 minut temu, julekstep napisał: Jestem z Warszawy. Nienawidzę wszystkich. To wiele wyjaśnia. Ale czy jego również? Patrz jakie smutne ma oczka po tym co napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Teraz, Lucas napisał: Demokracja to wola większości z poszanowaniem mniejszości, a nie zwycięzca bierze wszystko. Dlatego JOWy prowadzące do duopolu to rak. Chodzi o to zeby nie było zgniłych kompromisów miedzy partiami bo to tylko koszty i bałagan. W USA są dwie siły i raz jedna raz druga. W anglii sił jest wiele i obecnie mamy burdel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 4 minuty temu, Eld napisał: To wiele wyjaśnia. Ale czy jego również? po prostu wszystkich innych zawodników nienawidzę bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 52 minuty temu, Eld napisał: Piotrowiczowi brakło 824 głosów. O jakże mi przykro . Sobecka też raczej out. To się Tadzio zapłacze. Ogladma TVN 24 i jest Rozenek. Powiedzieli wlasnie, ze Piotrowicz nie wszedl do Sejmu. Rozenek: Ubolewamy, to taki zasłużony towarzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) 4 minuty temu, january napisał: Szkoda tylko że PSL nie potrafi zdechnąć. PSL ma wazną zaletę, od lat prawie gwarantuje nam stabilne rzady stajac sie koalicjantem - jest za to wyszydzany ale stabilnośc jest lepsza od brak ustabilności. No i sama partia to modelowa demokracja, tam sie zmieniaja liderzy, w PO czy PIS liderzy są liderami tak długo aż umrą, lub nie pójdą na lepszy stołek Edytowane 14 Października 2019 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Teraz, quevas napisał: mój głos poszedł na Agnieszkę Dziemianowicz-Bąk - mam nadzieję, że weszła i nie przypłaci zdrowiem pracy w toksycznych warunkach. Weszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 @Lucas Ponoc pis ma 236 mandatów ostatecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 3 minuty temu, fluber napisał: @Lucas Ponoc pis ma 236 mandatów ostatecznie Tak, widzialem i wrzucalem tu tez, chociaz Myrda mowil, ze maja jakies inne wyliczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi